Новости
Последние статьи и обзоры
В Європі продовжують зростати ціни на твердотілі накопичувачі та жорсткі диски
-
Classic
Member
-
Hiden
Member
куплю под винду IDE WD 40 гигабайт..Дорого 
-
KimRomik
Member
Це якийсь світовий даунгрейд... Ми повертаємось в часи, коли в якості системного був ssd малого об"єму і додатковий hdd більшого об"єму, таке компромісне рішення бо все занадто дороге
-
Classique
Member
Не бачу сенсу тримати під зберігання ссд. Це більш небезпечно, ніж хдд. Тому в системі завжди є хдд під те, що не треба постійно.
-
harito
Member
Я теперь из принципа буду ждать снижения цены на все железяки . Вот когда компа не будет хватать для лазанья по инету и цены придут в норму - вот тогда и обновлюсь ! 
-
Afit
Member
Якщо справді піклуватись про данні, то надійніше всього є їх дублювання. Не обов'язково постійно HDD в системі тримати. Раз на пів року/рік (кому як) підключів, зробив резерв і не хвилюєшсяClassique: ↑ 16.05.2026 15:42 Не бачу сенсу тримати під зберігання ссд. Це більш небезпечно, ніж хдд. Тому в системі завжди є хдд під те, що не треба постійно.
-
RoMiLiUs
Member
Ну куди ж без свідків деградації SSD.Classique: ↑ 16.05.2026 15:42Не бачу сенсу тримати під зберігання ссд. Це більш небезпечно, ніж хдд. Тому в системі завжди є хдд під те, що не треба постійно.
-
7mindfields
Member
Неважко бути принциповим, коли вже зібраний нормальний пкharito: ↑ 16.05.2026 15:45 Я теперь из принципа буду ждать снижения цены на все железяки .
-
Kullerok
Member
Где ты там норм ПК увидел7mindfields: ↑ 16.05.2026 16:04Неважко бути принциповим, коли вже зібраний нормальний пкharito: ↑ 16.05.2026 15:45 Я теперь из принципа буду ждать снижения цены на все железяки .![]()
-
DuckRider
Member
Сейчас ровно наоборот. Берешь нормальный ссд и оно живет, а над хдд трусишься не отъедет лиClassique: ↑ 16.05.2026 15:42 Не бачу сенсу тримати під зберігання ссд. Це більш небезпечно, ніж хдд. Тому в системі завжди є хдд під те, що не треба постійно.
-
MetalistForever
Member
До 2030 года ждать будешь ,пока все крупные Дата- центра не построят / или случится Мировой финансовый кризисharito: ↑ 16.05.2026 15:45 Я теперь из принципа буду ждать снижения цены на все железяки . Вот когда компа не будет хватать для лазанья по инету и цены придут в норму - вот тогда и обновлюсь !![]()
-
coffeeman
Member
Вони наступні, бо треба ж якось народжуваність підвищувати. Особливо в Європі. +Мігрантів ще запросити, які розмножуватися хочуть.Gelonyrum: ↑ 16.05.2026 14:52Цих вистачає, ніби як не дорожчають.Classic: ↑ 16.05.2026 14:32 Гандони.
-
kyon
Member
Видяхи тоже чуть подешевели но тут есть ньюанс типа 5070Ти жижа виндфорс за 46600 но 1 мес гарантии, +24 мес гарантии + 9320 к цене, наши барыги выкручиваются как могут 

-
Afit
Member
Точно так же случается на зарядные станции, только там при выборе оплаты частями, цена автоматически растётkyon: ↑ 16.05.2026 18:22 Видяхи тоже чуть подешевели но тут есть ньюанс типа 5070Ти жижа виндфорс за 46600 но 1 мес гарантии, +24 мес гарантии + 9320 к цене, наши барыги выкручиваются как могут![]()
-
Liquidator
Member
Classique: ↑ 16.05.2026 15:42 Не бачу сенсу тримати під зберігання ссд. Це більш небезпечно, ніж хдд. Тому в системі завжди є хдд під те, що не треба постійно.
У мене жоден ССД за 15 років їх використання не вийшов з ладу, навіть залишився повністю живий найперший мій ССД (ща згадаю - crucial с300 64 Gb - він тупо лежить і хоч зара в роботу, так само пара SATA інтелів по 128 Gb, пара самсунгів по 256, декілька самсунгів 512, та 1 Тб самсунг з дешевих нвме - все це робоче хоть зараз вставляй та юзай куплялися ще в 12, 13, 15 і так далі роках), а от с того часу десь з здесятка 1-4 Тб хардів залишилося лише дві тошиби на 2Тб, а повмирали тупо всі 5 штук терабайтних сігейта, та пара 4 Тб вестерна......так шо надійність ХДД намою думку ДУЖЕ переоціненаKimRomik: ↑ 16.05.2026 15:33 Це якийсь світовий даунгрейд... Ми повертаємось в часи, коли в якості системного був ssd малого об"єму і додатковий hdd більшого об"єму, таке компромісне рішення бо все занадто дороге
Для прикладу - у мене зара самсунг 990 Pro 2 Tb - він тупо робоча конячка під кеши, роботу з відео, під торенти + вся викачка на нього поставлена - тобто він живе у фулл навантаженні практично все життя своє з моменту покупки без усіляких оптимізацій, от просто вставлений і юзається для швидкодії пакування викачки і так далі - Я ВЖЕ НЕЗНАЮ ЯК ЙОГО ПОМІНЯТИ БО ВОНО НЕ ВМИРАЄ (звичайно я спеціально його не вибиваю - працює і добре, але він юзається по роботі на повну без обмежень) і навіть на позначці 60% ресурсу - був куплений на заміну ще за адекватні 13 тис гривень минулого серпня SN850X 4TB який досі лежить в коробці і чекає поки цей здохне

А поцінах канешно зара печалька-печалька, брав нещодавно в ноута 8 Тб LEXAR NM790 - за 50 К, той яккий коштував минулого літа максимум 22-25 тис...... це прсто здець повний
Последний раз редактировалось Liquidator 16.05.2026 19:00, всего редактировалось 3 раза.
-
Ektalion
Member
Таке є у багатьох магазинах давно.
-
XXXshadyXXX
Member
Ну так именно, а ты не используй для бекапа HDD, вот тогда и поговоримLiquidator: ↑ 16.05.2026 18:37Для бекапів всього важливого по тайп-с лежать 2x4Тб зовнішні X2000 кінгстона і звичайною бескоштовною Free Faile Synk - пару раз натиждень робиться банальний бекап всього необхідного
-
Liquidator
Member
Для бекапа пара внешних ССД - кингстона по 4 Тб X2000 - это и есть внешние ССД, но никак не ХДД (они как толстые флешки по размеру - меньше спичечного коробка - в карман кинул и погнал)..... я ваще не пользуюсь хардами впринципе уже пару лет.XXXshadyXXX: ↑ 16.05.2026 18:48Ну так именно, а ты не используй для бекапа HDD, вот тогда и поговоримLiquidator: ↑ 16.05.2026 18:37Для бекапів всього важливого по тайп-с лежать 2x4Тб зовнішні X2000 кінгстона і звичайною бескоштовною Free Faile Synk - пару раз натиждень робиться банальний бекап всього необхідного![]()
-
Hagen
Junior
15тий рік іде йому. З них він 10 років пропрацював основним системним, поки не уступив цю роль 2тбному.Classique: ↑ 16.05.2026 15:42 Не бачу сенсу тримати під зберігання ссд. Це більш небезпечно, ніж хдд. Тому в системі завжди є хдд під те, що не треба постійно.
- Вложения
-
-
XXXshadyXXX
Member
Liquidator
Ладно, я поспешил, не обратил внимания))) У меня кстати на внешнем ssd 2tb Samsung 870 Evo тоже бэкапы все. + важные бэкапы ещё есть на внешнем 500gb 2.5 харде WD + ультра важные документы дополнительно ещё на стареньком 160gb 2.5 харде лежат + облако. Максимальная защита, это не говоря что на 2ух ноутах и ПК тоже дополнительно все важное продублировано
Ладно, я поспешил, не обратил внимания))) У меня кстати на внешнем ssd 2tb Samsung 870 Evo тоже бэкапы все. + важные бэкапы ещё есть на внешнем 500gb 2.5 харде WD + ультра важные документы дополнительно ещё на стареньком 160gb 2.5 харде лежат + облако. Максимальная защита, это не говоря что на 2ух ноутах и ПК тоже дополнительно все важное продублировано