Новости
Последние статьи и обзоры
AMD оцінила міні-ПК Ryzen AI Halo з процесором Ryzen AI Max+ 395 та 128 ГБ ОЗП у $3999
-
bes
Member
Предлагаю обсудить AMD оцінила міні-ПК Ryzen AI Halo з процесором Ryzen AI Max+ 395 та 128 ГБ ОЗП у $3999
Они видели что за 4 к можно собрать?
-
agsamfisher
Junior
Тобто у нас якщо і можна буде купити - то від 6000$, наші "бариги" не втратять такої можливості щоб заробити!
-
yurius_r
Member
Якась конкуренція заради конкуренції. Ок, Ліза, а де 400 gbe мережа?
-
Nehrk
Member
bes конкурента Mac Studio за 4к и 32 больше оперативы. Не эппл но все еще с гарантией на весь комплюктер сразу для твоего офиса. Еще пара дефицитов и будут 8Гигабайт предлагать

-
CnC_General
Member
оля ля ля...... накінець то дождався!!!! тепер усьо чотко!!! можна пограти вже у Хало 2 на компутері хало!!!
тепер можна і на максималках погамати!!!!
тепер можна і на максималках погамати!!!!
-
ДядяСаша
Member
Шось вони застарілу конфігу анонсують, була ж новина про ai 400 і там ситуація повеселіше з пам'яттю - 192ГБ!
Або я шось не правильно зрозумів?
-
KimRomik
Member
таке відчуття, що у AMD працюють маркетолухи зовсім відірвані від реальності
-
lw_007
Member
Я не сперечаюсь що 4к$ це too much.bes: ↑ 20.05.2026 17:53 Предлагаю обсудить AMD оцінила міні-ПК Ryzen AI Halo з процесором Ryzen AI Max+ 395 та 128 ГБ ОЗП у $3999
Але от мені цкаво що б ви могли мені зібрати в корпусі обємом до 10л, наприклад, із TDP 120w
Ну і так, особисто мені останнім часом дуже подобаються корпуси до 4л. Як подорослішав, то окрема тумба на столі мені подобатися сильно перестала, цікавлять мінімалізм і мобіьність
Відправлено через 4 хвилини 16 секунд:
KimRomik: ↑ 20.05.2026 18:57 таке відчуття, що у AMD працюють маркетолухи зовсім відірвані від реальності
PS. Як там із роботою на пк коли немає світла по 16 годин, а працювати треба?
Навіть самозбірні акб коштують не дуже дешево ( не кажучи про те що для 99% юзерів безперебійне живлення буде не самозбірним і, відповідно, або х4 в ціні і з такими температурними режимами що здохнуть за 2-3 роки, або надійні, якісні, але десь х8 в ціні)
-
Ortyomko
Member
ноут.lw_007: ↑ 20.05.2026 19:20 PS. Як там із роботою на пк коли немає світла по 16 годин, а працювати треба?
насправді є варікі трохи дешевше https://www.gmktec.com/products/amd-ryz ... ai-mini-pc але референс і не має бути найдешевшим.
Пам'ятаю рік тому такий конфіг був десь 2к$ і всі казали що дорого
-
waryag
Member
АІ 400 це простий рефреш. Думаю, що питання обсягу пам'яті лежить у площині підтримки, а не обмежень заліза.ДядяСаша: ↑ 20.05.2026 18:43Шось вони застарілу конфігу анонсують, була ж новина про ai 400 і там ситуація повеселіше з пам'яттю - 192ГБ!
-
lw_007
Member
Ноут теж живити треба, тільки в ноутах продуктивність сильно нижча, охолоджувати ж складніше.Ortyomko: ↑ 20.05.2026 19:38ноут.lw_007: ↑ 20.05.2026 19:20 PS. Як там із роботою на пк коли немає світла по 16 годин, а працювати треба?
насправді є варікі трохи дешевше https://www.gmktec.com/products/amd-ryz ... ai-mini-pc але референс і не має бути найдешевшим.
Пам'ятаю рік тому такий конфіг був десь 2к$ і всі казали що дорого
Магії немає, ми не в фентезі світі
Ну і так, монітор ноута мені нафіг не здався, а по кількості портів гірше - док станція маст хев
-
yariksom
Member
Якщо б в мене були добрі часи то я б купив, і використовував в ті часи які зараз настали 
-
yurius_r
Member
А ще можна було б зробити два lpcamm2 слоти в існуючих пристроях і додати підтримку більшого об'єму пам'яті через оновлення BIOSwaryag: ↑ 20.05.2026 19:53Думаю, що питання обсягу пам'яті лежить у площині підтримки, а не обмежень заліза.
-
Keyser Soze
Member
- спойлер
-
Inqizitor2022
Member
Одной цифрой ошиблись, наверное, 399 долларов
-
Fulkrum
Member
Дуже вузька ринкова ніша - Аі miniПК. Так то варіків непоганих повно як просто для дому взяти. Навіть Asrock Deskmini та Deskmeet. А саме для штучного інтелекту нашо робити комп маленьким? Тоді вже простіше його у хмарі крутити.lw_007: ↑ 20.05.2026 19:20Але от мені цкаво що б ви могли мені зібрати в корпусі обємом до 10л, наприклад, із TDP 120w
От бюджетний варік біля 5-6к баксів з чотирма 3090 можна зібрати https://youtu.be/WRi0jApo9NM?is=jSuXft_7dAsPQymU
-
alexeygalas
Member
Таки правда. Безугла навіть засрала Asus, в я кому є QSFPyurius_r: ↑ 20.05.2026 18:05Якась конкуренція заради конкуренції. Ок, Ліза, а де 400 gbe мережа?
-
SergiusTheBest
Member
Щоб була власна AI хмара в маленькій коробочці. По швидкодії в LLM краще за Apple та ігрові відеокарти.Fulkrum: ↑ 21.05.2026 01:23 Дуже вузька ринкова ніша - Аі miniПК. Так то варіків непоганих повно як просто для дому взяти. Навіть Asrock Deskmini та Deskmeet. А саме для штучного інтелекту нашо робити комп маленьким? Тоді вже простіше його у хмарі крутити.
-
DiFuzZzoR
Junior
Сам міні-ПК досить непоганий, навіть дуже гарний але ж ну точно не топ рівень. Ок, я розумію що за компактний розмір завжди була надбавка але ж не така, це жесть. На думку спадає лише результат слабої конкуренції, який дозволяє AMD, як Intel у свій час, диктувати практично будь-які ціни. Більш сумно ще й від того що всі істерично пропихують AI навіть де не зовсім і треба, і роблять акцент на тому що мовляв якщо AI то окупиться тільки беріть. Щось я не дуже багато бачу реальних проектів які б задіяли ну що прикладу той же Ryzen AI Max+ саме в тому напрямку, на який робить акцент AMD.