Intel анонсувала процесори Arc G3 та Arc G3 Extreme для портативних ігрових систем

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Intel анонсувала процесори Arc G3 та Arc G3 Extreme для портативних ігрових систем

Интересно какая компания будет пионером тестерования Интеловских драйверов, чтобы все игры запускались без глюков?
yurius_r
Member

VRoman
MSI чомусь полюбляє чіпи Інтел в портативі. А взагалі все там не так погано. Останнім часом Інтел не настільки поганий по драйверах, щоб про це весь час теревенити, як це було раніше
warp37
Member

Любая портативная консоль - не конкурент старому проверенному и копеечному Steam Deck. И аппаратная часть в данном случае менее важна, чем программная. Поддержка платформодержателя, как у Apple/Google, ещё и огромное комьюнити - более весомый аргумент, чем перегретая консоль на Windows, поддержку которой через год забросят.

Но после сегодняшней новости о приближении SD к $1000, он начинает сдавать позиции. Или нет, если конкуренты пойдут ещё выше. :rotate:
alex_sul
Advanced Member

VRoman
Интеловсіє дройвера давно вже в порядку, місяців так 8)
Прикинь, дрова такі фігові, що у дискреток Інтола аж 1+% ринку. А у амд - аж 5%... :spy:
Жах просто що творять інтоли, маючи аж парочку відеокарт :gigi:
yurius_r
Member

warp37: 28.05.2026 21:41Поддержка платформодержателя, как у Apple/Google, ещё и огромное комьюнити - более весомый аргумент, чем перегретая консоль на Windows, поддержку которой через год забросят.
Починаючі з SteamOS 3.7.8 (рік тому) підтримуються всі пристрої на AMD APU
powerpizza
Member

alex_sul: 28.05.2026 22:56 VRoman
Интеловсіє дройвера давно вже в порядку, місяців так 8)
Прикинь, дрова такі фігові, що у дискреток Інтола аж 1+% ринку. А у амд - аж 5%... :spy:
Жах просто що творять інтоли, маючи аж парочку відеокарт :gigi:
Они и до этого были в порядке,у меня б580 с момента релиза,купил в январе еще ,одна проблема была у них,на слабых цп нагрузка была огого ,спустя пол года все пофиксили, а кто на норм цп сидел хотябы i5 11-12 разници не заметили (а дрова выходили каждые 2 -3 дня с хотфиксами,сейчас сугубо под новые игры за день до релиза игры выходят ,в любом случае релиз портативки продлит жизненный цикл поддержки(хотя а серию до сих пор поддерживают)
daesz
Member

yurius_r: 28.05.2026 21:39 Останнім часом Інтел не настільки поганий по драйверах
https://www.ign.com/articles/crimson-de ... king-on-it
Незнаю хто захоче мати справу із консоллю на якій в будь-який момент може вийти гра, яка банально не підтримується і треба чекати хто зна скільки, щоб отримати підтримку (а можна її і не отримати взагалі).
alex_sul
Advanced Member

До речі, Crimson Desert після рев'ю бомбінга додала підтримку з першим же патчем (не Day 0 патч, а наступний). А драйвер інтела ще не був готовий навіть. Інколи студії хатлтурять злісно. То всратості з запуском (будь-який GPU), то не дають розрабам GPU написати драйвер під гру до її випуску (радеон, арк), то ще якась херота від дуже потужних ігро-робів. Це сьогодення. Що робити? Купляти, влаштовувати рев'юбомбінг, і рефандити. Бо багато шось яхт керманичі ігростудій накупили..
Кармак дум клепав у гаражі, як і габен халву!
Scoffer
Member

alex_sul: 29.05.2026 07:54не дають розрабам GPU написати драйвер під гру
А я вважаю що треба законодавчо заборонити цю порочну практику переписування ігрових налаштувань драйвером. Як мінімум тому що це якась форма махінації.
alexeygalas
Member

Scoffer: 29.05.2026 09:14А я вважаю що треба законодавчо заборонити цю порочну практику переписування ігрових налаштувань драйвером. Як мінімум тому що це якась форма махінації.
Навпаки. Це дуже рятувало в старих іграх, де згладжування в опціях не було а його в панелі керування можна було насильно врубити. А також VSync. Немало старих ігор зараз завмирають ще в меню, якщо VSync на 60hz не активний. Панель дає можливість це виправити.
Override 3d та налаштувань екрану - це дуже корисна річ в драйвері.

Звичайно, повертаючись до твого тейку, ці параметри мають бути доступні в панелі керування і по дефолту мати значення "Use application settings". Щоб по людськи
Scoffer
Member

alexeygalas: 29.05.2026 09:34Це дуже рятувало в старих іграх
Ти не плутай де ти сам втикнулв тицалку, і де на крису замість тебе зробив це драйвер не те що не повідомивши, а це ж навіть не видно в жодній панелі що саме він змінив. Як можна об'єктивно порівнювати продуктивність відях в таких умовах якщо кожна з них малює що хоче і картинка відрізняється? Махінація.
alexeygalas: 29.05.2026 09:34ці параметри мають бути доступні в панелі керування і по дефолту мати значення "Application settings". Щоб по людськи
Були б це видимі пресети - то була б зовсім інша справа.
alex_sul
Advanced Member

Scoffer: 29.05.2026 09:14
А я вважаю що треба законодавчо заборонити цю порочну практику переписування ігрових налаштувань драйвером. Як мінімум тому що це якась форма махінації.
Я б законодавчо заборонив сирі проджекти випускати як готові ігри, щоб NV, AMD та Intel не доводилось клепати драйвер під гру. Типу, зробив лайно-гру - 20 літ таборів! :tomat:

alexeygalas
+1 Випередив! Плюсую! :jump:
kabostebeztak
Member

alex_sul: 29.05.2026 09:45
Я б законодавчо заборонив сирі проджекти випускати як готові ігри, щоб NV, AMD та Intel не доводилось клепати драйвер під гру. Типу, зробив лайно-гру - 20 літ таборів! :tomat:
Так дрова для того і потрібні, щоб вижимати максимум з відеокарти

Відправлено через 21 хвилину 29 секунд:
Skill issue
Оптимізовані драйвери це єдиний спосіб вижати ВСЕ з відеокарти.
Я кажу зараз про *оптимізовані*, а не читерські, що міняють картинку як це було у карт нвідіа фх 5000 по моєму (не плутати з ртх 50хх!)
Scoffer
Member

kabostebeztak: 29.05.2026 17:36Оптимізовані драйвери це єдиний спосіб вижати ВСЕ з відеокарти.
Як ти собі уявляєш "оптимізацію" під гру? Існує апі, дірект12 наприклад, якщо дрова в ньому щось оптимізують, то це позитивно впливає геть на всі ігри з цим апі до останньої. А там де написано "оптимізована гра", то це вже зробили пресет того чого драйвер не буде домальовувати або малюватиме не так як задумано. Тому що інших варіантів не існує. І особисто мене така ситуація обурює. Якщо треба то я і сам можу повзунки трішки лівіше в налаштуваннях підкрутити.
kabostebeztak
Member

Scoffer: 29.05.2026 18:17
kabostebeztak: 29.05.2026 17:36Оптимізовані драйвери це єдиний спосіб вижати ВСЕ з відеокарти.
Як ти собі уявляєш "оптимізацію" під гру? Існує апі, дірект12 наприклад, якщо дрова в ньому щось оптимізують, то це позитивно впливає геть на всі ігри з цим апі до останньої. А там де написано "оптимізована гра", то це вже зробили пресет того чого драйвер не буде домальовувати або малюватиме не так як задумано. Тому що інших варіантів не існує. І особисто мене така ситуація обурює. Якщо треба то я і сам можу повзунки трішки лівіше в налаштуваннях підкрутити.
Так а якщо воно однаково виглядає - яка різниця?

Єдина гра де було щось подібне це Call of Slop Slop Ops 7, де через помилку в драйверах карти амд не малювали відображення на деяких поверхнях деяких мап.
Це виправили, і на результати бенчмарків це не вплинуло.

Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
waryag
Member

alex_sul: 29.05.2026 09:45Я б законодавчо заборонив сирі проджекти випускати як готові ігри, щоб NV, AMD та Intel не доводилось клепати драйвер під гру. Типу, зробив лайно-гру - 20 літ таборів! :tomat:
В цілому, так воно і працює: щорічно виходять десятки тисяч відеоігор, а підтримку в драйверах отримують десятки, ну хай сотня.
Scoffer
Member

kabostebeztak: 30.05.2026 01:36Так а якщо воно однаково виглядає - яка різниця?
Не однаково. Вже сто раз дивились стоп-кадри між амд, нвідією і інтелом, всі різні ще до нейрогенерації. А мають бути однаковими бо юзають одне апі.
yurius_r
Member

daesz: 29.05.2026 05:46Незнаю хто захоче мати справу із консоллю на якій в будь-який момент може вийти гра, яка банально не підтримується
Якісь довбні щось там нахаркодили і перевіряють виробника GPU? Пішли вони в нафіг!
alexeygalas
Member

yurius_r: 30.05.2026 11:56Якісь довбні щось там нахаркодили
Згадався мем про "індуський код" (без хейту до індусів, багато з них пишуть толковий код)

Код: Выделить всё

int random() { return 4; }
:D
daesz
Member

alex_sul: 29.05.2026 07:54Що робити?
Мені, як гравцю в гача-ігри, хочеться купити карту, поставити та забути (нажаль забути не вийшло, бо навіть у нвідії піпець із дровами твориться останній рік). На відміну від всіх інших гравців на ринку - нвідія єдина, хто пише дрова під всі ігри і на пряму співпрацює із виробниками гача ігор, от яскравий приклад, коли нвідія випускає драйвер під 1 гру і це гача гра (і ще й гра в яку я граю). Радеон пише дрова під гача ігри, коли фанати по декілька років про це виписують на їхньому форумі та реддіті (тут на форумі є люди які із цим стикались і стикаються по сьогоднішній день), інтел взагалі із новинками неможе впоратись, let alone гача ігри.
Scoffer: 29.05.2026 18:17Як ти собі уявляєш "оптимізацію" під гру?
Оптимізація - це банальне врізання віжуалу (кількість полігонів, меншого розширення текстури, зменшення кількості об'єктів в кадрі, і тд) в угоду продуктивності.
Самий явнославний приклад "оптимізації" - watch dogs 1 до та після релізу :rotate:
Ответить