Forza Horizon 6

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Автор
Member

Изображение

Привіт :)

Бачу, шо в нас взагалі не було обговорень по форзі, тому вирішив почати тему з найбільш актуальною частиною.
В першому пості опублікую все те, шо сам надибав в процесі гри і шо вважаю корисним

Суть теми - поділитись думками, досвідом, знайти компашку для проходження фестивалю, взаємодопомога по геймплею і все оце таке корисне

Корисна або не дуже інфа від мене
  1. Шорткати для спідранерів (або інтерактивна мапа, з усіма ключовими точками (раритети, скарби та інше)
    Використовуйте на свій розсуд, шоб не заруїнити собі експірієнс. Viewer discretion is advised
    спойлер
    https://mapgenie.io/forza-horizon-6/maps/japan
  2. Хто з'їв ваші ФПСіки? (або інфо про оптимізацію налаштувань у грі)
    спойлер

3. Не хочу сам будувати тюн, дайте мені готовий білд на мою машину, шоб я нагібав (або табличка з топовими тюнерами)
    Важливо: це тюни з 5 та 4 частини, але ті чувачки, які робили ці тюни є і 6, наприклад той же Nalak28 & KapienPL
    Важливо 2: коли побудують нову табличку, я оновлю посилання, а зараз просто шукайте по нікнеймах серед тюнів
    спойлер
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... YA035pu_Y/
  4. Як отримати кредити в форза хорайзон 6 без смс і реєстрації (або про заробляння грошиків у грі)
    спойлер
    Нічого в плані відосів кидати не буду, але трохи опишу базові механіки для новачків, які не будуть застарівати з кожним патчем, адже це БАЗА
    • Просто грайте, гра вам гроші насипає на початку майже за будь-яку активність - пройшли радар, гонку чи історію - вам насипали грошей
    • Не забувайте забирати нагороди в меню прогресії фестивалю та дослідження Японії (там окрім косметики та машин дають грошики)
    • Відвідуйте Horizon Stunt Party за можливості - за 5-7 хв дають 100.000. Гра вам про нього буде надсилати сповіщення в період з 00 хвилин кожної години по 9 хв, івент відбувається кожну годину. Беріть машинку, яка відповідає суті івенту і використовуйте фаст-тревел, шоб швидше діставатись до точок, де треба виконувати завдання.
    • Не забувайте витрачати скілпоінти на прокачку автоталантів, віддайте перевагу автомобілям Форза Едішн та легендарним, оскільки майже в кожному з них є супервілспін або 3 звичайних, а окрім цього можуть бути 150.000, 250.000
    • Якшо закінчились легендарні тачки, то біжимо в автосалон і купуємо Dodge Viper GTS 1999 за ~70.000, в ньому є автоталант, який дає 150.000, тобто більш ніж вдвічі ви його вартість відбиваєте
    • Не забувайте фоткати тачки, особливо на старті гонки. За те, що зробите N фотографій, як і за інші активності, насипають і грошей, і машин
  5. Як своїми руками зробити так, щоб Гольф їхав швидше, ніж Феррарі (або інформація про тюнінг власноруч)
    спойлер
  6. Я хочу їздити тільки на метових машинках (або попередньо одні з кращих автомобілів, які рекомендовано вифармити)
    спойлер
  7. Бонус - цікаві контент кріейтори по форзі - гайди, огляди, інсайди (на мою суб'єктивну думку)
    спойлер
corruptedflesh
Member

Думав як і всі інші ігри куплю і буду грати бенчмарк. Але поки граю далі. Для порівняння ФХ5 я навіть сюжетки не пройшов.

З цікавих спостережень:
рей трейсінг освітлення на лоу і медіум - дає дуже видимий гостінг і шуми, якби не динамічна гра, то було б все ок, як наприклад в ассассіні шедоус.
На 4к екстрім + ртгі хай в нативі в бенчі 47 фпс - мало для гри в нативі* (ні, звісно в нід фо спіди 2-4 і порш я грав собі і на 25 фпс колись, але зараз я занадто старий для такого).
Апскейли і фреймгени - знову ж, дуже динамічна гра, не для цієї гри. І не треба тут затирати про божественний длсс - він так само додає часто помітних артефактів, особливо в цій грі бісить гостінг. Але раптом якщо що, фср 3 - взагалі кривий тут, ксесс трошки краще, длсс 4 і фср 4 - зовсім інший рівень, що очікувано.

Різниця в керуванні на 45-55 рідних фпс (до фг) і 90+ - дуже відчутна.

*про натив теж накину: не все те натив що з ТАА чи пропріетарні версії ТАА від амд нв чи інтела. ТАА теж гостінгу додає (очікувано канешно), але на відміну від більшості інших ігор, вбудований ТАА в саму гру працює найкраще.

поверніть мені старий добрий МСАА (хоч він і милить трошки)

Загалом картинка з РТГІ насичиніше в різних складних сценах - схід та захід сонця, тунелі, ліси й тумани - воно красиво і дійсно помітна різниця, але в гоночках не знаю чи воно потрібне. В тому ж ассассіні шедоус, який не такий динамічний і можна просто залипнути надовго в гарному лісі на світанку, то можна і рт освітлення і апскейл і фреймген, то не так страшно і артефакти не прям щоб помітні, а тут...

А геймплейно... ну те саме що форца хорайзон 5, може трошки краще. за 4 чи 5 днів дійшов далі, ніж в фх5 колись.
Як отримати кредити в форза хорайзон 6 без смс і реєстрації (або про заробляння грошиків у грі
1. Леджіт. Купити субару в якої до х9 множник скілла, йти ламати бамбуковий ліс, за кілька хвилин забирати 10 скіллпоінтів. Потім купуєш тачку з салону з 250к і супер вілспінами. Повторити до безкінечності.
2. Семі-леджіт. Завантажити істейт по коду де народ зробив свій трек де багато дестрактеблів. Фулл ассіст на повороти і гальмування. По колу саме фармить експу і скіллпоінти.
3. Експлойт. Автодрайв чи зажатий курок резинкою + асісти на будь якому тайм аттак колі. Безкінечно по 2.3к кредитів за коло раз на хвилину+-.
4. Експлойт 2. Райвалс. Колоссус. Асіст керування і гальмування. Затискаєш курок. За коло по 80-100к, коло десь 6 хвилин.
5. Експлойт 3. Створити свій івент в івент лабі на колоссус. 2 чи 3 кола. Асіст керування і гальмування. Затискаєш курок. За коло по 80-100к, коло десь 6 хвилин. Тобто 12-18хвилин афк драйвінга
MSiAventador
Member

Фінальні налаштування графіки GF 4070 в 4К. На запису NVidia shadow play підсмикує картинку але в реалі все плавно :
спойлер
QFlash
Member

Forza Horizon_4 найкраща.
Та мені по... 6 також нічого, але не то.
corruptedflesh
Member

MSiAventador: 23.05.2026 22:47 Фінальні налаштування графіки GF 4070 в 4К. На запису NVidia shadow play підсмикує картинку але в реалі все плавно :
спойлер
:gigi:

перша тачка люті артефакти під двірником, друга тачка люті атфекати коли кермо крутиш (15 років тому я б почав панікувати, що в мене глючить відеопам'ять від перерозгону). На поворотах в дріфті від тачки шлейф наче шан тсунг душу виймає... і при цьому 44 фпс з фреймгеном

і це я тільки в маленькому вікні подивився. але бажання на весь екран відкривати нема, бо й так все ясно.
MSiAventador
Member

corruptedflesh: 25.05.2026 14:13
MSiAventador: 23.05.2026 22:47 Фінальні налаштування графіки GF 4070 в 4К. На запису NVidia shadow play підсмикує картинку але в реалі все плавно :
спойлер
:gigi:

перша тачка люті артефакти під двірником, друга тачка люті атфекати коли кермо крутиш (15 років тому я б почав панікувати, що в мене глючить відеопам'ять від перерозгону). На поворотах в дріфті від тачки шлейф наче шан тсунг душу виймає... і при цьому 44 фпс з фреймгеном

і це я тільки в маленькому вікні подивився. але бажання на весь екран відкривати нема, бо й так все ясно.
Потрібна RTX5090 . Дві. :gigi:
XXXshadyXXX
Member

corruptedflesh
Меня моментально смутил FG + шлейфы... Ух... В гонке мучать свои глаза, понять зачем только...)))
MSiAventador
А не проще игру в 2к разрешении играть, без DLSS?
MSiAventador
Member

XXXshadyXXX: 25.05.2026 15:44 corruptedflesh
Меня моментально смутил FG + шлейфы... Ух... В гонке мучать свои глаза, понять зачем только...)))
MSiAventador
А не проще игру в 2к разрешении играть, без DLSS?
Ну як гадаєш, ставив 2К я чи ні.
В 2К профіт дуже низькій по фпс. Рейтрейсінг на максимум або Хай все одно не викрутиш, а інші максимуми заб,ють 12Гб відеопам,яті і фпс впаде на 40%.
Reinmar
Member

Хто грає в Елімінейтора? Вже є розбір хороші та погані авто по рівням? Поки затягнуло проходження, але планую увірватися в онлайн, бо дуже люблю цей режим, а в 4 та 5 були "проблемні" авто. По типу супри в 4 або mini buggi jcw в 5
XXXshadyXXX
Member

MSiAventador: 25.05.2026 15:56о не викрутиш, а інші макси
А может RT выключить?)
corruptedflesh
Member

XXXshadyXXX: 25.05.2026 16:07
А может RT выключить?)
Нееее, ти шо, дженсен образиться
XXXshadyXXX
Member

corruptedflesh: 25.05.2026 16:10Нееее, ти шо, дженсен образиться
Аргумент :gigi:
MSiAventador
Member

XXXshadyXXX: 25.05.2026 16:07
А может RT выключить?)
Це перше що я зробив і виходить так що викручування всього іншого на максімум переповнює буфер 12Гб.
Тому, що 4К, що 2К - дефакто все не як у людей. :D
corruptedflesh
Member

Ну тут що правда, то правда. В мене на 9070хт в 4к нативі, пресет екстрім + докручені рефлекшени і освітлення до макимума (екстрім не ставить на максимум чогось), стабільно 13-14гб відеопам'яті зайнято, коли довго граю може і всі 15 бути.
XXXshadyXXX
Member

Мда... Решил проверить на что мой ПК способен в FH6... В 4к натив на очень высоких ниже 60 ФПС не опускалось, уже хорошо😅... Но 120 кадров даже в 2к на высоких не удалось достичь... :gigi:
FarCry
Member

Потестував різні налаштування і для себе вирішив, що RT та RTGI цій грі нафіг не потрібні. Зауважу, що помітна різниця від іншого освітлення є (як правило вночі), але вона забувається вже через 5 хвилин. Воно тупо не коштує тих -50% фпс та мила при їзді через ліс. :-P
corruptedflesh
Member

У мене у вбудованому бенчі 103 середнє на 4к екстрім. Якщо освітлення і рефлекшени які без рт поставити вище ніж в пресеті, то 93. Але в реальності 100+-.
Бенч вбудований загалом ок, по суті найгіршу ситуацію показує.
Але в мене воно в проц довбиться.

Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
FarCry: 25.05.2026 23:21 Потестував різні налаштування і для себе вирішив, що RT та RTGI цій грі нафіг не потрібні. Зауважу, що помітна різниця від іншого освітлення є (як правило вночі), але вона забувається вже через 5 хвилин. Воно тупо не коштує тих -50% фпс та мила при їзді через ліс. :-P
От і я до того дійшов.
При тому це перша гра в мене, де в очі сильно кидаються артефакти самого рт особливо на лоу і медіум, навіть без апскейлів і фреймгенів.

Відправлено через 4 хвилини 36 секунд:
Не, ну безперечно, з глобальним освітленням через рт в певних сценах насичиніше. Але в контексті геймплею гри якось мало толку.
Те саме глобальне освітлення через рт в ассассіні шедоус по суті те саме: певні сцени прям круті, але там хоча б ті сцени довго на екрані, а не 5 секунд
arkadiilem0n
Member

Reinmar: 25.05.2026 16:00 Хто грає в Елімінейтора? Вже є розбір хороші та погані авто по рівням? Поки затягнуло проходження, але планую увірватися в онлайн, бо дуже люблю цей режим, а в 4 та 5 були "проблемні" авто. По типу супри в 4 або mini buggi jcw в 5
Логіка потужних машин не змінилась з четвертої частини - повний привід або ралійна підготовка тотально домінують там і на низьких рівнях, і на високих. З особистого досвіду можу сказати, шо на третьому евіку об'їзджав тіпочків на 2-3 рівні вище. Монопривід - це майже завжди луз, якшо тіки опонент десь не впечатається, або невдало приземлиться після стрибку з лісу.
Якшо прям шось відокремлювати, то я б описав отак (важливо - якшо ви й досі на першому рівні машини, то будь шо буде краще):
спойлер
  • На 2 два топа - Тойота Такома і Субару Легасі, але між першим Ніссаном і шось із другого рівня краще вже взяти шось з другого рівня просто для лвлапу
  • На 3 все вже покраще, але б Тойоту Селіку і Вольво 242 я скіпаю
  • На 4 скіп Форда Фокуса явний, бо він ніде крім доріг не їде, туди ж і Феррарі 250 - перша ж гірка і гонка злита
  • На 5 скіп Рено Меган, і, якшо юзаєш автоматичну коробку, то й багі Алумікрафт, бо вони монопривідні, але на багі ще шось можна показати, бо там потужності вистачає і ходів підвіски, а от Рено прям підводить
  • На 6 тільки на Хонді НСХ може бути складнувато, а всі інші можна брати
  • На 7 скіп №37 Про трак - це хоч і трофі трак, але монопривідний, а на автоматі точно скіп
  • На 8 НСХ і ГТР трішки слабші за інші
  • На 9 - я оминав Авентадор СВГ, бо там підвіска дуууууже низька і її прям для шорткатів не вистачає
  • На 10 - Венено, по тій же причині, шо й 9

Бачив кілька постів про графоній, так от, я грохнув весь РТ ще на 1 годині гри, бо забагато жер.
Трішки дропнув геометрію оточення і деталізацію руйнівних об'єктів, також прибрав motion blur
На конфігі 9700х + 4070 при DLSS quality з FG маю 120+ FPS в 2k в навантажених сценах, а зазвичай 140-160. Але через DLSS або FG є проблема з тунелями, шо вони можуть залишитись темними довше, ніж то має бути, або взагалі не освітліти аж до виїзду. Також проблемною ділянкою є ліс - коли прям багато листя або гілок, то картинка трішки сипиться.
На фул РТ екстрім комп видає лише 60-70 з тим же ДЛСС і ФГ, але їхздити при цьому нормально не виходить :)

btw, як вам перший фестиваль? Мені прям мало гоночок було. Тріал кудись подівся :( Весело було проти потужних драйватарів льотати на всяких щітбоксах, окрім дуже високих класів, де вони прям карали :gigi: Ми з кєнтами пройшли менш ніж за годину, в цілому. Вже четвертий день Голіаф катаємо на всяких прикольних машинках, які встигли дістати.
Призові тачки я зацінив прям, особливо Альтезу, майже одразу забілдив і полетів в онлайн дріфт ганяти в А класі на ній і прям кайфонув. Навіть кілька своїх "рекордів" перебив на дріфт зонах
До 9 Евіка я більш стримано якось віднісся, догнав до топу А класу, буквально пару гонок і припаркував.
Hells Angels
Member

arkadiilem0n: 26.05.2026 04:13Вже четвертий день Голіаф катаємо
позавчора на твічі бачив тіпа котрий нарізав 50 кіл, на 39 колі час був щось за 13+ годин
Feras
Member

Тріали будуть з наступної неділі. Вони першу неділю, після релізу дали на обкатку для гравців. З нових машин, поки для мене Мазда - МХ 5 Форза едішен це тупо монстр для всього де є позначка S2 або Х - драг, гріп, автокрос, крос майже усюди ця Мазда є "мета" і ще одна крута річ це Субару БРЗ форза едішен для автокроса "мета" на А та S.

Стосовно, Рей трейсингу погрався з ним у мене так фпс не садить але навіть без ДЛСС, а у нативі з TAA, на самій найвищій якості рей трейсингу - особливо в ночі коли гонка в місті і йде дощ, це перетворюється у казна-що: особливо у моментах коли декілька машин і вони біля будинків знаходяться. За реалізацію рей трейсингу їм поки не залік але думаю разом з виробниками вони, через якийсь час налагодять, що б він нормально працював і картинку показував, а поки краще грати з вбудованим у гру освітленням і віддзеркаленням.
Ответить