Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

leif
Кстати.. Просто к слову. Сегодня зашли 2 посылки мне с Голандщины через МистШоппинг (не Мист Чина). Там правда даже суммарно получается меньше 150 ойро, но. Сегодня зашли - сегодня поехали ко мне сразу. Полдня на все. Но в кабинете были заранее приложены все доки. Ну доки - это по стандарту - платежка + инвойс. Все пролетело как ветер. И третья уже мчит.
Посылки к клавиатурному хобби не относятся - относятся в другому хобби - водяное охлаждение :D
leif
Member

StTechnik: 27.05.2026 15:23Там правда даже суммарно получается меньше 150 ойро, но
ну так в цьому то вся і справа, що моя саме на митниці довго відпочивала, тому що там було більше. мені вже їде з кореї ще одна посилка, подивимось, що буде з нею. там теж менше 150 на цей раз
StTechnik
Member

leif: 27.05.2026 15:26ну так в цьому то вся і справа, що моя саме на митниці довго відпочивала,
Ну тут плюс именно в том, что ты сразу в кабинет доки добавляешь, и там не тратится время на - "а сколько это стоит"? А что это вообще такое? А давай по сайтам проверим?
Там сразу вся инфа что бы брокер заполнил всю Форму 5 и не парился. У меня было неоднократно с пошлиной. Счет выставляли на след день, и через день уже отпускали.
Kosdnepr
Member

leif
до речі, про ретро - ви шукали перехідник для підключення старої пцб та методи відбілення пластику - щось вийшло з реставрацією? чи не займались?
7mindfields
Member

Kosdnepr: 27.05.2026 15:01
7mindfields: 05.05.2026 21:04(інкблеків всього два в мене)
Тут дуже гарна ціна (особливо за сайленти): https://flashquark.com/product/gateron- ... pcb-mount/
Навіть з урахуванням доставки мабуть вигідніше, ніж на алішних розпродажах.
Давно не було :beer: дяка, але після придбання тангеринів вже мабуть не дуже актуально особисто для мене. Якщо не зважати на часті і довготривалі переїзди на лоупрофайл :shuffle:
Последний раз редактировалось 7mindfields 27.05.2026 19:20, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

Kosdnepr
ні, на жаль, стільки всього в списку "TO DO" клавіатурного, що не вистачає часу на аж такі хардкорні проекти, як тоді запланував, так і не зсунулось з того часу. можливо, в кінці червня дійде черга, але це не точно, треба серйозно заморочитись, докупити різного :insane: не рахуючи інших речей, я лише світчів, до того як братись за ретробрайт, хотів би замодити штук 400 :apes: з цим все сильно повільніше ніж хотілось би

StTechnik
коли наступний раз буду щось тягнути на 150+, думаю, що спробую комерційний містчайна, але поки була ще покупка у геона до ліміту, то вирішив не морочитись з цим і надіслати як попереднє відправлення звичайним, подивимось як при такому сценарії з митницею буде :kbd:

енівей, міст для мене це тільки корея/гонконг, я звідти не так часто щось купую.

Відправлено через 6 хвилин 4 секунди:
тут ще з WYSE клавіатур (4 шт яких я купив у чувака в Києві минулого року, хто пам'ятає, хто ні я вам напам'ятаю (sic)) виявилась частина вінтажів аж занадто скретчі :eek:

так що в список TO DO додалась покупка break-in машини і diamond paste для виконання того самого diamond polishing. єдиного православного методу додавання плавності (мало актуацій -- не роздовбуються хаузінги). єдине що метод дуже муторний:

треба вимити-висушити світчі -- нанести diamond пасту акуратно на рейли і стем, потім зібрати, поставити в брейкін машину, дійти до потрібного рівня гладкості, підібрати його, щоб не перестаратись. потім вимити всі світчі ще разок і лише потім змастити вже 3204, зафілмити і користувати. гємору -- страшне, часу займе --3 вагони :horror:

Відправлено через 4 хвилини 47 секунд:
при чому скретчі виявились вінтажі з клавіатури WYSE чи то 91 чи то 92 року, а та що 94го -- з плавними вінт блеками, і ні це не питання природньої притертості (це б давно виявилось по різниці між частоюзаними/нечастоюзаними клавішами на інших ретро клавіатурах, з яких я харвестив світчі), це саме та Черрі-лотерея, суто як пощастить з партією. у черрі, пишуть, були періоди тривалого забивання на обслуговування/заміну молдів, і тому деякі світчі навіть самого початку 90 або і кінця 80х можуть бути нереально скретчі навіть для любителів черрі-характеру.

Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
я маю на увазі, що там де в клавіатурі "вдалі" вінтаж блеки, там не скретчі ні альфи ні ф-row, ні нав-кластер, а той самий природній брейк-ін настільки слабо відчувається, що я навіть не бачу сенсу сортувати їх, як це роблять деякі ентузіасти, ставлячи потім вже в свій білд, альфи з донора -- на альфи, ф-ки на ф ряд і так далі.

і там де скретчі/невдала партія там аналогічно, пісочить тупо все, і нічого не притерлось по суті
leif
Member

отримав тут чергову посилку з дівінікей :kbd: приїхала ще одна пцбшка galatea сem3 1.6мм raw, така, як я поставив трохи раніше у f1v2 (сподобалась вона мені, а хайнівських ближчим часом не буде, як я вже писав), кілька сетів черрі кліп-ін стабів з геонівськими скобами (не знаю навіщо мені аж такий запас, насправді, але це стаби №1, нехай будуть, хто там знає, що черрі в майбутньому вигадають), модний геонівський курвд пінцет (виявився справді класним) а також 4мм завтовшки 100% корковий килим для клавіатури від kbd fans. в наявності залишались лише на 65% клавіатуру, але ткл стає на нього несподівано нормально, лише трохи кути стирчать, але це не принципово:
спойлер
Изображение
Изображение
давно хотів спробувати саме повністю корковий килим і не дарма. по звуку це справді найкраще з усього, що довелось юзати: різні на гумовій основі, включно з гумовим покритим шаром корки, войлочні останніми місяцями, і тд.

звук виходить найбільш живий і збалансований з коркою. у порівнянні з минулим фаворитом -- войлоком, звук виходить більш пружним, швидким. не таким акуратним-спокійним, але якщо клавіатура гарно відтюнена, це навпаки плюс :yes:

Відправлено через 8 хвилин 24 секунди:
трапилось мені тут обговорення черрі мх2а і варіантів їх використання. і виявився в ньому табір, який надає перевагу повністю сухим черрі блекам мх2а, але зафілмленим ТХ філмами і спрінг свапнутими на гарні пружини замість стокової. кажуть, що це для них краще ніж змащені мх2а. штож, давно я не юзав сухі світчі, але захотілось і собі спробувати, що вони такого в цьому знаходять.

сильно навряд мені сподобається, адже я вкрай котірую refined відчуття легенько змащених 3204 світчів, але для якогось референсу, точки відліку і також заради хобійної цікавості зроблю таки сет і запаяю кудись
спойлер
Изображение
lefrin
Member

Народ підкажіть де заказать NuPhy Halo75 V2, оф сайт по оферті має відправляти нам, але у способах доставки хрін..
Може хто мав вже досвід.. Дяка

П.с. Red Max - і можливо хтось знає як їх ці свічі... чи сильно гучні для дому будуть, чи все таки тільки сайленти треба чері?
StTechnik
Member

lefrin: 01.06.2026 10:06Народ підкажіть де заказать NuPhy Halo75 V2, оф сайт по оферті має відправляти нам, але у способах доставки хрін..
Може хто мав вже досвід.. Дяка
Meest China, Meest Shopping, Nova Poshta Global, а так же другие перевозчики через ствои склады. Напрямую в Украину сейчас очень очень мало кто отправляет.
Kosdnepr
Member

lefrin: 01.06.2026 10:06чи сильно гучні для дому будуть, чи все таки тільки сайленти треба чері?
Якщо ви вдома не один і раніше у вас не було мех.клавіатури, то будь-які не сайленти будуть гучними (під спойлером приклад):
спойлер
Сайленти не обов'язково черрі, їх зараз десятки видів на будь який смак та бюджет.
lefrin
Member

Kosdnepr: 01.06.2026 11:04
lefrin: 01.06.2026 10:06чи сильно гучні для дому будуть, чи все таки тільки сайленти треба чері?
Якщо ви вдома не один і раніше у вас не було мех.клавіатури, то будь-які не сайленти будуть гучними (під спойлером приклад):
спойлер
Сайленти не обов'язково черрі, їх зараз десятки видів на будь який смак та бюджет.
Думав шо хоч щось змінилось, у мене наразі старенька Ducky One 2 Mini на Сайлентах, але треба 75% клавіатура вже, тому і почав шукати.
StTechnik
Member

lefrin
Кстати зачем Нуфи? Можно спокойно взять Лофри в ассортименте тут по местному в Украине. Они в чем то даже лучше наверно.
lefrin
Member

StTechnik: 01.06.2026 11:46 lefrin
Кстати зачем Нуфи? Можно спокойно взять Лофри в ассортименте тут по местному в Украине. Они в чем то даже лучше наверно.
Візуально і по характеристикам зайшла, ще дивився на Rainy 75 також, ну цінникі космічні народ ставить по місцю
leif
Member

вперше запаював світчі і забув поставити стабілізатор. помітив лише коли все було готово :laugh:
спойлер
Изображение
Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
щоб не сказали, що я прикалуюсь:
спойлер
Изображение
на жаль, це не прикол

з.і. так, пцбшка трохи підзасралась бо вона паяна-перепаяна, навіть складно порахувати скільки разів, а до мийки ізопропілом щось поки руки не дійшли :shuffle:

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
стільки разів паяна, що он навіть на лівий шифт довелось брідж ставити вже:
спойлер
Изображение
StTechnik
Member

leif
стільки разів паяна, що он навіть на лівий шифт довелось брідж ставити вже:
Дякую боженька що в мене хотсвап :D
leif
Member

а я виклдав свою f1v2 з fright club'ом тут?
щось не пам'ятаю. тримайте:
спойлер
Изображение
черрі лав аж жалко тримати на клавіатурі, нехай поки полежить як "виставковий" сет :gigi:

Відправлено через 10 хвилин 15 секунд:
StTechnik: 01.06.2026 23:09Дякую боженька що в мене хотсвап
у мене лежать незадіяні навіть не одна, а цілих дві пцбшкі під цю дошку з хотсвапом: одна від hiney з класичними сокетами і одна мілл-макснута така ж сама як на фото вище :D от тільки я вже з ХС взагалі перестав збирати білди, і навіть на такій непреміальній клавіатурі як нео ерго -- переїхав на солдер :kbd:

винятки, що залишились на хс, це 3 клавіатури на сайлент світчах, одна з яких магнітна. а для інших двох просто немає солдер пцб в природі, хоча, навіть якщо б були, для сайлент-збірки це не принципово.
Malkav
Member

Доброго дня!
Шановні, прошу вашої поради.
Якщо коротко - хочу клавіатуру з підсвіткою. За ПК проводжу кілька годин ввечері після роботи, коли на ліжку поруч вже лягає спати кохана. Тому світло тільки від монітора, і клавіатура без підсвітки просто біль.
Уточню критерії:
- повноформатна клавіатура;
- з якісною підсвіткою нанесених символів; - більш-менш тихим натисканням;
- придбати в Україні, бажано з гарантією.
В принципі, все інше великої ролі не грає.
По бюджету - не знаю скільки може коштувати клавіатура під такі потреби. :lamer: Якщо вийде щось знайти за 2000-3000 - чудово, якщо ж рекомендуєте докласти, то готовий розглянути варіанти.
Дякую!
StTechnik
Member

Malkav
Хатор. Всем Хатор :D
Malkav
Member

StTechnik: 02.06.2026 13:04 Malkav
Хатор. Всем Хатор :D
Дякую!
Подивився на те, що пропонує Hator.
Дійсно, є багато повнорозмірних варіантів з підсвічуванням символів. Сподобалась Hator Skyfall 100 Pro Wireless.
Доволі тиха, має великий акумулятор (чого б не прибрати дроти зі столу), коштує 3200, гарантія 24 місяці.
StTechnik
Member

Malkav
Ну я ж плохого не посоветую )
Будет не тихой - можно свичи заменить.
Ответить