Новости
Последние статьи и обзоры
Провайдер "Воля" пробив дно.
-
fan-zp
Member
Georgin
по ЗП, если Флагман https://flagman.zp.ua/ есть подключайтесь
белый ИП по умолчанию, без света до 6 часов
пинг нормальный
Больше 10 лет пользуюсь
по ЗП, если Флагман https://flagman.zp.ua/ есть подключайтесь
белый ИП по умолчанию, без света до 6 часов
пинг нормальный
Больше 10 лет пользуюсь
-
athlonchik
Junior
Така сама ситуація
Поспілкувався в чаті, на питання - "чим відрізняється тариф Інтернет 5XL 100 від Інтернет 100 Мбіт/с 2025" отримав відповідь: наповнення тарифів ідентичне
Регулярне підвищення тарифу зрозуміле, але перевести просто на вищу вартість, залишивши таке ж наповнення та залишивши старий тариф і можливість переходу на нього - ну це навіть для волі тупо.
PS: В моєму місті Воля найдорожчий провайдер - 400 грн офіційно, чи 500 якщо прокатило
, інші ~200, але в мій будинок не йдуть 
Поспілкувався в чаті, на питання - "чим відрізняється тариф Інтернет 5XL 100 від Інтернет 100 Мбіт/с 2025" отримав відповідь: наповнення тарифів ідентичне
Регулярне підвищення тарифу зрозуміле, але перевести просто на вищу вартість, залишивши таке ж наповнення та залишивши старий тариф і можливість переходу на нього - ну це навіть для волі тупо.
PS: В моєму місті Воля найдорожчий провайдер - 400 грн офіційно, чи 500 якщо прокатило
-
Georgin
Member
Yurius
Дякую, подивлюсь умови.
AntonyKandaurov
На якому Ви зараз? Це якийсь локальний у районі чи по всьому місту?
Відправлено через 4 хвилини 21 секунду:
athlonchik
От і мене це просто вибісило. Причому вони ж додали проміжний 250Мбіт за 450 грн. - там хоч зрозуміло, що швидкість вища в 2.5 рази. Але ні, перемкнули саме на найдорожчий, який по швидкості той самий.
Такого собі навіть "Укртелеком" не дозволяв, коли я його використовував. Стабільність у них була поганенька, але вони ніколи самі не перемикали тебе на новий тариф, якщо твій старий був щє активний та доступний для підключення.
Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
fan-zp
Дякую, зараз зберу всі поради і подивлюсь, що мені більше підходить.
Дякую, подивлюсь умови.
AntonyKandaurov
На якому Ви зараз? Це якийсь локальний у районі чи по всьому місту?
Відправлено через 4 хвилини 21 секунду:
athlonchik
От і мене це просто вибісило. Причому вони ж додали проміжний 250Мбіт за 450 грн. - там хоч зрозуміло, що швидкість вища в 2.5 рази. Але ні, перемкнули саме на найдорожчий, який по швидкості той самий.
Такого собі навіть "Укртелеком" не дозволяв, коли я його використовував. Стабільність у них була поганенька, але вони ніколи самі не перемикали тебе на новий тариф, якщо твій старий був щє активний та доступний для підключення.
Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
fan-zp
Дякую, зараз зберу всі поради і подивлюсь, що мені більше підходить.
-
aaleksandrenko
Member
ого. підключив як пів року водафон. тариф 250 грн за гігабіт оптоволоконо. нормально працюєGeorgin: ↑ 08.05.2026 09:49 Вітаю всіх, хто зайшов у топік
Є клієнтом цього провайдера з 2018-року але такого щє не бачив.
Я вже якось давно не перевіряю, які є тарифи на чистий інтернет без ТБ. Довгий час них він був тільки один і коштував 400 грн.
У "особистий кабінет" - перевірити як там справи і подивитись, скільки грошей залишилось на рахунку.
Зайшов і сьогодні і побачив, що у них з'явилося 2 нових тарифи і тепер є мій старий 100Мбіт за 400 грн., 250Мбіт за 450 грн. і якась чухня 100Мбіт XL за 500 грн.
Виродки з "Волі", не повідомивши мене та без моєї згоди перемкнули мене на найдорожчій тариф. І, хоча у "Волі" система списання грошей щоденна (а не раз на місяць),
моє ручне перемикання на старий тариф вступить в силу тільки з наступного місяця. А що найвеселіше - вони прекрасно знають, як користувачі ставляться до таких "інновацій", тому при дзвінку на лінію підтримку вони спочатку
вставили свою нісенітницю про "це подорожчання для Вашого блага", а потім я побачив, що опції зв'язку з оператором взагалі немає - є тільки "Замовити роутер" і "Підключити все-все-все". Тому навіть відматюкати начальство "Волі" не вдалося.
Коротше, я так і не зрозумів, якого біса мене перемкнули на найдорожчий тариф, якщо мій старий тариф є і він діє.
І от у мене з'явилося питаннячко - інші провайдери України настільки ж офігіли чи подібні дегенеративні ідеї з'являються тільки у цього провайдера?
P.S. І це щє не все - от зараз я спробував переключитись на старий тариф і що Ви думаєте? Мене змушують сплатити 60 грн. за зміну тарифуНавіть цензурних слів не вистачає...
До цього був 100 мегабіт щось в районі 200 грн
-
AntonyKandaurov
Member
Georgin
Зараз діанет, жодних проблем. Багато хто з мого оточення також на ньому і жодних скарг. Воля теж була безпроблемна але ціна за 100 мбіт ну вже ні в які ворота.
Зараз діанет, жодних проблем. Багато хто з мого оточення також на ньому і жодних скарг. Воля теж була безпроблемна але ціна за 100 мбіт ну вже ні в які ворота.
-
Georgin
Member
AntonyKandaurov
Дякую, подивлюсь і на цей провайдер.
Дякую, подивлюсь і на цей провайдер.
-
Барбарис
Member
В мого провайдера 100 - 250, до 1000 - 300 грн. Це вже після підняття цін. Менше 740 mbit не бачив, мережа практично не падає(за останній рік може пару раз коли пошкодження магістрального кабелю і то не в провайдера), під час відключень постійно була. Це локальний оператор по Вінниці та Вінницькому району. І в них за останні роки ще й конкуренти з'явились.
У вас явно змова - воля поділили з іншими будинки.
У вас явно змова - воля поділили з іншими будинки.
-
legioner
Member
Ця "Доля-кабель"
один раз (2015) міняв їхню коробочку, що для ТВ і інету. Це був квест, знайти їх, дістатись у робочий час на академ з лук'янівки, а потім паспорт ще подавай.
Іншого разу при переїзді - відмовлявся від них
раза три їздив, то здай модем, то підписати доки, то забрати уже що ніхто не має претензій. Гемор на кожному кроці з ними. Хоча інтернет був адекватним
Іншого разу при переїзді - відмовлявся від них
-
Georgin
Member
AntonyKandaurov
Доречі, коли відключали світло - тирнет був?
Барбарис
Щодой війни провайдерів - у нас вже колись було таке, коли провайдери одне одному кабелі різали і "сфери впливу" ділили.
Так що це буде точно що квест - потрібно буде знайти не просто надійного з адекватними цінами, а щє й фізично доступного у моєму районі і конкретно у моєму будинку.
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
legioner
Інтернет дійсно стабільний, проблеми усували швидко - але отакі фокуси з тарифами і високі ціни загалом перекреслюють плюси.
Доречі, коли відключали світло - тирнет був?
Барбарис
Щодой війни провайдерів - у нас вже колись було таке, коли провайдери одне одному кабелі різали і "сфери впливу" ділили.
Так що це буде точно що квест - потрібно буде знайти не просто надійного з адекватними цінами, а щє й фізично доступного у моєму районі і конкретно у моєму будинку.
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
legioner
Інтернет дійсно стабільний, проблеми усували швидко - але отакі фокуси з тарифами і високі ціни загалом перекреслюють плюси.
-
AntonyKandaurov
Member
Звичайно, це була одна з причин переходу. Все працює при відключеннях.Georgin: ↑ 08.05.2026 19:41Доречі, коли відключали світло - тирнет був?
-
legioner
Member
Georgin
Зараз багато провайдерів піднімають ціни. У мого баті провайдер піднімає ціни і не попереджає. Раз на півроку +50 грн. Він там монополіст, тому що хоче, те і робить. А ще платіж за інтеренет дробить на 2 квитанції.
Зараз багато провайдерів піднімають ціни. У мого баті провайдер піднімає ціни і не попереджає. Раз на півроку +50 грн. Він там монополіст, тому що хоче, те і робить. А ще платіж за інтеренет дробить на 2 квитанції.
-
SERGBILL
Member
У київстара це вже давно база.
-
Барбарис
Member
Georgin, у нас культурно. Пам'ятаю лише великі типу волі, датагруп давили, віджимали менших та один одного. Але давно, зараз якістю та ціною конкурують. Раніше по селах лише супутниковий та сдма, а тепер оптика для всіх.
-
0kie
Member
Georgin
Вот бери и не страдай фигнёй с этими местными провайдерами, которые всё равно сидят на оборудовании Киевстара. Ну исторически так сложилось.
Суперсила "Гигабит" позволит получить хорошую скорость. У меня такой же тариф, только он архивный и выбрать нельзя: "Всё вместе Сила". 50 Гб мобильного интернета - это много, а с учётом того, что он не обнуляется в следующем месяце, то вообще дохрена. Накапливалось 300 Гб мобильного интернета и куда его девать - понятия не имею.
Хотя имею - проспал очередное пополнение тарифа 350 грн и накопленное обнулилось. Да и хрен с ним.
Так что 450 грн для тебя "привычный" тариф, но дополнительные плюшки перевесят любого местного скрягу с его аппетитами за 100 Мбит.
Вот бери и не страдай фигнёй с этими местными провайдерами, которые всё равно сидят на оборудовании Киевстара. Ну исторически так сложилось.
Так что 450 грн для тебя "привычный" тариф, но дополнительные плюшки перевесят любого местного скрягу с его аппетитами за 100 Мбит.
-
legioner
Member
0kie
Так не у всіх будинках є домашній київстар. Я також хотів як суперсилу - на шарка інтернет
Так не у всіх будинках є домашній київстар. Я також хотів як суперсилу - на шарка інтернет
-
sanya555
Member
Це зараз напевно у всіх так буде, У мене Ланет, така сама фігняlegioner: ↑ 08.05.2026 20:48дробить на 2 квитанції.
-
delfin1979
Member
Я перейшов на Київстар. У них є прикольний тариф для пенсіонерів. Зв"язок+домашній интернет 100 мб - 240 грн.
-
ddO
Member
Georgin
Власники київстару такі Насправді у всіх в договорах є пункти про односторонню зміну умов. Не тільки провайдерів/ звязку/ банків - там майже в усіх. Думаю, це повязано з тим, що компанії що надають ті чи інші послуги працюють в правовому полі своєї держави, а які там приймуть закони законопісці - ніхто незнає. Правда в багатьох договорах є чіткі пункти про обовязкове повідомлення про зміни в договорі. Той же самсунг постійно присилає оновлення умов, чи гугл плей - "в такій країні вступає в силу такий-то закон і з такого-то числа тепер умови будуть такими-то...". Просто не всі компанії порядочні, там, мабуть, ефективні менеджери творять надприбутки. В київстарі (мобільний тариф) спочатку замінили місяць на 4 тижня, потім почали регулярно піднімати тариф. Зараз у мене тариф десь біля 300 на 4 тижні .. але я уже не перший рік його просто не поповнюю, а перейшов на лайку (lycamobile) і щастю моєму немає меж.
До речі коли київстар мені піднімав тарифи - там якщо просто місяць не поповнювати раптом він присилає тариф "спеціально для вас" який сильно дешевше всіх що були доступні для переходу. Та і із знижкою на перші 6 оплат. Чув ще від людей що писали заяву на перехід із київстару із збереженням номеру - там їм також миттєво підбирали просто неймовірний тариф, який не був доступний чи навіть в наявності на сайті, лиш би вони не покидали київстар. І ось коли знаєш таке ставлення до себе - не як до клієнта, який уже, мабуть, під 20 років із компанією, а як до "лоха" якого "стрижуть" робиться якось ... неприємно. А раніше були різні лояльні акції та бонуси.
А щодо провайдерів - то багато із тих що заробляють із використанням інтернету покидають київстар та переходять тут на місцевого провайдера. Типу більша швидкість - менша ціна + нормальна техпідтримка.
Власники київстару такі Насправді у всіх в договорах є пункти про односторонню зміну умов. Не тільки провайдерів/ звязку/ банків - там майже в усіх. Думаю, це повязано з тим, що компанії що надають ті чи інші послуги працюють в правовому полі своєї держави, а які там приймуть закони законопісці - ніхто незнає. Правда в багатьох договорах є чіткі пункти про обовязкове повідомлення про зміни в договорі. Той же самсунг постійно присилає оновлення умов, чи гугл плей - "в такій країні вступає в силу такий-то закон і з такого-то числа тепер умови будуть такими-то...". Просто не всі компанії порядочні, там, мабуть, ефективні менеджери творять надприбутки. В київстарі (мобільний тариф) спочатку замінили місяць на 4 тижня, потім почали регулярно піднімати тариф. Зараз у мене тариф десь біля 300 на 4 тижні .. але я уже не перший рік його просто не поповнюю, а перейшов на лайку (lycamobile) і щастю моєму немає меж.
До речі коли київстар мені піднімав тарифи - там якщо просто місяць не поповнювати раптом він присилає тариф "спеціально для вас" який сильно дешевше всіх що були доступні для переходу. Та і із знижкою на перші 6 оплат. Чув ще від людей що писали заяву на перехід із київстару із збереженням номеру - там їм також миттєво підбирали просто неймовірний тариф, який не був доступний чи навіть в наявності на сайті, лиш би вони не покидали київстар. І ось коли знаєш таке ставлення до себе - не як до клієнта, який уже, мабуть, під 20 років із компанією, а як до "лоха" якого "стрижуть" робиться якось ... неприємно. А раніше були різні лояльні акції та бонуси.
А щодо провайдерів - то багато із тих що заробляють із використанням інтернету покидають київстар та переходять тут на місцевого провайдера. Типу більша швидкість - менша ціна + нормальна техпідтримка.
-
waryag
Member
Це типовий патерн операторів. Водафон спочатку присилає разову знижку, потім - "рік без переплат" з дуже суттєвою знижкою відносно звичайного тарифу. Яку, зазвичай, можна оновлювати щороку.ddO: ↑ 09.05.2026 11:10До речі коли київстар мені піднімав тарифи - там якщо просто місяць не поповнювати раптом він присилає тариф "спеціально для вас" який сильно дешевше всіх що були доступні для переходу. Та і із знижкою на перші 6 оплат. Чув ще від людей що писали заяву на перехід із київстару із збереженням номеру - там їм також миттєво підбирали просто неймовірний тариф, який не був доступний чи навіть в наявності на сайті, лиш би вони не покидали київстар.
При написанні заяви на відключення провідного інету київстар і воля пропонують непогані знижки на півроку-рік. (Вибрав місцевого провайдера оптики, поки вони більше півроку обіцяли безперебійники на під'їзд. Деяка переплата з лишком відбилася цієї зими).
-
Georgin
Member
ddO
Та я ж кажу - проблема не стільки у підвищєнні ціни, скільки у односторонньому рішенні без попереджень переключити мене на новий найдорожчий тариф при тому, що мій старий досі активний і доступний для підключення "з нуля" або зворотнього переходу з оцих нових тарифів (але виключно платно, за 60 грн.). Якби мене попередили і дали вибір - це було б нормально. Але ж хитрозроблені манагери з "Волі" прекрасно знали, якою буде відповідь значної кількості користувачів - тому й зробили типічно шахрайську схему. Тепер я (і багато інших) вимушений буду заплатити у цьому місяці на 100 грн. більше за непотрібний тариф + 60 грн. за перехід на мій старий тариф.
Навіть мобільні оператори так низько не падали (принаймні "Київстар") - вони попереджували заздалегідь, що старий тариф більше недоступний і з наступного місяця мене буде автоматично переведено на новий тариф.
При цьому мені давали вибір - погодитись на оцей дефолтний новий тариф і не робити нічого або обрати новий тариф самому. Ніколи не було такого, щоб переводили без мого погодження з одного існуючого тарифа на інший.
Взагалі дивно, що "Воля" пішла на таке. Зазвичай, подібний підхід у "одноденних бізнесів" - зрубати щось тут і зараз, а далі звалити в закат. Репутації у таких бізнесів немає, тому і втрачати їм нічого.
P.S. Дякую оптом всім-всім-всім за поради, щоб по не штампувати багато однакових постів з персональними подяками
Та я ж кажу - проблема не стільки у підвищєнні ціни, скільки у односторонньому рішенні без попереджень переключити мене на новий найдорожчий тариф при тому, що мій старий досі активний і доступний для підключення "з нуля" або зворотнього переходу з оцих нових тарифів (але виключно платно, за 60 грн.). Якби мене попередили і дали вибір - це було б нормально. Але ж хитрозроблені манагери з "Волі" прекрасно знали, якою буде відповідь значної кількості користувачів - тому й зробили типічно шахрайську схему. Тепер я (і багато інших) вимушений буду заплатити у цьому місяці на 100 грн. більше за непотрібний тариф + 60 грн. за перехід на мій старий тариф.
Навіть мобільні оператори так низько не падали (принаймні "Київстар") - вони попереджували заздалегідь, що старий тариф більше недоступний і з наступного місяця мене буде автоматично переведено на новий тариф.
При цьому мені давали вибір - погодитись на оцей дефолтний новий тариф і не робити нічого або обрати новий тариф самому. Ніколи не було такого, щоб переводили без мого погодження з одного існуючого тарифа на інший.
Взагалі дивно, що "Воля" пішла на таке. Зазвичай, подібний підхід у "одноденних бізнесів" - зрубати щось тут і зараз, а далі звалити в закат. Репутації у таких бізнесів немає, тому і втрачати їм нічого.
P.S. Дякую оптом всім-всім-всім за поради, щоб по не штампувати багато однакових постів з персональними подяками