Дженсен Хуанг вважає, що п’ятирічні GPU NVIDIA для ШІ як «гарне вино» — з віком тільки краще

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Mozdev: 14.05.2026 13:39Руда мавпа заткнула рота усім Антимонопольним службам.
Вони і при демократах не дуже газували на кожанку.
n6407
Member

интересная тенденция. элитность ПК по тихоньку возвращаеться :D

году в 1994-95, моему однокласснику отец (директор крупного ЧП(частное предприятие)) прямо с выставки купил ПК, полный комплект, монитор, клаво/мышь, достойные колонки, СДром, саундбластер звук, видеокарта и т.д стоимость около 4000$ :D

в тот же год можно было "из под алкашей", взять в Киеве 1 комнатную квартиру за ... 4000$ :gigi:

меня большими ценами на ПК вцелом и на железо в частности не удивить, но не радует это всё совсем :-/
erkins007
Member

waryag: 14.05.2026 12:03Антимонопольні служби
Должны заставить людей принудительно АМД покупать?
VRoman
Member

И как "Хорошее вино" можно использовать только один раз. После вскрытия бутылки уже через неделю вкус меняется. А через месяц будешь отплёвываться и выльешь остатки в унитаз.
kyon
Member

Вот у меня валяются 2 1070 и 1 1080 с майнинга, скоро золотыми будут, а еще есть Albatron GeForce 4 MX440 FineWine 2002 года разлива, а еще есть винтажное вино Riva TNT2 Pro, вторая модель Нвидии на рынке разлива начала 1999 года, выдержка 27 лет 🤑🍷🤌
Devijack
Member

В мене десь валяється 9800GT то її час вже настав чи ще почекати поки дозріє?
legioner
Member

так він же говорить за гпу для датацентрів, для нас, смертних, такі гпу не продавали
lewerlin
Member

vmsolver: 14.05.2026 13:33В чем тогда бизнес-план искусственного дефицита из вашей теории?
В бонусах топменеджменту, тут і зараз. Подібні рішення, в масі своїй приймають бенефіціари не бізнесу(власники), а моменту(керівники, "швидкі" інвестори). Вже не кажучи, що більшість "власників" давно володіють виключно паперами і їм начхати, що там з реальним виробництвом і ринковим сегментом. Знімуть вершки і інвестують деінде. В класичній формулі "дії в своїх інтересах служать загальній користі" інтересом став виключно грошовий потік, а фінансова система, замість регуляторного інструменту, сама стала основним ринком. Значення має лише вплив на грошові потоки, все інше нікчемне.
lw_007
Member

lewerlin: 14.05.2026 18:04
vmsolver: 14.05.2026 13:33В чем тогда бизнес-план искусственного дефицита из вашей теории?
В бонусах топменеджменту, тут і зараз. Подібні рішення, в масі своїй приймають бенефіціари не бізнесу(власники), а моменту(керівники, "швидкі" інвестори). Вже не кажучи, що більшість "власників" давно володіють виключно паперами і їм начхати, що там з реальним виробництвом і ринковим сегментом. Знімуть вершки і інвестують деінде. В класичній формулі "дії в своїх інтересах служать загальній користі" інтересом став виключно грошовий потік, а фінансова система, замість регуляторного інструменту, сама стала основним ринком. Значення має лише вплив на грошові потоки, все інше нікчемне.
Можете пояснити, що таке "штучний дефіцит"? і які його ознаки?

Відправлено через 14 хвилин 38 секунд:
same question
>>

Можете пояснити, що таке "штучний дефіцит"? і які його ознаки?
Inqizitor2022
Member

Куртка уже в открытую издевается над людьми. Никто ничего не может сделать. Пакость. :mad:
tornadox
Member

legioner: 14.05.2026 17:50так він же говорить за гпу для датацентрів, для нас, смертних, такі гпу не продавали
Nvidia V100 Tesla - вживана для локальних ШІ цілком варіант. MSX2 16gb - $100, з PCIE адаптером і радіатором - $200. Місцеві бариги на olx просять $350 (пишуть що на рівні 4060ті в іграх :lol:)
KingofgamE
Member

waryag: 14.05.2026 13:27 З цією логікою, десятирічні - ще кращі, а 8800gtx повинні міняти на купку 5090! :rotate:
В мене лежить 1066. На скільки 5090 заважить? :laugh:
evenmore
Member

У L40S мсрп на релизе был что-то типа 45к? Ясно что по контрактам брали ~в два раза дешевле, но всё же.
Год назад хорошей ценой было 10к, сейчас где-то 7к, через 5 лет будет стоить 1-2к.
Интересное у него вино.
daesz
Member

legioner: 14.05.2026 17:50 так він же говорить за гпу для датацентрів, для нас, смертних, такі гпу не продавали
Там минулої ночі нвідії дозволили офіційно продавати н200 в Китай. Ніякого спаду цін більше не буде, ні зараз, ні в 2028, ні в 2030 :rotate:
legioner
Member

tornadox: 14.05.2026 22:15
legioner: 14.05.2026 17:50так він же говорить за гпу для датацентрів, для нас, смертних, такі гпу не продавали
Nvidia V100 Tesla - вживана для локальних ШІ цілком варіант. MSX2 16gb - $100, з PCIE адаптером і радіатором - $200. Місцеві бариги на olx просять $350 (пишуть що на рівні 4060ті в іграх :lol:)
все, що викидати, вони переробляють і впарюють людям :gigi:

Відправлено через 8 хвилин 46 секунд:
Tesla V100 SXM2 to PCIE adapter board with fan - читаю, що для ШІ локально на компі, цей франкинштейн на 32 Гб - як RTX 4090, а для ігор - шляпа ))) як GTX 1080. Ну, 300 Вт - дофіга жере. Я мало розумію як багато народу буде таке купувати, хоча знайдуться
tornadox
Member

legioner: 15.05.2026 12:20Tesla V100 SXM2 to PCIE adapter board with fan - читаю, що для ШІ локально на компі, цей франкинштейн на 32 Гб - як RTX 4090, а для ігор - шляпа ))) як GTX 1080. Ну, 300 Вт - дофіга жере. Я мало розумію як багато народу буде таке купувати, хоча знайдуться
ну я на днях натрапив на відео від Harware Haven

там якраз він бере такі MSX карти і запускає модельки.
Ну і паралельно шукав відео про ігрову продуктивність.

legioner: 15.05.2026 12:20 все, що викидати, вони переробляють і впарюють людям :gigi:
а ситуація з серверним Xeon чим гірше? ну хіба вище енергоспоживання.
legioner
Member

tornadox
я став жертвою китайського маркетингу із ксеонами :laugh: ще в 20-21, точно не пам'ятаю :gigi:
NST1983
Member

навмистно сцють в очі шанувальникам зеленого заліза :D
legioner
Member

NST1983
Не потужнічай тут :lol:
lw_007
Member

legioner: 16.05.2026 14:15 tornadox
я став жертвою китайського маркетингу із ксеонами :laugh: ще в 20-21, точно не пам'ятаю :gigi:
Зіони були норм на свій час. роках в 18х-19х
Ответить