Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Skoda
Junior

Барбарис: 07.05.2026 08:17 Skoda, а якщо це в одному місті, то він би ще й захотів, щоб йому привезли :D
Мабуть. Я декілька разів з ним прощався але людина уперта)) Як гарно коли є можливість вибрати чи відправляти чи ні) там точно краще було б не відправляти, як я і зробив.

А, ще він мене типу впіймав на "брехні"- що я сказав що доставка УП буде 55 грн. А він каже таких цін немає, а є 90 грн. Я кинув йому скрін відправки тиждень тому за 50 грн саме УП , не повірив все одно, каже чого ховаєтесь прізвище замалювали своє? :lol:

Доречі "проблемність" було видно відразу, але ж іноді треба форму підтримувати в баталіях.

Отправлено спустя 3 минуты 12 секунд:
leonid4d: 07.05.2026 08:24
Skoda: 07.05.2026 08:14 Ціна питання - 150 грн. Так))
Переляканная голытьба в ценовом диапазоне до 150грн - это моя боль. Там к логике аппелировать бесполезно. И да, в последнее время взяли моду предлагать оплату на карту после получения или отправки.
Как по мне - если у продавца есть репутация- то он бОльшим рискует чем покупатель. Продавец при не отправке товара (кидка) может потерять акк/кибер полиция/ДПС, а покупатель при его неоплате полученного товара - НИКАКИХ наказаний вообще.
nummus777
Junior

Skoda
Блокуйте такого "покупця".
tornadox
Member

Skoda: 07.05.2026 08:29 Как по мне - если у продавца есть репутация- то он бОльшим рискует чем покупатель. Продавец при не отправке товара (кидка) может потерять акк/кибер полиция/ДПС, а покупатель при его неоплате полученного товара - НИКАКИХ наказаний вообще.
погоджуюся, якщо бачиш неадеквата в чаті чи по дзвінку то краще такий гешефт одразу забракувати
на аукціонах була апеляція відгуку, OLX просто стриже продавців
tornadox
Member

Підкажіть може хтось стикався з такою проблемою, хочу виставити вживані Андроїд ТВ приставку та Відеореєстратор, проставляю тип оголошення "приватне", а воно одразу перетворюється в "бізнес" і просить оплату. В інших підрозділах "Електроніка" таких проблем немає.
BorisBrejcha
Member

tornadox: 13.05.2026 23:32 Підкажіть може хтось стикався з такою проблемою, хочу виставити вживані Андроїд ТВ приставку та Відеореєстратор, проставляю тип оголошення "приватне", а воно одразу перетворюється в "бізнес" і просить оплату. В інших підрозділах "Електроніка" таких проблем немає.
Другие лоты в Электроника уже в продаже?
Пробуйте создать второй аккаунт.
Барбарис
Member

tornadox, так приватних на розділ може бути не більше 3 чи 5.
tornadox
Member

BorisBrejcha: 14.05.2026 12:05Другие лоты в Электроника уже в продаже?
проблема контретно в цих категоріях, в інших таких проблем немає.
BorisBrejcha: 14.05.2026 12:05Пробуйте создать второй аккаунт.
Мав інший аккаунт яким не користувався років з 6, зайшов випадково бо підтягнувся пароль з браузера і спробував виставити там товар. Вночі прилетів бан на основний аккаунт - бан вдалося перенести на додатковий аккаунт. Не зрозуміло по чому відслідкували: цифровий відбиток браузера, одинакова айпі чи спроба виставити такий самий товар.
Барбарис: 14.05.2026 12:17tornadox, так приватних на розділ може бути не більше 3 чи 5.
Написав вчора в сапорт, ось їх відповідь
Це сталося якщо у Вас є або були підключені пакети на розміщення оголошень, чи через особливості оформлення Ваших оголошень у цій категорії.
Причиною для віднесення до категорії «Бізнес» досить наявності в оголошенні однієї з таких ознак:
a) використання при розміщенні оголошення професійних фотографій (стокових фотографій, наприклад з іншого сайту типу AliExpress, Rozetka тощо);
b) наявність у тексті оголошення посилання на веб-сайт / сторінку веб-сайту;
c) наявність у тексті оголошення інформації про можливості вибору іншої моделі, наявності товару в асортименті, різних розмірів товару, можливості замовлення товару, надання користувачем гарантії на товар.
і ще такий пункт
Якщо ви продаєте лише особисті речі, рекомендується використовувати "Додаткове розміщення", а не пакет, щоб не переводити рубрику в бізнес-ліміт.
цілком можливо що я коли давно купив пакет саме в ці 2 категорії що зараз вилилося в проблему.
Сказали що переглянуть мій аккаунт і якщо вони не помітять признаків комерції то повернуть можливість безкоштовного виставлення в ці категорії.
Hells Angels
Member

tornadox: 14.05.2026 13:41Не зрозуміло по чому відслідкували
там багато факторів, але вони в основному банять той де немає доставок, типу ми добрі і не будем підсирати, краще купуй слоти для товару :gigi:
tornadox
Member

Hells Angels: 14.05.2026 13:44 там багато факторів, але вони в основному банять той де немає доставок, типу ми добрі і не будем підсирати, краще купуй слоти для товару :gigi:
тут вирішили навпаки, забанили аккаунт з 2011го на якому багато доставок і була активна угода по OLX доставці. Залишили чистий аккаунт.
на реддіті питав, там люди кажуть що мають по 3+ аккаунти і без бану.
vovse
Junior

tornadox: 14.05.2026 13:41
BorisBrejcha: 14.05.2026 12:05Другие лоты в Электроника уже в продаже?
проблема контретно в цих категоріях, в інших таких проблем немає.
BorisBrejcha: 14.05.2026 12:05Пробуйте создать второй аккаунт.
Мав інший аккаунт яким не користувався років з 6, зайшов випадково бо підтягнувся пароль з браузера і спробував виставити там товар. Вночі прилетів бан на основний аккаунт - бан вдалося перенести на додатковий аккаунт. Не зрозуміло по чому відслідкували: цифровий відбиток браузера, одинакова айпі чи спроба виставити такий самий товар.
Барбарис: 14.05.2026 12:17tornadox, так приватних на розділ може бути не більше 3 чи 5.
Написав вчора в сапорт, ось їх відповідь
Це сталося якщо у Вас є або були підключені пакети на розміщення оголошень, чи через особливості оформлення Ваших оголошень у цій категорії.
Причиною для віднесення до категорії «Бізнес» досить наявності в оголошенні однієї з таких ознак:
a) використання при розміщенні оголошення професійних фотографій (стокових фотографій, наприклад з іншого сайту типу AliExpress, Rozetka тощо);
b) наявність у тексті оголошення посилання на веб-сайт / сторінку веб-сайту;
c) наявність у тексті оголошення інформації про можливості вибору іншої моделі, наявності товару в асортименті, різних розмірів товару, можливості замовлення товару, надання користувачем гарантії на товар.
і ще такий пункт
Якщо ви продаєте лише особисті речі, рекомендується використовувати "Додаткове розміщення", а не пакет, щоб не переводити рубрику в бізнес-ліміт.
цілком можливо що я коли давно купив пакет саме в ці 2 категорії що зараз вилилося в проблему.
Сказали що переглянуть мій аккаунт і якщо вони не помітять признаків комерції то повернуть можливість безкоштовного виставлення в ці категорії.
так через і забанили що був поданий той же товар, якщо захочуть ще по іп будуть шукати.

якщо на сторінці є плашка "настройка бизнес страницы" значить вона в бізнесі
tornadox
Member

vovse: 14.05.2026 20:38 так через і забанили що був поданий той же товар, якщо захочуть ще по іп будуть шукати.
ну це виходить можна так позбутися конкурентів, зробити дублікат їх оголошення і очікувати бан оригінального аккаунту ;)
vovse
Junior

tornadox: 14.05.2026 20:44
vovse: 14.05.2026 20:38 так через і забанили що був поданий той же товар, якщо захочуть ще по іп будуть шукати.
ну це виходить можна так позбутися конкурентів, зробити дублікат їх оголошення і очікувати бан оригінального аккаунту ;)
його можна відновити після тупих питань олх, у меня таке було коли хтось вкрав мій опис))
думаю вони там ще щось дивляться щоб було пару співпадінь, ну або модератор олень попався якийсь
Ektalion
Member

tornadox: 14.05.2026 20:44 ну це виходить можна так позбутися конкурентів, зробити дублікат їх оголошення і очікувати бан оригінального аккаунту ;)
Не можна.
Georgin
Member

TypStar
Це Ви для чого виклали? Я подивився - і автор ролика це звичайний жадібний лох "чайник", а схемі вже декілька років.
Йому під роликом написали дуже правильно, що про цей скам вже навіть діти давно знають, а не тільки якісь суперпродвинуті "технарі-залізячники" та бариги.
Таке немає сенсу тут викладати, у цій темі кращє давати нові схеми "розводів" та конкретні дані шахраїв з OLX, щоб їх функцією пошуку можна було легко знайти.
Ektalion
Member

Georgin: 16.05.2026 12:42 Це Ви для чого виклали? Я подивився - і автор ролика це звичайний жадібний лох "чайник", а схемі вже декілька років.
Йому під роликом написали дуже правильно, що про цей скам вже навіть діти давно знають, а не тільки якісь суперпродвинуті "технарі-залізячники" та бариги.
Таке немає сенсу тут викладати, у цій темі кращє давати нові схеми "розводів" та конкретні дані шахраїв з OLX, щоб їх функцією пошуку можна було легко знайти.
Це більше схоже на рекламу каналу :insane:
Asuser
Member

Skoda
Без поняття що в додіків в голові. Товар - нова заглушка в прикурювач 12В, 80 грн, відправка НП, але тільки наложкою, "при получении оплачу". Пишу "ось реквізити карти - оплачуй, вечером відправлю", як висновок злився. Зараз туди назад прокатай - мінус 200 грн буде :rotate:
DEVES
Member

Ektalion
Всё верно. Этот персонаж давно в интернетах и он не из тех, кого кинут через ОЛХ да еще и на 4090. Он скорее сам любому мозг выест за каждую копейку.
Tim
Member

Рекламу до небес задрали,без предупреждения... на 7 дней уже 150грн
KPAH
Member

Умалишенные покупатели, которые торгуются за 3 копейки, теперь используют ИИ для написания издевательских сообщений. :weep:
Ответить