Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
MSiAventador
Member

Ostin
Ні-ні, градація така:
1) Слухати та читати огляди зроблені під навушники чи під пасивну акустику
2) ЦАПи : ESS деталізовані під навушники, АКМ голографічні під пасивну акустику, R2R з дрейфуючими резисторами для теплого лампового звуку
3) Підсилювачі: Д, А, АВ , А/АВ, Н
Scoffer
Member

Radio Bay: 11.05.2026 19:09многие гитаристы играют на ламповых комбиках и в ус не дуют
А чого їм дути якщо комбік це частина музичного інструменту.
Можна хоч дугою звук виводити якщо така авторська задумка.
спойлер
Z440_User
Member

Radio Bay: 11.05.2026 19:09 Более того, не смотря на кучу примочек и эффектов многие гитаристы играют на ламповых комбиках и в ус не дуют, т.к. аналог есть аналог.
Із свого досвіду.
Ламповий гітарний комбарь пробиває своїм звуком і сцену і натовп... давка в нього потужна. Якщо на сцені у одного гитариста транзисторний чи навіть цифровий, або комбінований пристрий, а інший валить суто аналоговою лампою, то витягти звук ду-у-у-уже важко, лампа пробиває все нахрін, транзисторне, а тим паче цифрове просто тоне за ламповим комбіком. Навіть забиває цифро-лампових мутантів (цифровий процесор обробки звуку та потужний ламповий вихід після ЦАПу).

Ще в копілку аналога:
У мене аналоговий дісторшн (мікросхеми-транзистори, але суто аналог), в пачці він давив второго гітариста з цифровим процесором коли той брав різні процесори на репетиції побавитись. Навіть якщо його втикнути напряму в пульт, без комбіка, як не крути того пульта - в міксі давить своєю енергією. Наче і виставив по рівню, і вдарили один акорд та ліво-право звучать як моно в центрі (гітари по каналах розведені), а починаємо грати і в пачці другий гітарист потонув, немає його, починаєш додавати йому гучності, часом прям таки відчутно додавати...
З деякими процесорами навіть бувало що його вже немає куди додавати, тож робимо тихіше всіх інших...
Scoffer
Member

Z440_User
То просто такий процессор. Дисторшну треба дуже багато обчислювальної потужності якщо в цифрі, це не може бути дешево.
Але про групи давно в цифрі грають, вони не можуть собі дозволити розважатись з заміною лампади посеред концерту чи зміну звучання в процесі запису альбому. А любителі можуть, ще й дешевше.
Z440_User
Member

Scoffer процесор легше та компактніше таскати. + У тебе там свій звук завжди, + його в лінію втикають, а не комбарь, Відповідно оці гроби таскати не треба. На сцені себе слухаєш через монітори/простріли/навушники (про-рівень або дорого-багато).
Комбік - зняти звук мікрофоном, задавити зворотній зв'язок, налаштувати мікс... Геморойно...

Гітарноє:
Бомж варіант: дісторшн+блок живлення. В чохол до гітари кинув та пішов. Але в лінію грати таке собі, а через комбік - читай вище.

Простий варіант: Педалборд з дісторшн+компресор+бж. Читай вище.

Норм варіант+ соляк запиляти: дісторшн+компресор+ділей+квакуха+бж. Ото вже чумадан таскати і комбіка щоб звук норм був. Якщо для лінії, то ще й емулятор кабінетів мастхев в чумадані.

А ще обидва гітаристи для нормальної пачки повинні мати +/- однаковий звук.
З процесором це зробити значно простіше. Однакові процесори, однаковий пресет на основний звук, обидва грають в лінію.
Для концертів-роз'їздів саме те.
То в студіях своїх бавтеся з лампою та купою ручок/коробочок скільки влізе....

Відправлено через 5 хвилин 54 секунди:
Ну якщо ви даєте сольник та здатні зібрати зал. Маєте можливість для:
- день розставитись + саундчек;
- вечір шоу;
- день скластися.
То можна теж побавитися в "стіну звуку" з комбіків, мікрофони, портали, кабінети.... :D
Radio Bay
Member

Ostin: 15.05.2026 08:44У відриві від цифр це суб'єктивно дуже
Да, базируется на эмоциях и опыте. В отзывах я всегда смотрю на опыт.
Ostin: 15.05.2026 08:44Якщо береться щось сучасне із аудіо, то цифри мають бути ок
Конечно, но сейчас все научились делать цифры
Ostin: 15.05.2026 08:44Я от останнім часом бачу, що аудіофіли ніби так по групкам. Хтось за тембри, а все інше на здачу. Хтось за об'єми і простір, а вже потім можна говорити. Інші про циферки та осцилографи. Остання групка часто пересікається з встрійкою, є таке. Бо так зручно і платити не треба.
Может, не замечал
QFlash
Member

Ampliefers підсилюють однаково добре, питання чи готові Ви платити за W потужності.
Так MX50SE (з якісними елементами) співає також чудово як MA8950 на гучності до 30W/
Композиції 30-літньої давності слухаю з задоволенням що на MA8950, що на Романтика, що на МХ50SE.
Джерело різне - звук шикарний.
Якось так.
PS/ Хочете чистий звук на 100W - тоді MA8950 чи аналог. B-)

Відправлено через 1 годину 4 хвилини 25 секунд:
QFlash: 16.05.2026 17:27PS/ Хочете чистий звук на 100W - тоді MA8950 чи аналог.
Я б брав японця. Америка також на висоті, але Fuсk ціна.
RoMiLiUs
Member

You вивчили два нових words? Та і не існує такого слова Ampliefers. Той випадок, коли хотєл свєркнуть знаніямі, но што-то пошло нє так.

Відправлено через 38 секунд:
QFlash: 16.05.2026 18:31PS/ Хочете чистий звук на 100W - тоді MA8950 чи аналог.
:facepalm:
QFlash
Member

RoMiLiUs: 16.05.2026 18:50You вивчили два нових words? Та і не існує такого слова Ampliefers. Той випадок, коли хотєл свєркнуть знаніямі, но што-то пошло нє так.
WOW!
Обережно! Спокійно, не напрягайся так. Охолонь.
Ти почитай краще. Ігрулі тут не проходять Baby/

Відправлено через 30 хвилин 51 секунду:
RoMiLiUs
Паяти вмієш?
Між колекторами в системі "Шеклі" яке зміщення?
Якраз паяю дещо.
Даг Селф Вам допоможе.
RoMiLiUs
Member

QFlash: 16.05.2026 19:41RoMiLiUs
Паяти вмієш?
Між колекторами в системі "Шеклі" яке зміщення?
Якраз паяю дещо.
Даг Селф Вам допоможе.
Ну паяйте скільки вам влізе. Навіщо мені знати якесь там зміщення. Яке це має відношення до теми обговорення?
В мене гарна акустика яка гарно грає без паяння.
QFlash
Member

RoMiLiUs
Зррозуміло Baby

Відправлено через 5 хвилин 14 секунд:
QFlash: 16.05.2026 19:41Між колекторами в системі "Шеклі" яке зміщення?
Зміщення залежить від типу транзисторів, для конкретного випадку, ставлю від 50 до 100 mA, напруга зміщення по закону Ома.
Знаю, ставлять 35 mA/
Але це зовсім інша тема.

Відправлено через 15 хвилин 8 секунд:
До речі, можете перевірити в себе яке у Вас зміщення на виході УНЧ/
Для цього достатньо причепити щуп мультика на корпус Ground а другий щуп на вихід колонки,ніякого сигналу не подавати, ручки гучності на мінімум.
В режимі постійної напруги перевірити?
Якщо не знаєте, категорично не рекомендую цього робити.
У мене 4mV на виході на обох каналах, можна добитися 0 але він пливе (дрейф).
В HI-FI апаратурі зміщення не гірше +/-10 mV/
Це зміщення на виході, аж ніяк не струм спокою, то інша тема.
Последний раз редактировалось QFlash 16.05.2026 20:25, всего редактировалось 2 раза.
RoMiLiUs
Member

QFlash: 16.05.2026 20:17Зміщення залежить від типу транзисторів, для конкретного випадку, ставлю від 50 до 100 mA, напруга зміщення по закону Ома.
Знаю, ставлять 35 mA/
Але це зовсім інша тема.

Відправлено через 15 хвилин 8 секунд:
До речі, можете перевірити в себе яке у Вас зміщення на виході УНЧ/
Для цього достатньо причепити щуп мультика на корпус Ground а другий щуп на вихід колонки,ніякого сигналу не подавати, ручки гучності на мінімум.
В режимі постійної напруги перевірити?
Якщо не знаєте, категорично не рекомендую цього робити.
У мене 4mV на виході на обох каналах, можна добитися 0 але він пливе (дрейф).
В HI-FI апаратурі зміщення не гірше +/-10 mV/
1. Яке цей потік брєда має відношення до обговорюваної теми?
2. З ким ви спілкуєтесь?
3. Закушувати треба.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 16.05.2026 20:24, всего редактировалось 1 раз.
QFlash
Member

RoMiLiUs
O Baby/

Відправлено через 5 хвилин 24 секунди:
RoMiLiUs: 16.05.2026 20:21 Яке цей потік брєда має відношення до обговорюваної теми?
Аудіокарту брали в ремонт?
Radio Bay
Member

QFlash
Я редко мінусую
QFlash
Member

Radio Bay: 16.05.2026 20:32Я редко мінусую
На -/+ до лампочки, головне зробити.
Зробив, заодно УНЧ полагодив.
Дякую.

Відправлено через 19 хвилин 17 секунд:
Radio Bay: 16.05.2026 20:32Я редко мінусую
Ніколи не мінусую.
Форум технічний, повага до інших пріоритет.
Последний раз редактировалось QFlash 16.05.2026 20:57, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

QFlash: 16.05.2026 20:54Ніколи не мінусую
Я в випадкових випадках )
QFlash
Member

Ніколи!
Кожен заслуговує на повагу.
Якось.
Хіба русню банити.
RoMiLiUs
Member

QFlash: 16.05.2026 20:28Аудіокарту брали в ремонт?
Що?
QFlash
Member

Baby, come for repairs.
konb999
Member

Я послушал 2 недели свой новый ibasso dx 270 на r2r матрице в сочетании с различными нушниками, прослушал свою коллекцию, зная как звучат на тех или иных сетапах мои любимые композиции, и вот переключился и слушаю те же композиции неделю с теми же разными наушниками свой новый fiio м 27. Могу теперь субъективно сделать выводы о звуке в сравнении у этих 2 устройств. R2r (это мой первый, - до этого не было у меня) действительно иногда звучит интереснее, нижняя середина, где то от 800 герц и до 3000 (рифы гитарные, вокал) звучит объемно прямо как то на преднем плане, галографически, хотя и не естественно порой, но прикольно, музыкально и душевно. Басс менее собраный какой то, вроде как "сабвуферный" что-ли но тоже пробирает, музыкальный, верха ИМХО слабенькие, не хватает детальности и прозрачности. Но в целом звучит прикольно, я прямо получаю удовольствие. О покупке и о знакомстве с р2р не жалею. Доволен. И еще с р2р реально ощущается прогрев, т.е. распоковываешь новое устройство и прямо чувствуешь как меняется звук по мере его юзания за неделю. С дельта сигма такого нет.
Ну и потом пересел на 9039pro в дуал моно fiio m27! Он в любом диапазоне звучит просто КРУТО, хватает и баса и середины и верхов, сцена не такая галографическая на спредине как у р2р, но более натуральная, предсказуемая и академическая. А детализация, просто как будто уши прочистили после р2р, образно конечно... но я реально слышу огромное количество деталей(разделенее голосов, инструментов и их позиционирование в поостранстве), которые я на р2р не слышу... ну и мощь. Ibasso дает 1,5 ватт в ухо в стационарном режиме, а фиио до 3 ватт от аккума. Ibasso хватает для всех наушников в мем профиле и для одизи и для кларков и для баеров, а вот единственные наушники которым не хватает мощи ibasso это dan clark stealth они конечно тугие и фиио их раскрывает а бася :dontknow:
Вобщем оба эти устройства хорошие и не дешевые гаджеты и прекрасно звучат и стоят своих денег. Звучат они по разному но обое круто! m27 более нейтральный, ровный и предсказуемый. R2r действительно более теплый и "душевный". Я бы очень хотел увидеть к примеру какой нибудь fiio m27 супер пупер эдишн на r2r матрице, интересно было бы что получится...
Вот такое мое сравнение двух архитектур и конкретных устройств
Ответить