Фінальну версію нового стандарту кодування відео AV2 буде затверджено найближчими днями

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Фінальну версію нового стандарту кодування відео AV2 буде затверджено найближчими днями

Задовбали вони зі своїми стандартами. Якби в телеку свого часу так часто змінювали стандарт віщання, то ці телеки стали б розповсюдженими приблизно ніколи.
NUN4AG
Member

З нас нова відяха для апаратної підтримки? :laugh:
Devijack
Member

То ютуб 2-ядерники перестали відкривати, тепер 4-ядерники перестануть.
Kassatka
Member

Моя майбутня RX 7900 XTX під 8K-геймінг вже наперед оцеглилась відсутністю підтримки кодека, при тому що я ще не встиг її купити... :dontknow:
Afit
Member

Аж згадалась презентація Samsung на початку 2021р, де мій S21+ на Exinos 2100, чи не з перших в смартфонах отримав апаратну підтримку AV1. Насправді я зрадів цьому, бо знав що він ще буде жити в світі, де цей кодек почне переважати :super:
Вложения
Screenshot_20260524_125003_YouTube.jpg
kairo
Member

Кассатка, мабуть єдиний 8К геймер в Україні.
Lumia
Junior

WMV і RMVB форева.
alexeygalas
Member

Ну буде ще еффективніше зтиснення. Але HEVC ще дуууже довго буде з нами. Так як ще занадто багато техніки, яка тільки його і грає.
Sanьka
Member

Kassatka: 24.05.2026 12:49Моя майбутня RX 7900 XTX під 8K-геймінг вже наперед оцеглилась відсутністю підтримки кодека, при тому що я ще не встиг її купити
Тому як купиш, то одразу продаш мені дешево. Мені пофіг на ті кодеки ;)
RoMiLiUs
Member

Kassatka: 24.05.2026 12:49 Моя майбутня RX 7900 XTX під 8K-геймінг вже наперед оцеглилась відсутністю підтримки кодека, при тому що я ще не встиг її купити... :dontknow:
:lol: :lol: :lol:
7900xtx 1440p ледь вивозить. Давай ше раз про свій 8к тєлєк напиши, а то ще не всі вкурсі.
Inqizitor2022
Member

Задолбали они новыми стандартами. Приняли av1 - всё, достаточно, в любом случае ни у кого нет и не будет кроме покупателей 6000 серии Нвидии поддержки av2.
alexeygalas
Member

Afit
Не правильно ти дядя фьодар відео про хуанга дивишся. Ось так потрібно :laugh:
спойлер
P.S. Google Chrome не виводить модель пристрою виводу
Screenshot 2026-05-24 151755.png
daesz
Member

І толку якщо половина софту ще першу не підтримує. Та й твітч також не поспішає його додавати.
MqM
Member

Scoffer: 24.05.2026 12:15 Пропоную обговорити Фінальну версію нового стандарту кодування відео AV2 буде затверджено найближчими днями

Задовбали вони зі своїми стандартами. Якби в телеку свого часу так часто змінювали стандарт віщання, то ці телеки стали б розповсюдженими приблизно ніколи.
То що тепер технологіям не розвиватися? Чекати по 30 років між кожною зміною?
Sanьka
Member

daesz: 24.05.2026 15:20І толку якщо половина софту ще першу не підтримує. Та й твітч також не поспішає його додавати.
Нагадало дх10. Поки з'явились ігри з усіма примочками та відяхи, що нормально все це тягнуть, вже дх11 вийшов.
the lamer
Member

Devijack: 24.05.2026 12:43 То ютуб 2-ядерники перестали відкривати, тепер 4-ядерники перестануть.
Щоправда? А я дивлюсь Ютуб на Core2Duo E6550 (2 ядра 2,33GHz) + GT730 і не знаю... 1080p60 без дропів, якщо на 1х, але звичайно 720p ставлю, т.к. телевізор цей немолодий, 1366х768. Firefox + Ublock Origin, зрозуміло.
Afit
Member

alexeygalas: 24.05.2026 15:17 Afit
Не правильно ти дядя фьодар відео про хуанга дивишся. Ось так потрібно :laugh:
спойлер
P.S. Google Chrome не виводить модель пристрою виводу
Screenshot 2026-05-24 151755.png
Коли вдома, то телефон до рук теж не беру :)
erkins007
Member

Kassatka: 24.05.2026 12:49 Моя майбутня RX 7900 XTX під 8K-геймінг вже наперед оцеглилась відсутністю підтримки кодека, при тому що я ще не встиг її купити... :dontknow:
Ты же понимаешь что она и 4к гейминг уже не особо тянет?
leif
Member

kairo: 24.05.2026 13:04Кассатка, мабуть єдиний 8К геймер в Україні.
поки ми живемо в 2026, він живе в 2046:
спойлер
Изображение
Afit
Member

alexeygalas: 24.05.2026 14:56 Ну буде ще еффективніше зтиснення. Але HEVC ще дуууже довго буде з нами. Так як ще занадто багато техніки, яка тільки його і грає.
Левова частка відеосервісів (You Tube, Netflix і т д) взагалі не використовують HEVC, через ліцензійні збори. VP9 залишається як основа, а AV1 вмикається на пристроях, які апаратно його підтримують. Якщо ж зайти з якогось до потопного пристрою, то буде максимум 1080p H264 крутити
Ответить