orange_deer: ↑
08.05.2026 18:26ле інтуїція мені підказує що він цього не робив. для будь-якого професійного мультиметра, який проходить калібрування на заводі
графік калібрування кожного давача на материнці - вам дають?
08.05.2026 18:49ви тільки показали що powermetrics має суттєву неточність при вимірюванні споживання при тривалих пікових навантаженнях (екстремальних умовах). вам вистачає знань зрозуміти що це жодним чином не свідчить про неточність powermetrics на звичайних користувацьких навантаженнях де процесор тримає споживання у рамках на які спроєктовані ці датчики?
це нормальні умови роботи, користувач нічого не розганяв і не втручався, він просто запускає програми.
але виглядає що це Епл просто спеціально бреше щоб применшити реальне споживання. Але зовнішній ватметр не обдуриш
08.05.2026 18:492) ми говоримо про енергоефективність процесорів (тема прогрес ARM процесорів). мене цікавлять показники споживання процесора, а не всієї системи
а мене цікавить споживання всієї системи, бо якщо проц споживає 20% а все решта 80% - то це погано. Це особливо важливо для ноута. Ну я для десктопів які працюють довго - теж важливо.
у кожної батареї є контролер. Графік розряду макбук - я приведу. У моїх тестах інших пристроїв мене завжди був лінійний. Ось приклад:
https://news.techable.com/how-to-easily ... cle-count/
просто ви не знаєте і якусь маячню пишете. Подібні графіки в себе - ви зробити не в стані. Це лінь чи брак знань?
08.05.2026 18:49 2) чому тоді ви не хочете надати лог споживання суто від батареї? в linux це просто зробити (наприклад для заміру 3600 секунд):
я даю скрін графіку розряду
08.05.2026 19:10якщо ж датчики напруги та струму для ЦПУ+материнки будуть погано відкалібровані, або недостатньо чутливими до різких змін - система не встигне скинути частоти/поставити power limit/збільшити частоту обертів системи охолодження і є ризик що процесор тупо згорить
невже ви реально думаєте що частоти залежать від поточного споживання струму? ви хоч в курсі що зміна напруги та струму - це те що робить проц?
насправді система тротлінгу залежить від температури, і різні екземпляри ведуть себе по різному на тих самих частотах / струмах
просто іноді не позортесь браком своїх знань
і я все більше переконуюсь що у вас все таки брак знань, а не прост лінь
08.05.2026 19:103) ви думаєте в дорогих мультиметрах є просто один жирний крутий датчик чи багато малих датчиків, шунтів, мікросхем призначених для вимірювання конкретної шкали струмів?
струми на проц йдуть до 200А. Як ви можете виміряти такий струм? Як ви можете прокалібрувати?