Платформа NVIDIA Rubin потребуватиме так багато LPDDR-пам’яті, що це викличе дефіцит смартфонів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

dead_rat: 19.05.2026 11:24
vsx: 19.05.2026 10:51

конкретные примеры
Іспанія і Греція - повністю пересохлі водосховища. В Барсі вимкнули всі фонтани, вводили обмешення на споживання води і тд

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
waryag: 19.05.2026 10:54 Dilfin

Вони не відповідають визначенню навіть слабкого ШІ.
Головне, що взагалі нема якогось загально прийнятого визначення ШІ.

Тож кілька if-else це теж ШІ
В мене є одна програмка написана коли ще студентом був, де майже весь код то суцільний if-else :gigi:
Не вже я ще тоді ШІ винайшов :laugh: :lol:
dead_rat
Member

Mozdev: 19.05.2026 12:37
Іспанія і Греція - повністю пересохлі водосховища. В Барсі вимкнули всі фонтани, вводили обмешення на споживання води і тд

В мене є одна програмка написана коли ще студентом був, де майже весь код то суцільний if-else :gigi:
Дослівно Artificial Intelligence - це здебільшого прийняття рішень. Тож машина, що має if-else це буквально відповідає визначенню
Dilfin
Member

Mozdev: 19.05.2026 12:37

Так, справжнього ші поки не існує, а справжній ШІ який здатен вчитися, мислити, адаптуватися та виконувати будь-яке інтелектуальне завдання на рівні людини (або краще), а не просто генерувати текст чи малювати картинки за шаблоном зявиться після 2030-2050, то як піде, а мій особистий прогноз десь після 2035 року, коли з'являться гібридні чипи, які будуть поєднувати кремній, фотоніку і сінтроніку.
Scoffer
Member

Dilfin
На справжній ШІ поки що дружно забили. Нових проектів, принаймні відомих, немає. І слава богам. Бо якщо воно ще думати почне, то все)

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
Якщо справжній ШІ буде +/- копія людського мозку, але працюватиме в десять тишь раз швидше, то і деменція у нього почнеться в десять тишь раз швидше, а гіперактивність нікуди не подінеться. Ви точно цього хочете?
Dilfin
Member

Scoffer: 19.05.2026 13:51 Dilfin
На справжній ШІ поки що дружно забили. Нових проектів, принаймні відомих, немає. І слава богам. Бо якщо воно ще думати почне, то все)

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
Якщо справжній ШІ буде +/- копія людського мозку, але працюватиме в десять тишь раз швидше, то і деменція у нього почнеться в десять тишь раз швидше, а гіперактивність нікуди не подінеться. Ви точно цього хочете?
Ну тоді треба придумати як і в людей, короткочасну і довгочасну пам'ять, щоб ші цементував критично важливі знання, особливістю ші буде відсутність забудькуватості, він буде пам'ятати все і не сходити від цього з розуму, хоча хто його знає, ще так далеко людство не заходило.)
Scoffer
Member

Dilfin: 19.05.2026 14:10особливістю ші буде відсутність забудькуватості
Ні, це так не працюватиме. ШІ буде також страждатиме від овертрейнінга тому що пам'ять по-перше не безлімітна, по-друге не структурована. Якщо ти хочеш саме інтелект наближений до реального, то і працюватиме він з геть усіма спецефектами реального. Уяви собі трампа, котрому на другому місяці життя стало 300 років, і всі геніально голоси віщають йому в мозок як і двісті років тому. Оце приблизно воно.

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
Причому ще й всі, хто з ним спілкуються, роблять це в тищі раз повільніше. Там кукуха з'їде практично моментально.
Можна звісно зменшити швидкість до кілогерців і наблизити до людської. Але тоді постає логічне питання, а нафіга, якщо таке вже є?)
Ответить