Польський маркетплейс Allegro в Україні

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Привіт вам, комради!

Ви, мабуть, вже побачили новину, що в Україну з червня заходить польський маркетплейс Allegro.
Поки що план виглядає отак:

Етап 1 (Червень 2026): Транскордонні покупки (Купуємо в Польщі)
Це саме те, що стартує зараз. Сервіс запускається виключно в один бік. Українці отримають можливість купувати товари у кількох сотень заздалегідь відібраних польських комерційних продавців.
Доставку замовлень в Україну повністю бере на себе Nova Post (Нова пошта). Наразі йдуть закриті внутрішні тести системи.

Етап 2: Розширення для польського бізнесу
Доступ до українського ринку отримає ширше коло польських компаній, які хочуть експортувати свої товари до нас.

Етап 3 (Орієнтовно 2027 рік): Повноцінний запуск Allegro.ua
На цьому етапі планується запуск окремої локалізованої платформи. Саме тоді Allegro відкриє реєстрацію для українських компаній, виробників і, ймовірно,
запустить свій аналог C2C-продажів (як-от Allegro Lokalnie), де звичайні люди зможуть продавати свої речі один одному всередині України.

Тобто, якщо все складеться добре, то вже у 2027 році приватним особам можна буде виставляти свої оголошення "продам немайнену як нову GTX 1660 Super" на цьому ресурсі :)

І от риторичне питання - чи докладе OLX реальних зусиль, щоб перестати бути забагованим лайном з космічними комісіями, чи просто загнеться? :)
tablestikus
Member

Georgin: 27.05.2026 09:47 І от риторичне питання - чи докладе OLX реальних зусиль, щоб перестати бути забагованим лайном з космічними комісіями, чи просто загнеться? :)
Або Аллегро не взлетить і не буде популярним і все залишиться як було.
kabostebeztak
Member

Згадалось
Georgin
Member

tablestikus
Ох, кращє б злетів. Навіть якщо забути про комісії OLX, то виключно його технічний стан - суцільний біль.
А коли вони наймають якогось програміста за бутерброд (або взагалі просто питають AI і вносять зміни на цій основі) - вони просто додають проблем.
corruptedflesh
Member

цікаво що з пдв в таких випадках. подвійне чи тільки у нас?

ну і відібрані магазини...
Барбарис
Member

Так це ж не тільки олх, тут і розетка й інші магазини. Це більше аналог Амазон і там у продавців низькі податкові ставки та прямі закупки у поставщиків. Мабуть на їх товари ще пдв додадуть, наше так точно. Та й конкуренти мабуть будуть лобіювати обмеження.
Захід на ринок може бути як і перевагою для покупців, так і небезпекою для бізнесів(однаково мені на бізнеси, але вони ж сплачують податки, робочі місця дають, багато інтернет-магазинів мають точки видачі).
legioner
Member

уже була схожа фігня у нас. Аукро чи як там називалось
_clawfinger_
Member

Georgin
перший етап мені найбільше подобається. А хоча... я вже купую в польских магазинах з прямою доставкою в Україну. Ну взуття принаймні точно.
Барбарис: 27.05.2026 10:51Захід на ринок може бути як і перевагою для покупців, так і небезпекою для бізнесів(однаково мені на бізнеси, але вони ж сплачують податки, робочі місця дають, багато інтернет-магазинів мають точки видачі).
Я вже порівняв фірмове взуття куплене в наших офіціалів розетка то що. Хай закриваються нафіг, й так у всьому. Купуючи китайську підробку й продаючи це як фірмовий товар від виробника. По ціні... що дешевше буде привезти з закордону й навіть якщо прийдеться пдв платити з першої копійки, а не після 150 євро.
Така ж проблема не тільки з взуттям, а із іншими речами, інструментами то що.

Зі: я нещодавно передзамовив один девайс в Польщі, у оф. постачальника без польського пдв й без мита, ще й обіцяють безкоштовну доставку в Україну. 2.06.26 мають відправити мені. Ціна... дешевше ніж у наших сіровозів.
0kie
Member

Польской сборки ТВ Sharp продал ко всем чертям и зарёкся ничего их не брать.
Не, если налоги сюда будут платить, то пусть заходят. "Новая почта" пусть катает товар - удобный сервис. OLX пусть горит в аду - из-за их дурацких принудительных переводов аккаунта в "бизнес" пришлось удалить свой многолетний аккаунт с отзывами. Он стал бесполезен, ибо весь мой "бизнес" заключался в очень редких продажах своих личных остатков ПК после очередного апгрейда.
Ну и цены. Если тот же Энко загнётся из-за демпинга поляков, то нафиг такие торгаши не нужны в Украине. Знаем, помним 90-е, когда в страну хлынули всякие поделки по бросовым ценам, что окончательно добило нашу промышленность. И где сейчас эти все торгаши?
Учитывая нашу не совсем чистую на руку власть, надо ожидать что-то подобное происходившему в 90-ых.
Короче, "Купуй українське - плати українцям!" :super:
_clawfinger_
Member

0kie: 27.05.2026 22:16Короче, "Купуй українське - плати українцям!"
Тільки якщо українського виробництва. А не черговий імпорт з китаю з націнкою в 10 разів. :lol: :lol: :lol:
Ваші слова нагадують новий тренд: ні імінпантам! Україна- для українців! Та чергові побрехеньки про мігрантів індусів що ґвалтують українок.
Барбарис
Member

_clawfinger_, куплене в розетки чи в продавців на розетці? Якщо в розетки, то купив пальі не поскаржився нікуди? Звісно будуть возити далі. Особисто я лише одяг чи техніку можу закордоном, взуття точно ні - треба міряти.
Ні і якщо закриються всі місцеві та з'явиться один закордонний монополіст - нічого доброго теж не буде.
Алегро, як багато інших поляків бере низькими податками/орендами для поставщиків(з боку самої влади, то польська політика з 90-х). Фактично демпінгують.
_clawfinger_
Member

Барбарис: 27.05.2026 22:48_clawfinger_, куплене в розетки чи в продавців на розетці? Якщо в розетки, то купив пальі не поскаржився нікуди? Звісно будуть возити далі. Особисто я лише одяг чи техніку можу закордоном, взуття точно ні - треба міряти.
Я знаю різницю між клозеткою й продавцями, що торгують на маркетплейсі клозетки. Взуття куплене виглядало цілком як оригінальне. От тільки куплене того ж виробника умовно в Польщі, або США, носиться довго, а куплене в Україні швидко розвалюється 3-6 місяців й все. Було куплено того ж бренду в іншому магазині, оф. представник. Та ж сама ситуація. Після того зроблено висновок: третього разу не буде.
ЗІ: бренд не називаю, мені за рекламу не платили. Та й не думаю що це має значення у даному випадку.

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Барбарис: 27.05.2026 22:48Ні і якщо закриються всі місцеві та з'явиться один закордонний монополіст - нічого доброго теж не буде.
Алегро, як багато інших поляків бере низькими податками/орендами для поставщиків(з боку самої влади, то польська політика з 90-х). Фактично демпінгують.
Буде два амазон й аллегро. :D
Барбарис
Member

_clawfinger_: 27.05.2026 22:58 Я знаю різницю між клозеткою й продавцями, що торгують на маркетплейсі клозетки. Взуття куплене виглядало цілком як оригінальне. От тільки куплене того ж виробника умовно в Польщі, або США, носиться довго, а куплене в Україні швидко розвалюється 3-6 місяців й все. Було куплено того ж бренду в іншому магазині, оф. представник. Та ж сама ситуація. Після того зроблено висновок: третього разу не буде.
ЗІ: бренд не називаю, мені за рекламу не платили. Та й не думаю що це має значення у даному випадку.
Я так і думав, що нічого не добивався. Через мовчання і возять(для більшості офіційних магазів там один постачальник, тому таке й може бути). Раз пішла така практика, то теж не буду писати бренди :lol: :lol: :lol: У мене куплені офіційно, що німецькі\американські трекінгові\спортивні\військові живуть довго і палі не траплялось(поки). І так, бренд значення не має, лише ігнорування проблеми споживачем має значення.
_clawfinger_: 27.05.2026 22:58 Буде два амазон й аллегро. :D
Не буде, бо амазон відмовився. І з такою примітивною позицією, бачу говорити далі ні про що.
_clawfinger_
Member

Барбарис
А що дасть звернення?
Клозетка дала гарантію 6місяців. Гарантія закінчилась, місяць ще поносив й все. Інший випадок той самий бренд, інший магазин оф представник в Україні. Гарантія 3 місяці, поносив 5 місяців….
Куплені в США, або в Польщі носяться довго.
До того ж в Польщі дешевше ніж в Україні. Я купляв у різних періодах й в обох випадках офіційні представники. Просто пропонувалась знижка. Якраз той випадок коли скупий платить двічі. Але принаймні не тричі.
Я ношу одного бренду, не тому що він мені подобається. А тому що в нього трошки не стандартні розміри й вони ідеально сидять на моїй не стандартній нозі. Каліфорнійський бренд не настільки відомий як наприклад Salamon.Ну й за якістю краще за Саломони, якщо порівнювати трекінгові. Хоча військового у них нема на відміну від Саломонів. Ну принаймні все краще від довбаних таланів. Це справжнє щастя знущання над ногами.

Барбарис
Я охоче послухаю як має бути. Діліться своїм досвідом! Може не тільки пригодиться.

ЗІ: це не означає що я не користуюсь українським. Є спортивний одяг від одеського ноунейма з турецької тканини. Недорого й якісно, але це скоріш виключення з правил.
Ortyomko
Member

corruptedflesh: 27.05.2026 10:41 цікаво що з пдв в таких випадках. подвійне чи тільки у нас?
оце класне питання. теоретично (хоча і дуже важко), можна відмінити ПДВ при експорті з Польщі. Якщо вони вирішили це питання, і буде тільки наш ПДВ - оце вже може виглядати як перемога.
Якщо ні, то взагалі пофіг, кому треба, і там міг собі все замовити через склад НП у Польщі
_clawfinger_
Member

Ortyomko
Деякі магазини мають пряму доставку в Україну й відповідно не потрібно платити польський vat. Таких магазинів до речі вистачає.
Ray2000gt
Advanced Member

Новий маркетплейс - ну ок. Подивимось, що з цього вийде. Хотілося б щось типу локального аналогу Амазон. Бажано зі своєю складською інфраструктурою та доставкою. Коротше Амазон - адаптованний до нашого ринку. Як Озон.
Ответить