Новости
Последние статьи и обзоры
Фінальну версію нового стандарту кодування відео AV2 буде затверджено найближчими днями
-
Scoffer
Member
Пропоную обговорити Фінальну версію нового стандарту кодування відео AV2 буде затверджено найближчими днями
Задовбали вони зі своїми стандартами. Якби в телеку свого часу так часто змінювали стандарт віщання, то ці телеки стали б розповсюдженими приблизно ніколи.
Задовбали вони зі своїми стандартами. Якби в телеку свого часу так часто змінювали стандарт віщання, то ці телеки стали б розповсюдженими приблизно ніколи.
-
NUN4AG
Member
З нас нова відяха для апаратної підтримки? 
-
Devijack
Member
То ютуб 2-ядерники перестали відкривати, тепер 4-ядерники перестануть.
-
Kassatka
Member
Моя майбутня RX 7900 XTX під 8K-геймінг вже наперед оцеглилась відсутністю підтримки кодека, при тому що я ще не встиг її купити... 
-
Afit
Member
-
kairo
Member
Кассатка, мабуть єдиний 8К геймер в Україні.
-
Lumia
Junior
WMV і RMVB форева.
-
alexeygalas
Member
Ну буде ще еффективніше зтиснення. Але HEVC ще дуууже довго буде з нами. Так як ще занадто багато техніки, яка тільки його і грає.
-
Sanьka
Member
Тому як купиш, то одразу продаш мені дешево. Мені пофіг на ті кодекиKassatka: ↑ 24.05.2026 12:49Моя майбутня RX 7900 XTX під 8K-геймінг вже наперед оцеглилась відсутністю підтримки кодека, при тому що я ще не встиг її купити
-
RoMiLiUs
Member
Kassatka: ↑ 24.05.2026 12:49 Моя майбутня RX 7900 XTX під 8K-геймінг вже наперед оцеглилась відсутністю підтримки кодека, при тому що я ще не встиг її купити...![]()
7900xtx 1440p ледь вивозить. Давай ше раз про свій 8к тєлєк напиши, а то ще не всі вкурсі.
-
Inqizitor2022
Member
Задолбали они новыми стандартами. Приняли av1 - всё, достаточно, в любом случае ни у кого нет и не будет кроме покупателей 6000 серии Нвидии поддержки av2.
-
alexeygalas
Member
Afit
Не правильно ти дядя фьодар відео про хуанга дивишся. Ось так потрібно
Не правильно ти дядя фьодар відео про хуанга дивишся. Ось так потрібно
- спойлер
- P.S. Google Chrome не виводить модель пристрою виводу
-
daesz
Member
І толку якщо половина софту ще першу не підтримує. Та й твітч також не поспішає його додавати.
-
MqM
Member
То що тепер технологіям не розвиватися? Чекати по 30 років між кожною зміною?Scoffer: ↑ 24.05.2026 12:15 Пропоную обговорити Фінальну версію нового стандарту кодування відео AV2 буде затверджено найближчими днями
-
Sanьka
Member
Нагадало дх10. Поки з'явились ігри з усіма примочками та відяхи, що нормально все це тягнуть, вже дх11 вийшов.daesz: ↑ 24.05.2026 15:20І толку якщо половина софту ще першу не підтримує. Та й твітч також не поспішає його додавати.
-
the lamer
Member
Щоправда? А я дивлюсь Ютуб на Core2Duo E6550 (2 ядра 2,33GHz) + GT730 і не знаю... 1080p60 без дропів, якщо на 1х, але звичайно 720p ставлю, т.к. телевізор цей немолодий, 1366х768. Firefox + Ublock Origin, зрозуміло.Devijack: ↑ 24.05.2026 12:43 То ютуб 2-ядерники перестали відкривати, тепер 4-ядерники перестануть.
-
Afit
Member
Коли вдома, то телефон до рук теж не беруalexeygalas: ↑ 24.05.2026 15:17 Afit
Не правильно ти дядя фьодар відео про хуанга дивишся. Ось так потрібно![]()
- спойлер
- P.S. Google Chrome не виводить модель пристрою виводу
Screenshot 2026-05-24 151755.png
-
erkins007
Member
Ты же понимаешь что она и 4к гейминг уже не особо тянет?Kassatka: ↑ 24.05.2026 12:49 Моя майбутня RX 7900 XTX під 8K-геймінг вже наперед оцеглилась відсутністю підтримки кодека, при тому що я ще не встиг її купити...![]()
-
leif
Member
поки ми живемо в 2026, він живе в 2046:kairo: ↑ 24.05.2026 13:04Кассатка, мабуть єдиний 8К геймер в Україні.
-
Afit
Member
Левова частка відеосервісів (You Tube, Netflix і т д) взагалі не використовують HEVC, через ліцензійні збори. VP9 залишається як основа, а AV1 вмикається на пристроях, які апаратно його підтримують. Якщо ж зайти з якогось до потопного пристрою, то буде максимум 1080p H264 крутитиalexeygalas: ↑ 24.05.2026 14:56 Ну буде ще еффективніше зтиснення. Але HEVC ще дуууже довго буде з нами. Так як ще занадто багато техніки, яка тільки його і грає.