Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
OverPow
Member

KPAH: 20.05.2026 15:04 Умалишенные покупатели, которые торгуются за 3 копейки, теперь используют ИИ для написания издевательских сообщений. :weep:
Скиньте поржать
vovse
Junior

потужне покращення для продавців :lol:
https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article ... 1%86%D1%8F

Вартість доставки буде вирахувано з вашої виплати після того, як покупець отримає замовлення. Якщо покупець відмовиться від посилки, OLX оплатить зворотну доставку. :lol: :lol:
Georgin
Member

vovse
Спроба примусової оплати доставки з боку продавця? Nice idea!

Тепер продавець на додачу до повідомлення "ціна без урахування OLX-комісії, з нею буде дорожче" буде дописувати ще й "ціна без урахування "безкоштовної" доставки,
з "безкоштовною" доставкою ціна підвищується на суму "безкоштовної" доставки". І, фактично, за все знов буде платити покупець.

Шикарно, тонкий гумор від OLX :)
DDV
Junior

Georgin: 24.05.2026 09:56 vovse
Спроба примусової оплати доставки з боку продавця? Nice idea!

Тепер продавець на додачу до повідомлення "ціна без урахування OLX-комісії, з нею буде дорожче" буде дописувати ще й "ціна без урахування "безкоштовної" доставки,
з "безкоштовною" доставкою ціна підвищується на суму "безкоштовної" доставки". І, фактично, за все знов буде платити покупець.

Шикарно, тонкий гумор від OLX :)
це не примусова оплата, це добровільна опція для продавця, має право на існування, люди люблять всякі акції, бонуси, безкоштовні доставки. Актуально для товарів за кілька тисяч, накидуєш пару сотень до ціни, і твоє оголошення має цікаві плюшки, а покупцю без різниці, ціна та сама що дешевший товар + платна доставка, що дорожчій товар + 0 доставка.
QFlash
Member

Переважно купляю/
Вкупив в одного проц, перед тим дзвонив і питався. Він вислав без ніякої переплати.
Проц гониться шо торба.
Я х/з.
Rex
Member

Один я не можу зайти сьогодні на ОЛХ?
Вложения
Screenshot_2026-05-29-21-36-06-984_com.android.chrome.jpg
Shpoker
Member

Rex
403 - это ж forbidden (фаерволл или политика блокировки по айпи или чему-либо еще), под впном левым сидишь?
Rex
Member

Ничего такого нет. Раньше с этого же телефона работало хорошо.
Интернет Старлинк
Сейчас все нормально работает. Какой-то глюк :-/
Shpoker
Member

Rex
Видать старлинк влез в какой-то диапазон адрессов, который олху не понравился да и все.
tornadox
Member

Апдейт по цьому питанню:
tornadox: 13.05.2026 23:32Підкажіть може хтось стикався з такою проблемою, хочу виставити вживані Андроїд ТВ приставку та Відеореєстратор, проставляю тип оголошення "приватне", а воно одразу перетворюється в "бізнес" і просить оплату. В інших підрозділах "Електроніка" таких проблем немає.
BorisBrejcha
Барбарис
Hells Angels
Проблему вдалося вирішити через СП OLX, з проханням зробити переогляд профайлу з подальшим переведенням з типу "бізнес" в "приватне".
Головна причина - покупка додаткових слотів.
NST1983
Member

Ох і бісять ще продавани, які в заголовку роблять одну ціну, а всередині інша. А потім ще - а ти думав що я тобі по такій цені продам) На прохання виправити - відправили пожаловатись мамці. :lol: Походу ОЛХ з таким нічого не робить.
tornadox
Member

KPAH: 20.05.2026 15:04Умалишенные покупатели, которые торгуются за 3 копейки, теперь используют ИИ для написания издевательских сообщений. :weep:
О, недавно мав теж з таким справу, аргументував що ціна на ebay нижча :lol:
Tim
Member

NST1983
Блокируют постоянно,если в названии или в обьявлении одно,а в описании другое. Особенно после кнопки пожаловаться сразу удаляют обьявление
shepard1986
Member

Перший раз з таким стикаюся. Звик до відповідальності і домовленостей. Подав об'яву з продажу rtx 3060 2 штук 31.05.2026.Відгукнувся покупець з Хмельницького, телефон +380772807220( акаунт на ім'я Богдан, рейтинг 3, через олх доставку оформив покупцеві доставку,(і, що цікаво , ім'я в доставці - Максим Шек,не Богдан, телефон вказано неправильний, вже як став дзвонити після 20.00 01.06.2026 стало ясно), доставили карти в обід, в Хмельницький. Пишу йому в чат Олх - карти приїхали, забирайте. Відписав мені відразу,через хвилину, що забере сьогодні і на тому все. Відділення працює до 20.00. До того часу не подзвонив не відписав мені,що не може забрати, не попередив,що не зможе. Дзвоню йому 4 рази,пишу в чат, ні слуху, ні духу.Оформив повернення.Крім нього було ще 3 покупця 31.05.2026., які також були готові придбати карти. Десь о 20.40 відписує мені, що може забрати в четвер. Я повідомив, що умови угоди не виконані ним, хоча домовленість була інша. Почав написувати токсік, що мені тяжко живеться, бо зробив 4 дозвони йому, і написав в чат повідомлення,щоб сповістити його. Я в шоці. :weep:
tablestikus
Member

shepard1986
Я ніколи не розумі оцього - писати що посилка у відділенні і ідіть забирайте.
shepard1986
Member

Тут домовленість була,що він забере в день доставки, що він і не зробив і не попередив про це!!!!!
Georgin
Member

tablestikus
Я так завжди роблю, без виключень - коли посилка приїжджає до клієнта на відділення, то завжди пишу у OLX-чат, щоб клієнт вже точно не міг "з'їхати з теми" розповідаючи,
що додаток OLX не використовує, а sms від "НП" заглючила і не прийшла. Мені це абсолютно нічого не коштує, а покупці навіть часто дякували і забирали день-у-день :)
nummus777
Junior

shepard1986
Карти не дешеві. Сподіваюся Ви відправляли з оплатою через OLX, а не у відділенні. Бо я б такий дорогий товар відправляв лише з оплатою через OLX. Хоча в мене не давно не забрали товар з оплатою через OLX(при такому способі оплати я ще повірю, що причина не забору була поважна).
shepard1986
Member

Я відписав в олх чат відразу йому, і він написав,що забере. Що він в подальшому не зробив🤷‍♂️, я так не звик кидати слова на вітер і почувати себе лопухом
Ответить