Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

DEVES: 13.05.2026 21:21 Ortyomko
Не в начинке дело, прямое сравнение железа ни о чем не говорит.
Гугловские плееры равно как и встроенные смарт-функции телевизора ориентированы на стриминг и имеют ощутимые ограничения в работе с локальными файлами. А вот Dune HD Pro Vision 4K наоборот всеядный комбайн для просмотра файлов на HDD/SSD/SD...

Объясняю на пальцах: у меня есть прошитый С5 + XBOX SS, и я уже несколько раз сталкивался с ситуацией, когда нет звука или не работает перемотка.
Я заплатил $100 за прошивку, чтобы пользоваться ютубом (ежедневно) и sweet TV (раз в неделю). А так бы купил дюну за $200 и получил бы тоже самое + отсутствие проблем при просмотре локальных файлов...
вони орієнтовані на стріминг, але це звичайний андроід ТВ, і туди ставляться всі звичайні апк файли. Тобто замість 100$ за прошивку можна було взяти цей стрімер і отримати ютуб, світТВ, і все що завгодно через звичайний коді/VLC і т.п. Просто всі зациклились на цих китайський і навколокитайських девайсах, які незрозуміло чим краще, ще й дорожче. Коли запитую про агрументи, всі кажуть про те що на гуглі тільки стріминг, але ж це не так. Так, я здебільшого стріминг дивлюся і PLEX зі свого NAS, але не буде жодних проблем з флешкою/вінтом (тіко треба буде юсб хаб докупити). Коли були вимкнення, була флешка на 1тб і через VLC з неї все дивився.
Але оці приколи з винтами з торентами, я не розумію чому люди готові платити 200$ за приставку, але не готові 1 раз взяти найдешевший NAS за 100-150, який закриє всі ці питання з великим запасом, додасть мільйон нових фішок типу бекапу, фото колекції і синхронізації з телефоном, можливість постановки в торент на скачування тупо з роботи (от згадав що хочу хось глянути, скачав з телефона по торенту, додому прийшов, включив плекс, там все скачано, розпізнано і пише що є новий фільм, дивіться).
Якщо що, це я не критикую, розумію що у кожного свої кейси, просто щиро не розумію

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
FirstTDM: 13.05.2026 21:26
DEVES: 13.05.2026 21:21Dune HD Pro Vision 4K наоборот всеядный комбайн для просмотра файлов на HDD/SSD/SD...
Так и есть... при этом Dune транслирует на ТВ полные версии локального видео (HDD/SSD) с максимальным битрейтом до 140 Мбит/с, а не урезанные по качеству стриминговые версии...
я через PLEX дивлюся ремукси по 80гб. Мережа в 1гбіт/с це дозволяє з запасом, ніяких тормозів. Незрозуміло звідки беруться ці стереотипи про щось там урізане
DEVES
Member

Ortyomko
У меня были попытки подружиться с NAS в домашних условиях:
WD My Cloud (1xHDD)
WD PR2100 (2xHDD)
WD PR4100 (4xHDD)

Не зашло, не нашел удобного места для вечно шушращего девайса...

Изображение Изображение
Ortyomko
Member

DEVES: 13.05.2026 21:49 Ortyomko
У меня были попытки подружиться с NAS в домашних условиях:
WD My Cloud (1xHDD)
WD PR2100 (2xHDD)
WD PR4100 (4xHDD)

Не зашло, не нашел удобного места для вечно шушращего девайса...

Изображение Изображение
ну WD звісно таке собі, але це біда, конєшно..
Навіть якщо нас тихий, сам по собі HDD звучить не дуже класно, звісно, благо у мене місце таке знайшлось. Але потім і це переграв, перейшов на SSD NAS і він вже повністю безшумний. Але зараз це очевидно економічна бімба) Я починав ще коли можна було мікрони 1100 на 2тб на ібей по 80$ стрєльнуть))
Теоретично можна зробити самозбір на умовному j5005/5040/3455 в пасиві, поставити пару кулерів на корпус і в біосі прикрутити щоб було безшумно і поставити xpenology (повна копія системи для NAS Synology), і налаштувати нормальне паркування головок, щоб не задавбувало. Але то треба бажання і натхнення, я розумію що не для всіх.
Тим не менше, немає ніяких завад поставити на гугл стрімер юсб хаб, і влючити в нього карман, і дивитись через коді/vlc як я це робив коли економив заряд станції при вимкненнях світла і вимикав нас.
FirstTDM
Member

Ortyomko: 13.05.2026 21:36я через PLEX дивлюся ремукси по 80гб. Мережа в 1гбіт/с це дозволяє з запасом, ніяких тормозів.
PLEX - это софт. DUNE - это железо, куда можно воткнуть HDD/SSD, подключить по оптике систему 5.1... да лень перечислять - в инете всё есть... если кому-то не нужны эти дополнительные возможности - вот и ладно... просто если покупать большой качественный ТВ от 65" и более, то стоит подумать и о том - как воспроизводить релизы типа 4K, HDR10+, DV 8.1, 10-bit и лучше...
Ortyomko
Member

FirstTDM: 13.05.2026 22:02
Ortyomko: 13.05.2026 21:36я через PLEX дивлюся ремукси по 80гб. Мережа в 1гбіт/с це дозволяє з запасом, ніяких тормозів.
PLEX - это софт. DUNE - это железо, куда можно воткнуть HDD/SSD, подключить по оптике систему 5.1... да лень перечислять - в инете всё есть... если кому-то не нужны эти дополнительные возможности - вот и ладно... просто если покупать большой качественный ТВ от 65" и более, то стоит подумать и о том - как воспроизводить релизы типа 4K, HDR10+, DV 8.1, 10-bit и лучше...
у мене телек 65", я зі стрімера дивлюсь релізи 4к на 80гбайт, з Dolby Vision 8.1 на 10біт HEVC, виводжу Dolby Atmos на свій саундбар через HDMI, по оптиці систему не підключити, це так. Поки що це єдине об'єктивне обмеження із всього що ви перерахували.
walkman3000
Member

Ortyomko
для кіноманів є різниця, якщо ти не знаєш нафіга тобі той дюн або amb6+ то вони тобі не потрібні і це нормально
Ortyomko
Member

walkman3000: 13.05.2026 22:09 Ortyomko
для кіноманів є різниця, якщо ти не знаєш нафіга тобі той дюн або amb6+ то вони тобі не потрібні і це нормально
є просто думка, що кіномани не знають і не пробували альтернативи, тож намагаюсь допомогти зекономити гроші їм на майбутнє))
Але важкувато йде :)
От реально, залізо майже те саме, формати підтримує всі ті самі, різниця тільки в оптиці і що в деякі дюни можна напряму сата підключати, але як на мене це буде трохи дико виглядати, щоб вінт просто лежав поряд. Краще карман, як мінімум естетичніше, а карман і в стрімер встане.
walkman3000
Member

Ortyomko: 13.05.2026 22:12От реально, залізо майже те саме
нє
Ortyomko: 13.05.2026 22:12формати підтримує всі ті самі
нє
Ortyomko: 13.05.2026 22:05 Dolby Vision 8.1 на 10біт HEVC
:gigi:
Ortyomko: 13.05.2026 22:05виводжу Dolby Atmos на свій саундбар через HDMI
E-AC3 JOC на 400+ кб/с ? :gigi:
для цього дюн або amb6+ непотрібен, все нормально
Ortyomko
Member

walkman3000: 13.05.2026 22:31
Ortyomko: 13.05.2026 22:12От реально, залізо майже те саме
нє
Ortyomko: 13.05.2026 22:12формати підтримує всі ті самі
нє
Ortyomko: 13.05.2026 22:05 Dolby Vision 8.1 на 10біт HEVC
:gigi:
Ortyomko: 13.05.2026 22:05виводжу Dolby Atmos на свій саундбар через HDMI
E-AC3 JOC на 400+ кб/с ? :gigi:
для цього дюн або amb6+ непотрібен, все нормально
просто коли ти приводиш якісь конкретні приклади, кодеки, цифри, я тобі даю аргументи що там майже все те саме. А коли ти просто кажеш "дюна круче просто тому що вона класна, там залізо круте", ну тут вже важко щось сказати
kabostebeztak
Member

На моєму Phillips є PLEX до речі
Питання лише де фільми брати і місце для них
Ortyomko
Member

kabostebeztak: 13.05.2026 22:40

на філіпсах наче андроід ТВ, звісно там усюди плекс. фільми на торентах, тримати або на нас сервері, або на компі запустивши на ньому плекс сервер
FirstTDM
Member

Ortyomko: 13.05.2026 22:12От реально, залізо майже те саме, формати підтримує всі ті самі, різниця тільки...
Нет. И железо другое, и картинка другая, и звук другой...

О вкусах не спорят... аудио/видео - это неисчерпаемое хобби... ещё круче железо/колонки/сабвуфер... еще чуть лучше звук, еще чуть красивее/правильнее картинка... новые версии любимых фильмов... - это до бесконечности можно совершенствовать... B-)
kabostebeztak: 13.05.2026 22:40Питання лише де фільми брати і місце для них
Торренты... NAS...
kabostebeztak
Member

FirstTDM: 13.05.2026 22:46
kabostebeztak: 13.05.2026 22:40Питання лише де фільми брати і місце для них
Торренты... NAS...
я у франції де з таким начебто суворо
нас - це все одно вкладення
Ortyomko
Member

можна просто на ПК. головне щоб увімкнений був, щоб стрімив на телек по мережі
kabostebeztak
Member

Ortyomko: 13.05.2026 22:43
kabostebeztak: 13.05.2026 22:40

на філіпсах наче андроід ТВ, звісно там усюди плекс. фільми на торентах, тримати або на нас сервері, або на компі запустивши на ньому плекс сервер
у мого на жаль не андроїд тб а ос титан
FirstTDM
Member

kabostebeztak: 13.05.2026 22:48нас - це все одно вкладення
В любом варианте место на рабочем/домашнем компе/ноуте быстро заканчивается - как минимум внешний HDD/SSD нужен...
kabostebeztak: 13.05.2026 22:48я у франції де з таким начебто суворо
Это да - в разных странах по разному всё... народ как-то через VPN и рабочие сервера выкручивается - тут всё индивидуально...
Ortyomko
Member

kabostebeztak: 13.05.2026 22:48
Ortyomko: 13.05.2026 22:43

ну плекс все одно є. плекс є клієнт, а є сервер. Сенс у тому що з сервера передається сигнал на клієнт і всьо, от і вся технологія. Звісно на сервері там норм каталогізатори, скачуєш з торенту, воно розпізнає що то таке, і само підтягує картинки, опис і т.п. Запам'ятовує де зупинився, серії в серіалах. Короче нормальна допилена якісна система щоб споживати контент. Якщо слабенький телек, можна влючити транскодування, і ПК/НАС буде знижувати трохи бітрейт в онлайн режимі щоб клієнт не задихався. А можна і натівно.
Але серверу треба файли: mp4, mkv і т.п. Де їх брати окрім торентів я не знаю)

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
FirstTDM: 13.05.2026 22:46 Нет. И железо другое, и картинка другая, и звук другой...

О вкусах не спорят... аудио/видео - это неисчерпаемое хобби... ещё круче железо/колонки/сабвуфер... еще чуть лучше звук, еще чуть красивее/правильнее картинка... новые версии любимых фильмов... - это до бесконечности можно совершенствовать... B-)
ну коли про аудіо говорять - там є конкретні параметри типу ЦАПа, потужності і т.п. А тут ми бачимо що проц той самий, кодеки підтримують те саме, але ти впевнений що дюна це буде робити краще, без об'єктивних аргументів.
FirstTDM
Member

Ortyomko: 13.05.2026 22:55ну коли про аудіо говорять - там є конкретні параметри
Да ну... с каких пор аудиофилы стали параметрами меряться :lol: Разные колонки с одинаковыми параметрам могут звучать по-разному... с этим в другие ветки форума... B-)
Ortyomko: 13.05.2026 22:55дюна це буде робити краще
Лень самому писать:
спойлер
Медиаплееры Dune HD премиум-класса (например, Dune HD Ultra Vision 8K) обеспечивают принципиально иное качество изображения по сравнению с бюджетными устройствами благодаря комплексному апгрейду аппаратной и программной части.

1. Флагманские медиапроцессорыВычислительная мощность: Топовые чипы (например, Realtek RTD1619DR или новые процессоры Amlogic/Rockchip для 8K) обладают огромной производительностью.Аппаратное декодирование: Процессоры с запасом мощности обрабатывают тяжелые видеопотоки (BDRemux, UHD ISO) с битрейтом выше 100 Мбит/с без микрофризов.Меньше джиттера: Стабильное декодирование предотвращает выпадение кадров.

2. Продвинутые технологии обработки цветаПолная поддержка Dolby Vision: Дорогие Dune HD используют оригинальные профили Dolby Vision (включая Profile 7/8 FEL/MEL) для посимвольной выдачи метаданных. Дешевые плееры часто сбрасывают картинку до обычного HDR10.Движок VS10: Встроенный процессор обработки изображений Dolby Vision VS10 максимизирует качество любого контента (SDR, HDR) при выводе на ваш ТВ.Точный цветовой маппинг: Исключены искажения градиентов, эффекты «бандинга» (резких переходов цвета) и блеклость оттенков.

3. Идеальная синхронизация (Автофреймрейт)Точный вывод частоты: Система Dune HD автоматически переключает видеовыход ТВ на точную частоту кадров контента (например, 23.976 Гц, 24 Гц, 50 Гц, 60 Гц).Отсутствие «джаддера»: Картинка движется панорамно и плавно, без микроподергиваний, характерных для дешевых плееров, заблокированных на 60 Гц.

4. Линейные блоки питания и компонентыНикаких наводок: Флагманские модели оснащаются тороидальными трансформаторами и раздельной фильтрацией питания для цифровых и аналоговых цепей.Чистый сигнал: Отсутствие импульсных шумов в электросети плеера предотвращает появление едва заметного цифрового «зерна» и паразитных шумов на темных сценах.Качественные разъемы: Позолоченные порты HDMI снижают потери при передаче цифрового сигнала высокого битрейта.

5. Профессиональные алгоритмы масштабирования (Upscaling)ИИ-апскейлинг: Алгоритмы сглаживают и дорисовывают детали контента низкого разрешения (1080p и ниже) до 4K/8K без создания искусственных ореолов.Качественный деинтерлейсинг: Старые видеофайлы чересстрочной развертки (1080i) преобразуются в прогрессивную без эффекта «гребенки».
kabostebeztak
Member

Ortyomko: 13.05.2026 22:55
kabostebeztak: 13.05.2026 22:48

ну плекс все одно є. плекс є клієнт, а є сервер. Сенс у тому що з сервера передається сигнал на клієнт і всьо, от і вся технологія. Звісно на сервері там норм каталогізатори, скачуєш з торенту, воно розпізнає що то таке, і само підтягує картинки, опис і т.п. Запам'ятовує де зупинився, серії в серіалах. Короче нормальна допилена якісна система щоб споживати контент. Якщо слабенький телек, можна влючити транскодування, і ПК/НАС буде знижувати трохи бітрейт в онлайн режимі щоб клієнт не задихався. А можна і натівно.
Але серверу треба файли: mp4, mkv і т.п. Де їх брати окрім торентів я не знаю)
Я саме про клієнт і кажу
walkman3000
Member

Ortyomko
https://toloka.to/t696743
HDR format Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU
твій стрімер зможе програти цей файл без додаткового шару EL MEL/FEL, де BL це HDR, RPU це метаданні і у тебе буде HDR10. коротше кажучи твій стрімер не підтримує "максимальну версію" Dolby Vision - Profile 7 FEL. а може і не програє, в залежності від того хто та як збирав реліз. це якщо коротко
Ответить