Новости
Последние статьи и обзоры
Продажі серії Resident Evil перевищили 200 мільйонів копій за 30 років існування франшизи
-
AlexWest
Member
Предлагаю обсудить Продажі серії Resident Evil перевищили 200 мільйонів копій за 30 років існування франшизи
Гарній серії гарні продажі. Але поки всі обмазуються Резидентом 9-м, у спільноті фанатів сформувалася думка, що нова частина доволі слабенька і сира, найслабша за останні 10 років. От тільки Кепком орієнтуються на продажі, і можуть взяти собі за моду такий підхід до розробки. Сподіваюся, наступні частини будуть проробленішими і більш цікавими на повторне проходження. А головне - важчими, а не зробленими наче для розумово відсталих.
Гарній серії гарні продажі. Але поки всі обмазуються Резидентом 9-м, у спільноті фанатів сформувалася думка, що нова частина доволі слабенька і сира, найслабша за останні 10 років. От тільки Кепком орієнтуються на продажі, і можуть взяти собі за моду такий підхід до розробки. Сподіваюся, наступні частини будуть проробленішими і більш цікавими на повторне проходження. А головне - важчими, а не зробленими наче для розумово відсталих.
-
fantomrulezz
Member
Як людина, яка відноситься до цієї спільноти фанатів, проходив всі сучасні частини, деякі з них - неодноразово, скажу, що це повна дурня.AlexWest: ↑ 18.05.2026 14:30Але поки всі обмазуються Резидентом 9-м, у спільноті фанатів сформувалася думка, що нова частина доволі слабенька і сира, найслабша за останні 10 років.
Я пройшов Requiem 3 рази, закрив всі ачівки - гра шикарна, це як мінімум одна з найкращих ігор серії, якщо не найкраща взагалі.
Вона об'єднує в собі все найкраще з трилогії рімейків і з дилогії про Вінтерсів, дає можливість отримати і максимально якісний жахальний досвід (як в RE7) і чудовий екшон (як в RE4).
-
Zaelot
Member
AlexWest: ↑ 18.05.2026 14:30 А головне - важчими, а не зробленими наче для розумово відсталих.
-
FirstTDM
Member
Молодцы! Хорошая серия игр и отличные продажи.AlexWest: ↑ 18.05.2026 14:30Предлагаю обсудить Продажі серії Resident Evil перевищили 200 мільйонів копій за 30 років існування франшизи
Да ну... уж вот точно не самая слабая, а однозначно в тройке лучших игр рядом с RE4 и RE2AlexWest: ↑ 18.05.2026 14:30Але поки всі обмазуються Резидентом 9-м, у спільноті фанатів сформувалася думка, що нова частина доволі слабенька і сира, найслабша
Зачем делать сложнее и тяжелее? Что-то народ бросал игру после нескольких часов тяжелых препятствий?AlexWest: ↑ 18.05.2026 14:30А головне - важчими, а не зробленими наче для розумово відсталих.
Последний раз редактировалось FirstTDM 18.05.2026 15:00, всего редактировалось 1 раз.
-
Hiden
Member
когде же уже ремейк Code Veronica 
-
AlexWest
Member
fantomrulezz, дуже дивна думка від "фаната". Там логіка сюжету розсипається буквально одразу, а до фіналу доходить на доброму слові. Я зараз без зубного болю не можу всерйоз думати про цей сюжет, хоч я розумію, що Резики не про сюжет, але базова логіка і послідовність мають бути завжди. Ще й лор споганили - тепер він суперечить минулим частинам. 9-ка - найменш логічно зібрана з усіх.
Всі локації окрім клініки зібрані нашвидкоруч. Мені така халтурність локацій впала в очі також в RE3 Remake, на фоні RE2 Remake, тому я в третій ремейк навіть не йшов, щоб не псувати враження про шикарну серію.
В 9-ці за межами клініки нема цікавих головоломок.
Боси вбогі й примітивні на фоні всіх інших частин. Майже всі битви поставлені гірше, ніж в RE4 Remake.
Ресурсами завалюють (у виживалці), хоч Леон і так машина, яка не має тут гідних супротивників. І загалом це все настільки легко, що відчуваєш себе у дитсадку, а не в пеклі. Максимальна ж складність навпаки неадекватно душна - з крайності в крайність. Там реально гру доробляли нашвидкоруч, фанати вже стільки халтури познаходили.
І це я лише по верхах пройшовся. DLC вже не врятують зруйнований сюжет і лор, але можуть трохи поправити геймплей.
Рейграбельність розміняли на вау-ефекти, які працюють лише один раз.
На друге проходження вже не можу себе змусити - закидаю на клініці. Всі інші частини пройшов по 2-3 рази і ще пройду в майбутньому. Цю - не впевнений.
Але варто додати, що 9-ка все одно крута гра, ліпша за 90% ігор у подібних жанрах.
Всі локації окрім клініки зібрані нашвидкоруч. Мені така халтурність локацій впала в очі також в RE3 Remake, на фоні RE2 Remake, тому я в третій ремейк навіть не йшов, щоб не псувати враження про шикарну серію.
В 9-ці за межами клініки нема цікавих головоломок.
Боси вбогі й примітивні на фоні всіх інших частин. Майже всі битви поставлені гірше, ніж в RE4 Remake.
Ресурсами завалюють (у виживалці), хоч Леон і так машина, яка не має тут гідних супротивників. І загалом це все настільки легко, що відчуваєш себе у дитсадку, а не в пеклі. Максимальна ж складність навпаки неадекватно душна - з крайності в крайність. Там реально гру доробляли нашвидкоруч, фанати вже стільки халтури познаходили.
І це я лише по верхах пройшовся. DLC вже не врятують зруйнований сюжет і лор, але можуть трохи поправити геймплей.
Рейграбельність розміняли на вау-ефекти, які працюють лише один раз.
На друге проходження вже не можу себе змусити - закидаю на клініці. Всі інші частини пройшов по 2-3 рази і ще пройду в майбутньому. Цю - не впевнений.
Але варто додати, що 9-ка все одно крута гра, ліпша за 90% ігор у подібних жанрах.
Последний раз редактировалось AlexWest 18.05.2026 15:13, всего редактировалось 3 раза.
-
Kullerok
Member
Ну так вроде ж была инфа что следующую Веронику ремейкнут
-
AlexWest
Member
Можуть анонсувати в Анатоліча і випустити вже на початку 27-го.
-
fantomrulezz
Member
Як і у абсолютно всіх частинах Resident Evil. Сюжет ніколи не був сильною стороною серії.AlexWest: ↑ 18.05.2026 15:04Там логіка сюжету розсипається буквально одразу, а до фіналу доходить на доброму слові.
А от подається він дуже якісно - крута постановка, харизматичний герой, якісні катсцени, все це приправлено топовим графоном і звуком.
Ну-ну.AlexWest: ↑ 18.05.2026 15:04В 9-ці за межами клініки нема цікавих головоломок.
Спробуйте без гайдів вирішити, наприклад, Final Puzzle.
А в частині за Леона їх і не має бути, вона спеціально зроблена максимально динамічною і екшоновою, щоб не дати гравцю занудьгувати після медитативного і неспішного геймплея за Грейс.
Не згоден. Перепроходив RE4R вже після RE9.AlexWest: ↑ 18.05.2026 15:04Боси вбогі й примітивні на фоні всіх інших частин. Майже всі битви поставлені гірше, ніж в RE4 Remake.
І там і там боси по своєму цікаві.
Так не обирайте низькі складностіAlexWest: ↑ 18.05.2026 15:04Ресурсами завалюють (у виживалці), хоч Леон і так машина, яка не має тут гідних супротивників. І загалом це все настільки легко, що відчуваєш себе у дитсадку, а не в пеклі.
Обирайте вищу складність - буде серйозний виживач за Грейс. За Леона ж це ураганний екшон, який і має бути, в нього немає сильного упору в мікроменеджмент ресурсів, патрони можна купувати за валюту, так і задумано.
Вона відкривається лише після першого проходження і розрахована, відповідно, на гравців, які вже знають, що де лежить.AlexWest: ↑ 18.05.2026 15:04Максимальна ж складність навпаки неадекватно душна - з крайності в крайність.
З урахуванням цього, вона збалансована в самий раз.
-
AlexWest
Member
У інших частинах сюжет не опускається нижче мінімальної планки логіки. В перших частинах із цим повний порядок. В 7 теж. До 8 вже є питання, але не стільки, як до 9-ки. І вони всі збагачували лор, а не какали на нього, як 9-ка. Графон і звук топові, як завжди у Резиках.fantomrulezz: ↑ 18.05.2026 15:22 Як і у абсолютно всіх частинах Resident Evil. Сюжет ніколи не був сильною стороною серії.
А от подається він дуже якісно - крута постановка, харизматичний герой, якісні катсцени, все це приправлено топовим графоном і звуком.
Ви уточніть: фінальний пазл – це прикол чи сюжетна головоломка? Бо, може, я не в курсі.fantomrulezz: ↑ 18.05.2026 15:22 Ну-ну.
Спробуйте без гайдів вирішити, наприклад, Final Puzzle.
А в частині за Леона їх і не має бути, вона спеціально зроблена максимально динамічною і екшоновою, щоб не дати гравцю занудьгувати після медитативного і неспішного геймплея за Грейс.
За Леона не треба, ок, ну а за Грейс чому не зробили? Бо поспішали? А поспішали чому? Бо було виробниче пекло і гру купу разів переробляли.
Та що ж цікавого в босах RE 9? Фінального так взагалі наче нейронка зробила. Там є 2-3 непоганих, але це не рівень інших частин (окрім одного, не буду спойлерити якого).fantomrulezz: ↑ 18.05.2026 15:22 Не згоден. Перепроходив RE4R вже після RE9.
І там і там боси по своєму цікаві.
Третя складність недоступна на старті. А коли стала доступною, то перепроходити цей «шедевр» вже не хочеться. І це не нормальна третя складність, як в 4 чи 8, а душниловка типу «Shadow of the Village», де тупо фанишся з нескінченним патронами і т.д. В 9 бракує ще одного рівня складності між ними. В цьому й проблема. В них не було часу відбалансувати аж 4 складності. Через те саме виробниче пекло.fantomrulezz: ↑ 18.05.2026 15:22 Так не обирайте низькі складності Перші дві тут справді легкі, ресурсів дофіга, навіть за Грейс можна вирізати всіх зомбаків.
Обирайте вищу складність - буде серйозний виживач за Грейс. За Леона ж це ураганний екшон, який і має бути, в нього немає сильного упору в мікроменеджмент ресурсів, патрони можна купувати за валюту, так і задумано.
Гра крута, графон, звуки, анімації, фізика… Але коли її називають однією з найкращих в серії, чи, боже поможи, найкращою, в мене сіпається око. Ви, до речі, спробуйте вирубити трасування променів, і на вас чекає неприємний сюрприз із графікою.
-
fantomrulezz
Member
Емм, ні.AlexWest: ↑ 18.05.2026 15:48Третя складність недоступна на старті.
Всього рівней складності чотири: Casual, Standard (Modern), Standard (Classic), Insanity.
Перші 3 відкриті одразу, четверта складність відкривається після першого проходження.
От як раз Standard (Classic) і є оптимальною для першого проходження.
І ні, по балансу Standard (Modern) і Standard (Classic) відрізніяються не лише системою збережень.
Те, що Insanity ну дуже складна, якщо без нескінчених патронів проходити - ну так, з чого це найвища складність, яка навіть називається Insanity має бути простою?
Безумне село в Village мені, до речі, теж сподобалось. Як і профессіонал в походеньках Леона по Іспанії.
Емм, навіщо? В грі топовий графон а ви пропонуєте мені його спеціально погіршити?AlexWest: ↑ 18.05.2026 15:48Ви, до речі, спробуйте вирубити трасування променів, і на вас чекає неприємний сюрприз із графікою.
Ні, ну я розумію, що не у всіх топове залізо і 4К на ультра, але в грі наче норм оптимізон, трасування і на середніх картах нормально йде.
Довго розписувати та і спойлерити іншим не хочеться.AlexWest: ↑ 18.05.2026 15:48Та що ж цікавого в босах RE 9?
Наприклад, Дівчинка - як на мене, поки найкраща реалізація Тирана зі всіх сучасних частин. Яка прям не дає розслабитись, давить тебе всюди, але має і нормально працюючу механіку відлякування для передиху, а не лише тимчасовий короткий стан.
-
Zill0
Member
я тут проходив повз, не фанат серії, але зазвичай таке робиться тільки в тих випадках, коли розробник хоче штучно змусити гравця більше часу витрачати на гру. У мене від такого підгорає, останній раз у діабло 4 таку зневагу бачив, коли не змiг зразу собi вибрати нормальну складнiсть.fantomrulezz: ↑ 18.05.2026 15:22 Вона відкривається лише після першого проходження і розрахована, відповідно, на гравців, які вже знають, що де лежить.
З урахуванням цього, вона збалансована в самий раз.
Коли в тебе фактично тільки одне проходження без спойлерів і ти не можеш одразу включити собі адекватний геймплейний челендж, а маєш для цього повторювати проходження… ну це плювок в лице
-
AlexWest
Member
fantomrulezz, а чим же ще відрізняються ці складності окрім збережень? Я грав на максимально важкій, яка була доступна на старті, і це був дитсадок. Там харда бракує нормального, от і все.
Дівчинка не бос. Чи вона каща за тирана - це вже інше питання, але бог з ним.
Дівчинка не бос. Чи вона каща за тирана - це вже інше питання, але бог з ним.
-
fantomrulezz
Member
Це нормальна практика для серії.Zill0: ↑ 18.05.2026 16:56я тут проходив повз, не фанат серії, але зазвичай таке робиться тільки в тих випадках, коли розробник хоче штучно змусити гравця більше часу витрачати на гру. У мене від такого підгорає, останній раз у діабло 4 таку зневагу бачив, коли не змiг зразу собi вибрати нормальну складнiсть.
Всі Resident Evil сильно заморочені навколо реграбельності, для цього і додають нову складність, рейтингові таблиці, NG+, різні ачівки за специфічні проходження (спідрани, проходження з обмеженням якоїсь зброї чи без використання хілок), додаткові режими (типу Mercenaries, тофу і т.д.).
Insanity це саме додаткова дупорозривальна складність.
Там сильно жирніші і агресивніші моби, значно менше ресурсів.
Плюс там задля реграбельності зроблені невеличкі зміни (додані нові предмети, змінено розташування старих, змінені коди сейфів і деякі загадки).
Якби вона була відкрита одразу - була б купа скарг про "в грі жахливий баланс, її неможливо пройти" і т.д.
Як бачимо, то і так ці скарги є, хоча як на мене розробники дають купу інструментів для її проходження (ті ж кроваві ножі).
Ну і взагалі ніхто не забороняє пройти пару раз класику на челенджі, відкрити нескінченні патрони і пролетіти Insanity, караючи всіх мобів з магнума. Це теж свій кайф.
-
walkman3000
Member
абсолютно згоден. недохоррор, недоекшон, Temu Вескер який живе тільки у катсценах, зомбі з особистостями і лором на півтори строки та нульовим імпактом на геймплей, фура з фансервісом у вигляді знайомих але пустих лок, нуль головоломок, легка одразу після крафту, Леон танк, файт с Ханком це мабуть сама тупа муйня в серії, Грейс постійно ниє. до ракун сити ще +-, далі дуже слабо, підземна лаба дно. як фанат серії, який ще брав геймкуб для сode veronica, 9 це, поки що, сама пососна частина.AlexWest: ↑ 18.05.2026 15:48Гра крута, графон, звуки, анімації, фізика… Але коли її називають однією з найкращих в серії, чи, боже поможи
кріс-бро, леон-каблук, джил-вайфу
-
AlexWest
Member
Згоден майже з усім, хоча всіх частин не грав, тому не впевнений, що ця частина найгірша. Як мінімум за 6-ку і ремейк 3-ки поліпше виглядає. Ну і за деяких неномерних динозаврів. А ще не зрозумів чому цей бій "сама тупа муйня в серії" (ви б хоч під спойлер сховали), бо якраз цей бос і тримає рівень попередніх частин ±walkman3000: ↑ 18.05.2026 17:14абсолютно згоден. недохоррор, недоекшон, Temu Вескер який живе тільки у катсценах, зомбі з особистостями і лором на півтори строки та нульовим імпактом на геймплей, фура з фансервісом у вигляді знайомих але пустих лок, нуль головоломок, легка одразу після крафту, Леон танк, файт с Ханком це мабуть сама тупа муйня в серії, Грейс постійно ниє. до ракун сити ще +-, далі дуже слабо, підземна лаба дно. як фанат серії, який ще брав геймкуб для сode veronica, 9 це, поки що, сама пососна частина.AlexWest: ↑ 18.05.2026 15:48Гра крута, графон, звуки, анімації, фізика… Але коли її називають однією з найкращих в серії, чи, боже поможи
кріс-бро, леон-каблук, джил-вайфу
-
kyon
Member
Не написали что RE5 лидер продаж, самая спорная часть в которой сурвайвал хорор перешел в экшен, тем не менее, тем не менее...
Я RE5 больше всего перепроходил кстати, собственно после 5ки я больше ничего не играл из резиков. По нескольку раз перепрошел 1-4 включая ремейки, кстати интересно что 1-я часть и Зеро ремейки простенькие, с 2 по 4 начали лучи добавлять и прочие навороты. Кстати 1 и зеро я проходил и версию для GameCube на эмуляторе, по-моему как раз нинтендовская версия пошла как ремейк 1 и зеро на ПК.
Я RE5 больше всего перепроходил кстати, собственно после 5ки я больше ничего не играл из резиков. По нескольку раз перепрошел 1-4 включая ремейки, кстати интересно что 1-я часть и Зеро ремейки простенькие, с 2 по 4 начали лучи добавлять и прочие навороты. Кстати 1 и зеро я проходил и версию для GameCube на эмуляторе, по-моему как раз нинтендовская версия пошла как ремейк 1 и зеро на ПК.
Последний раз редактировалось kyon 18.05.2026 19:46, всего редактировалось 2 раза.
-
walkman3000
Member
топового найманця амбрели винесли як пацана за 3 чи скільки там їх було QTEшки. це коли у 2 частині леон був лс а хенк соло мід штурмував каналізацію. але хенк з тімою відлітають від біркіна, а леон з клер все виносять. і через три номерні частини леон с читкодом на парирування у грі виносить цього тіпа в абсурдному файті. який смисол у цьому всьому? сюжетно 0AlexWest: ↑ 18.05.2026 17:39 А ще не зрозумів чому цей бій "сама тупа муйня в серії" (ви б хоч під спойлер сховали), бо якраз цей бос і тримає рівень попередніх частин ±
так само з Devil May Cry, всі так ссуться від тої 5, а ця шляпа рівня Байонетта2
-
AlexWest
Member
В Резику багато умовностей, ще з першої частини. Шукати сюжетну логіку в цьому бою нема сенсу. Просто фансервіс. А от геймплейно гарний файт. Не рівень бою з Краузером, але щось близьке. Ну, якщо освоїв парирування, то весь Резик 9 стає пранком. А як не освоїв, то Ханк дає добряче просратися топовому агенту, який потім сам каже, що "цей чувак реально харош". Мутовані так не мутузили Леона.walkman3000: ↑ 18.05.2026 19:43топового найманця амбрели винесли як пацана за 3 чи скільки там їх було QTEшки. це коли у 2 частині леон був лс а хенк соло мід штурмував каналізацію. але хенк з тімою відлітають від біркіна, а леон з клер все виносять. і через три номерні частини леон с читкодом на парирування у грі виносить цього тіпа в абсурдному файті. який смисол у цьому всьому? сюжетно 0AlexWest: ↑ 18.05.2026 17:39 А ще не зрозумів чому цей бій "сама тупа муйня в серії" (ви б хоч під спойлер сховали), бо якраз цей бос і тримає рівень попередніх частин ±
так само з Devil May Cry, всі так ссуться від тої 5, а ця шляпа рівня Байонетта2
Взагалі шкода, що РЕ9 вийшов таким. Потенціал там був вищий, ніж в 4, 7 і 8 разом взятих. Але через гівняну організацію не вивезли, доробляли поспіхом, склеювали соплями.
Замість геймплею робили непотрібне перемикання камери.
А сценарій писати взяли якогось лівого чувака, який і лор толком не знав, або сильно його ненавидів. І забув вдома логіку.
-
walkman3000
Member
AlexWest
можна елементарно було розтягнути файт на етапи у локах, як це постійно робилось з топчєлами, а тут просто злили чєліка. лору нуль, сюжет meh, шо робити далі з грейс я не розумію
можна елементарно було розтягнути файт на етапи у локах, як це постійно робилось з топчєлами, а тут просто злили чєліка. лору нуль, сюжет meh, шо робити далі з грейс я не розумію