Новости
Последние статьи и обзоры
Вело овери?
-
unique-neon
Member
Толку від того правильного перемикання
-
Hotspur
Member
не влетиш під фуру коли ланцюг злетитьunique-neon: ↑ 14.05.2026 23:01Толку від того правильного перемикання
-
Барбарис
Member
Вгору не доведеться пішки йтиunique-neon: ↑ 14.05.2026 23:01 Толку від того правильного перемикання
-
unique-neon
Member
Вгору якраз найчастіше перемикаю під макс навантаженням. Ніколи не рвав ланцюг в такий спосіб. Один раз лиш порвав старіший ланцюг (років 3 йому було, може більше, не розтягнутий), який був прокородований трохи, і то це сталось без перемикань. Решта ланцюгів розтягувались в штатні километражі.
Між словом, після переходу на неспадайку, за років 5, ланцюг жодного разу не злетів. А раніше злітав переважно від крутіння педалей назад.
Ееее, де зв'язок?Hotspur: ↑ 14.05.2026 23:26не влетиш під фуру коли ланцюг злетить
Між словом, після переходу на неспадайку, за років 5, ланцюг жодного разу не злетів. А раніше злітав переважно від крутіння педалей назад.
-
Барбарис
Member
А я 2 ланцюги порвав: 1 кмс трохи втомлений і один від шімано не дешевий, після зими 22 правда, але не дуже втомлений та зима без снігу майже.
Ланцюг назад спадає коли зношений, сам механізм на це менше впливає, але в достатньо старих перемикачах теж можливо добитись, які натяг не підтримують.
Ланцюг назад спадає коли зношений, сам механізм на це менше впливає, але в достатньо старих перемикачах теж можливо добитись, які натяг не підтримують.
-
p0_x_1
Junior
В кінці кінців, шукаючи хардтейли, випадково натрапив на міський вел canyon roadlite, хотіли 400$ за нього. Бавило око шиманівська гідравліка, фул сет шимано 105, ідеально підходяща по розміру рама та посадка з рулем, бо гревел дівчині не підходив саме з цих причин. Єдино що сумнівався чи буде зручно на 30-622 резині котати бо навіть вужча за мій гревел, але а прокатившись на ньому дівчині він підійшов тож взяли саме його. Одразу замовив новий ланцюг та покришки panaracer ss, замість втомлених schwalbe g-one speed і ще по-троху.p0_x_1: ↑ 03.05.2026 21:28 Вітаю, маю бажання підсадити дівчину на велосипед з приходом тепла, роздвиляюсь варіанти які є в продажу нові і Б/В. З основних вимог це надійність та ремонтопридатність, хочеться звичайного хардтейлу, і виходячи з цього бачу велосипеди мінімально в області 15-17к. Чи є якісь поради що дуже варто роздивлятись до покупки (як наприклад пола вісь), а які варто обходити стороною (як наприклад ексцентрики). На якій трансмісії варто зупинитись для повсякденного використання, alivio, deore? Чи є сенс розглядати нові велики по типу Crosser, бачу їх багатенько на продажі?
Шукав як то кажуть мідь, а наче знайшов золото)
-
Hotspur
Member
вилка алю ? покришки сміття все менше 45 можеш тупо викидати. руки повідбиваєp0_x_1: ↑ 16.05.2026 16:31В кінці кінців, шукаючи хардтейли, випадково натрапив на міський вел canyon roadlite, хотіли 400$ за нього. Бавило око шиманівська гідравліка, фул сет шимано 105, ідеально підходяща по розміру рама та посадка з рулем, бо гревел дівчині не підходив саме з цих причин. Єдино що сумнівався чи буде зручно на 30-622 резині котати бо навіть вужча за мій гревел, але а прокатившись на ньому дівчині він підійшов тож взяли саме його. Одразу замовив новий ланцюг та покришки panaracer ss, замість втомлених schwalbe g-one speed і ще по-троху.
Відправлено через 22 секунди:
ніp0_x_1: ↑ 16.05.2026 16:31Шукав як то кажуть мідь, а наче знайшов золото)
-
dead_rat
Member
Вітаю, це хороший велосипедp0_x_1: ↑ 16.05.2026 16:31В кінці кінців, шукаючи хардтейли, випадково натрапив на міський вел canyon roadlite, хотіли 400$ за нього. Бавило око шиманівська гідравліка, фул сет шимано 105, ідеально підходяща по розміру рама та посадка з рулем, бо гревел дівчині не підходив саме з цих причин. Єдино що сумнівався чи буде зручно на 30-622 резині котати бо навіть вужча за мій гревел, але а прокатившись на ньому дівчині він підійшов тож взяли саме його. Одразу замовив новий ланцюг та покришки panaracer ss, замість втомлених schwalbe g-one speed і ще по-троху.p0_x_1: ↑ 03.05.2026 21:28 Вітаю, маю бажання підсадити дівчину на велосипед з приходом тепла, роздвиляюсь варіанти які є в продажу нові і Б/В. З основних вимог це надійність та ремонтопридатність, хочеться звичайного хардтейлу, і виходячи з цього бачу велосипеди мінімально в області 15-17к. Чи є якісь поради що дуже варто роздивлятись до покупки (як наприклад пола вісь), а які варто обходити стороною (як наприклад ексцентрики). На якій трансмісії варто зупинитись для повсякденного використання, alivio, deore? Чи є сенс розглядати нові велики по типу Crosser, бачу їх багатенько на продажі?
Не слухай місцевих експертів, вони і по асфальту бояться катати без 100 мм ходу вилки
-
p0_x_1
Junior
Вилка карбонова.Hotspur: ↑ 16.05.2026 16:44вилка алю ? покришки сміття все менше 45 можеш тупо викидати. руки повідбиваєp0_x_1: ↑ 16.05.2026 16:31В кінці кінців, шукаючи хардтейли, випадково натрапив на міський вел canyon roadlite, хотіли 400$ за нього. Бавило око шиманівська гідравліка, фул сет шимано 105, ідеально підходяща по розміру рама та посадка з рулем, бо гревел дівчині не підходив саме з цих причин. Єдино що сумнівався чи буде зручно на 30-622 резині котати бо навіть вужча за мій гревел, але а прокатившись на ньому дівчині він підійшов тож взяли саме його. Одразу замовив новий ланцюг та покришки panaracer ss, замість втомлених schwalbe g-one speed і ще по-троху.
З покришками може я й прислухався б, але з Вами не згоден- я ж сам катаю на жорсткому гревелі на перекачаних доволі тонких колесах і спокійно собі живу, рука вже, в прямому сенсі, набита гарно проходити всі нервіності дороги навіть довгі поїздки руки не втомлюють
Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
Дякуюdead_rat: ↑ 16.05.2026 16:50Вітаю, це хороший велосипедp0_x_1: ↑ 16.05.2026 16:31
В кінці кінців, шукаючи хардтейли, випадково натрапив на міський вел canyon roadlite, хотіли 400$ за нього. Бавило око шиманівська гідравліка, фул сет шимано 105, ідеально підходяща по розміру рама та посадка з рулем, бо гревел дівчині не підходив саме з цих причин. Єдино що сумнівався чи буде зручно на 30-622 резині котати бо навіть вужча за мій гревел, але а прокатившись на ньому дівчині він підійшов тож взяли саме його. Одразу замовив новий ланцюг та покришки panaracer ss, замість втомлених schwalbe g-one speed і ще по-троху.
Не слухай місцевих експертів, вони і по асфальту бояться катати без 100 мм ходу вилки
Найбільше бавить те що дівчина задоволена, вже звикає поьроху до вела. Єдине що вже колючку спіймали десь, а попередній власник якимось чином їздив на ньому на безкамерці без антипрокола, тож замінюючи покришки антипрокола заправлю та буде гарна дуповозка, сам би на ньому катавсі, бо їде він дуже жваво)
-
Hotspur
Member
трохи кращеp0_x_1: ↑ 16.05.2026 18:53Вилка карбонова.
Відправлено через 52 секунди:
це називається досвідdead_rat: ↑ 16.05.2026 16:50вони і по асфальту бояться катати без 100 мм ходу вилки
-
Барбарис
Member
p0_x_1, скоріше срібло. Там і 38 ніби нормально стає. Це там карбонова вилка, як в CUBE, з ексцентриком? Чи на осі? В 1 варіанті треба бути акуратним. І там стають 27,5, тому можна й товстіші покри, якщо треба.
-
p0_x_1
Junior
Не ексцентрик, але і не вісь, нажаль не вмію прикручувати фото до коментарів, так би показав наочно. Міняти ободи не маю бажання, дівчині сподобалось як він котиться тож буде вчитися їздити на ньому. Все одно ми в дощ чи по багнюці не поїдемо. Максимум що може бути асфальт на піску чи камінці, а їх краще обережно об'їхати навіть на хардтейліБарбарис: ↑ 16.05.2026 21:15 p0_x_1, скоріше срібло. Там і 38 ніби нормально стає. Це там карбонова вилка, як в CUBE, з ексцентриком? Чи на осі? В 1 варіанті треба бути акуратним. І там стають 27,5, тому можна й товстіші покри, якщо треба.
-
Барбарис
Member
p0_x_1, вилка з пазом знизу чи отвором?
Фото можна на хостинг закинути і там буде посилання для форумів. Та ні, хардтейл норм там себе відчуває від 2.0
Фото можна на хостинг закинути і там буде посилання для форумів. Та ні, хардтейл норм там себе відчуває від 2.0
-
Filabatya
Member
Різні в людей уявлення що може хардтейл, на норм резині і шипованих топталках 
-
dead_rat
Member
Невже навіть тріщину в асфальті витримає?Filabatya: ↑ 17.05.2026 09:55 Різні в людей уявлення що може хардтейл, на норм резині і шипованих топталках![]()
-
unique-neon
Member
Давно була історія, на хардтейлі по дорозі їхав, і не сильно на саму дорогу дивився, а там відкритий люк. Було жорстко, але нічого, пролетів. І навіть вісьмірок не лишилось. Він ще на ексцентриках був. І пів слікові покришки всьго 2".
-
p0_x_1
Junior
Вилка з пазомБарбарис: ↑ 17.05.2026 09:51 p0_x_1, вилка з пазом знизу чи отвором?
І можете порекомендувати якийсь такий хостинг в такому разі? Буду дуже вдячний
-
Барбарис
Member
p0_x_1, я в гуглі пишу хостинг зображень і на першому imgbb.
-
wow_w
Member
сопіння і пихтіння в лісі)
-
unique-neon
Member
В мене якесь чудо із герметиком juice. Раніше раз в тиждень чи два на ньому підкачував колеса.
Десь півтора-два місяці тому возив байк на ТО в майстерню, ну і поновили мені герметик, також на juice. На той час в колесах не знаю скільки було, але на дотик менше ніж 2 атм. Весь цей час колеса не качав, поміряв сьогодні сьогодні тиск - все ще 1.45 амт. Аж дуже повільно тепер спускає.
Десь півтора-два місяці тому возив байк на ТО в майстерню, ну і поновили мені герметик, також на juice. На той час в колесах не знаю скільки було, але на дотик менше ніж 2 атм. Весь цей час колеса не качав, поміряв сьогодні сьогодні тиск - все ще 1.45 амт. Аж дуже повільно тепер спускає.