Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

dead_rat: 11.05.2026 00:28
corruptedflesh: 11.05.2026 00:15
Уахахаха ойнімагу))) але кому треба знають як ти поганяв :lol:
Питання було про обвіс для МТБ для дівчини.
Я поділився досвідом, що навіть старий Альтус нормально працює і нема сенсу гонятися за Деор(ну може якщо якась халява)

А так-то це тема про вєлікі, тож як би нормально, що люди пишуть як погоняли.
Яка різниця про що питання, ми ж знаємо як ти поганяв там))

А так-то катати можна на чому завгодно і де завгодно, хоч у прірву, питання наскільки швидко і наскільки це буде безпечно і наскільки буде пробачати помилки, чи одна помилка і як в тебе :gigi:
dead_rat
Member

corruptedflesh
А, ти про те, що я розклався в тій покатушці?

По-перше, я там сам винен. Всі інші доїхали без інцидентів. Не виключаю, що більш дорогий вєл таки пробачив би це.
По-друге, дівчина якій це обирають наче не планує гоняти стрьомні спуски на великій швидкості.
corruptedflesh
Member

dead_rat: 11.05.2026 01:13 corruptedflesh
А, ти про те, що я розклався в тій покатушці?

По-перше, я там сам винен. Всі інші доїхали без інцидентів. Не виключаю, що більш дорогий вєл таки пробачив би це.
По-друге, дівчина якій це обирають наче не планує гоняти стрьомні спуски на великій швидкості.
Ну то шо сам винен це так всюди.
Але скоріш за все і пробачив би. Рівень комфорту і контролю інший.

Та не цікава мені та дівчина, я тільки за справжні гейські забави
Барбарис
Member

corruptedflesh, з приводу чого дойоб? То ж не таємниця, фотозвіт, здається, і в цій темі був :D
corruptedflesh
Member

Барбарис: 13.05.2026 08:11 corruptedflesh, з приводу чого дойоб? То ж не таємниця, фотозвіт, здається, і в цій темі був :D
то наше гейське)
waryag
Member

p0_x_1: 05.05.2026 07:59Дякую за поради та розуміння, буду трохи збільшувати ще бюджет та шукати щось більш-менш сучасне. В свій час наїздився на недорогих трансмісіях, дешевих вилках, альтусах, звичайних осях, воно в мене вмирало хоча я навіть обережно намагався відноситися, тож не має бажання брати щось таке "аби їздило", "щоб спробувати" щоб воно все одно за ті 10 тис померло та прийшлося купувати знову. Наразі не хочеться купити дівчині, я к пан вище гарно підмітив, вел який буде проблемами генерувати розчарування а не радість
Див не буде, будь-який вел треба обслуговувати, інколи ремонтувати.
І навпаки, якийсь старенький 8-шв алівіо може вимагати менше зусилль, ніж більш новий 10-11шв деор чи вище.

Як на мене, мінімум це алю рама, не нонейм втулки (проми або якісна насип), не нонейм вилка з нерізьбовим штоком і касета (не трещітка) і дискові тормоза. І головне - щоб подобалося дівчині.

Також, важливими можуть бути кріплення під повнорозмірні крила.
Барбарис
Member

waryag, та ніфіга старий алівіо не буде кращим деора, як мінімум через зношеність. Старі деори, хт тощо в гарному стані можуть ходити. Але все рівно болти, ролики, пружини бажано міняти. В гарному стані хіба окремо знайти і то за них багато просять.
waryag
Member

Барбарис: 14.05.2026 15:53та ніфіга старий алівіо не буде кращим деора, як мінімум через зношеність. Старі деори, хт тощо в гарному стані можуть ходити. Але все рівно болти, ролики, пружини бажано міняти. В гарному стані хіба окремо знайти і то за них багато просять.
Я не кажу, що він буде кращим. Але через більші допуски і менші робочі ходи може бути простішим і надійнішим в експлуатації.
Ролики і тросики - витратний матеріал, інше зазвичай ходить довго.
Hotspur
Member

Барбарис: 14.05.2026 15:53waryag, та ніфіга старий алівіо не буде кращим деора, як мінімум через зношеність. Старі деори, хт тощо в гарному стані можуть ходити. Але все рівно болти, ролики, пружини бажано міняти.
100%
Барбарис
Member

waryag, я про перемикач: болти, обмежувачі ходу, крайніх положень, пружини чи розклепані осі - те, що важко замінити. І саме через великі допуски там знос більший. Так як мав справу із деякою кількістю і старих, і нових. Ролики в лапці звісно можна поміняти, а от знайти запчастини всередину... Я не кажу, що їздити не буде, бо сам їздив так. Але це не буде викликати задоволення та прививати любов до вело.
nutman
Member

p0_x_1: 05.05.2026 07:59 Дякую за поради та розуміння, буду трохи збільшувати ще бюджет та шукати щось більш-менш сучасне. В свій час наїздився на недорогих трансмісіях, дешевих вилках, альтусах, звичайних осях, воно в мене вмирало хоча я навіть обережно намагався відноситися, тож не має бажання брати щось таке "аби їздило", "щоб спробувати" щоб воно все одно за ті 10 тис померло та прийшлося купувати знову. Наразі не хочеться купити дівчині, я к пан вище гарно підмітив, вел який буде проблемами генерувати розчарування а не радість
Женщине планетарка надо, я на опыте говорю. Может просто не хватить желания научится убирать давление перед переключением, я не шучу. У них в принципе с обучением похуже дела обстоят, чем даже у мужчин, во что трудно поверить
waryag
Member

nutman: 14.05.2026 18:21Женщине планетарка надо, я на опыте говорю. Может просто не хватить желания научится убирать давление перед переключением, я не шучу. У них в принципе с обучением похуже дела обстоят, чем даже у мужчин, во что трудно поверить
Маячня.
Filabatya
Member

Осі дівчині для першого мтб під питанням, а от переключення під нагрузкою, для того є кюз від шимано і все буде плавно. Вилку передню обслужити обовязково :up:
Последний раз редактировалось Filabatya 14.05.2026 19:12, всего редактировалось 1 раз.
Hotspur
Member

nutman: 14.05.2026 18:21Женщине планетарка надо, я на опыте говорю.
ні

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
nutman: 14.05.2026 18:21 У них в принципе с обучением похуже дела обстоят, чем даже у мужчин, во что трудно поверить
в цій гілці правильно переключають 2 еврошосера і можливо я коли не втомлений :rotate:
waryag
Member

Filabatya: 14.05.2026 18:44Осі дівчині для першого мтб під питанням, а от переключення під нагрузкою, для того є кюз від шимано і все буде плавно
90% юзерів і гадки не мають про правильне переключення, і нічого.
corruptedflesh
Member

nutman: 14.05.2026 18:21 У них в принципе с обучением похуже дела обстоят, чем даже у мужчин, во что трудно поверить
Повна брехня. Я такі маразми і про дітей чув.
Все залежить від людини і її бажання, мотивації і зацікавленності в даній темі і нема різниці жінка, чоловік, дівчинка 5 років чи хлопчик 7 років.
Звісно комусь легше йде, комусь важче, але якщо людина зацікавлена, то буде вчитись.
Кажу як людина через яку пройшло дуже багато падаванів і бачив багато різних ситуацій ;)

Найгірша ситуація і коли людина не хоче вчитись, це коли батьки типу потужні велосипедисти і дуже хочуть щоб їх чадо теж було потужне, а дитині настільки це не цікаво, що навіть огидний той велосипед.
nutman
Member

Filabatya: 14.05.2026 18:44 Осі дівчині для першого мтб під питанням, а от переключення під нагрузкою, для того є кюз від шимано і все буде плавно. Вилку передню обслужити обовязково :up:
Ну либо кьюз, но это же недавно появилось только. Конечно, если человек супер заинтересован, даже если это женщина (а если женщина хочет, то её вообще ничего не остановит), то научится и ездить будет лишь бы колеса были. Я же говорю когда паря пытается девушку заохочити, если её надо заохочувать, то ей надо планетарную втулку. Либо кьюз этот пробовать, но я лично кьюз не юзал, там же принцип тот же, хоть и рассказывают, что в деталях лучше. Смысл тут в том, что бы сделать велопоездку максимально не требовательной, чтоб вообще не надо было ни о чем думать, а просто ехать и кайфовать. Переключение передач в момент ослабления давления на педали это прямо противоположное, если че. Сам искал и купил бы планетарку девушке, но цена решила
Filabatya
Member

Якщо там мтб в вимогах, то на цих вузеньких дорожниках вона тупо в дощ розкладеться, або по ямах руки відібє на ходах менше 10см, 29 колеса рулять :up: починати треба з хард тейла, це як мкпп на авто :gigi:
спойлер
В дощ небезпечно, колеса треба спускати, але я не вмію повільно їздити ні на чому)
Вел для дівчини це як авто для жінки, береться те на чому би сам їздив :laugh:
Последний раз редактировалось Filabatya 14.05.2026 21:59, всего редактировалось 5 раз.
nutman
Member

Filabatya: 14.05.2026 21:51 Якщо там мтб в вимогах, то на цих вузеньких дорожниках вона тупо в дощ розкладеться, або по ямах руки відібє на ходах менше 10см
Она никуда не поедет в дождь )
Hotspur
Member

nutman: 14.05.2026 21:52Она никуда не поедет в дождь )
100%. я сам в дощ їзжу виключно коли аврал і по справах а не катаюсь. і тільки на МТБ
Ответить