Google анонсувала ноутбуки Googlebook на базі Android з Gemini Intelligence та інтеграцією зі смартфоном

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
HWBOT OC Team

Пропоную обговорити Google анонсувала ноутбуки Googlebook на базі Android з Gemini Intelligence та інтеграцією зі смартфоном

Круто, ще один різновид "цей комп'ютер", але потенційно тепер буде спамити власнику "Our servers are experiencing high traffic right now please try again in a minute", чи "I'm just a language model and can't help with that" бо занадто тісно інтегровано з ШІ? :gigi: :laugh:
Alexsandr
Member

Це ноут з андроїд чи знову хромбуки безнормальної ОС?
_clawfinger_
Member

Alexsandr
це ноут на андроїд. У хромобуків була своя аудиторія й чимала до речі. Для школярів. студентів саме те. Ідея була в дешевих девайсах для бідних.

Коротше…
Якщо пк раніше майже у всіх, а тепер є категорія пк-барін. Тепер буде ще одна категорія ноут-барін))))
А то всі інші на смартфоні сидітимуть.
Creature4O
Member

В серпні закривають андроїд від стороннбого втручання, а тепер випускають додатково ноути і перетвоюють екосистему а-ля апле тільки на відроїді.
Alexx-wisa
Member

Готують відповідь для епл з їх дешевими ноутами на базі заліза з телефонів.
1234waltz
Member

Alexx-wisa: 13.05.2026 12:25 Готують відповідь для епл з їх дешевими ноутами на базі заліза з телефонів.
Але в стилі мобільного підрозділу Гугла, через одне місце.
1. МакБук Нео - най і огризок по пам'яті, але з десктопною ОС, оптимізоном Епл під уніфіковане залізо та доволі шустрим процесором з нормальним iGPU.
2. Гуглобук - Андройд без нормальних десктопних софтін, з величезним ШІ-слоп зондом в одному місці та (вірогідно, але не точно) Wildcat Lake (ноу комент, як то кажуть, iGPU не завезли, "нінужно") та ймовірним зоопарком Qualcomm і MediaTek, плюс зоопарком з 5 виробників ноутів, які будуть аби з чого їх ліпити.

Тобто Гугл робить буквально еталонне "НІНУЖНО", замість якого краще купити "пустий" ноут та встановити туди Федору (чи Шиндоушс).
Васильович
Member

Creature4O: 13.05.2026 11:52В серпні закривають андроїд від стороннбого втручання, а тепер випускають додатково ноути і перетвоюють екосистему а-ля апле тільки на відроїді.
В "апле" дозволено стороннє втручання на девайсах з повноцінною macOS ;)
yurius_r
Member

Мені здається анонсували вони ОС, яка може працювати на різних ноутах - от і все. Ноути за виробниками. Не буде лінійки Google Pixel Laptop
Devijack
Member

Мобільні платформи вже спокійно тягнуть усе, тож чому би й ні. Їх час настав. Та й андройд швидкий та зручний.
ArmagedoonZergs
Member

Я не розумію чому всі пишуть що це Андроід.
Ця штука підтримує х86. У Андроіда настільки мені відомо немає х86 білдів.
По тому що я бачив це "розширений" хром ось з підтримкою софта андроіда (емулятора на х86).
Afit
Member

Я не зрозумів одного. Нахіба вони запхали підтримку x86? Я проти неї нічого не маю, але це ж робить перегруженою OC відразу. Це ж виключно історія про мобільні пристрої і чим менше зоопарк заліза, а тим паче різних платформ, тим краще всім. Від врахування підтримки для програмістів, до оптимізації й розміру самої ОС і програм :dontknow: Що дасть дохлий проц на х86, чого немає в сучасних ARM?
_clawfinger_
Member

ArmagedoonZergs
Afit
А він вже давно існував, ось до речі https://www.android-x86.org/ в якості окремого проекту.
1234waltz
Member

ArmagedoonZergs: 13.05.2026 14:32 Ця штука підтримує х86. У Андроіда настільки мені відомо немає х86 білдів.
Взагалі є.
1. Раніше були і цілком офіційні, на зарі платформи.
2. Потім Гугол дропнув їх. Стали робити ком'юніті порт.
3. Є комерційні форки в китайців, але напівзакриті.
4. Є ще отака штука від Інтела - https://www.intel.com/content/www/us/en ... rview.html

Технічно існує приблизно нуль проблем крутити Вєдро на х86, головна проблема, що воно при наявності десктопного лінукса даром не треба.

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
Попередня спроба просунути цей шлак на десктопи (RemixOS) та заробити грошей на виробниках ноутів вмерла в муках, як і було потрібно.
Misanthrop
Member

_clawfinger_: 13.05.2026 11:42 Alexsandr
це ноут на андроїд. У хромобуків була своя аудиторія й чимала до речі. Для школярів. студентів саме те. Ідея була в дешевих девайсах для бідних.

Коротше…
Якщо пк раніше майже у всіх, а тепер є категорія пк-барін. Тепер буде ще одна категорія ноут-барін))))
А то всі інші на смартфоні сидітимуть.
Воно живе у школярів тільки за рахунок того, що у США та Канаді в якийсь момент школи почали казати "Ви можете до школи приносити хромбук або нічого"

Мовляв вони безпечніші :lol:
Так би усі на маках по шкільним знижкам сиділи, так гугл заніс грошей кому треба
Осьо відос від Лайнуса LTT
спойлер
Creature4O
Member

Васильович: 13.05.2026 12:43
Creature4O: 13.05.2026 11:52В серпні закривають андроїд від стороннбого втручання, а тепер випускають додатково ноути і перетвоюють екосистему а-ля апле тільки на відроїді.
не знаю як там в аплє, я мав на увазі, що закриють систему від встановлення додатків НЕ з гуглплей. А сам гуглплей зроблять там самим малодоступним для розробників як магазин аплє.
tablestikus
Member

Creature4O: 13.05.2026 17:47
Васильович: 13.05.2026 12:43
не знаю як там в аплє, я мав на увазі, що закриють систему від встановлення додатків НЕ з гуглплей. А сам гуглплей зроблять там самим малодоступним для розробників як магазин аплє.
appstore досить доступний для всіх розробників
Ответить