Новости
Последние статьи и обзоры
Forza Horizon 6 успішно стартувала в Steam та показала рекордний для серії онлайн
-
XXXshadyXXX
Member
Plush_Dragon
Если нужны гонки, дух гонок, то минимальный порог входа - это PS4 и Gran Turismo 7... Хотя конечно надо уже PS5 в 2026...
Если нужны гонки, дух гонок, то минимальный порог входа - это PS4 и Gran Turismo 7... Хотя конечно надо уже PS5 в 2026...
-
Plush_Dragon
Member
Плойка не цікавить взагалі.XXXshadyXXX: ↑ 21.05.2026 00:34 Plush_Dragon
Тут питання - а в чому проблема робити ігри рівня того ж гріда? Або чому не можна зробити ремастер? Ось тут не розумію. В нас зараз є якесь баділля в дусі Ассассінс Крид на машинках, та чисто симулятори для тру задротів.
P,S, фанатиків форзи не цікавить як звичайна легковушка з фольги зносить дерева та їде далі? Їх не цікавить що машинка та асфальт живуть окремо і ніяк не взаємодіють?
-
destructX
Member
претензія до аркадної гри... шо вона аркадна?Plush_Dragon: ↑ 21.05.2026 00:53P,S, фанатиків форзи не цікавить як звичайна легковушка з фольги зносить дерева та їде далі? Їх не цікавить що машинка та асфальт живуть окремо і ніяк не взаємодіють?XXXshadyXXX: ↑ 21.05.2026 00:34 Plush_Dragon
А з покриттям взаємодія була і є: грунт/асфальт/сухо/волого/мокро, різна резина, різне її налаштування й т.д.
Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
тут я навіть не знаю як це коментуватиPlush_Dragon: ↑ 21.05.2026 00:01
Хай що воплять фанатики форзи, але це по факту не гонки взагалі. Духу гонок та азарту приблизно ноль.
-
Kassatka
Member
У тому, щоб показати, що я відданий фанат жанру, серії ігор. Тому що для мене у випадку RTS хоча й важлива якість, проте це другорядне, але найголовніше для мене, щоб такі ігри, бляха-муха, випускали взагалі. І чим більше, тим краще. Щоб якщо випустили ремастер однієї гри з серії, то випустили й інший. Або щоб випускали платні доповнення, які я теж готовий передзамовляти/купувати. Що навіть хоча я мізерний час витрачу на онлайн в цій грі, все одно це не значить, що я розчарувався, а навпаки вона мені від початку була дуже важлива для колекції й я обов'язково куплю іншу подібну, якщо її надумають випустити в майбутньому. Що мене настільки цікавить цього типу контент та ідеї, що я готовий споживати все схоже й надалі вже наперед не залежно від того вважатиме ігрова спільнота гру вдалою після випуску чи ні.MqM: ↑ 20.05.2026 21:57В чому сенс преордеру окрім пограти трішки раніше ніж всі?
Тому якщо я бачу потенційно цікавий проєкт жанру RTS чи тим більше ремастер однієї з моїх улюблених ігор, то я поспішаю передзамовити, якщо можу дозволити фінансово.
Що ж до ігор не з жанру RTS, то часто за передзамовлення дається якийсь бонус - косметика чи маленьке DLC, які після релізу гри більше стають недоступні до купівлі або вимагають окремої плати. Я реально слабкий на такий рекламний трюк і потрапляю на гачок, адже гру все одно точно надумав купляти, тому краще передзамовлення з бонусом, ніж після релізу без бонуса. Наприклад, торік я таким чином передзамовив Jurassic World Evolution 3 та Anno 117: Pax Romana. І звісно ж відразу забув, які саме бонуси мені за те передзамовлення дали, але точно щось там дали. Пам'ятаю тільки, що для однієї з цих ігор даний бонус після релізу стали продавати за додаткові гроші, як невеличке DLC. Diablo 4 та перше DLC до неї колись я теж передзамовляв, щоб встигнути незадовго до дня релізу через невеличкі косметичні бонуси. А в нещодавньому другому DLC вже ніякого бонуса за передзамовлення нема, то я й не поспішаю купувати. Або буду чекати знижок, або куплю, коли надумаю грати і не буде сильного дефіциту грошей.
Тож у мене дві таких причини. А такого, щоб я розчаровувався у грі після виходу настільки, щоб виникло бажання повернути - у мене поки не траплялося. Я й так знаю, що сучасні ігри виходять низькоякісними і недоробленими, а потім тривалий час правляться патчами, тож зразу готовий на це. Якщо я передзамовляю гру, то це ще зовсім не значить, що я планую в неї активно грати хоч у перший місяць, хоч у перший рік. Бо я по факту більше колекціоную, тестую, експериментую з можливостями модифікації, а граю дуже-дуже мало. І точно період активного геймінгу у мене не буде підлаштовуватися під час релізу чергової гри, а буде чисто спонтанним.
А можливість пограти за кілька днів до головного для релізу за передзамовлення преміального видання ніколи не була для мене вагомим аргументом. Оскільки все одно я отримаю у власність те ж саме, не важливо трішки раніше чи пізніше. Але я й ніяких інших версій ігор, окрім максимальної з усіма DLC, не купую - або повновісна версія гри, або краще вже торент замість урізаної. Онлайн функції не потрібні.
-
XXXshadyXXX
Member
Денег такие игры не приносят... Есть либо гонки для хомячков, либо для тру задротов + есть Gran Turismo - это можно сказать игра пытается объединить обоихPlush_Dragon: ↑ 21.05.2026 00:53Тут питання - а в чому проблема робити ігри рівня того ж гріда?
-
Kassatka
Member
Я хом'ячок. Якщо в грі про машинки для того, щоб стартувати зі стоянки, потрібно вчити і натискати більше двох-трьох клавіш, то я просто відразу закину таку гру й навряд захочу повертатися.XXXshadyXXX: ↑ 21.05.2026 01:30Есть либо гонки для хомячков, либо для тру задротов
Відправлено через 5 хвилин 26 секунд:
Я не фанатик Форзи, поки взагалі не грав ні FH4, ні в FH 5, ні в FH6, а тільки тестив у них графічні налаштування й FPS. Але так, не цікавить.Plush_Dragon: ↑ 21.05.2026 00:53P,S, фанатиків форзи не цікавить як звичайна легковушка з фольги зносить дерева та їде далі? Їх не цікавить що машинка та асфальт живуть окремо і ніяк не взаємодіють?
Відправлено через 6 хвилин 49 секунд:
EA зробили в 2020 році Command & Conquer Remastered Collection, наскільки мені пам'ятається, відразу високої якості ще на релізі. А з тих пір 6 років просто нічого більше не випускають взагалі, в усякому разі жодної гри, яка б могла викликати хоч якийсь інтерес, навіть якби вона була й в ідеальному технічному стані прямо з релізу.arkadiilem0n: ↑ 20.05.2026 22:29А є EA - які роблять шляпу вже майже десятиліття і вони не заслуговують ані преордерів, ані купівлі за фул прайс. Це суб'єктивно, якшо шо.
-
DuckRider
Member
Так так і є. Аутсорс індуси частину по фото робилиMqM: ↑ 20.05.2026 21:57 А у Форзі чимало тачок зроблені наче аматорами, які замість креслень брали якісь фото з інтернету зняті на телефон через що не змогли у пропорції![]()
-
MqM
Member
У вас параноя, я вас не мінусив) Та й там пост цілком адекватний, я б ще за власну думку мінусив? залишаю це неадекватам з форуму) Підказка мінусатори тут сцикливі, і переважно не коментують) А ви напевно мені мінусів за компанію вліпили?arkadiilem0n: ↑ 20.05.2026 22:29Схоже знайшов першого мінусера на мій попередній пост7mindfields: ↑ 20.05.2026 21:43 Це найбільший і найвсратіший мінус 6 частини, ще більше непотрібної казуальщини в елімінатор![]()
![]()
Не згоден з цим твердженням, гра - не автосим. Цього елементу казуальності не вистачало, тим паче НЕ ВСІ дерева можна збити, тобто фіча збалансована. Дерева бісили ще в 4 частині, особливо коли тебе в нього штовхнув якийсь довбень в онлайні. Тепер цього не буде і це жирнючий плюс, імхо.
Елімінатор
А от і другий мінусер)MqM: ↑ 20.05.2026 21:57 В чому сенс преордеру окрім пограти трішки раніше ніж всі?
Привчаєте розробників до схеми «спочатку оплата, а потім уся обіцяна робота» - а це чисто психологічно доведено не мотивує нікого. Коли компанія чи особисто людина отримує наперед повну передплату, то це призводить до розслаблення, і можна трішки (чи не зовсім) підзабити на роботу. Коли на преордерах окупилася, навіщо переживати за кінцеву якість продукту і можливі низькі продажі
Принаймні в грі самі тачки зроблені не на «відстаньте і так зійде». А у Форзі чимало тачок зроблені наче аматорами, які замість креслень брали якісь фото з інтернету зняті на телефон через що не змогли у пропорції
І саме тому гра не коштує того прайсу. Розробники з частини у частину ганяють ті самі криві моделі тачок зроблені вєтнамцями, індусами з виробничою культурою «тяп-ляп і в продакшен»
Як мені здається це вже банальна неповага до покупців в серії, яка має колосальні продажі.
Якшо б преордер коштував дорожче - я б не брав, а як різниці в ціні нема - чого б і не взяти? З 5, яку я теж брав преордером, проблем не було, тому я виявив лояльність до бренду і знову його зробив. Проблема преордерів не стосується абсолютно всіх видавців, є ті, хто віддає грабельну версію гри одразу. А є EA - які роблять шляпу вже майже десятиліття і вони не заслуговують ані преордерів, ані купівлі за фул прайс. Це суб'єктивно, якшо шо.
Щодо ГТ7 - я повторюсь, шо не грав і в очі не бачив шо там і як. Про пропорції в форзі - схоже, що мсьє не зає про те, шо самі проблемні модельки переробили перед виходом. Так, ще є над чим працювати, базару зіро, але ж і ту саму тисячу переробити навіть руками індусів і в'єтнамців то справа не одного дня і навіть тижня. Окрім цього, як ви взагалі це помічаєте? Я, в основному, дивлюсь на машину тіки під час того, як виходжу з гаража. В гонках фокус мого зору зміщений на трек, суперників та тахометр. Машина не схожа на квадрат - і на цьому дякую, але не можу не погодитись з тейком, шо просто знати, що тачка фул відповідає оригіналу - приємно.
btw - я до останнього тижня не знав про проблеми пропорцій, поки не попався відос про це)
Щодо тачок серія Форзи існує десяток років, вони тільки локації роблять?
"машина не схожа на квадрат - і на цьому дякую"
З таким підходом вам ще багато халтури за власні гроші напхають. До речі фізика машин теж не відповідає моделям авто) А диски на колесах ще й буває з інших моделей, або переплутані передні з задніми, або скрізь однакові
-
Plush_Dragon
Member
Заради експерименту можеш скачати GRID перший 2008 року та порівняти. Просто порівняти. Вона і зараз просто чудово виглядає, єдине що треба це накатити маленький патч для сучасних систем. Там та сама аркада з 4 кнопками. Ну хай 5 кнопок, ще пробіл для ручника та для керованого заносу. Цікаво чи з'явиться бажання потім запускати форзу.Kassatka: ↑ 21.05.2026 01:50
Я хом'ячок. Якщо в грі про машинки для того, щоб стартувати зі стоянки, потрібно вчити і натискати більше двох-трьох клавіш, то я просто відразу закину таку гру й навряд захочу повертатися.
Последний раз редактировалось Plush_Dragon 21.05.2026 08:33, всего редактировалось 1 раз.
-
Gordiy
Junior
На 5070 + 12400f + 32 Гб в 2k, якось гра себе дивно поводить. В гонках, дуже короткочасні провалювання fps. По метрикам, fps не падає нижче 65, але по відчуттям ніби менше 30. Вже які тільки налаштування не міняв, і рекомендації на різних формувах застосовував (блютуз геймпад, налаштування bios і тд.), але грати поки дуже не комфортно. Сподіваюсь, будуть якісь патчі на продуктивність.
-
Feras
Member
Грав і пам'ятаю, що таке Grid і який він на той час був крутий але він без шансів, для мене, програвав TOCA Race Driver.Plush_Dragon: ↑ 21.05.2026 08:21Заради експерименту можеш скачати GRID перший 2008 року та порівняти. Просто порівняти. Вона і зараз просто чудово виглядає, єдине що треба це накатити маленький патч для сучасних систем. Там та сама аркада з 4 кнопками. Ну хай 5 кнопок, ще пробіл для ручника та для керованого заносу. Цікаво чи з'явиться бажання потім запускати форзу.Kassatka: ↑ 21.05.2026 01:50
Я хом'ячок. Якщо в грі про машинки для того, щоб стартувати зі стоянки, потрібно вчити і натискати більше двох-трьох клавіш, то я просто відразу закину таку гру й навряд захочу повертатися.![]()
І взагалі це різні види аркадних гонок і я зараз без сумнівів виберу відкритий світ і можливість робити все, що я хочу на великій мапі в Forza Horizon ніж кататись по декільком трекам як в Grid, я вже мовчу про лайно Grid 2. Справжнім опонентом серії був Forza Horizon і напевно є Test Drive Unlimited (другий вже не не особливо було) обожнював цю гру її масштаби, наступною у порівняння йде оригінальна THE Crew по своїй масштабності уся мапа штатів від лівого до правого берегу і довольно детальні великі міста.
Тому для мене в принципі не правильно порівнювати сім-кади на закритих треках і аркаду створену для авередж консюмера який грає в Колду, Фіфа, Нба2к яка в і тозі стала королем такого типу аркадних гонок і конкурентів немає, згадую останній Тест Драйв Солар Кроун - бррр
-
arkadiilem0n
Member
Сорі за параноюMqM: ↑ 21.05.2026 03:48 У вас параноя, я вас не мінусив) Та й там пост цілком адекватний, я б ще за власну думку мінусив? залишаю це неадекватам з форуму) Підказка мінусатори тут сцикливі, і переважно не коментують) А ви напевно мені мінусів за компанію вліпили?
Щодо тачок серія Форзи існує десяток років, вони тільки локації роблять?
"машина не схожа на квадрат - і на цьому дякую"
З таким підходом вам ще багато халтури за власні гроші напхають. До речі фізика машин теж не відповідає моделям авто) А диски на колесах ще й буває з інших моделей, або переплутані передні з задніми, або скрізь однакові
btw - мінуси не мої, я тіки лайки ставлю, якшо шось подобається, або якшо бачу незаслужений мінус, бо я добряк по натурі
Тепер до суті
Продовження про машини - я доповню свій тейк вже, шо я не знаю, хто з мікроскопом і лінійкою машини розглядає) Звісно, можна було б якість самої 3д моделі підтягнути, а не тільки текстурки нові натягувати і за 10 років мали б зробити більше. Чого не зробили - дивимось попередній тейк) 99% гравців то не помітить, а слухати 1% ніхто не буде, нажаль. Такі реалії
Про "мій підхід" - так да, я ж і Сталкер 2 преордером взяв, отримав сповна
Про фізику - воно краще, ніж, наприклад, НФС у будь-якому випадку. Я не знаю, чи пробували ви хоч один НФС після 2012 року, я от пробував, і кожен раз відверто плювався, видаляючи гру після кількох годин. Так і не пройшов нічого з серії після МВ 2012. У форзі мені не хочеться плюватись від того, як машина їде. Я досконало знаю як працюють налаштування і можу підігнати майже будь-шо під себе, шоб мені було комфортніше. Аналогія з НФС просто для прикладу, бо якшо почну шось писати про The Crew, то мене забанять за нецензурну лексику
Я не буду заперечувати, що дууууже багато машинок відчуваються однаково, але при цьому якшо ти свапнеш в машині мотор на більш важкий чи більш легкий, то ти це явно відчуєш. Якшо напартачити в тонких налаштуваннях - то також нічого хорошого не буде. Фізики автосиму повної тут не треба, бо тоді пропаде та сама "магія" міксу з аркадою і стане душно.
Диски - то прям болячка, вона якось дідька механіку дисків заклали на рівень рушія і через це прям бідулька з тим, шоб шось виправляти. Тому з цим тейком я згоден, такий мінус є
-
XXXshadyXXX
Member
Need for Speed 2015/2016 года который - мне дико залетел. Прям словил вайбы 2го Underground. Выбил платину на PS4arkadiilem0n: ↑ 21.05.2026 13:15Я не знаю, чи пробували ви хоч один НФС після 2012 року
- спойлер
- спойлер
-
koteyjah
Member
Скай тут едет как утюг.XXXshadyXXX: ↑ 21.05.2026 14:39Need for Speed 2015/2016
-
vladka767
Member
Вчора взяв у геймпасі, на першомі нісану- виліт, запустив 2й - виліт на поршу, з 3го раза пройшов вступну гонку)
Якщо машинки вигладаюсть ще біль менш, то якщо дивитись навкруги то стає дуже сумно що саме це вважається піком аркадної гонки у 2026...
не знаю ще покатаюсь може звикну але перше відчуття не дуже
Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
Якщо машинки вигладаюсть ще біль менш, то якщо дивитись навкруги то стає дуже сумно що саме це вважається піком аркадної гонки у 2026...
не знаю ще покатаюсь може звикну але перше відчуття не дуже
Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
там все так їде) але по графіці мені теж більше за форзу подобається, так прірва між ними на хвилинку 10 роківkoteyjah: ↑ 21.05.2026 16:31Скай тут едет как утюг.XXXshadyXXX: ↑ 21.05.2026 14:39Need for Speed 2015/2016
-
XXXshadyXXX
Member
koteyjah
Ну так в олдовых NFS Underground, Underground 2 и Most Wanted еще те утюги я вам скажу
Ну так в олдовых NFS Underground, Underground 2 и Most Wanted еще те утюги я вам скажу
-
koteyjah
Member
Вкусовщина. Плюс размер карт, и езда ниочем ( тут уже моя вкусовщина))vladka767: ↑ 21.05.2026 16:34але по графіці мені теж більше за форзу подобається
-
vladka767
Member
[quote=koteyjah post_id=4137017
размер карт
[/quote]
якість більш має значення за кількість, для мене
размер карт
[/quote]
якість більш має значення за кількість, для мене
-
koteyjah
Member
Ну, мне в максимальных настройках без лучей что в 4ке что в 6ке все устраивает, погонял по проселкам, в лесу, по округе - все отлично. город не сильно впечатлил, ну и хорошо что там не так много активностей .vladka767: ↑ 21.05.2026 17:25якість більш має значення за кількість, для мене
-
vladka767
Member
koteyjah: ↑ 21.05.2026 18:26Ну, мне в максимальных настройках без лучей что в 4ке что в 6ке все устраивает, погонял по проселкам, в лесу, по округе - все отлично. город не сильно впечатлил, ну и хорошо что там не так много активностей .vladka767: ↑ 21.05.2026 17:25якість більш має значення за кількість, для мене
Та мене і в Hot Pursuit 2010 року все влаштовує, але очікував більше від форзи, і я так розумію не тільки я)