Продажі серії Resident Evil перевищили 200 мільйонів копій за 30 років існування франшизи

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Продажі серії Resident Evil перевищили 200 мільйонів копій за 30 років існування франшизи
Гарній серії гарні продажі. Але поки всі обмазуються Резидентом 9-м, у спільноті фанатів сформувалася думка, що нова частина доволі слабенька і сира, найслабша за останні 10 років. От тільки Кепком орієнтуються на продажі, і можуть взяти собі за моду такий підхід до розробки. Сподіваюся, наступні частини будуть проробленішими і більш цікавими на повторне проходження. А головне - важчими, а не зробленими наче для розумово відсталих.
fantomrulezz
Member

AlexWest: 18.05.2026 14:30Але поки всі обмазуються Резидентом 9-м, у спільноті фанатів сформувалася думка, що нова частина доволі слабенька і сира, найслабша за останні 10 років.
Як людина, яка відноситься до цієї спільноти фанатів, проходив всі сучасні частини, деякі з них - неодноразово, скажу, що це повна дурня.
Я пройшов Requiem 3 рази, закрив всі ачівки - гра шикарна, це як мінімум одна з найкращих ігор серії, якщо не найкраща взагалі.
Вона об'єднує в собі все найкраще з трилогії рімейків і з дилогії про Вінтерсів, дає можливість отримати і максимально якісний жахальний досвід (як в RE7) і чудовий екшон (як в RE4).
Zaelot
Member

AlexWest: 18.05.2026 14:30 А головне - важчими, а не зробленими наче для розумово відсталих.
:popcorn:
FirstTDM
Member

AlexWest: 18.05.2026 14:30Предлагаю обсудить Продажі серії Resident Evil перевищили 200 мільйонів копій за 30 років існування франшизи
Молодцы! Хорошая серия игр и отличные продажи.
AlexWest: 18.05.2026 14:30Але поки всі обмазуються Резидентом 9-м, у спільноті фанатів сформувалася думка, що нова частина доволі слабенька і сира, найслабша
Да ну... уж вот точно не самая слабая, а однозначно в тройке лучших игр рядом с RE4 и RE2
AlexWest: 18.05.2026 14:30А головне - важчими, а не зробленими наче для розумово відсталих.
Зачем делать сложнее и тяжелее? Что-то народ бросал игру после нескольких часов тяжелых препятствий?
Последний раз редактировалось FirstTDM 18.05.2026 15:00, всего редактировалось 1 раз.
Hiden
Member

когде же уже ремейк Code Veronica :weep:
AlexWest
Member

fantomrulezz, дуже дивна думка від "фаната". Там логіка сюжету розсипається буквально одразу, а до фіналу доходить на доброму слові. Я зараз без зубного болю не можу всерйоз думати про цей сюжет, хоч я розумію, що Резики не про сюжет, але базова логіка і послідовність мають бути завжди. Ще й лор споганили - тепер він суперечить минулим частинам. 9-ка - найменш логічно зібрана з усіх.
Всі локації окрім клініки зібрані нашвидкоруч. Мені така халтурність локацій впала в очі також в RE3 Remake, на фоні RE2 Remake, тому я в третій ремейк навіть не йшов, щоб не псувати враження про шикарну серію.
В 9-ці за межами клініки нема цікавих головоломок.
Боси вбогі й примітивні на фоні всіх інших частин. Майже всі битви поставлені гірше, ніж в RE4 Remake.
Ресурсами завалюють (у виживалці), хоч Леон і так машина, яка не має тут гідних супротивників. І загалом це все настільки легко, що відчуваєш себе у дитсадку, а не в пеклі. Максимальна ж складність навпаки неадекватно душна - з крайності в крайність. Там реально гру доробляли нашвидкоруч, фанати вже стільки халтури познаходили.
І це я лише по верхах пройшовся. DLC вже не врятують зруйнований сюжет і лор, але можуть трохи поправити геймплей.
Рейграбельність розміняли на вау-ефекти, які працюють лише один раз.
На друге проходження вже не можу себе змусити - закидаю на клініці. Всі інші частини пройшов по 2-3 рази і ще пройду в майбутньому. Цю - не впевнений.

Але варто додати, що 9-ка все одно крута гра, ліпша за 90% ігор у подібних жанрах.
Последний раз редактировалось AlexWest 18.05.2026 15:13, всего редактировалось 3 раза.
Kullerok
Member

Hiden: 18.05.2026 15:00 когде же уже ремейк Code Veronica :weep:
Ну так вроде ж была инфа что следующую Веронику ремейкнут
AlexWest
Member

Kullerok: 18.05.2026 15:04
Hiden: 18.05.2026 15:00 когде же уже ремейк Code Veronica :weep:
Ну так вроде ж была инфа что следующую Веронику ремейкнут
Можуть анонсувати в Анатоліча і випустити вже на початку 27-го.
fantomrulezz
Member

AlexWest: 18.05.2026 15:04Там логіка сюжету розсипається буквально одразу, а до фіналу доходить на доброму слові.
Як і у абсолютно всіх частинах Resident Evil. Сюжет ніколи не був сильною стороною серії.
А от подається він дуже якісно - крута постановка, харизматичний герой, якісні катсцени, все це приправлено топовим графоном і звуком.
AlexWest: 18.05.2026 15:04В 9-ці за межами клініки нема цікавих головоломок.
Ну-ну.
Спробуйте без гайдів вирішити, наприклад, Final Puzzle.
А в частині за Леона їх і не має бути, вона спеціально зроблена максимально динамічною і екшоновою, щоб не дати гравцю занудьгувати після медитативного і неспішного геймплея за Грейс.
AlexWest: 18.05.2026 15:04Боси вбогі й примітивні на фоні всіх інших частин. Майже всі битви поставлені гірше, ніж в RE4 Remake.
Не згоден. Перепроходив RE4R вже після RE9.
І там і там боси по своєму цікаві.
AlexWest: 18.05.2026 15:04Ресурсами завалюють (у виживалці), хоч Леон і так машина, яка не має тут гідних супротивників. І загалом це все настільки легко, що відчуваєш себе у дитсадку, а не в пеклі.
Так не обирайте низькі складності :) Перші дві тут справді легкі, ресурсів дофіга, навіть за Грейс можна вирізати всіх зомбаків.
Обирайте вищу складність - буде серйозний виживач за Грейс. За Леона ж це ураганний екшон, який і має бути, в нього немає сильного упору в мікроменеджмент ресурсів, патрони можна купувати за валюту, так і задумано.
AlexWest: 18.05.2026 15:04Максимальна ж складність навпаки неадекватно душна - з крайності в крайність.
Вона відкривається лише після першого проходження і розрахована, відповідно, на гравців, які вже знають, що де лежить.
З урахуванням цього, вона збалансована в самий раз.
AlexWest
Member

fantomrulezz: 18.05.2026 15:22 Як і у абсолютно всіх частинах Resident Evil. Сюжет ніколи не був сильною стороною серії.
А от подається він дуже якісно - крута постановка, харизматичний герой, якісні катсцени, все це приправлено топовим графоном і звуком.
У інших частинах сюжет не опускається нижче мінімальної планки логіки. В перших частинах із цим повний порядок. В 7 теж. До 8 вже є питання, але не стільки, як до 9-ки. І вони всі збагачували лор, а не какали на нього, як 9-ка. Графон і звук топові, як завжди у Резиках.
fantomrulezz: 18.05.2026 15:22 Ну-ну.
Спробуйте без гайдів вирішити, наприклад, Final Puzzle.
А в частині за Леона їх і не має бути, вона спеціально зроблена максимально динамічною і екшоновою, щоб не дати гравцю занудьгувати після медитативного і неспішного геймплея за Грейс.
Ви уточніть: фінальний пазл – це прикол чи сюжетна головоломка? Бо, може, я не в курсі.
За Леона не треба, ок, ну а за Грейс чому не зробили? Бо поспішали? А поспішали чому? Бо було виробниче пекло і гру купу разів переробляли.
fantomrulezz: 18.05.2026 15:22 Не згоден. Перепроходив RE4R вже після RE9.
І там і там боси по своєму цікаві.
Та що ж цікавого в босах RE 9? Фінального так взагалі наче нейронка зробила. Там є 2-3 непоганих, але це не рівень інших частин (окрім одного, не буду спойлерити якого).
fantomrulezz: 18.05.2026 15:22 Так не обирайте низькі складності Перші дві тут справді легкі, ресурсів дофіга, навіть за Грейс можна вирізати всіх зомбаків.
Обирайте вищу складність - буде серйозний виживач за Грейс. За Леона ж це ураганний екшон, який і має бути, в нього немає сильного упору в мікроменеджмент ресурсів, патрони можна купувати за валюту, так і задумано.
Третя складність недоступна на старті. А коли стала доступною, то перепроходити цей «шедевр» вже не хочеться. І це не нормальна третя складність, як в 4 чи 8, а душниловка типу «Shadow of the Village», де тупо фанишся з нескінченним патронами і т.д. В 9 бракує ще одного рівня складності між ними. В цьому й проблема. В них не було часу відбалансувати аж 4 складності. Через те саме виробниче пекло.

Гра крута, графон, звуки, анімації, фізика… Але коли її називають однією з найкращих в серії, чи, боже поможи, найкращою, в мене сіпається око. Ви, до речі, спробуйте вирубити трасування променів, і на вас чекає неприємний сюрприз із графікою.
fantomrulezz
Member

AlexWest: 18.05.2026 15:48Третя складність недоступна на старті.
Емм, ні.
Всього рівней складності чотири: Casual, Standard (Modern), Standard (Classic), Insanity.
Перші 3 відкриті одразу, четверта складність відкривається після першого проходження.
От як раз Standard (Classic) і є оптимальною для першого проходження.
І ні, по балансу Standard (Modern) і Standard (Classic) відрізніяються не лише системою збережень.
Те, що Insanity ну дуже складна, якщо без нескінчених патронів проходити - ну так, з чого це найвища складність, яка навіть називається Insanity має бути простою?
Безумне село в Village мені, до речі, теж сподобалось. Як і профессіонал в походеньках Леона по Іспанії.
AlexWest: 18.05.2026 15:48Ви, до речі, спробуйте вирубити трасування променів, і на вас чекає неприємний сюрприз із графікою.
Емм, навіщо? В грі топовий графон а ви пропонуєте мені його спеціально погіршити?
Ні, ну я розумію, що не у всіх топове залізо і 4К на ультра, але в грі наче норм оптимізон, трасування і на середніх картах нормально йде.
AlexWest: 18.05.2026 15:48Та що ж цікавого в босах RE 9?
Довго розписувати та і спойлерити іншим не хочеться.
Наприклад, Дівчинка - як на мене, поки найкраща реалізація Тирана зі всіх сучасних частин. Яка прям не дає розслабитись, давить тебе всюди, але має і нормально працюючу механіку відлякування для передиху, а не лише тимчасовий короткий стан.
Zill0
Member

fantomrulezz: 18.05.2026 15:22 Вона відкривається лише після першого проходження і розрахована, відповідно, на гравців, які вже знають, що де лежить.
З урахуванням цього, вона збалансована в самий раз.
я тут проходив повз, не фанат серії, але зазвичай таке робиться тільки в тих випадках, коли розробник хоче штучно змусити гравця більше часу витрачати на гру. У мене від такого підгорає, останній раз у діабло 4 таку зневагу бачив, коли не змiг зразу собi вибрати нормальну складнiсть.
Коли в тебе фактично тільки одне проходження без спойлерів і ти не можеш одразу включити собі адекватний геймплейний челендж, а маєш для цього повторювати проходження… ну це плювок в лице
AlexWest
Member

fantomrulezz, а чим же ще відрізняються ці складності окрім збережень? Я грав на максимально важкій, яка була доступна на старті, і це був дитсадок. Там харда бракує нормального, от і все.
Дівчинка не бос. Чи вона каща за тирана - це вже інше питання, але бог з ним.
fantomrulezz
Member

Zill0: 18.05.2026 16:56я тут проходив повз, не фанат серії, але зазвичай таке робиться тільки в тих випадках, коли розробник хоче штучно змусити гравця більше часу витрачати на гру. У мене від такого підгорає, останній раз у діабло 4 таку зневагу бачив, коли не змiг зразу собi вибрати нормальну складнiсть.
Це нормальна практика для серії.
Всі Resident Evil сильно заморочені навколо реграбельності, для цього і додають нову складність, рейтингові таблиці, NG+, різні ачівки за специфічні проходження (спідрани, проходження з обмеженням якоїсь зброї чи без використання хілок), додаткові режими (типу Mercenaries, тофу і т.д.).
Insanity це саме додаткова дупорозривальна складність.
Там сильно жирніші і агресивніші моби, значно менше ресурсів.
Плюс там задля реграбельності зроблені невеличкі зміни (додані нові предмети, змінено розташування старих, змінені коди сейфів і деякі загадки).
Якби вона була відкрита одразу - була б купа скарг про "в грі жахливий баланс, її неможливо пройти" і т.д.
Як бачимо, то і так ці скарги є, хоча як на мене розробники дають купу інструментів для її проходження (ті ж кроваві ножі).
Ну і взагалі ніхто не забороняє пройти пару раз класику на челенджі, відкрити нескінченні патрони і пролетіти Insanity, караючи всіх мобів з магнума. Це теж свій кайф.
walkman3000
Member

AlexWest: 18.05.2026 15:48Гра крута, графон, звуки, анімації, фізика… Але коли її називають однією з найкращих в серії, чи, боже поможи
абсолютно згоден. недохоррор, недоекшон, Temu Вескер який живе тільки у катсценах, зомбі з особистостями і лором на півтори строки та нульовим імпактом на геймплей, фура з фансервісом у вигляді знайомих але пустих лок, нуль головоломок, легка одразу після крафту, Леон танк, файт с Ханком це мабуть сама тупа муйня в серії, Грейс постійно ниє. до ракун сити ще +-, далі дуже слабо, підземна лаба дно. як фанат серії, який ще брав геймкуб для сode veronica, 9 це, поки що, сама пососна частина.
кріс-бро, леон-каблук, джил-вайфу
AlexWest
Member

walkman3000: 18.05.2026 17:14
AlexWest: 18.05.2026 15:48Гра крута, графон, звуки, анімації, фізика… Але коли її називають однією з найкращих в серії, чи, боже поможи
абсолютно згоден. недохоррор, недоекшон, Temu Вескер який живе тільки у катсценах, зомбі з особистостями і лором на півтори строки та нульовим імпактом на геймплей, фура з фансервісом у вигляді знайомих але пустих лок, нуль головоломок, легка одразу після крафту, Леон танк, файт с Ханком це мабуть сама тупа муйня в серії, Грейс постійно ниє. до ракун сити ще +-, далі дуже слабо, підземна лаба дно. як фанат серії, який ще брав геймкуб для сode veronica, 9 це, поки що, сама пососна частина.
кріс-бро, леон-каблук, джил-вайфу
Згоден майже з усім, хоча всіх частин не грав, тому не впевнений, що ця частина найгірша. Як мінімум за 6-ку і ремейк 3-ки поліпше виглядає. Ну і за деяких неномерних динозаврів. А ще не зрозумів чому цей бій "сама тупа муйня в серії" (ви б хоч під спойлер сховали), бо якраз цей бос і тримає рівень попередніх частин ±
kyon
Member

Не написали что RE5 лидер продаж, самая спорная часть в которой сурвайвал хорор перешел в экшен, тем не менее, тем не менее...
Я RE5 больше всего перепроходил кстати, собственно после 5ки я больше ничего не играл из резиков. По нескольку раз перепрошел 1-4 включая ремейки, кстати интересно что 1-я часть и Зеро ремейки простенькие, с 2 по 4 начали лучи добавлять и прочие навороты. Кстати 1 и зеро я проходил и версию для GameCube на эмуляторе, по-моему как раз нинтендовская версия пошла как ремейк 1 и зеро на ПК.
Последний раз редактировалось kyon 18.05.2026 19:46, всего редактировалось 2 раза.
walkman3000
Member

AlexWest: 18.05.2026 17:39 А ще не зрозумів чому цей бій "сама тупа муйня в серії" (ви б хоч під спойлер сховали), бо якраз цей бос і тримає рівень попередніх частин ±
топового найманця амбрели винесли як пацана за 3 чи скільки там їх було QTEшки. це коли у 2 частині леон був лс а хенк соло мід штурмував каналізацію. але хенк з тімою відлітають від біркіна, а леон з клер все виносять. і через три номерні частини леон с читкодом на парирування у грі виносить цього тіпа в абсурдному файті. який смисол у цьому всьому? сюжетно 0
так само з Devil May Cry, всі так ссуться від тої 5, а ця шляпа рівня Байонетта2
AlexWest
Member

walkman3000: 18.05.2026 19:43
AlexWest: 18.05.2026 17:39 А ще не зрозумів чому цей бій "сама тупа муйня в серії" (ви б хоч під спойлер сховали), бо якраз цей бос і тримає рівень попередніх частин ±
топового найманця амбрели винесли як пацана за 3 чи скільки там їх було QTEшки. це коли у 2 частині леон був лс а хенк соло мід штурмував каналізацію. але хенк з тімою відлітають від біркіна, а леон з клер все виносять. і через три номерні частини леон с читкодом на парирування у грі виносить цього тіпа в абсурдному файті. який смисол у цьому всьому? сюжетно 0
так само з Devil May Cry, всі так ссуться від тої 5, а ця шляпа рівня Байонетта2
В Резику багато умовностей, ще з першої частини. Шукати сюжетну логіку в цьому бою нема сенсу. Просто фансервіс. А от геймплейно гарний файт. Не рівень бою з Краузером, але щось близьке. Ну, якщо освоїв парирування, то весь Резик 9 стає пранком. А як не освоїв, то Ханк дає добряче просратися топовому агенту, який потім сам каже, що "цей чувак реально харош". Мутовані так не мутузили Леона.
Взагалі шкода, що РЕ9 вийшов таким. Потенціал там був вищий, ніж в 4, 7 і 8 разом взятих. Але через гівняну організацію не вивезли, доробляли поспіхом, склеювали соплями.
Замість геймплею робили непотрібне перемикання камери.
А сценарій писати взяли якогось лівого чувака, який і лор толком не знав, або сильно його ненавидів. І забув вдома логіку.
walkman3000
Member

AlexWest
можна елементарно було розтягнути файт на етапи у локах, як це постійно робилось з топчєлами, а тут просто злили чєліка. лору нуль, сюжет meh, шо робити далі з грейс я не розумію
Ответить