Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Entar
30%+ перформанса і 4 гіга памяті за 100+% ціни :-P
Якщо нема 4к моніка, то сидіти і не рипатись)
Для босоти ідеал обновлюватися через покоління :up:
Последний раз редактировалось Filabatya 08.05.2026 14:55, всего редактировалось 2 раза.
Nikolayovich
Member

GreenMile: 08.05.2026 14:0660к вона коштуавала на початку року, місяць тому цінники на неї були навколо 55к, зараз навколо 51к, тобто ніяк не 10к в кармані і мінус місяць часу, який ви вже могли грати на новій карті і отримувати задоволення.
Я повторюю, перед Пасхою я тут підіймав питання і в норм. магазинах вона коштувала під 60 т., якщо йде мова за цю гігу, а таф - 64, а у бариг - я не звертав уваги, мені потрібна норм. гарантія.
А грати ще є на чому, 4070С все тягне.
Последний раз редактировалось Nikolayovich 08.05.2026 15:01, всего редактировалось 1 раз.
Yurius
Member

Filabatya: 08.05.2026 14:504 гіга памяті за 100+% ціни
дженсон хуанг вітає вас у чаті.....
Nikolayovich
Member

Entar: 08.05.2026 14:05Що саме? Я в схожій на вашу ситуацію, більш того моя відеокарта трохи слабша за вашу, але мені не горить, я на 6000 вже перейду.
Я про те, що 2 р. чекати - то якось тако, я щось думав, що буде раніш.
Nouriel: 08.05.2026 14:26не розумію, то ж нвідію купують ті хто гроші не рахує, бо інакше купив би 9070хт за 35к :think:
Ага, мана з неба сипеться.
Последний раз редактировалось Nikolayovich 08.05.2026 15:03, всего редактировалось 1 раз.
Entar
Member

Filabatya: 08.05.2026 14:50 30%+ перформанса і 4 гіга памяті за 100+% ціни :-P
Якщо нема 4к моніка, то сидіти і не рипатись)
Для босоти ідеал обновлюватися через покоління :up:
Я про це довго думав і прийшов того ж висновку. Але мені простіше... є другий комп з меншими вимогами до крутості, і я не втрачаю гроші та час на перепродажі, просто переставляю відеокарту. Якщо доживу до кінця війни може стану міняти кожне покоління, але то таке, мрії. Та і чи варто воно того заради +15-20%? Кайф ловиш коли апгрейд дає +100%, а то таке.
Последний раз редактировалось Entar 08.05.2026 15:00, всего редактировалось 3 раза.
Filabatya
Member

Yurius
Ви перекручуєте, я порівнював кейс нової проти б у попереднього покоління. В одній лінійці нові це 50% зараз :lol:
Entar
Апгрейд має давати мінімум 50%!
Тішка впевнено, але повільно звалилася в штопор :super:
Nikolayovich
Member

Entar: 08.05.2026 14:45
Nouriel: 08.05.2026 14:26 не розумію, то ж нвідію купують ті хто гроші не рахує, бо інакше купив би 9070хт за 35к :think:
Чому ж не рахують? Людина от 2+ роки тому взяла 4070 супер, і в неї зараз є всі плюшки останнього dlss, що дозволяють грати в усі ігри з близькою до максимальної якості, в гіршому випадку в деяких нових користуючись фреймгеном х2 і длсс якість, та відключаючи "пат трейсінг в тінях/тощо".
Глянув на olx швиденько, щось не бачу щоб люди від них позбавлялися, дешевше 25к не знаходжу. Глянув тут на барахолці, їх взагалі за 30 тис продають :D
Продасть за 23к (купивши на 5-7 тис дорожче в свій час), додасть 27к, купить 5070 ті якщо захоче.
І сумніви в людини вірогідно від того що немає розуміння а чи варто переходити якщо карти так то вистачає, просто з 5070 ті можна буде замість длсс якість виставити длаа в ряді ігр/розпробувати 4к можливо, і "запас" буде - можна буде не думати про оновлення довго, і не переживати що "а раптом 6000 серія затримається чи буде дуже дорогою чи ще якийсь ШІ бум посилиться"

Щоб раз в 2.5 роки потратити 600$ на апгрейд відяхи не треба бути "людиною яка не рахує гроші". Це менше ніж 3 місяці обідати в пузатій хаті, або стільки ж коштує 300л бензину
Норм. сказав, но мажорам не докажеш.
Entar
Member

Filabatya: 08.05.2026 14:58 Апгрейд має давати мінімум 50%!
Отож! Останнє оновлення взагалі було дивне. Мені сподобався прогрес між 3000 і 4000 серією - оце був реально стрибок і кайф. Я не розраховую на таке ж між 5000 і 6000ю, але хоча-б 25-30% за рахунок тех. процесу повинні зробити + може щось в плані РТ/тензорних ядер і якихось технологій прикрутять. А я до того часу, як все буде добре, краще новим телевізором розживусь, воно дасть більше кайфу ніж різниця між длсс якість і DLAA)
GreenMile
Member

Nikolayovich: 08.05.2026 14:51
GreenMile: 08.05.2026 14:0660к вона коштуавала на початку року, місяць тому цінники на неї були навколо 55к, зараз навколо 51к, тобто ніяк не 10к в кармані і мінус місяць часу, який ви вже могли грати на новій карті і отримувати задоволення.
Я повторюю, перед Пасхою я тут підіймав питання і в норм. магазинах вона коштувала під 60 т., якщо йде мова за цю гігу,
Розетка - норм магазин?
Screenshot 2026-05-08 152940.png
Від кінця березня вона 55к була, так шо не знаю, де ви там її дивились за 60.
Artem_K
Member

Entar: 08.05.2026 15:04Отож! Останнє оновлення взагалі було дивне. Мені сподобався прогрес між 3000 і 4000 серією - оце був реально стрибок і кайф.
Я апгрейди робив через покоління (1660 - 3060 - 5060Ті ), кожного разу отримуючи допрацьовану якусь технологію з попереднього покоління. (DLSS, генератор кадрів). Дивлячись на цей ряд, від 6000-ї можно очікувати якусь технологію (наприклад нейротекстури), яку доведуть до ладу у 7000-й, яку можна буде брати.
Nikolayovich
Member

GreenMile: 08.05.2026 15:31
Nikolayovich: 08.05.2026 14:51
Я повторюю, перед Пасхою я тут підіймав питання і в норм. магазинах вона коштувала під 60 т., якщо йде мова за цю гігу,
Розетка - норм магазин?
Screenshot 2026-05-08 152940.png
Від кінця березня вона 55к була, так шо не знаю, де ви там її дивились за 60.
Значить 1,5 місяці тому, знаю, що діло було перед Пасхою, нафіга мені це доказувати, була дороще, значно і крапка. Я не сиджу кожен день і ціни на вк не вивчаю.

Entar
Я вк хочу поміняти, бо хочу собі класний монік, придив. до MSI MPG 341CQR QD-OLED X36, або навіть 4К, но не на вже і не все разом.
byaka
Member

Artem_K: 08.05.2026 15:44
Entar: 08.05.2026 15:04Отож! Останнє оновлення взагалі було дивне. Мені сподобався прогрес між 3000 і 4000 серією - оце був реально стрибок і кайф.
Я апгрейди робив через покоління (1660 - 3060 - 5060Ті ), кожного разу отримуючи допрацьовану якусь технологію з попереднього покоління. (DLSS, генератор кадрів). Дивлячись на цей ряд, від 6000-ї можно очікувати якусь технологію (наприклад нейротекстури), яку доведуть до ладу у 7000-й, яку можна буде брати.
А можно вважати доопрацюванням технології погіршення затримки введення?
Entar
Member

byaka: 08.05.2026 16:51 А можно вважати доопрацюванням технології погіршення затримки введення?
Скажіть будь ласка, в якому сценарії комфорт гри в 50-60 фпс буде вищим, ніж комфорт гри з 90-100 фпс, з урахуванням тої самої затримки?
Ніхто ж не заставляє включати той генератор, можна просто знизити налаштування графіки з "ультра" до "середніх", або купити відеокарту дорожче. Це просто опція, так само як і dlss. Правда dlss дає ще згладжування на порядок краще всіх інших варіантів (на мій погляд так взагалі єдине адекватне), і можна ж DLAA використовувати.
Цікаво, доречі, де буде краще зображення - на 2к моніторі з DLAA чи на 4к з DLSS баланс? Раніше таких опцій не було.

А ще 4К телевізор - на відміну від моніторів, всі хороші телевізори давно 4К. І тут вже додаткові технології то не блажь а необхідність, якщо у вас звісно не 5090
Последний раз редактировалось Entar 08.05.2026 17:22, всего редактировалось 2 раза.
Filabatya
Member

рефлекс чудово працює, якщо хоч трішки подивлятися на фпс рідких подій, а не врубувати 4х при 30 нативних)
byaka
Member

Entar: 08.05.2026 17:17
byaka: 08.05.2026 16:51 А можно вважати доопрацюванням технології погіршення затримки введення?
Скажіть будь ласка, в якому сценарії комфорт гри в 50-60 фпс буде вищим, ніж комфорт гри з 90-100 фпс, з урахуванням тої самої затримки?
Ніхто ж не заставляє включати той генератор, можна просто знизити налаштування графіки з "ультра" до "середніх", або купити відеокарту дорожче. Це просто опція, так само як і dlss. Правда dlss дає ще згладжування на порядок краще всіх інших варіантів (на мій погляд так взагалі єдине адекватне), і можна ж DLAA використовувати.
Цікаво, доречі, де буде краще зображення - на 2к моніторі з DLAA чи на 4к з DLSS баланс? Раніше таких опцій не було.

А ще 4К телевізор - на відміну від моніторів, всі хороші телевізори давно 4К. І тут вже додаткові технології то не блажь а необхідність, якщо у вас звісно не 5090
Компромic та покращення це рiзнi речi ;)
Entar
Member

byaka: 08.05.2026 17:32 Компромic та покращення це рiзнi речi ;)
Експеримент 1.
1) Ставимо налаштування графіки в грі, які потрібно виставити щоб було 90 фпс без апскейлу і фреймгену.
2) Ставимо налаштування графіки в тій же грі, з длсс якість + х2 фреймген щоб було 90 фпс.
Порівнюємо якість картинки, з урахуванням негативного впливу апскелера та генератора та позитивного впливу вищих налаштувань графіки.

Експеримент 2:
1) Ставимо ультра налаштування. Не вмикаючи фреймген та длсс граємо.
2) Ставимо длсс якість + фреймген х2, і з тими ж налаштуваннями граємо.
Порівнюємо комфорт ігрового процесу.

Експеримент 3:
Підключаємо ПК до 4К телевізора. Ставимо налаштування длсс при ультра графіці на таке, щоб видавало хоча-б 60+ фпс. Порівнюємо з якістю зображення на 2К моніторі без використання длсс.

Виходячи з результату цих експериментів можна говорити про покращення чи погіршення :)
byaka
Member

Entar: 08.05.2026 18:11
byaka: 08.05.2026 17:32 Компромic та покращення це рiзнi речi ;)
Експеримент 1.
1) Ставимо налаштування графіки в грі, які потрібно виставити щоб було 90 фпс без апскейлу і фреймгену.
2) Ставимо налаштування графіки в тій же грі, з длсс якість + х2 фреймген щоб було 90 фпс.
Порівнюємо якість картинки, з урахуванням негативного впливу апскелера та генератора та позитивного впливу вищих налаштувань графіки.

Експеримент 2:
1) Ставимо ультра налаштування. Не вмикаючи фреймген та длсс граємо.
2) Ставимо длсс якість + фреймген х2, і з тими ж налаштуваннями граємо.
Порівнюємо комфорт ігрового процесу.

Експеримент 3:
Підключаємо ПК до 4К телевізора. Ставимо налаштування длсс при ультра графіці на таке, щоб видавало хоча-б 60+ фпс. Порівнюємо з якістю зображення на 2К моніторі без використання длсс.

Виходячи з результату цих експериментів можна говорити про покращення чи погіршення :)
На словах все може будти чудово,а ось на практицi ситуацiя дуже рiзна.Я якось захотiв в форза 5 ввiмкнути генератор з дллс,результат:мило,артефакти,мiкрофрiзи, а через деякий час вiн взагалi перестав працювати тому що память заканчiлися (8GB карта).
Sahniuk
Member

4070 супер в резік евіл вілидж 12 ГБ графічної пам'яті в 2К 27 " не вистачає щоб на максималках без супер зглажувань іншого мила,

так щоб різкість якість в задоволення ,

У 4070 супер DP 1.4a 240 hz пропускна здатність ,ддр6 а не ддр7,12гб проти 16гб

А так да все тягне ,

нові іграшки ще не те покажуть, а 4К для 4070 с на максах,ультра сучасні Ігорі недосяжна висота

Під GTA хочеться олед 4К 32-34 негнутий може 5 покоління і графічний адаптер ,щоб все це тягнув -> пограти в задоволення,

А не крутити опції бо щось там не вистачає,особиста суб'єктивна думка
alumem
Member

byaka
ну так да, все от реализации в конкретных проектах зависит
man1242
Member

alumem: 08.05.2026 19:56 byaka
ну так да, все от реализации в конкретных проектах зависит
В знайомого на 3070 резік дропався через нестачу врам, вімкнув пресет кваліті примусово у арр наідіа та останню версію длсс, проблема пройшла.
Ответить