Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Толку від того правильного перемикання
Hotspur
Member

unique-neon: 14.05.2026 23:01Толку від того правильного перемикання
не влетиш під фуру коли ланцюг злетить
Барбарис
Member

unique-neon: 14.05.2026 23:01 Толку від того правильного перемикання
Вгору не доведеться пішки йти
unique-neon
Member

Вгору якраз найчастіше перемикаю під макс навантаженням. Ніколи не рвав ланцюг в такий спосіб. Один раз лиш порвав старіший ланцюг (років 3 йому було, може більше, не розтягнутий), який був прокородований трохи, і то це сталось без перемикань. Решта ланцюгів розтягувались в штатні километражі.
Hotspur: 14.05.2026 23:26не влетиш під фуру коли ланцюг злетить
Ееее, де зв'язок?

Між словом, після переходу на неспадайку, за років 5, ланцюг жодного разу не злетів. А раніше злітав переважно від крутіння педалей назад.
Барбарис
Member

А я 2 ланцюги порвав: 1 кмс трохи втомлений і один від шімано не дешевий, після зими 22 правда, але не дуже втомлений та зима без снігу майже.
Ланцюг назад спадає коли зношений, сам механізм на це менше впливає, але в достатньо старих перемикачах теж можливо добитись, які натяг не підтримують.
p0_x_1
Junior

p0_x_1: 03.05.2026 21:28 Вітаю, маю бажання підсадити дівчину на велосипед з приходом тепла, роздвиляюсь варіанти які є в продажу нові і Б/В. З основних вимог це надійність та ремонтопридатність, хочеться звичайного хардтейлу, і виходячи з цього бачу велосипеди мінімально в області 15-17к. Чи є якісь поради що дуже варто роздивлятись до покупки (як наприклад пола вісь), а які варто обходити стороною (як наприклад ексцентрики). На якій трансмісії варто зупинитись для повсякденного використання, alivio, deore? Чи є сенс розглядати нові велики по типу Crosser, бачу їх багатенько на продажі?
В кінці кінців, шукаючи хардтейли, випадково натрапив на міський вел canyon roadlite, хотіли 400$ за нього. Бавило око шиманівська гідравліка, фул сет шимано 105, ідеально підходяща по розміру рама та посадка з рулем, бо гревел дівчині не підходив саме з цих причин. Єдино що сумнівався чи буде зручно на 30-622 резині котати бо навіть вужча за мій гревел, але а прокатившись на ньому дівчині він підійшов тож взяли саме його. Одразу замовив новий ланцюг та покришки panaracer ss, замість втомлених schwalbe g-one speed і ще по-троху.

Шукав як то кажуть мідь, а наче знайшов золото)
Hotspur
Member

p0_x_1: 16.05.2026 16:31В кінці кінців, шукаючи хардтейли, випадково натрапив на міський вел canyon roadlite, хотіли 400$ за нього. Бавило око шиманівська гідравліка, фул сет шимано 105, ідеально підходяща по розміру рама та посадка з рулем, бо гревел дівчині не підходив саме з цих причин. Єдино що сумнівався чи буде зручно на 30-622 резині котати бо навіть вужча за мій гревел, але а прокатившись на ньому дівчині він підійшов тож взяли саме його. Одразу замовив новий ланцюг та покришки panaracer ss, замість втомлених schwalbe g-one speed і ще по-троху.
вилка алю ? покришки сміття все менше 45 можеш тупо викидати. руки повідбиває

Відправлено через 22 секунди:
p0_x_1: 16.05.2026 16:31Шукав як то кажуть мідь, а наче знайшов золото)
ні
dead_rat
Member

p0_x_1: 16.05.2026 16:31
p0_x_1: 03.05.2026 21:28 Вітаю, маю бажання підсадити дівчину на велосипед з приходом тепла, роздвиляюсь варіанти які є в продажу нові і Б/В. З основних вимог це надійність та ремонтопридатність, хочеться звичайного хардтейлу, і виходячи з цього бачу велосипеди мінімально в області 15-17к. Чи є якісь поради що дуже варто роздивлятись до покупки (як наприклад пола вісь), а які варто обходити стороною (як наприклад ексцентрики). На якій трансмісії варто зупинитись для повсякденного використання, alivio, deore? Чи є сенс розглядати нові велики по типу Crosser, бачу їх багатенько на продажі?
В кінці кінців, шукаючи хардтейли, випадково натрапив на міський вел canyon roadlite, хотіли 400$ за нього. Бавило око шиманівська гідравліка, фул сет шимано 105, ідеально підходяща по розміру рама та посадка з рулем, бо гревел дівчині не підходив саме з цих причин. Єдино що сумнівався чи буде зручно на 30-622 резині котати бо навіть вужча за мій гревел, але а прокатившись на ньому дівчині він підійшов тож взяли саме його. Одразу замовив новий ланцюг та покришки panaracer ss, замість втомлених schwalbe g-one speed і ще по-троху.

Вітаю, це хороший велосипед :up:

Не слухай місцевих експертів, вони і по асфальту бояться катати без 100 мм ходу вилки
p0_x_1
Junior

Hotspur: 16.05.2026 16:44
p0_x_1: 16.05.2026 16:31В кінці кінців, шукаючи хардтейли, випадково натрапив на міський вел canyon roadlite, хотіли 400$ за нього. Бавило око шиманівська гідравліка, фул сет шимано 105, ідеально підходяща по розміру рама та посадка з рулем, бо гревел дівчині не підходив саме з цих причин. Єдино що сумнівався чи буде зручно на 30-622 резині котати бо навіть вужча за мій гревел, але а прокатившись на ньому дівчині він підійшов тож взяли саме його. Одразу замовив новий ланцюг та покришки panaracer ss, замість втомлених schwalbe g-one speed і ще по-троху.
вилка алю ? покришки сміття все менше 45 можеш тупо викидати. руки повідбиває
Вилка карбонова.

З покришками може я й прислухався б, але з Вами не згоден- я ж сам катаю на жорсткому гревелі на перекачаних доволі тонких колесах і спокійно собі живу, рука вже, в прямому сенсі, набита гарно проходити всі нервіності дороги навіть довгі поїздки руки не втомлюють

Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
dead_rat: 16.05.2026 16:50
p0_x_1: 16.05.2026 16:31

Вітаю, це хороший велосипед :up:

Не слухай місцевих експертів, вони і по асфальту бояться катати без 100 мм ходу вилки
Дякую :)

Найбільше бавить те що дівчина задоволена, вже звикає поьроху до вела. Єдине що вже колючку спіймали десь, а попередній власник якимось чином їздив на ньому на безкамерці без антипрокола, тож замінюючи покришки антипрокола заправлю та буде гарна дуповозка, сам би на ньому катавсі, бо їде він дуже жваво)
Hotspur
Member

p0_x_1: 16.05.2026 18:53Вилка карбонова.
трохи краще

Відправлено через 52 секунди:
dead_rat: 16.05.2026 16:50вони і по асфальту бояться катати без 100 мм ходу вилки
це називається досвід :rotate:
Барбарис
Member

p0_x_1, скоріше срібло. Там і 38 ніби нормально стає. Це там карбонова вилка, як в CUBE, з ексцентриком? Чи на осі? В 1 варіанті треба бути акуратним. І там стають 27,5, тому можна й товстіші покри, якщо треба.
p0_x_1
Junior

Барбарис: 16.05.2026 21:15 p0_x_1, скоріше срібло. Там і 38 ніби нормально стає. Це там карбонова вилка, як в CUBE, з ексцентриком? Чи на осі? В 1 варіанті треба бути акуратним. І там стають 27,5, тому можна й товстіші покри, якщо треба.
Не ексцентрик, але і не вісь, нажаль не вмію прикручувати фото до коментарів, так би показав наочно. Міняти ободи не маю бажання, дівчині сподобалось як він котиться тож буде вчитися їздити на ньому. Все одно ми в дощ чи по багнюці не поїдемо. Максимум що може бути асфальт на піску чи камінці, а їх краще обережно об'їхати навіть на хардтейлі
Барбарис
Member

p0_x_1, вилка з пазом знизу чи отвором?
Фото можна на хостинг закинути і там буде посилання для форумів. Та ні, хардтейл норм там себе відчуває від 2.0
Filabatya
Member

Різні в людей уявлення що може хардтейл, на норм резині і шипованих топталках :gigi:
dead_rat
Member

Filabatya: 17.05.2026 09:55 Різні в людей уявлення що може хардтейл, на норм резині і шипованих топталках :gigi:
Невже навіть тріщину в асфальті витримає? :laugh:
unique-neon
Member

Давно була історія, на хардтейлі по дорозі їхав, і не сильно на саму дорогу дивився, а там відкритий люк. Було жорстко, але нічого, пролетів. І навіть вісьмірок не лишилось. Він ще на ексцентриках був. І пів слікові покришки всьго 2".
p0_x_1
Junior

Барбарис: 17.05.2026 09:51 p0_x_1, вилка з пазом знизу чи отвором?
Фото можна на хостинг закинути і там буде посилання для форумів. Та ні, хардтейл норм там себе відчуває від 2.0
Вилка з пазом

І можете порекомендувати якийсь такий хостинг в такому разі? Буду дуже вдячний
Барбарис
Member

p0_x_1, я в гуглі пишу хостинг зображень і на першому imgbb.
wow_w
Member

сопіння і пихтіння в лісі)
unique-neon
Member

В мене якесь чудо із герметиком juice. Раніше раз в тиждень чи два на ньому підкачував колеса.

Десь півтора-два місяці тому возив байк на ТО в майстерню, ну і поновили мені герметик, також на juice. На той час в колесах не знаю скільки було, але на дотик менше ніж 2 атм. Весь цей час колеса не качав, поміряв сьогодні сьогодні тиск - все ще 1.45 амт. Аж дуже повільно тепер спускає.
Ответить