Forza Horizon 6

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Автор
Member

Тріали будуть.
Фестиваль якось ніачом.

я тут упоровся і наче зібрав всі доступні електрички в грі (рімак з аукціона і форд суперван через суперван), не знаю нашо, але електрички доставляють коли радіо виключаєш :D

ну і трошки важкувато баланс прискорення/швидкість на цих всіх електричках на одній передачі виставити.

Відправлено через 7 хвилин 36 секунд:
по рт, воно тут реалізовано +- як і всюди, може навіть краще середнього, бо рт освітлення коли на хай дуже гарно виглядає, якщо просто зупинитись і втикати умовно статичну сцену, де це рт освітлення наглядно видно.
але тут вилазять боком, дефолтні вроджені проблеми рт бо гра дуже динамічна... літати 200-300кмг, це не ходити пішки по лісах чи вулицях... за рахунок цієї динаміки всі типові проблеми рт стали помітними.
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Одного мене дуже (після fh5) бісить інтерфейс? Що зміни форм, що кольори - все дуже дитяче та вбоге (розумію що хотіли жапан стайл) :(

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
Feras: 26.05.2026 09:38Мазда - МХ 5 Форза едішен
Це та що на каркасі кап версія? Звісно імба, вона ж ірл 1т ваги, її свап "форзовський" взагалі в літак перетворить :gigi:
corruptedflesh
Member

я не помітив великої різниці в інтерфейсі між 5 і 6. та сама підконсольна фігня. нагадує останні інтерфейси фіфи.
Feras
Member

prosha_evolist: 26.05.2026 10:44 Одного мене дуже (після fh5) бісить інтерфейс? Що зміни форм, що кольори - все дуже дитяче та вбоге (розумію що хотіли жапан стайл) :(

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
Feras: 26.05.2026 09:38Мазда - МХ 5 Форза едішен
Це та що на каркасі кап версія? Звісно імба, вона ж ірл 1т ваги, її свап "форзовський" взагалі в літак перетворить :gigi:
Так ця Мазда з величезним двигуном, робимо свап до х 999 і вона на автоматичних налаштуваннях просто кнопку вперед тиснишь і проїжджаєшь драг (чверть милі) за 10 секунд чи навіть менше. Хоча, у 5-й теж була подібна машина, це Аутозам але вони її окремо продавали і вже у 6-й шансів тягатись з Мазда мх-5 форза едішен у неї немає. Думаю чим більше будуть олдові гравці включатись тим більше метових тюнингів з'явиться.

По інтерфейсу він як би існує, але для мене, не є таким, щоб око чіплялось до нього і він бісив.
corruptedflesh
Member

я купив дві ті мазди, одній свапнув до 999 і залишив, а з другою граюсь, намагаюсь щось цікаве зробити, але поки не знаю що саме, бо вона легка, багато павера і мало аеро... не дуже їздить в поворотах)
prosha_evolist
HWBOT OC Team

corruptedflesh: 26.05.2026 12:13не дуже їздить в поворотах
Кайфую від тайматтаківського лотусу :shuffle: Нажаль після 270 вже не їде, але 250+ в більшість поворотів може :)

Окремо подобається як зробили відчуття з камери салону, значно краще ніж в 5й та моторспорт :up:
Feras
Member

corruptedflesh: 26.05.2026 12:13 я купив дві ті мазди, одній свапнув до 999 і залишив, а з другою граюсь, намагаюсь щось цікаве зробити, але поки не знаю що саме, бо вона легка, багато павера і мало аеро... не дуже їздить в поворотах)
Якщо хочеться спробувати різні тюнінги, що є на мх-5 форза едішен то там від відомих тюнерів, які шарять (k1zbard, nalak28, kapienpl, logikJ, ESV Mars, Noa Miyako, Saennu, OnlyNaps і ще деякі люди хто робив "мета" павер білди і гріп білди у останніх 3-х ітераціях Хорайзон) є навіть на 900 "мета", я на такому варіанті катаюсь і тоді вона може нормально повертати , ще краще себе для поворотів і кіл показує гріп версія тюнінгу від одного з вище наведених олдів але швидкості тоді менше і розгону.

Радує, що форза аеро нарешті змінили, однак хотілось би більше зовнішніх кітів (не важливо по частинам чи цілий вайд-боді) і більше різних варіацій тюнингу экстерьеру і може трохи інтер'єру - хоча б зміна керма.
corruptedflesh
Member

о, дякую, спробую.
але часто ці тюни залочені, хотілося б хоча б глянути шо там...
бо хочеться своє зібрати і натюнити, але "тюнінг" в форці специфічний для механік гри :D
ну дійсно хоч аеро переробили і гуму трошки, а не всі на драг гумі на дорогах, як раніше
arkadiilem0n
Member

@Feras чи то я сліпий, чи там тріала нема. Може з наступного місяця? Я бачу лише 3 дефолтні гонки кожен тиждень до кінця сезону
До речі, про Мазду ФЕ - як в мене бомбануло, коли вона проти мене на драгі виїхала від ботів. Я думав, шо візьму собі Додж Демон, білдону його і переможу всих і вся, я так ще не помилявся) Як мене там вдрючнили, то пристойсними словами не описати :gigi: А ще той бісів Autozam, уф, аж В'єтнамські флешбеки, коли це пишу :censoured:

@corruptedflesh а я ото всі Форза едішн машинки вирішив зібрати. Неймовірно кайфонув від Форда Ф450. Рекомендую усім. Нам на такому тепловозі ще кататись не доводилось. До того ж, це одна з кращих машинок для фарму скілл-поінтів, за рахунок того, що вона бустує техніки пов'язані з руйнуваннями. Типу на звичайній машинці збив якийсь об'єкт у дріфті - тримай 1к, а на Ф450 - майже 3к. Множник в космос улітає два три виконаних скіла. Я ото собі збудував на власності скіллпоінт фарм, за 1-2 хв 35-40 скіллпоінтів на ізі кожен раз як треба.
Також з цікавих прям ФЕ машин я б відмітив ГТР 12 року - майже 3к к/с і неймовірна максималка. Таку штуку обов'язково треба мати в гаражі.
Якшо дріфт і драг не цікавлять - Порш 917 ФЕ. Дуже багато зацепу, але повільніший за Мазду. Для спідзон і кіл, де багато поворотів, самий сок.
А про тюнінг - не можна нічо міняти, якшо не сам білдив. У будь-якому випадку, шоб не було ситуації, коли чийсь тюн скачали, поміняли колеса і видали вже за свій. Це так обґрунтовують неможливість змін на форумах. Але, якшо прям заморочитись, можна зробити реверс-інженерінг через телеметрію

@prosha_evolist про інтерфейс згоден, його хоч і трішки пришвидшили, але зовнійшній вигляд трішки спаскудили, як і доступніть деяких речей. Хоча б менюшку машин не чіпали і все на своїх місцях :)
Про Мазду - там є окрема версія, де замість фар стоять турбіни, ти не про ту Мазду подумав) Її можна придбати на основному фестивалі, де б\в тачки продають або на аукціоні. Для того, щоб закривати радари, стрибки та оце все майже ідеальна тачка
prosha_evolist
HWBOT OC Team

arkadiilem0n
Аа, ясно :up:
corruptedflesh
Member

тріал будуть в наступному фестивалі.

гтр 12 фе - в ютубах кажуть імба... але я не можу викупити)
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Ех, не бачу Brabham BT62 :( На ньому 1++к гонок онлайну в 5й частині - 100% тумби були :shuffle:
Filabatya
Member

поясніть ламаку, як правильно тюнити авто в 5 форзі? я беру все що легше і дає більше коняк і ставлю на авто, але замітив що задній привід не завжди вивозить після цього, а повний не ставлю бо падає керованість в характеристиках. Наприклад, початковий c8 корвет, врубувати на нього повний привід?
tornadox
Member

Хотів поцікавитися у власників хто вже награв FH6 хоча би 50 годин які відчуття від гри порівняно з FH3/4/5?
Чи не відчувається що це просто DLC до FH5 і мінорне покращення графіки.

Ось що я надіявся що покращать в 6ці порівняно з 5:
- К-сть гравців в онлайн лоббі залишилося як в 5ці - макс 12, для порівняння в 4ці було аж до 72-х гравців.
- хорайзон аркейд практично сінгловий кожних 15хв, замість того як було в 4ці де кожен івент збирав під 30 машин і починався конкретно щогодини.
- мапа в 5ці - велика і пуста
- сюжетка дешева і не цікава порівняно з 4
- поганий ШІ драйвайтарів
- плейлісти порівноно з 4 нецікаві і орієнтовані на сінгл

P.S. Брав попередні форзи під час знижок і не вважаю що щось пропустив.
arkadiilem0n
Member

@corruptedflesh є певна стратегія, як то робити:
  • Аукціони фармиш на фестивалі, а не в житлі. Перевіряв сам - затримка контекстного меню дійсно нижча
  • Перед пошуком треба сісти в машину, де менше полігонів і сама машинка менше - умовний Абарт 595 або Піл П50
  • В налаштуваннях треба вимкнути анімановані заставки/переходи
Це не міфи, якшо шо, час на викуп машини дійсно зменшується, а твій шанс відповідно збільшуєтся. Головне швидко натиснути кнопки правильні - там прям зразу можна викупити машину, а не дивитись на неї через зайві контекстні вікна. Напевно про останнє ти вже знаєш, то про всяк випадок, для інших.

@Filabatya нема чіткої існструкції, як будь-яку машину перетворити в зацепистого монстра. Під кожен клас є свої стратегії побудови. Якшо якусь базу описати, то це б виглядало так:
  • Тачку не треба підіймати на 3-4 класи вверх (є виключення), а лише поточний і 1-2 вгору. Тобто, з А класу машину в конкурентний Р клас майже не побудуєш. Так, по очкам воно буде шось схоже, але буде повільніше. Тому для умовного Р класу краще брати С1, або С2, або вже сам Р. А клас - це А, або С1, рідше С2
  • Свап приводу - якшо ти їздиш на клаві з автоматичною коробкою (читай ПК казуал), то монопривід - в 90% випадків для тебе це ред флаг, бо ти будеш зливати старт і виходити з повільних поворотів півгодини, особливо в високих класах. Компенсація андерстіру при свапі в налаштуваннях є. В першому пості я лишав невеликий відос про тюнінг, по свободі і бажанню глянь, там чел більш-менш по фактам каже.
  • Якшо тобі не вистачає зацепу - дропаєш потужність двигуна в угоду форза обвісів або вайд-боді кіту, де є регулювання прижимної сили. Там де механічно вже не вдається шось зробити тільки додаткова прижимна сила це варік.
@tornadox
  • К-сть гравців в онлайн лоббі - подивився, був в онлайні разом з 33 іншими гравцями
  • хорайзон аркейд - тепер це Стант Паті, повернули механіку щогодинного івенту. 12 гравців ліміт, завдання трішки довші, ніж були в 5, але менші, ніж в 4 частині. Платять поки шо кредитами, форзапоінтів нема. З 5 перекочувала мехінка тематики заїзду, тобто якшо цієї години дріфт, то всі три раунди будуть про нього і тд і тп.
  • мапа - ще більша, наповненість локацій краща, трафіку більше
  • сюжетка - вона якась є, ти вже не суперзірка, тепер, шоб стати легендою треба постаратись трішки. Але нічого особливо складного в цьому не було
  • ШІ - зараз занадто потужний. Навчили їх штовхатись і не пускати в траекторію. Непереможні місцями стали саме такими, які відображають цю назву. Але ті шо трішки нижче від них чомусь не так сильно відрізняються
  • плейлісти - в коопі тіки 3 гонки на тиждень, 1-2 онлайнових заїзди
MSiAventador
Member

prosha_evolist: 26.05.2026 15:12 Ех, не бачу Brabham BT62 :( На ньому 1++к гонок онлайну в 5й частині - 100% тумби були :shuffle:
Бери Гордон Мюррей Т50 - душевний звук Косворта та вентилятора і тваринний задній привід :super:
tornadox
Member

arkadiilem0n
Дякую, значить буду чекати, ніби нічого не втрачаю.
- стосовно 33 гравців - можливо це в меню? всюди пишуть що одночасно в фріроамі можуть бути 12 гравців в як в 5ці.
- сюжетка в 5ці була іспаноанглійською(це якби в українську озвучку вставляли російські слова - образливо) і дуже тупою, в 4ці відчувався якийсь челендж хоча би в завданнях.
- ШІ в 5ці в спринтах таранив на старті, а після старту не змогти обігнати ШІ хіба якщо взяти стокове авто. А от в кільцевих гонках ШІ місцями працює по принципу гумки. В 4ці потрібно було нормально протюнити машину щоб виграти тріал.

а як відчувається особливо після 4ки? бо для мене 5ка після - розчарування в яке добавили апскейлери
prosha_evolist
HWBOT OC Team

MSiAventador: 26.05.2026 17:32Гордон Мюррей Т50
Бісить, причому всюди :gigi: Він дуже цивільний, я люблю моторспорт підвіску :shuffle:
arkadiilem0n
Member

@tornadox
- про к-ть гравців дійсно дивився в меню, але на мапі постійно на когось натикаєшся, тому я не сказав би, шо у опен-ворлді катається лише 12 чуваків чи чувіх
- напевно, згадуєш історії по типу Топ Гіра, Таксі та інших, вони тут як в 5, дуже легкі, челенджу не пропонують. Виключенням є робота в місцевому Глово - там іноді на 3 зірки фіг пройдеш
- ШІ - я на стоці пройшов сюжетку з ШІ рівня Highly skilled, вище не потянув, бо хотілось заруб на стокових машинах. Непереможного на стоковій тачці пройти майже не можливо, якшо тіки не спихнути його кудись. Коли тачка з гарним тюном, наче перемогти і можна

Я в 4 не грав вже без малого 5 рочків. Кілька разів тіки скачував, шоб кєнтам грошей передати, бо я там десь за рік гри вифармив 999 лямів і дівати, окрім як роздавати, було нікуди) Якшо прям в лоб зрівнювати з моїми спогадами, то 6 просто не гірша, а місцями трохи краще. Playground Games & Turn10 погрязли в тому, шо їм вже не можна шось категорично змінювати, бо основна фан-база їх какашками закидає, тому все дуже знайоме. Вони взяли ту карту, яку всі так хотіли, а також додали більше японських тачок, шо також є плюсом. Категоричних змін у налаштуваннях та поведінці авто я не помітив. Знову помінялись метові машинки, понерфили Koenigsegg Jesko, зробили недоступним свап LS7 двигуна в багато машин, як дуже профітували від нього, шо як на мене плюс, бо в мене горіло з Р34 Скайлайнів і Еволюшенів на ньому. Трішки звук двигуна підтягнули, пару десятків машин покращили по якості.
corruptedflesh
Member

arkadiilem0n
Та я в курсі про ці методи аукціона, але не встигаю все одно.
Ответить