Там більша проблема всього 1440 пікселів по висоті.StTechnik: ↑ 14.05.2026 11:28Да, для программирования контроллеров - прям вот самое ТОStriker: ↑ 14.05.2026 11:22MSI 49" MPG 491CQP QD-OLED Black / QD-OLED / 144 Гц![]()
Там без точного черного вообще никуда![]()
Я люблю ОЛЕД и сам за ним работаю, но.... Надо ж и меру знать.
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор монитора
-
tablestikus
Member
-
StTechnik
Member
Вот вообще не факт. Обычно там больше приоритет - два ОТДЕЛЬНЫХ экрана. И Ноут + монитор идеально к этому подходит. Потому что ты на одном допустим кодишь - а на втором эмулируешь контроллер в нужном тебе окружении и разрешении. Человек же чотко сформулировал потребность.Striker: ↑ 14.05.2026 11:30Якщо програмувати, то мабуть краще велика діагональ, щоб можна було відкрити декілька вікон одночасно.
-
walkman3000
Member
https://sota.store/ua/monitor-asus-27-p ... 52427.htmlvladka767: ↑ 14.05.2026 10:44 не тусклый, с правильными цветами, наличие type c с возможностью передачи видео от ноута + питание ноута 60+ Вт, в идеале проброс картинки на еще один монитор по DP.
А еще желательно эргономичная подставка.
Изначально рассматриваю 27 2К
Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
USB-C x 1 (DP Alt Mode)
DisplayPort 1.4 DSC x 2 (Daisy Chain)
HDMI(v2.1) x 1 (TMDS)
USB Hub : 1x USB 3.2 Gen 1 Type-C
3x USB 3.2 Gen 1 Type-A
Роз’єм для навушників :Так
USB-C Power Delivery : 96 Вт
USB 3.2 (Signal) : x 1 USB Type-C (For KVM Switch)
-
FirstTDM
Member
Ага... так и есть...walkman3000: ↑ 14.05.2026 11:27«Один народ, одна держава, один фюDELL»
И это я еще олед не предлагал "для разработка ПО для промышленных контроллеров + интерфейсов панелей оператора."
-
Striker
Member
Я ж не проти. Але можливо людині такий варіант зайде. Фактично це два 2к 27" монітора в одному. Можна ще і ноут для повного щастя.StTechnik: ↑ 14.05.2026 11:33Вот вообще не факт. Обычно там больше приоритет - два ОТДЕЛЬНЫХ экрана. И Ноут + монитор идеально к этому подходит. Потому что ты на одном допустим кодишь - а на втором эмулируешь контроллер в нужном тебе окружении и разрешении. Человек же чотко сформулировал потребность.
Людина хотіла варіанти, а що обирати, то вже кому як зручніше.vladka767: ↑ 14.05.2026 10:44Буду благодарен за варианты!
-
StTechnik
Member
Ну тоже вариант. Выбор - уже дело персонально каждого.Striker: ↑ 14.05.2026 12:06Але можливо людині такий варіант зайде.
-
walkman3000
Member
дайте человеку сначала отойти от ипс премиум-офисников за 1К$FirstTDM: ↑ 14.05.2026 11:50И это я еще олед не предлагал "для разработка ПО для промышленных контроллеров + интерфейсов панелей оператора."
-
wladislawolk1
Junior
Вітаю
Цікавить порада з підбору монітору.
Хочу переїхати або на 24 дюйми fullhd, або ж стрибнути на 27 2k(хоча поки сумніви є).
Тут часто згадували Філіпси, АОКі часто вилазять, бачу Аліенвейри, та Дели.
Очі розбігаються. Подивлювся на туфи від асуса, гігабайтовські варіанти дивився. Зацікавили міні леди від китайців, але зустрічав багато відгуків недобрих.
Морально готовий зійтися з внутрішньою жабою на десь 10к+, в районі 20к вже "вона мене дусе", бо вона вже каже, що, за ці гроші, ми можемо взяти собі принтер p1s.
Щоб ви розуміли, живу на Samsung B2030 вже років, мабуть, більше 15, в парі з Samsung E1920, якому десь так же.
Тримаю "більший", як основний робочий простір і другий - для "вічного браузеру". При оновленні пк, монітор завжди був "не-в-приорітеті".
Тому що твориться на ринку уявляю лише поверхнево.
Інколи поглядав на rtings, але ось заглянув до них, але вони закрились під-підписку.
В основному використання пк:
1) якщо є час - це ігри, cad-и, 3d моделювання в них же, інколи екселі/ворди.
2) якщо часу нема - увімкнути музичку через цап на усь і заснути за столом.
За ips матрицями працюю на роботі та деінде, все ок.
Часто згадувані тут, oled матриці в очі не бачив, по локальних магазинах не знайшов ні-одного екземпляру, щоб оцінити.
Читав тут, що люди замовляли декілька моніків у комфі і перевіряли при отриманні, а від решти відмовлялись(можна коментар про специфіку даного піруету? чи потрібно щоб це були різні замовлення, чи можна одним?). Заходив у Brain під боком, консультант поморозився, послався на пломби і сказав, що "вигорівші пікселі з заводу - це ок, у нього он такий і якось живе, перевіряти ви можете самі, коли заплатите", але я плачу за товар, і я не бажаю браку напряму з коробки, тим більше, якщо я планую заплатити за монік якихось 10к+, тому чорт був посланий гуляти лісом, і думки повернулись до комфі.
Curvи Вигнуті моніки - мене взагалі не цікавлять, сидів пару годин колись, очі вилазили на лоба на вуха.
Якість та функціональність підставки мене взагалі не цікавить, в мене вони один біс на кронштейні, тому vesa (100*100) є важливим пунктом.
Планів оновлювати монік кожні пару років нема і не буде, пріоритети трішки інші, тому треба щось надійне, щоб прожило хоча б років 10, а тоді я, якщо не здохну, збагрив його на олх.
Багато пісюнив в панапку не кидайте, дяки.
Цікавить порада з підбору монітору.
Хочу переїхати або на 24 дюйми fullhd, або ж стрибнути на 27 2k(хоча поки сумніви є).
Тут часто згадували Філіпси, АОКі часто вилазять, бачу Аліенвейри, та Дели.
Очі розбігаються. Подивлювся на туфи від асуса, гігабайтовські варіанти дивився. Зацікавили міні леди від китайців, але зустрічав багато відгуків недобрих.
Морально готовий зійтися з внутрішньою жабою на десь 10к+, в районі 20к вже "вона мене дусе", бо вона вже каже, що, за ці гроші, ми можемо взяти собі принтер p1s.
Щоб ви розуміли, живу на Samsung B2030 вже років, мабуть, більше 15, в парі з Samsung E1920, якому десь так же.
Тримаю "більший", як основний робочий простір і другий - для "вічного браузеру". При оновленні пк, монітор завжди був "не-в-приорітеті".
Тому що твориться на ринку уявляю лише поверхнево.
Інколи поглядав на rtings, але ось заглянув до них, але вони закрились під-підписку.
В основному використання пк:
1) якщо є час - це ігри, cad-и, 3d моделювання в них же, інколи екселі/ворди.
2) якщо часу нема - увімкнути музичку через цап на усь і заснути за столом.
За ips матрицями працюю на роботі та деінде, все ок.
Часто згадувані тут, oled матриці в очі не бачив, по локальних магазинах не знайшов ні-одного екземпляру, щоб оцінити.
Читав тут, що люди замовляли декілька моніків у комфі і перевіряли при отриманні, а від решти відмовлялись(можна коментар про специфіку даного піруету? чи потрібно щоб це були різні замовлення, чи можна одним?). Заходив у Brain під боком, консультант поморозився, послався на пломби і сказав, що "вигорівші пікселі з заводу - це ок, у нього он такий і якось живе, перевіряти ви можете самі, коли заплатите", але я плачу за товар, і я не бажаю браку напряму з коробки, тим більше, якщо я планую заплатити за монік якихось 10к+, тому чорт був посланий гуляти лісом, і думки повернулись до комфі.
Curvи Вигнуті моніки - мене взагалі не цікавлять, сидів пару годин колись, очі вилазили на лоба на вуха.
Якість та функціональність підставки мене взагалі не цікавить, в мене вони один біс на кронштейні, тому vesa (100*100) є важливим пунктом.
Планів оновлювати монік кожні пару років нема і не буде, пріоритети трішки інші, тому треба щось надійне, щоб прожило хоча б років 10, а тоді я, якщо не здохну, збагрив його на олх.
Багато пісюнив в панапку не кидайте, дяки.
-
FirstTDM
Member
Около года тому назад лично заказывал монитор в Brain - перезвонил, предупредил, что ДО оплаты требую проверку на битые пиксели - стоимость 300 грн. и никаких проблем - проверили всё при мне в течении 15-20 минут... Аналогично можно заказать проверку на битые пиксели в Розетке... про Comfy слышал, но лично не проверял...wladislawolk1: ↑ 14.05.2026 22:45Заходив у Brain під боком, консультант поморозився, послався на пломби і сказав, що "вигорівші пікселі з заводу - це ок,
Стоит попробовать поспрашивать у знакомых/в офисах... можно поискать олед ТВ - может они есть в ближайших магазинах - надо обязательно самому посмотреть на олед...wladislawolk1: ↑ 14.05.2026 22:45Часто згадувані тут, oled матриці в очі не бачив, по локальних магазинах не знайшов ні-одного екземпляру, щоб оцінити.
-
wladislawolk1
Junior
Ну я цього консультанта вперше там бачив, молодий якийсь студентик трапився. Думав якось зайти у інший їх магазин, як буду десь поблизу лазити, спитати ще там, бо якось дивно було за це чути.FirstTDM: ↑ 14.05.2026 23:52 Около года тому назад лично заказывал монитор в Brain - перезвонил,
Ні у кого із знайомих оледів нема.FirstTDM: ↑ 14.05.2026 23:52 можно поискать олед ТВ...
Бачив телевізори олед, зображення класне, але ціна моніка на олед в 20к+ якось напрягає( ті що я дивився - аок, філіпси, самсунги від 20, дешевше не бачив), та і все ж специфіка перегляду дещо відрізняється - різні відстані перегляду.
-
SergN
Member
- це сьогодні раціональний мінімум, стартова точка.wladislawolk1: ↑ 14.05.2026 22:45або ж стрибнути на 27 2k(хоча поки сумніви є).
А ось це:
варто вже забути і залишити його в історії. Особливо, коли оновлюватися не планується дуже довго.wladislawolk1: ↑ 14.05.2026 22:45Хочу переїхати або на 24 дюйми fullhd
А навіщо їх шукати, якщо вони все одно суттєво перевищують згаданий комфортний бюджет?wladislawolk1: ↑ 14.05.2026 22:45Часто згадувані тут, oled матриці в очі не бачив
-
wladislawolk1
Junior
Це скоріше ремарка, оскільки бачив тут, як на схожі запитання агресивно нав'язували придбати олед, до якого я поки не готовий.SergN: ↑ 15.05.2026 00:13 А навіщо їх шукати, якщо вони все одно суттєво перевищують згаданий комфортний бюджет?
Хоча ваша відповідь, наштовхує на думку, що ця частина повідомлення, навпаки, буде схиляти до обговорення оледів, і я стрельнув собі в ногу.
-
Melki
Member
я тоже так недавно выбирал монитор, начинал от "fullHD чтобы только показывал" (но точно не хотел FHD 27") и закончил топовым qdoled 23" 4К который видел только по ютубам в принципе, а конкретную модель просто нигде... заказал в интернетах в крупном магазине, битого пикселя не нашел - это оказалась лучшая покупка в моей жизниwladislawolk1: ↑ 14.05.2026 22:45 oled матриці в очі не бачив
границы обозначены, я сектант, я агрессивен, я молчуwladislawolk1: ↑ 14.05.2026 22:45Морально готовий зійтися з внутрішньою жабою на десь 10к+, в районі 20к вже "вона мене дусе", бо вона вже каже, що, за ці гроші, ми можемо взяти собі принтер p1s.
-
vladka767
Member
о вот это кажется то что нужно)walkman3000: ↑ 14.05.2026 11:46 https://sota.store/ua/monitor-asus-27-p ... 52427.html
Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
USB-C x 1 (DP Alt Mode)
DisplayPort 1.4 DSC x 2 (Daisy Chain)
HDMI(v2.1) x 1 (TMDS)
USB Hub : 1x USB 3.2 Gen 1 Type-C
3x USB 3.2 Gen 1 Type-A
Роз’єм для навушників :Так
USB-C Power Delivery : 96 Вт
USB 3.2 (Signal) : x 1 USB Type-C (For KVM Switch)
-
walkman3000
Member
vladka767
обязательно, если есть возможность, проверь как он держит два монитора на максимальном разрешении и герцовке
Отправлено спустя 33 минуты 17 секунд:
за 10К відфільтруй собі у кошик магазу де будеш отримувати декілька варіантів у бюджет та вже дивись у якого буде краща ситуація з глоу/засвітами
можеш макнутись за 14К у мінілед, якщо тебе цікавить пограти в HDR https://hard.rozetka.com.ua/ua/aoc-q27g ... 433689659/
обязательно, если есть возможность, проверь как он держит два монитора на максимальном разрешении и герцовке
Отправлено спустя 33 минуты 17 секунд:
давай одразу тобі контрольний в голову, враховуючи твоє cad-и, 3d моделювання в них же, інколи екселі/ворди, це навіть не 20К+wladislawolk1: ↑ 15.05.2026 00:23Це скоріше ремарка, оскільки бачив тут, як на схожі запитання агресивно нав'язували придбати олед, до якого я поки не готовий.
Хоча ваша відповідь, наштовхує на думку, що ця частина повідомлення, навпаки, буде схиляти до обговорення оледів, і я стрельнув собі в ногу.
за 10К відфільтруй собі у кошик магазу де будеш отримувати декілька варіантів у бюджет та вже дивись у якого буде краща ситуація з глоу/засвітами
можеш макнутись за 14К у мінілед, якщо тебе цікавить пограти в HDR https://hard.rozetka.com.ua/ua/aoc-q27g ... 433689659/
-
SergN
Member
Тут будуть, треба розуміти специфіку аудиторії.wladislawolk1: ↑ 15.05.2026 00:23Це скоріше ремарка, оскільки бачив тут, як на схожі запитання агресивно нав'язували придбати олед, до якого я поки не готовий.
Але головне в своїй пораді вивів на початок.
-
wladislawolk1
Junior
Ну то я декілька варіантів накидав собі там за 10-13к, декілька гіг, асус туфwalkman3000: ↑ 15.05.2026 09:44 давай одразу тобі контрольний в голову
За деякі читав на редіті
Хотілось декілька прикладів від спільноти користувачів, які можливо попадуть у мій список
А 300 зон підсвітки не мало буде?walkman3000: ↑ 15.05.2026 09:44 можеш макнутись за 14К у мінілед
Я дивився на ксяомі 27 з мініледом, але там щось браку чимало. Наче існує оновлена версія, але я її у нас не бачив поки.
Відправлено через 10 хвилин 5 секунд:
Та ну, моя відюха і гаманець загнуться від такого.Melki: ↑ 15.05.2026 07:44 qdoled 23" 4К
Не обов'язково, щось раціональне можна послухати, гроші за подивитися не берутьMelki: ↑ 15.05.2026 07:44 я молчу
-
Filabatya
Member
wladislawolk1
1к+ звичайно краще, але ви скажете що я сектант, якщо я продовжу цю думку
1к+ звичайно краще, але ви скажете що я сектант, якщо я продовжу цю думку
-
Gold_Star
Member
Ну ви поки продовжуйтеwladislawolk1: ↑ 15.05.2026 14:33щось раціональне можна послухати, гроші за подивитися не беруть
-
walkman3000
Member
покаж шо там в тебе, M27Q2 QD, Q3, VG27AQL5A?wladislawolk1: ↑ 15.05.2026 14:33Хотілось декілька прикладів від спільноти користувачів, які можливо попадуть у мій список
мало, але не тільки підсвітка головне. і треба буде подивитись як тобі на VA у cad-и, 3d моделювання в них же, інколи екселі/вордиwladislawolk1: ↑ 15.05.2026 14:33А 300 зон підсвітки не мало буде?
тут пару сторінок тому десь був власник нового G Pro 27Qi 2026, пошукайwladislawolk1: ↑ 15.05.2026 14:33Я дивився на ксяомі 27 з мініледом