Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Scoffer
В мене дорестайловий фьюжен другого покоління 2л.
Scoffer
Member

tablestikus
Ну я не вірю в розхід ф'южна по трасі 12-14 літрів. Якщо він стільки жере то йому вже дуже погано. Я на старій чері в тому ж седановому форм-факторі мав від 5.5 до 7.5 по трасі в залежності від того наскільки капця в підлогу.

Відправлено через 4 хвилини 17 секунд:
На 120 це 7.5 стабільно. Ну може кондиціонером на всіх парах в +40 буде 7.7-7.8. А 5.5 у мене вийшло один раз коли я перся в туман 300 км поспіль, не пам'ятаю скільки їхав по швидкості але явно не багато. Зато розхід порадував :rotate:
Filabatya
Member

Це має бути 150+км г, щоб такий розхід був :gigi:
Scoffer
Member

Filabatya: 08.05.2026 11:41Це має бути 150+км г, щоб такий розхід був
Або прибрати карбюратор з зіла і поставити назад штатний вприск :D

Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
Я-то думав що tablestikus зараз скаже що у нього якийсь двотоний сарай з 6-літрами по трасі, а там всього-навсього седан. 6 літрів для відносно свіжого седана це стандартний розхід.
tablestikus
Member

Scoffer
ну 12-14 це 2.0 екобуст в рестайлі фьюжен жере в знайомого жере
Scoffer
Member

tablestikus
Що я тобі можу сказати, значить машина у нього в дуже поганому стані. Не жеруть стільки седани по трасі якщо з ними все в порядку. Це вже розхід якогось ескалейда.
tablestikus
Member

Scoffer
фьюжени жеруть і це в них нормальний розхід не в гібридах всіх років випуску. Це не баг, це фіча.

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
А стоп, я перепутав з містом) на трасі 9-10. То по київу 12-14 в нього.
Ka1
Member

Катаюсь на ібіце 21року 1л турбо, то в неї розхід по місту в залежності від стилю їзди від 7 до 11л, а траса десь 5.5-6.5 л при швидкості 110-120, а на форіку 2л атмо сг5 10л не більше по місту та трасі було поки лямда не почала вмирати.
Filabatya
Member

Середня швидкість більш ніж вдвічі більша :D
Scoffer
Member

tablestikus: 08.05.2026 12:00 Це не баг, це фіча.
Це якийсь приклад суперпоганого двигла. Щоб ти розумів, моя 300-сильна хс60 і то на літру менше жере, хоча машина важча і аеродинаміка гірше.
tablestikus
Member

Scoffer: 08.05.2026 12:32
tablestikus: 08.05.2026 12:00 Це не баг, це фіча.
Це якийсь приклад суперпоганого двигла. Щоб ти розумів, моя 300-сильна хс60 і то на літру менше жере, хоча машина важча і аеродинаміка гірше.
Вони ніколи не були економічними.
Scoffer
Member

tablestikus
Так от повертаючись до першопочаткового питання чи можуть гібриди жерти по трасі більше за чистий двз відповідь - так, при поганій реалізації можуть, щоб не жерли потрібен прямий привід двз на колеса, такі реалізації існують. А в середньому по лікарні розхід по трасі буде +/- однаковий і в розрізі використання "реднек з мінесоти" сенсу в гібриді немає: економія на паливі відсутня, а машина дорожче.

Відправлено через 2 години 20 хвилин 59 секунд:
В Україні розглядають можливість запровадження щомісячного податку для власників електромобілів, який може становити приблизно 4 тисячі гривень. Ініціатори пояснюють таку ідею потребою у фінансуванні дорожньої інфраструктури, оскільки водії електротранспорту наразі не беруть участі у її утриманні через пальне.
Прийняти таке звісно засцють, але в цілому я повністю згоден з позицією що за електрички треба платити тим чи іншим методом. Дороги самі себе не побудують. Податки на бенз зараз сягають відсотків 40, для прикладу. А електрички мало того що не платять, так ще й на додаційній вартості домашньої ЕЕ сидять.
Timedemo
Member

tablestikus: 08.05.2026 10:55
Scoffer: 08.05.2026 10:36
Ну це від реалізації залежить, якщо є прямий привід повз електричну частину то не буде мати, якщо немає то можливі варіанти.
На трасі та електрика як собаці п'ята нога, ДВЗ і так в оптимальному режимі знаходиться.
Ну в мене гібрид на трасі 6-6,5л бере максимально, версія на звичайному у знайомого десь 12-14л. Але в мене батарея від двигуна підзаряджається.
у мене дизель по трасі бере 4л. тільки це нічого не значить. бо треба порівнювать авто однокласники.

Відправлено через 50 секунд:
tablestikus: 08.05.2026 11:55 Scoffer
ну 12-14 це 2.0 екобуст в рестайлі фьюжен жере в знайомого жере
це при швидкості 170-190. це дуже економні двигуни.

Відправлено через 7 хвилин 54 секунди:
Scoffer: 08.05.2026 15:09 Прийняти таке звісно засцють, але в цілому я повністю згоден з позицією що за електрички треба платити тим чи іншим методом. Дороги самі себе не побудують. Податки на бенз зараз сягають відсотків 40, для прикладу. А електрички мало того що не платять, так ще й на додаційній вартості домашньої ЕЕ сидять.
теж згоден але є багато але. Наприклад якщо взяти авто з двз. для нього на заправку треба привезти фурою паливо, Запчастини додаткові та витратні матеріали теж для них треба доставляти. Фура яка доставляє паливо на бензоколонки, та фура яка привозе запчастини для двз, ще більше розвалює дороги ніж електричка. І питання як бути з тими у кого сонячна станція. Я наприклад з 1го березня взагалі від мережі не заряджаю авто, і так по листопад місяць. Я погоджуюсь з тим, що власники електричок мають сплачувати податки., на них теж витрачаються кошти держави, реєстрація, пил від покришок, поліція, і т..д. Але вони точно мають сплачувать менше ніж ДВЗ на однаковий пробі. хочаб заради екологічності і т.д. І як наприклад бути людям, наприклад пенсіонерам які купили простеньку електричку, на якій їздять 500км на місяць. Я думаю більше буде витрат на розробку цих законів, норм, цифр і т.д. чим електрички реально зроблять шкоди.
Барбарис
Member

Timedemo, та я на бензі та дизелі не завжди 500 в місяць маю. Переважно за покупками та кудись далеко, а так велосипед. Мені ще до співмірного податку як на електро їхати і їхати. Там явно поменше має бути або фіксована ставка в рік.
fantomrulezz
Member

Timedemo: 08.05.2026 16:47Фура яка доставляє паливо на бензоколонки, та фура яка привозе запчастини для двз, ще більше розвалює дороги ніж електричка.
Ага, а фура, яка доставляє вугілля на ТЕС, з якого потім роблять електроенергію, вона по повітрю літає, і дорогам типу ніяк не шкодить.
Timedemo: 08.05.2026 16:47Але вони точно мають сплачувать менше ніж ДВЗ на однаковий пробі.
З якого це дива? Мова йде про податок на утримання доріг.
Кожне авто має сплачувати свій снесок на утримання доріг рівно пропорційно тому, як воно цю саму дорогу зношує.
Для ДВЗ цей принцип пропорційності діє +- адекватно - більш важкі авто більше палива споживають і відповідно більше за утримання доріг платять.
Типова електричка важить в півтора рази більше ніж типова ДВЗ, відповідно зношує дорогу в півтора рази більше на кілометр пробігу.
Тому і електро в ідеалі мають платити податок, який нараховується по тарифній сітці пропорційно вазі і пробігу.
Denvys5
Member

tablestikus: 08.05.2026 10:55Ну в мене гібрид на трасі 6-6,5л бере максимально, версія на звичайному у знайомого десь 12-14л.
tablestikus: 08.05.2026 11:55ну 12-14 це 2.0 екобуст в рестайлі фьюжен жере в знайомого жере
tablestikus: 08.05.2026 12:00А стоп, я перепутав з містом) на трасі 9-10. То по київу 12-14 в нього.
"Версія на звичайному" це 2.5 дуратек, а не ото хламидло екобуст
Гібрид то теж дуратек, 2.0 (хоча це буквально той же мотор що і 2.5)
І з дуратеком там на трасі буде 7-8
Scoffer: 08.05.2026 11:57значить машина у нього в дуже поганому стані.
Scoffer: 08.05.2026 12:32Це якийсь приклад суперпоганого двигла.
^

Гібрид може давати трошки переваги на трасі за рахунок ефективнішої трансмісії, краще таргетування обертів під навантаження двигуна. І те, тільки як сказав скоффер, якщо ДВС крутить колеса
tablestikus
Member

Denvys5
Я мав на увазі щодо звичайного - не гібридна версія.
Але мені дуже подобається на варіанторі їздити.
Timedemo
Member

fantomrulezz: 08.05.2026 17:28
Timedemo: 08.05.2026 16:47Фура яка доставляє паливо на бензоколонки, та фура яка привозе запчастини для двз, ще більше розвалює дороги ніж електричка.
Ага, а фура, яка доставляє вугілля на ТЕС, з якого потім роблять електроенергію, вона по повітрю літає, і дорогам типу ніяк не шкодить.
Timedemo: 08.05.2026 16:47Але вони точно мають сплачувать менше ніж ДВЗ на однаковий пробі.
З якого це дива? Мова йде про податок на утримання доріг.
Кожне авто має сплачувати свій снесок на утримання доріг рівно пропорційно тому, як воно цю саму дорогу зношує.
Для ДВЗ цей принцип пропорційності діє +- адекватно - більш важкі авто більше палива споживають і відповідно більше за утримання доріг платять.
Типова електричка важить в півтора рази більше ніж типова ДВЗ, відповідно зношує дорогу в півтора рази більше на кілометр пробігу.
Тому і електро в ідеалі мають платити податок, який нараховується по тарифній сітці пропорційно вазі і пробігу.
Про пробіг круто сказано. І що мають платити по пробігу. А тепер придумайте схему контролю і стягнення по цьому принципу.
А по поводу вугілля і електрики. ну по-перше багато хто заряджає вночі, саме коли багато надлишків, і електрички в цьому плані навіть більше допамагають системі бути навантаженною, бо регулювать піки не так просто в наших реаліях. А по друге, зараз наприклад багато альтернативних надлишків, які теж кудить дівати треба, і тут електрички теж допоможуть. Зараз в сонячні дні електрика на ринку коштує 1 копійку за 1квт. і це говорить про одне, надлишків дуже багато. А в 27 році з березня зовсім інша ситуація буде, на скидання надлишків буде сплачувати генеруюча установка. і тут знову електрички будуть допомагать. А багатьог Європейских странах, в деякі часи пікові, вже людям платять, за те що споживають, бо складно регулювати надлишки.
fantomrulezz
Member

Timedemo: 08.05.2026 21:25А тепер придумайте схему контролю і стягнення по цьому принципу.
Як варіант - повернення обов'язкового щорічного ТО, фіксація пробігу і нарахування податку по правилу Податок = коефіцієнт * вага по техпаспорту * пробіг за рік.
Коефіцієнт підібрати таким чином, щоб урівняти податок з вагою податку в вартості палива для ДВЗ аналогічної маси.
Я в цілому за обов'язкове щорічне ТО. Адекватні автовласники в принципі і так його проходять добровільно.
Але тут все складно через наш кугутський менталітет.
Обов'язково знайдуться розумники, які будуть платити хабарі, щоб на ТО занижували пробіг чи фейкову масу в техпаспорт писали.
Denvys5
Member

tablestikus
Я до того що 2.0 екобуст то не "версія без гібриду"
Я мав на увазі що "версія без гібриду" то 2.5 дюратек

В самого ф'южн 1го покоління з 2.5 гібридом - той же дюратек
Ответить