Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Та я он також кидав недавно. Так воно дійсно вживу норм виглядає. True black 500_O.
спойлер
Striker: 06.05.2026 22:30 Декілька фото "поганого" чорного на IPS. В режимі RTS/RPG картинка дуже наближена до OLED. Різниця є, але не така, щоб супер-вау. Це до того, що ми недавно дискутували тут про чорний колір. А в режимі sRGB картинка якась дуже світла і чорний так собі. Є glow, як на всіх IPS, але якщо не ставити прожектор навпроти монітора, то нормально. По засвітам - вживу їх немає, це тільки на фото видно.
спойлер
Изображение

Изображение

Изображение

Яскравість монітору була 60.
kabostebeztak
Member

Gold_Star: 10.05.2026 21:54
kabostebeztak: 10.05.2026 21:41Для мене монітор це інвестиція, але на років так 10 щоб я його юзав як основний і міг ще +- вічно тримати десь у шафі щоб потім його віддати/як запасний або ще 10 років юзати як другий монітор (хоча з ультравайдом хрін таке вийде)
В реальності захочеш міняти монітор кожні 5 років з виходом суттєво кращої технології (за 25 років тут фактично усі пройшли шлях від кінескопів до олед). Щоб монітор реально 10 років прослужив, потрібно ледь не пилинки здувати і юзати на мінімальній яскравості, і бажано щоб стабілізатор живлення був :D
у мене так з моніторами і дисплеями загалом було:
2013-2021, Україна: 5 на 4 LG Flatron якийсь, то в парі з таким же древнім кора 2 дуба то в парі з ноутбуком хрєново з тн лайном
2022-2025, Болгарія: 16:9 теж древнє тн/тфт лайно сосунг з телевізором всередині як другий монітор до анус вівобук з непоганою ips матрицею
2025-зараз, Франція: LG UltraWide 29WQ600 і MacBook Pro Retina 15 дюймів 2015

плюс постійно міняв телефони, до а33 5г купленого в 2023 в Болгарії були не оледи, зараз олед.

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Gold_Star: 10.05.2026 21:54
kabostebeztak: 10.05.2026 21:41Для мене монітор це інвестиція, але на років так 10 щоб я його юзав як основний і міг ще +- вічно тримати десь у шафі щоб потім його віддати/як запасний або ще 10 років юзати як другий монітор (хоча з ультравайдом хрін таке вийде)
В реальності захочеш міняти монітор кожні 5 років з виходом суттєво кращої технології (за 25 років тут фактично усі пройшли шлях від кінескопів до олед). Щоб монітор реально 10 років прослужив, потрібно ледь не пилинки здувати і юзати на мінімальній яскравості, і бажано щоб стабілізатор живлення був :D
грошей нема, а IPS вистачить всім.

Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
Ektalion: 10.05.2026 22:17
Gold_Star: 10.05.2026 21:54 В реальності захочеш міняти монітор кожні 5 років з виходом суттєво кращої технології (за 25 років тут фактично усі пройшли шлях від кінескопів до олед). Щоб монітор реально 10 років прослужив, потрібно ледь не пилинки здувати і юзати на мінімальній яскравості, і бажано щоб стабілізатор живлення був :D
спойлер
Изображение
В мене ось цей працював з 2011 по 2021 рік. Продав повністю робочим :shuffle:
Оцей Flatron досі в Україні лежить і тупо пилом вкривається. На момент 2022 він був робочим і працював десь з 2007.
snapdragon999
Member

Striker: 10.05.2026 23:16 Та я он також кидав недавно. Так воно дійсно вживу норм виглядає. True black 500_O.
спойлер
Striker: 06.05.2026 22:30 Декілька фото "поганого" чорного на IPS. В режимі RTS/RPG картинка дуже наближена до OLED. Різниця є, але не така, щоб супер-вау. Це до того, що ми недавно дискутували тут про чорний колір. А в режимі sRGB картинка якась дуже світла і чорний так собі. Є glow, як на всіх IPS, але якщо не ставити прожектор навпроти монітора, то нормально. По засвітам - вживу їх немає, це тільки на фото видно.
спойлер
Изображение

Изображение

Изображение

Яскравість монітору була 60.
Чувак там какие то глоу мрачные показывал,я вообще ни разу с таким не сталкивался,только в темноте полной под углом, днём при нормальном освещении глубокий черный как у меня там на фотке.Короче не вижу в ips ничо такого страшного,бывает конечно экземпляры с засветами и тд., но не у всех.
man1242
Member

snapdragon999: 10.05.2026 23:00 Сфоткать можно шо угодно при желании.
Вот старый самс 27",так как я сейчас его вижу.

Screenshot_2026-05-10-23-02-35-46_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
Ну то факт, що від кута залежить але потрібно теж враховувати що 250ніт та 550ніт це різні речі відносно ефекту глоу на ips. Ось тобі АОС на 550ніт в піку
спойлер
ИзображениеИзображение
а це вже лижа 460ніт з АТW фільтром
спойлер
Изображение як б в обох випадках ips але АОС навіть 50% яскравості зкрутити до лижи все ще далеко
l-m
Member

Глубокій чорній на іпс! :facepalm:

Він просто не може зупинитись, накидає і накидає :rotate:
Скільки вже сторінок цього тупого флуду?
snapdragon999
Member

l-m: 11.05.2026 00:32 Глубокій чорній на іпс! :facepalm:

Він просто не може зупинитись, накидає і накидає :rotate:
Скільки вже сторінок цього тупого флуду?
На прошлой странице выкладывал, вот такой же цвет.И чел ещё раньше тоже выкладывал два экрана вместе.Разница с оледом может быть только ночью при плохом освещении.Ну я так понял вы даже слушать не хотите.И это у меня обычный мон Самсунг на PLS матрице,а взять какой то новый сяо 26 года мини лед,то там ещё все лучше, если 27" 2к,то вообще те оледы нафиг не нужны. За пятнашку взял и радуешся, никаких фиолетовых экранов и выгораний,мерцаний и т.д. Ну для каких то геймеров задротов то может и лучше олед, но как универсальный мон он ни о чём, больше минусов чем плюсов. Так что думайте ребята кто ещё не купил нужен ли он вам. :laugh:
Melki
Member

:lol:
walkman3000
Member

man1242
AG274QZM це бімба, але чому в хдр там так мало це дивно, навіть враховуючи що вони усі дають мінімум ніт з локалкою на апл 1%-3% щоб не риганули від халоінгу. коротше щось не то було 100%, особливо враховуючи сертифікацію хдр1000
Gold_Star
Member

snapdragon999: 11.05.2026 08:07взять какой то новый сяо 26 года мини лед
Шо ти нам тут неліквід впарюєш :laugh: Очевидно треба Делл брати, щоб через років 20 на ньому копійку заробити :D Сінк ебаут іт
Vader
Member

Ну тут я не витримав :lol: іps глубокий черный...п.....ц
walkman3000
Member

Gold_Star
смммник деллу зараз на кохве, зачекайте трохи, буде вам ультрашарп
walkman3000
Member

Gold_Star
IPS Black Lives doesntMatter
Gold_Star
Member

https://hard.rozetka.com.ua/ua/dell-210 ... 516971924/

Нормальний варік щоб контрити QD-OLED? За скільки потім візьмуть на 7 кілометрі? :rotate:
Striker
Member

True IPS BLACK 5000 OLED Edition AI.
спойлер
От же ж ці сектанти, гірше Моноліту. :laugh:
tablestikus
Member

Gold_Star: 11.05.2026 09:45 https://hard.rozetka.com.ua/ua/dell-210 ... 516971924/

Нормальний варік щоб контрити QD-OLED? За скільки потім візьмуть на 7 кілометрі? :rotate:
Тут підкаже тіки місцевий експерт по ліквідності
walkman3000
Member

Gold_Star
зараз дізнаємось :gigi:
спойлер
Изображение
Striker
Member

Gold_Star: 11.05.2026 09:45Нормальний варік щоб контрити QD-OLED? За скільки потім візьмуть на 7 кілометрі?
Це ж було вже. Від молодшої моделі за 27-28к відрізняється збільшеною частотою в 120 Гц замість 100, і підвищеною контрастністю 3000 (реально може десь 2200-2300) замість 1500.
https://www.moyo.ua/ua/monitor_dell_31_ ... n=monitors
Нафіг не нужон за такий прайс.
snapdragon999
Member

Striker: 11.05.2026 09:56
Gold_Star: 11.05.2026 09:45Нормальний варік щоб контрити QD-OLED? За скільки потім візьмуть на 7 кілометрі?
Це ж було вже. Від молодшої моделі за 27-28к відрізняється збільшеною частотою в 120 Гц замість 100, і підвищеною контрастністю 3000 (реально може десь 2200-2300) замість 1500.
https://www.moyo.ua/ua/monitor_dell_31_ ... n=monitors
Нафіг не нужон за такий прайс.
Edge LED самая донная подсветка что есть,еще и за такой прайс космический :laugh:
Ответить