Forza Horizon 6 успішно стартувала в Steam та показала рекордний для серії онлайн

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Plush_Dragon
Если нужны гонки, дух гонок, то минимальный порог входа - это PS4 и Gran Turismo 7... Хотя конечно надо уже PS5 в 2026...
Plush_Dragon
Member

XXXshadyXXX: 21.05.2026 00:34 Plush_Dragon
Если нужны гонки, дух гонок, то минимальный порог входа - это PS4 и Gran Turismo 7... Хотя конечно надо уже PS5 в 2026...
Плойка не цікавить взагалі.
Тут питання - а в чому проблема робити ігри рівня того ж гріда? Або чому не можна зробити ремастер? Ось тут не розумію. В нас зараз є якесь баділля в дусі Ассассінс Крид на машинках, та чисто симулятори для тру задротів.
P,S, фанатиків форзи не цікавить як звичайна легковушка з фольги зносить дерева та їде далі? Їх не цікавить що машинка та асфальт живуть окремо і ніяк не взаємодіють?
destructX
Member

Plush_Dragon: 21.05.2026 00:53
XXXshadyXXX: 21.05.2026 00:34 Plush_Dragon
P,S, фанатиків форзи не цікавить як звичайна легковушка з фольги зносить дерева та їде далі? Їх не цікавить що машинка та асфальт живуть окремо і ніяк не взаємодіють?
претензія до аркадної гри... шо вона аркадна? :shuffle: :gigi:
А з покриттям взаємодія була і є: грунт/асфальт/сухо/волого/мокро, різна резина, різне її налаштування й т.д.

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Plush_Dragon: 21.05.2026 00:01
Хай що воплять фанатики форзи, але це по факту не гонки взагалі. Духу гонок та азарту приблизно ноль.
тут я навіть не знаю як це коментувати :D
Kassatka
Member

MqM: 20.05.2026 21:57В чому сенс преордеру окрім пограти трішки раніше ніж всі?
У тому, щоб показати, що я відданий фанат жанру, серії ігор. Тому що для мене у випадку RTS хоча й важлива якість, проте це другорядне, але найголовніше для мене, щоб такі ігри, бляха-муха, випускали взагалі. І чим більше, тим краще. Щоб якщо випустили ремастер однієї гри з серії, то випустили й інший. Або щоб випускали платні доповнення, які я теж готовий передзамовляти/купувати. Що навіть хоча я мізерний час витрачу на онлайн в цій грі, все одно це не значить, що я розчарувався, а навпаки вона мені від початку була дуже важлива для колекції й я обов'язково куплю іншу подібну, якщо її надумають випустити в майбутньому. Що мене настільки цікавить цього типу контент та ідеї, що я готовий споживати все схоже й надалі вже наперед не залежно від того вважатиме ігрова спільнота гру вдалою після випуску чи ні.
Тому якщо я бачу потенційно цікавий проєкт жанру RTS чи тим більше ремастер однієї з моїх улюблених ігор, то я поспішаю передзамовити, якщо можу дозволити фінансово.

Що ж до ігор не з жанру RTS, то часто за передзамовлення дається якийсь бонус - косметика чи маленьке DLC, які після релізу гри більше стають недоступні до купівлі або вимагають окремої плати. Я реально слабкий на такий рекламний трюк і потрапляю на гачок, адже гру все одно точно надумав купляти, тому краще передзамовлення з бонусом, ніж після релізу без бонуса. Наприклад, торік я таким чином передзамовив Jurassic World Evolution 3 та Anno 117: Pax Romana. І звісно ж відразу забув, які саме бонуси мені за те передзамовлення дали, але точно щось там дали. Пам'ятаю тільки, що для однієї з цих ігор даний бонус після релізу стали продавати за додаткові гроші, як невеличке DLC. Diablo 4 та перше DLC до неї колись я теж передзамовляв, щоб встигнути незадовго до дня релізу через невеличкі косметичні бонуси. А в нещодавньому другому DLC вже ніякого бонуса за передзамовлення нема, то я й не поспішаю купувати. Або буду чекати знижок, або куплю, коли надумаю грати і не буде сильного дефіциту грошей.

Тож у мене дві таких причини. А такого, щоб я розчаровувався у грі після виходу настільки, щоб виникло бажання повернути - у мене поки не траплялося. Я й так знаю, що сучасні ігри виходять низькоякісними і недоробленими, а потім тривалий час правляться патчами, тож зразу готовий на це. Якщо я передзамовляю гру, то це ще зовсім не значить, що я планую в неї активно грати хоч у перший місяць, хоч у перший рік. Бо я по факту більше колекціоную, тестую, експериментую з можливостями модифікації, а граю дуже-дуже мало. І точно період активного геймінгу у мене не буде підлаштовуватися під час релізу чергової гри, а буде чисто спонтанним.

А можливість пограти за кілька днів до головного для релізу за передзамовлення преміального видання ніколи не була для мене вагомим аргументом. Оскільки все одно я отримаю у власність те ж саме, не важливо трішки раніше чи пізніше. Але я й ніяких інших версій ігор, окрім максимальної з усіма DLC, не купую - або повновісна версія гри, або краще вже торент замість урізаної. Онлайн функції не потрібні.
XXXshadyXXX
Member

Plush_Dragon: 21.05.2026 00:53Тут питання - а в чому проблема робити ігри рівня того ж гріда?
Денег такие игры не приносят... Есть либо гонки для хомячков, либо для тру задротов + есть Gran Turismo - это можно сказать игра пытается объединить обоих :gigi: и это у нее получается хорошо, но есть нюанс в виде покупки PS5... Как то так
Kassatka
Member

XXXshadyXXX: 21.05.2026 01:30Есть либо гонки для хомячков, либо для тру задротов
Я хом'ячок. Якщо в грі про машинки для того, щоб стартувати зі стоянки, потрібно вчити і натискати більше двох-трьох клавіш, то я просто відразу закину таку гру й навряд захочу повертатися.

Відправлено через 5 хвилин 26 секунд:
Plush_Dragon: 21.05.2026 00:53P,S, фанатиків форзи не цікавить як звичайна легковушка з фольги зносить дерева та їде далі? Їх не цікавить що машинка та асфальт живуть окремо і ніяк не взаємодіють?
Я не фанатик Форзи, поки взагалі не грав ні FH4, ні в FH 5, ні в FH6, а тільки тестив у них графічні налаштування й FPS. Але так, не цікавить.

Відправлено через 6 хвилин 49 секунд:
arkadiilem0n: 20.05.2026 22:29А є EA - які роблять шляпу вже майже десятиліття і вони не заслуговують ані преордерів, ані купівлі за фул прайс. Це суб'єктивно, якшо шо.
EA зробили в 2020 році Command & Conquer Remastered Collection, наскільки мені пам'ятається, відразу високої якості ще на релізі. А з тих пір 6 років просто нічого більше не випускають взагалі, в усякому разі жодної гри, яка б могла викликати хоч якийсь інтерес, навіть якби вона була й в ідеальному технічному стані прямо з релізу.
DuckRider
Member

MqM: 20.05.2026 21:57 А у Форзі чимало тачок зроблені наче аматорами, які замість креслень брали якісь фото з інтернету зняті на телефон через що не змогли у пропорції :weep:
Так так і є. Аутсорс індуси частину по фото робили
MqM
Member

arkadiilem0n: 20.05.2026 22:29
7mindfields: 20.05.2026 21:43 Це найбільший і найвсратіший мінус 6 частини, ще більше непотрібної казуальщини в елімінатор :puke:
Схоже знайшов першого мінусера на мій попередній пост :)
Не згоден з цим твердженням, гра - не автосим. Цього елементу казуальності не вистачало, тим паче НЕ ВСІ дерева можна збити, тобто фіча збалансована. Дерева бісили ще в 4 частині, особливо коли тебе в нього штовхнув якийсь довбень в онлайні. Тепер цього не буде і це жирнючий плюс, імхо.
Елімінатор
MqM: 20.05.2026 21:57 В чому сенс преордеру окрім пограти трішки раніше ніж всі?
Привчаєте розробників до схеми «спочатку оплата, а потім уся обіцяна робота» - а це чисто психологічно доведено не мотивує нікого. Коли компанія чи особисто людина отримує наперед повну передплату, то це призводить до розслаблення, і можна трішки (чи не зовсім) підзабити на роботу. Коли на преордерах окупилася, навіщо переживати за кінцеву якість продукту і можливі низькі продажі

Принаймні в грі самі тачки зроблені не на «відстаньте і так зійде». А у Форзі чимало тачок зроблені наче аматорами, які замість креслень брали якісь фото з інтернету зняті на телефон через що не змогли у пропорції :weep:
І саме тому гра не коштує того прайсу. Розробники з частини у частину ганяють ті самі криві моделі тачок зроблені вєтнамцями, індусами з виробничою культурою «тяп-ляп і в продакшен»
Як мені здається це вже банальна неповага до покупців в серії, яка має колосальні продажі.
А от і другий мінусер)
Якшо б преордер коштував дорожче - я б не брав, а як різниці в ціні нема - чого б і не взяти? З 5, яку я теж брав преордером, проблем не було, тому я виявив лояльність до бренду і знову його зробив. Проблема преордерів не стосується абсолютно всіх видавців, є ті, хто віддає грабельну версію гри одразу. А є EA - які роблять шляпу вже майже десятиліття і вони не заслуговують ані преордерів, ані купівлі за фул прайс. Це суб'єктивно, якшо шо.

Щодо ГТ7 - я повторюсь, шо не грав і в очі не бачив шо там і як. Про пропорції в форзі - схоже, що мсьє не зає про те, шо самі проблемні модельки переробили перед виходом. Так, ще є над чим працювати, базару зіро, але ж і ту саму тисячу переробити навіть руками індусів і в'єтнамців то справа не одного дня і навіть тижня. Окрім цього, як ви взагалі це помічаєте? Я, в основному, дивлюсь на машину тіки під час того, як виходжу з гаража. В гонках фокус мого зору зміщений на трек, суперників та тахометр. Машина не схожа на квадрат - і на цьому дякую, але не можу не погодитись з тейком, шо просто знати, що тачка фул відповідає оригіналу - приємно.
btw - я до останнього тижня не знав про проблеми пропорцій, поки не попався відос про це)
У вас параноя, я вас не мінусив) Та й там пост цілком адекватний, я б ще за власну думку мінусив? залишаю це неадекватам з форуму) Підказка мінусатори тут сцикливі, і переважно не коментують) А ви напевно мені мінусів за компанію вліпили?
Щодо тачок серія Форзи існує десяток років, вони тільки локації роблять?
"машина не схожа на квадрат - і на цьому дякую"
З таким підходом вам ще багато халтури за власні гроші напхають. До речі фізика машин теж не відповідає моделям авто) А диски на колесах ще й буває з інших моделей, або переплутані передні з задніми, або скрізь однакові
Вложения
bandicam 2026-05-21 03-50-53-125.jpg
bandicam 2026-05-21 03-51-30-206.jpg
bandicam 2026-05-21 03-51-52-174.jpg
Plush_Dragon
Member

Kassatka: 21.05.2026 01:50
Я хом'ячок. Якщо в грі про машинки для того, щоб стартувати зі стоянки, потрібно вчити і натискати більше двох-трьох клавіш, то я просто відразу закину таку гру й навряд захочу повертатися.
Заради експерименту можеш скачати GRID перший 2008 року та порівняти. Просто порівняти. Вона і зараз просто чудово виглядає, єдине що треба це накатити маленький патч для сучасних систем. Там та сама аркада з 4 кнопками. Ну хай 5 кнопок, ще пробіл для ручника та для керованого заносу. Цікаво чи з'явиться бажання потім запускати форзу. :D
Последний раз редактировалось Plush_Dragon 21.05.2026 08:33, всего редактировалось 1 раз.
Gordiy
Junior

На 5070 + 12400f + 32 Гб в 2k, якось гра себе дивно поводить. В гонках, дуже короткочасні провалювання fps. По метрикам, fps не падає нижче 65, але по відчуттям ніби менше 30. Вже які тільки налаштування не міняв, і рекомендації на різних формувах застосовував (блютуз геймпад, налаштування bios і тд.), але грати поки дуже не комфортно. Сподіваюсь, будуть якісь патчі на продуктивність.
Feras
Member

Plush_Dragon: 21.05.2026 08:21
Kassatka: 21.05.2026 01:50
Заради експерименту можеш скачати GRID перший 2008 року та порівняти. Просто порівняти. Вона і зараз просто чудово виглядає, єдине що треба це накатити маленький патч для сучасних систем. Там та сама аркада з 4 кнопками. Ну хай 5 кнопок, ще пробіл для ручника та для керованого заносу. Цікаво чи з'явиться бажання потім запускати форзу. :D
Грав і пам'ятаю, що таке Grid і який він на той час був крутий але він без шансів, для мене, програвав TOCA Race Driver.
І взагалі це різні види аркадних гонок і я зараз без сумнівів виберу відкритий світ і можливість робити все, що я хочу на великій мапі в Forza Horizon ніж кататись по декільком трекам як в Grid, я вже мовчу про лайно Grid 2. Справжнім опонентом серії був Forza Horizon і напевно є Test Drive Unlimited (другий вже не не особливо було) обожнював цю гру її масштаби, наступною у порівняння йде оригінальна THE Crew по своїй масштабності уся мапа штатів від лівого до правого берегу і довольно детальні великі міста.
Тому для мене в принципі не правильно порівнювати сім-кади на закритих треках і аркаду створену для авередж консюмера який грає в Колду, Фіфа, Нба2к яка в і тозі стала королем такого типу аркадних гонок і конкурентів немає, згадую останній Тест Драйв Солар Кроун - бррр :horror: .
arkadiilem0n
Member

MqM: 21.05.2026 03:48 У вас параноя, я вас не мінусив) Та й там пост цілком адекватний, я б ще за власну думку мінусив? залишаю це неадекватам з форуму) Підказка мінусатори тут сцикливі, і переважно не коментують) А ви напевно мені мінусів за компанію вліпили?
Щодо тачок серія Форзи існує десяток років, вони тільки локації роблять?
"машина не схожа на квадрат - і на цьому дякую"
З таким підходом вам ще багато халтури за власні гроші напхають. До речі фізика машин теж не відповідає моделям авто) А диски на колесах ще й буває з інших моделей, або переплутані передні з задніми, або скрізь однакові
Сорі за параною :apes: :gigi:
btw - мінуси не мої, я тіки лайки ставлю, якшо шось подобається, або якшо бачу незаслужений мінус, бо я добряк по натурі :)

Тепер до суті
Продовження про машини - я доповню свій тейк вже, шо я не знаю, хто з мікроскопом і лінійкою машини розглядає) Звісно, можна було б якість самої 3д моделі підтягнути, а не тільки текстурки нові натягувати і за 10 років мали б зробити більше. Чого не зробили - дивимось попередній тейк) 99% гравців то не помітить, а слухати 1% ніхто не буде, нажаль. Такі реалії
Про "мій підхід" - так да, я ж і Сталкер 2 преордером взяв, отримав сповна :rotate: Без негативу до розрабів та інших причетних, я розумів шо воно буде і це було свідомо)

Про фізику - воно краще, ніж, наприклад, НФС у будь-якому випадку. Я не знаю, чи пробували ви хоч один НФС після 2012 року, я от пробував, і кожен раз відверто плювався, видаляючи гру після кількох годин. Так і не пройшов нічого з серії після МВ 2012. У форзі мені не хочеться плюватись від того, як машина їде. Я досконало знаю як працюють налаштування і можу підігнати майже будь-шо під себе, шоб мені було комфортніше. Аналогія з НФС просто для прикладу, бо якшо почну шось писати про The Crew, то мене забанять за нецензурну лексику :censoured:
Я не буду заперечувати, що дууууже багато машинок відчуваються однаково, але при цьому якшо ти свапнеш в машині мотор на більш важкий чи більш легкий, то ти це явно відчуєш. Якшо напартачити в тонких налаштуваннях - то також нічого хорошого не буде. Фізики автосиму повної тут не треба, бо тоді пропаде та сама "магія" міксу з аркадою і стане душно.

Диски - то прям болячка, вона якось дідька механіку дисків заклали на рівень рушія і через це прям бідулька з тим, шоб шось виправляти. Тому з цим тейком я згоден, такий мінус є :dontknow:
XXXshadyXXX
Member

arkadiilem0n: 21.05.2026 13:15Я не знаю, чи пробували ви хоч один НФС після 2012 року
Need for Speed 2015/2016 года который - мне дико залетел. Прям словил вайбы 2го Underground. Выбил платину на PS4 :)
спойлер
apps.16220.63922543011545658.b811c016-7bf5-44e1-8dbe-39de98149fe7.5dc8877c-676e-4cd8-b12e-7d04448fec7a.jpg
Отправлено спустя 57 минут 4 секунды:
:rolleyes:
спойлер
koteyjah
Member

XXXshadyXXX: 21.05.2026 14:39Need for Speed 2015/2016
Скай тут едет как утюг.
vladka767
Member

Вчора взяв у геймпасі, на першомі нісану- виліт, запустив 2й - виліт на поршу, з 3го раза пройшов вступну гонку)
Якщо машинки вигладаюсть ще біль менш, то якщо дивитись навкруги то стає дуже сумно що саме це вважається піком аркадної гонки у 2026...
не знаю ще покатаюсь може звикну але перше відчуття не дуже

Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
koteyjah: 21.05.2026 16:31
XXXshadyXXX: 21.05.2026 14:39Need for Speed 2015/2016
Скай тут едет как утюг.
там все так їде) але по графіці мені теж більше за форзу подобається, так прірва між ними на хвилинку 10 років
XXXshadyXXX
Member

koteyjah
Ну так в олдовых NFS Underground, Underground 2 и Most Wanted еще те утюги я вам скажу :gigi:
koteyjah
Member

vladka767: 21.05.2026 16:34але по графіці мені теж більше за форзу подобається
Вкусовщина. Плюс размер карт, и езда ниочем ( тут уже моя вкусовщина))
vladka767
Member

[quote=koteyjah post_id=4137017
размер карт
[/quote]

якість більш має значення за кількість, для мене
koteyjah
Member

vladka767: 21.05.2026 17:25якість більш має значення за кількість, для мене
Ну, мне в максимальных настройках без лучей что в 4ке что в 6ке все устраивает, погонял по проселкам, в лесу, по округе - все отлично. город не сильно впечатлил, ну и хорошо что там не так много активностей .
vladka767
Member

koteyjah: 21.05.2026 18:26
vladka767: 21.05.2026 17:25якість більш має значення за кількість, для мене
Ну, мне в максимальных настройках без лучей что в 4ке что в 6ке все устраивает, погонял по проселкам, в лесу, по округе - все отлично. город не сильно впечатлил, ну и хорошо что там не так много активностей .

Та мене і в Hot Pursuit 2010 року все влаштовує, але очікував більше від форзи, і я так розумію не тільки я)
Ответить