колесики на автомобильные заменил?)))Earanak: ↑ 27.02.2026 12:59 Hator Arc Fabric - наслушался местных умников которые мне затирали что оно развалиться за пол года, в итоге уже больше двух лет целое и без проблем и нюансов. При этом я жирный как 'архивариус' из 'блейда', не знаю точно сколько вешу, наверное больше/около 140кг. Работаю с дома, живу за компьютером, иногда люблю кататься по комнате на кресле![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Путівник для покупця геймерських крісел — види й особливості, та на що звернути увагу при виборі
-
evgeniyproweb
Member
-
Earanak
Member
evgeniyproweb, я ничего в кресле не менял.
-
StTechnik
Member
А что с ними не так? У меня их два, разных. Очень удобные. Моя часто болеющая спина сказала огромное спасибо. У супруге - тоже самое. Почти 2 года - ноль проблем с ними.Filabatya: ↑ 27.02.2026 17:29а що Куліка забули
-
kyon
Member
Давно отказался от покупки с моими 117 кг, сколько я стульев переломал, а эти геймерские кресла по своей конструкции не предназначены для долгожительства
-
HREN
Member
Абсолютное большинство игровых кресел вредны для здоровья и не удобны. Деньги берут за синтетическую кожу и Рикаровские навороты кресел для гоночных машин. Или за такую дичь как подсветку кресла. Как правильно выше написали, самый экономный вариант - кресло из ИКЕА. Или дорогое специализированное кресло для офиса - типа китайских Sihoo Doro S300 за 500 евро или немецких аналогов за еще дороже.
-
vereiden
Member
ikea markus - я ще ніколи не був таким щасливим від крісла, особливо якщо поставити регульовані підлокітники від jarvjallet. Але видно, що хатор зробили щось цікаве за свій бюджет
-
Avenger80
Member
Не вреднее чем обычный мебельный стул или табуретка.HREN: ↑ 01.03.2026 17:30Абсолютное большинство игровых кресел вредны для здоровья и не удобны.
В принципе, в игровом тоже удобно сидеть, если его подстроить под себя нормально - угол наклона спинки должен быть около 100 градусов, не 90 градусов, подушка под поясницу нормально поставлена (удобно) и точно так же и под шею. А то посмотришь какие-то видео распаковки, сборки на Youtube от обычных людей - и недоумеваешь - вообще не соображают как пользоваться креслами.
Не знаю в Юске по акции за 4500грн было куплено Nibe Legend - по крайней мере удобнее намного обычного мебельного стула.
-
МОНАХ
Member
► Дякую за огляд
. Непогана базова інструкція вийшла для тих, хто геть зовсім в темі не розбирається, але кому "припекло" нарешті щось більш зручне прикупити до "компа". Я, років два назад, коли нарешті теж вирішив щось "заводської", стандартної збірки прикупити на заміну моїй саморобній "табуретці", подібний матеріал довгенько "гуглив" і вичитував по різних місцях...
► Стосовно ikea markus - у мене, звісно, не таке, але можна сказати, що "маркусо-подібне" по "ідеології": не можу сказати, що ота "натяжка" на трубах спинки для підтримки попереку сильно продавлюється. Звісно, без функцій регулювання або подушки таку подушку для більшого комфорту потрібно самому туди тулити, але "натяжка" все-одно добре тримає (на мої 72-78кг).
► Я, правда, своє модифікував, знявши стандартний "стульчак" і прикрутивши на його місце трохи більших розмірів плиту мдф: я більшу частину часу сиджу з повністю піднятими на сидіння та схрещеними ногами - на твердій поверхні "позиціонуватись" зручніше (та і сидіти на твердому можна с комфортом і без затікання довше). Але м'який заводський "стульчак" - лишив, для випадків "коротко-сесійних" посиденьок і заради різноманітності або, коли певний час на кріслі сиджу не я - просто кладеться поверх мдф-сидіння, як підсіднична подушка.
► ... Підлокітники теж "модифікував" (якщо, може, хтось придивився і побачив, що вони дивно стоять): у мене "фігурна" кришка стола - з "вирізом під пузо", лікті в основному лежать на виступах стола, а ці підлокітники тільки мішалися, то ж "пересверлив" в максимально заднє та нижнє положення - саме те, що потрібно, якщо відкинутися назад при перегляді відео, для зручного упору ліктями, склавши "лапи" на "пузі". А, враховуючи, що у мене не дуже багато вільного місця між ПК-столом і диванчиком позаду, то далеко на стільці назад не від'їдеш і таким чином підлокітники ще й не заважають швидко та влучно вставати-сідати.
► Після модифікації, можна сказати. що більш-менш задоволений майже повністю таким варіантом крісла, хоч спинка і не регулюється відносно сидіння (але мені таке і не потрібно - куди зручнішим вважаю "кувиркнутися" назад, зберігаючи структуру посадки, ніж відхилитись, розтягуючи тіло). Одна велетенська проблема, що це - дешман, по-суті, там хоч і "трійка"-метал, але конструкція "трошки" через одне місце зроблена: каркас трохи "жилейний" через механізм "розгойдування", так як фіксуючий механізм, по-суті, фіксує лише ліву частину крісла, а права - у "вільному плаванні", там "люфт" до 1 сантиметра, але, коли у фіксованому положенні навалюєшся на спинку, то навіть цей мізер створює враження, ніби права половина тіла провалюється кудись вправо-вниз-назад. В наступному своєму кріслі обов'язково ретельно вибиратиму механізм "розгойдування", що фіксується іншим, більш надійним чином, бо тепер - хоч бери і на метал каркасу ще доварюй поверху 3 мм металу, щоб вся конструкція "залізобетонно" зберігала структуру під навантаженням.
► ...Здається вже писав раніше, в інших темах по кріслах,
у мене якась "напасть" робочим місцем (може тому, що воно саморобне
): не кожного разу, але досить часто з ПК лунає звук підключення/відключення "флешки" (або іншого пристрою), коли я сідаю за стіл або встаю з-за нього, впираючись руками. . Знайомі, хто в гості заходить, глузують - "Імплант коннектед!", блін
, а дехто всерйоз допитується, як це зроблено, щоб собі вдома заморочитись з такою "фішкою". Думаю, що десь відходить один з usb-подовжувачів: у мене задіяні майже всі порти і більшість вільних із них - якраз на подовжувачах, бо стіл сконструйовано так, що до них напряму не підлізеш (а враховуючи теперішній мій Fractal Design Define 7 - то і до передніх також, враховуючи їх верхнє розташування). Що цікаво ця фігня спостерігається роками, була присутня на всіх "компах"-системниках, що стояли в цьому столі.
► Стосовно ikea markus - у мене, звісно, не таке, але можна сказати, що "маркусо-подібне" по "ідеології": не можу сказати, що ота "натяжка" на трубах спинки для підтримки попереку сильно продавлюється. Звісно, без функцій регулювання або подушки таку подушку для більшого комфорту потрібно самому туди тулити, але "натяжка" все-одно добре тримає (на мої 72-78кг).
► Я, правда, своє модифікував, знявши стандартний "стульчак" і прикрутивши на його місце трохи більших розмірів плиту мдф: я більшу частину часу сиджу з повністю піднятими на сидіння та схрещеними ногами - на твердій поверхні "позиціонуватись" зручніше (та і сидіти на твердому можна с комфортом і без затікання довше). Але м'який заводський "стульчак" - лишив, для випадків "коротко-сесійних" посиденьок і заради різноманітності або, коли певний час на кріслі сиджу не я - просто кладеться поверх мдф-сидіння, як підсіднична подушка.
► ... Підлокітники теж "модифікував" (якщо, може, хтось придивився і побачив, що вони дивно стоять): у мене "фігурна" кришка стола - з "вирізом під пузо", лікті в основному лежать на виступах стола, а ці підлокітники тільки мішалися, то ж "пересверлив" в максимально заднє та нижнє положення - саме те, що потрібно, якщо відкинутися назад при перегляді відео, для зручного упору ліктями, склавши "лапи" на "пузі". А, враховуючи, що у мене не дуже багато вільного місця між ПК-столом і диванчиком позаду, то далеко на стільці назад не від'їдеш і таким чином підлокітники ще й не заважають швидко та влучно вставати-сідати.
► Після модифікації, можна сказати. що більш-менш задоволений майже повністю таким варіантом крісла, хоч спинка і не регулюється відносно сидіння (але мені таке і не потрібно - куди зручнішим вважаю "кувиркнутися" назад, зберігаючи структуру посадки, ніж відхилитись, розтягуючи тіло). Одна велетенська проблема, що це - дешман, по-суті, там хоч і "трійка"-метал, але конструкція "трошки" через одне місце зроблена: каркас трохи "жилейний" через механізм "розгойдування", так як фіксуючий механізм, по-суті, фіксує лише ліву частину крісла, а права - у "вільному плаванні", там "люфт" до 1 сантиметра, але, коли у фіксованому положенні навалюєшся на спинку, то навіть цей мізер створює враження, ніби права половина тіла провалюється кудись вправо-вниз-назад. В наступному своєму кріслі обов'язково ретельно вибиратиму механізм "розгойдування", що фіксується іншим, більш надійним чином, бо тепер - хоч бери і на метал каркасу ще доварюй поверху 3 мм металу, щоб вся конструкція "залізобетонно" зберігала структуру під навантаженням.
► Хотів було пожартувати, що - лишилось докупити нейро-імплант від Маска і можна кататись по кімнаті силою дуки, але, насправді, непогана штука може бути навіть зі смартфонним керуванням: я би хотів, щоб у мене автоматично вмикалось/вимикалось "надмоніторне" світло, коли я встаю або сідаю за стіл.Наявність холдера для NFC-мітки позаду подушки HATOR ARC 3 пропонує власникам не ігнорувати цю можливість, а вивчити її користь — адже вона вже все одно присутня у кріслі!
► ...Здається вже писав раніше, в інших темах по кріслах,
-
MultiTAB
Member
Купил перед НГ Hator Arc 3 XL Velour Emerald - в целом не плохо, претензий особых нет.
1. Статика
2. Посмотрим что там будет летом
Все, пошел работать (кнопки жмакать), а то следующее хотелось бы какое то аля Herman Miller Embody Balance.
1. Статика
2. Посмотрим что там будет летом
Все, пошел работать (кнопки жмакать), а то следующее хотелось бы какое то аля Herman Miller Embody Balance.
-
Igoretc
Member
-
МОНАХ
Member
► Перед тим, як обирати собі готове крісло, я починав з того, щоб знайти собі базу-"шассі" для власноручного "накуєверчення" всякого на трубчасту основу. Шукав отаке, бо на одній з робіт подібне, йому б ще високу спинку добавити і базовий комфорт для довгого сидіння буде забезпечений
-
Soulwatcher
Member
Короче, лучше купить автомобильное кресло от спорткара и прикрутить ножки 
-
Razor707
Member
Посоветуйте толковое кресло,что бы топ за свои деньги
Hator,Andaseat,DxRacer,еще видел часто в инсте наши делают-Virgo
Может кто-то юзает данные кресла
Важно что бы не облезало,так же видел из ткани или велюра,может такое лучше
Hator,Andaseat,DxRacer,еще видел часто в инсте наши делают-Virgo