Платформа NVIDIA Rubin потребуватиме так багато LPDDR-пам’яті, що це викличе дефіцит смартфонів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Alexsandr: 18.05.2026 19:50
Afit: 18.05.2026 15:28 Это то же самое что винда на HDD. Сильно спасает от тормозов объем оперативки на ПК при таком носителе?
Очень сильно помогает если сравнивать скажем 2 и 8гиг. Хотя с SSD и не сравнить.
Ну во первых речь была за 4гб. А во вторых полноценный андроид и не работает на 2ух гигах. Там уже Android Go и это уже совсем другая история. Во вторых я уверен, что смарт с 4гб ОЗУ и с UFS ПЗУ будет быстрее чем версия с 8гб ОЗУ, но с eMMC. Что там гадать, если вся магия айфонов как раз и базировалась на этом. Все удивлялись как они со скромными характеристиками так быстро летали. Традиционно у них меньше ОЗУ но ПЗУ очень быстрая. Но как только стали делать и на андроид так, + одно-два мощных ядра, вот тогда и перестало всё быть эксклюзивом по быстродействию.
erkins007
Member

dead_rat: 18.05.2026 18:58А в чому ця різниця?
Разница щас минисальна.
Я сменил op7pro на s24+ пару лет назад и разницы особо не заметил. Экран все тот же 2к. Да, 120 герц, а не 90, но на телефоне это минимально заметно. Получше камера, чуть быстрее проц. Все.
Это не десятые года когда смартфон развивались бешеными темпами.
Щас не зря производители 7 лет обнов андроида закладывают, потому что я не вижу особого смысла менять смартфон часто если вы в игры не играете на нем и не являетесь инстадивой для которой на 3% лучше камера это важно.
KingofgamE
Member

vsx: 18.05.2026 12:02 хорошо что датацентры жрать не просят, а то бы у нас уже был дефицит еды
Ну воду просять. В штатах вже говорять про дефіцит питної води
AssayMAS
Member

KingofgamE: 19.05.2026 02:14В штатах вже говорять про дефіцит питної води
дефицит ДЕШЕВОЙ воды для питья СКОТА и рост растений. А людишкам норму в виде 10 литров в день и на машинах за 100+км привезут, правительство бесплатно талонами на воду и еду обилетит... в каком то штате воду раздавали уже - все посредники довольны!
Inqizitor2022
Member

Это просто картельный сговор перед захватом Тайваня Китаем, дабы планета привыкла к безумным ценам на электронику. ИИ тут ни при чём.

Отправлено спустя 5 минут 45 секунд:
Ну и кстати будет мир корпораций и цифрового фашизма по всей планете, если сейчас не остановить это всё. Думаю, что Трамп и Путин на них работают и мешают силам демократии навести порядок на планете. По факту нужном установить 80% налог на прибыль корпораций всего мира, запретить рост, монополизацию и картели под угрозой полной конфискации.
stnl79
Member

Якщо ви живете в Україні і не відчуваєте дефіциту води через масову посадку технічних культур то ви живете у вигаданому світі. Тому що вода скоро стане дуже дорогим ресурсом.
waryag
Member

KimRomik: 18.05.2026 12:43таке враження що хуанг почав ненавидіти геймерів і переорієнтувався на датацентри
Він ніколи не любив гравців, тільки гроші. Зараз у бігтеху їх незрівнянно більше.

Відправлено через 28 хвилин 12 секунд:
Entar: 18.05.2026 14:21Якщо раптом:
- обчислювальна потужність хмарного геймінгу досягне реально rtx 5070 ti
- ми колись досягнемо технологій інтернету, які будуть давати затримки, непомітні, по крайній мірі при грі в щось сінглове з 100 фпс.
То які в нього залишаться недоліки?
Після того, основну масу гравців пересадять на хмари, а виробництво стенделон заліза зменшать чи взагалі згорнуть під привідом відсутності попиту, нічого не заважатиме створити ще один штучний дефіцит і підняти ціни на скільки вистачить грошей у геймерів.

Зараз гравці можуть пересидіти кризу на старому залізі, триватиме вона рік чи п'ять, в хмарі такого розкошу не буде.
Dilfin: 18.05.2026 14:30У класичному капіталізмі капітал інвестується у виробництво нових товарів. У цифровому феодалізмі корпорація отримує прибуток не з виробництва, а з ренти — за право доступу до їхніх цифрових платформ, оренди цифрових технологій та аудиторії, а ще з створення штучного дефіциту, це якщо коротко
Класичному капіталізму природньо отримувати прибуток з тієї чи іншої ренти. Суворо кажучи, рентний прибуток отримували не те, що до цифровизації, а ще до появи самого капіталізму :lol:
Dilfin: 18.05.2026 14:08 ШІ вже існував десятиліття, цікаво, а хто придумав на цьому заробити тепер, Ви не в курсі?)
Не існував. І зараз не існує, є лише елементи ШІ, густо заправлені маркетингом і брехнею.
Alexsandr
Member

Ну во первых речь была за 4гб. А во вторых полноценный андроид и не работает на 2ух гигах. Там уже Android Go и это уже совсем другая история. Во вторых я уверен, что смарт с 4гб ОЗУ и с UFS ПЗУ будет быстрее чем версия с 8гб ОЗУ, но с eMMC. Что там гадать, если вся магия айфонов как раз и базировалась на этом. Все удивлялись как они со скромными характеристиками так быстро летали. Традиционно у них меньше ОЗУ но ПЗУ очень быстрая. Но как только стали делать и на андроид так, + одно-два мощных ядра, вот тогда и перестало всё быть эксклюзивом по быстродействию.
[/quote]
2 это про ответ про десятку был на ссд и хдд.
6 гб ОЗУ и с UFS уже хорошо чувствуется нехватка памяти. Не критично еще, но эффект хорошо ощущаем. Пишу как владелец ноте 8 про. Как показала вообще практика, андроид очень любит ОЗУ и софт в течении жизни одного устройства может разрастаться с 40 мб до 400. Что он в принципе до сих пор делает. К примеру там планируют локальный ИИ помощник запустить на топах пока. сразу 4Гб ОЗУ. И смартфоны в 12 может и будут шевелиться, но это явно будет заметно. а 16 смотрится на этом фоне как раз. Это писец, винда требует меньше чем аднроид.
f24gun69
Member

dead_rat: 18.05.2026 11:22 Добре, що смартфони перестали розвиватися вже багато років як. Принаймні різниці між Айфоном 12 та 17 я особливо не помітив :laugh:
Якби мав, то помітив
dead_rat
Member

f24gun69: 19.05.2026 09:37
dead_rat: 18.05.2026 11:22 Добре, що смартфони перестали розвиватися вже багато років як. Принаймні різниці між Айфоном 12 та 17 я особливо не помітив :laugh:
Якби мав, то помітив
Мав 7 -> Xr -> 12 -> 16 (дружині взяв 17)

Між 7 і 12 камери суттєво просунулися, додався сканер обличчя. А 12 і 16 треба тримати одночасно в руках щоб знайти якусь різницю.
vsx
Member

KingofgamE: 19.05.2026 02:14 Ну воду просять. В штатах вже говорять про дефіцит питної води
честно говоря, я не верю что в развитой стране может быть дефицит воды. Но штаты очень большая территория, в некоторых пустынных зонах действительно могут быть проблемы, но я не думаю что это связано с датацентрами.
dead_rat
Member

vsx: 19.05.2026 10:44
KingofgamE: 19.05.2026 02:14 Ну воду просять. В штатах вже говорять про дефіцит питної води
честно говоря, я не верю что в развитой стране может быть дефицит воды.
Вся південна Європа передає привіт. Дефіцит не означає, що ти відкриєш кран і взагалі нічого не потече, померлі від спраги на вулиці не валятимемуться.
KingofgamE
Member

AssayMAS: 19.05.2026 03:53
KingofgamE: 19.05.2026 02:14В штатах вже говорять про дефіцит питної води
дефицит ДЕШЕВОЙ воды для питья СКОТА и рост растений. А людишкам норму в виде 10 литров в день и на машинах за 100+км привезут, правительство бесплатно талонами на воду и еду обилетит... в каком то штате воду раздавали уже - все посредники довольны!
Не зовсім так. Є карта з підземними водоймами Сша і там науковці били на сполох, що там закінчується вода :shuffle:
vsx
Member

dead_rat: 19.05.2026 10:46 Вся південна Європа передає привіт. Дефіцит не означає, що ти відкриєш кран і взагалі нічого не потече, померлі від спраги на вулиці не валятимемуться.
конкретные примеры
KingofgamE
Member

vsx: 19.05.2026 10:44
честно говоря, я не верю что в развитой стране может быть дефицит воды. Но штаты очень большая территория, в некоторых пустынных зонах действительно могут быть проблемы, но я не думаю что это связано с датацентрами.
Добрий шматок США є пустельною зоною
Dilfin
Member

waryag: 19.05.2026 08:15
KimRomik: 18.05.2026 12:43таке враження що хуанг почав ненавидіти геймерів і переорієнтувався на датацентри
Він ніколи не любив гравців, тільки гроші. Зараз у бігтеху їх незрівнянно більше.

Відправлено через 28 хвилин 12 секунд:
Entar: 18.05.2026 14:21Якщо раптом:
- обчислювальна потужність хмарного геймінгу досягне реально rtx 5070 ti
- ми колись досягнемо технологій інтернету, які будуть давати затримки, непомітні, по крайній мірі при грі в щось сінглове з 100 фпс.
То які в нього залишаться недоліки?
Після того, основну масу гравців пересадять на хмари, а виробництво стенделон заліза зменшать чи взагалі згорнуть під привідом відсутності попиту, нічого не заважатиме створити ще один штучний дефіцит і підняти ціни на скільки вистачить грошей у геймерів.

Зараз гравці можуть пересидіти кризу на старому залізі, триватиме вона рік чи п'ять, в хмарі такого розкошу не буде.
Dilfin: 18.05.2026 14:30У класичному капіталізмі капітал інвестується у виробництво нових товарів. У цифровому феодалізмі корпорація отримує прибуток не з виробництва, а з ренти — за право доступу до їхніх цифрових платформ, оренди цифрових технологій та аудиторії, а ще з створення штучного дефіциту, це якщо коротко
Класичному капіталізму природньо отримувати прибуток з тієї чи іншої ренти. Суворо кажучи, рентний прибуток отримували не те, що до цифровизації, а ще до появи самого капіталізму :lol:
Dilfin: 18.05.2026 14:08 ШІ вже існував десятиліття, цікаво, а хто придумав на цьому заробити тепер, Ви не в курсі?)
Не існував. І зараз не існує, є лише елементи ШІ, густо заправлені маркетингом і брехнею.
Моделі, яка може самостійно мислити і вчитися, ще не існує, а мовні чи інші моделі існують вже давним давно.
waryag
Member

Dilfin

Вони не відповідають визначенню навіть слабкого ШІ.
Scoffer
Member

vsx: 19.05.2026 10:51конкретные примеры
Вся південа європа сидить на прогресивних тарифах на воду. Чим більше споживаєш, тим більше платиш. Вочевидь це не від передозу води зроблено.
На півночі європи, де з водою проблем поки що менше, такої фігні не водиться.
Dilfin
Member

waryag: 19.05.2026 10:54 Dilfin

Ну я б так не сказав, хоч я і скептично до цього відношусь, я пробував різні моделі, звичайно недоліків багато, але прогрес існує, тест Тюрінга ШІ пройшов і якщо Вам не сказати, що ви спілкуєтесь з Ші, то ви будете думати, що спілкуєтесь з людиною і я говорю не про безкоштовні моделі, в яких багато косяків і алгоритмів, які блокують багато чого. А от ШІ, який здатний самостійно мислити, усвідомлювати себе, адаптуватися до абсолютно нових умов і вчитися на власних помилках так само ефективно, як і людина ще не існує.
dead_rat
Member

vsx: 19.05.2026 10:51
dead_rat: 19.05.2026 10:46 Вся південна Європа передає привіт. Дефіцит не означає, що ти відкриєш кран і взагалі нічого не потече, померлі від спраги на вулиці не валятимемуться.
конкретные примеры
Іспанія і Греція - повністю пересохлі водосховища. В Барсі вимкнули всі фонтани, вводили обмешення на споживання води і тд

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
waryag: 19.05.2026 10:54 Dilfin

Головне, що взагалі нема якогось загально прийнятого визначення ШІ.

Тож кілька if-else це теж ШІ
Ответить