Краще б просто бокс з такім залізом випустили - більше б логікі було, хоча може воні на мажорів\олд мані орентуються
Новости
Последние статьи и обзоры
Мобільний геймінг. Огляд та тестування портативної ігрової консолі Lenovo Legion Go 2
-
Klon
CG graphikos fan
хм, цікавий девайс але як станція для ТВ\Монітора, але не за таку ціну - бо для роботи\емулів можно купити Епл бокс за 40, для пк іграшок вже ноут взяти... А для портатива дуже виликий\прожорлівий девайс, тоді взяти вже тот же крайній таблет Леново Легіон на драгон еліті і через емуль вінди щось погамати, що там 2години що тут...
Краще б просто бокс з такім залізом випустили - більше б логікі було, хоча може воні на мажорів\олд мані орентуються
-
Draqoon
Member
Не для мене.
900p-1080
90hz
SteamOS
75батка
Ціна адекватна має бути 700-800$€£
900p-1080
90hz
SteamOS
75батка
Ціна адекватна має бути 700-800$€£
-
tornadox
Member
На Андроїді є FEX + ProtonARM дякуючи Valve і виходить що бібліотека ігор практично безкінечна1234waltz: ↑ 07.05.2026 17:05Андройд випадає через відсутність купи портів.
ось новеньку Pragmata запустили
- спойлер
Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
Погоджуюся, але так виходить що Свіч мені цікавий як портативка, але ігри які там є - ні, а для мультиплатформи є кращі варіанти.waryag: ↑ 07.05.2026 16:01У нінки традиційно левову частку виторгу роблять власні ігри, а мультиплатформа може обмежуватися.
Відправлено через 5 хвилин 5 секунд:
якщо закрити очі, то проблеми немає1234waltz: ↑ 07.05.2026 14:40 Лінь дивитись сойджака з немитою головою. Що йому там муляє?
Відправлено через 9 хвилин 15 секунд:
Емуляція на андроїді це топ, але мінус що смартфони не розраховані на таке постійне навантаження і нагрів. В мене смарт ні від чого так не розігрівається як від емуляції х86.Klon: ↑ 07.05.2026 18:04тоді взяти вже тот же крайній таблет Леново Легіон на драгон еліті і через емуль вінди щось погамати, що там 2години що тут...
з цінами краще не буде ближчим часомKlon: ↑ 07.05.2026 18:04не за таку ціну
-
waryag
Member
Дивно, що немає прямих і більш успішних конкурентів: стімдеку чи асус рог.1234waltz: ↑ 07.05.2026 17:05Можемо одразу 4 пристрої порівняти. Кілограмовий хендлед монстр, Світч 2, S24 (не маю 25+, сорян, не кожен рік міняю), геймпад та Гелексі Таб 10 дюймів + геймпад та іПхон.
На телефоні незручно - немає фізичних органів керування. У щось простеньке ще якось можна потикатися, для більш складного треба геймпад.1234waltz: ↑ 07.05.2026 17:051. Найгірша портативна ігрова платформа для невибагливих ігор та емуляторів буде саме кілограмовий хендлед. Краща Гегексі, на другому місці Світч. іПхон пролітає.
Я пробував дед селс і бласфемос, трозхи пройшов, але зовсім не те.
А з геймпадом телефон втрачає зручність по основному профілю.
-
1234waltz
Member
Я вище писав, що цей пристрій розробляли глядячи на всі вдалі рішення Валв і зробивши навпаки. По факту зараз з такого формафактору тільки Дек та Леново Go S з нативною підтримкою СтімОС (та схожою конфігурацією заліза) є сенс дивитись.waryag: ↑ 07.05.2026 19:12 Дивно, що немає прямих і більш успішних конкурентів: стімдеку чи асус рог.
І то, як на мене, якщо казати про справжню портативність та зручність - воно все зливає нормальному смартфону + геймпад. Навіть якщо Світчі дивитись, то дійсно зручним та портативним можна вважати Лайт, як еталон компактності. От як випустять Лайт 2 (якщо), буде цікаво.
-
tornadox
Member
1234waltz
Я б взяв дорожчий ASUS ROG Flow Z13 Ryzen AI MAX+ 395
Тут звісно екран 13.4", але це більш універсальний і продуктивний пристрій.
Я б взяв дорожчий ASUS ROG Flow Z13 Ryzen AI MAX+ 395
Тут звісно екран 13.4", але це більш універсальний і продуктивний пристрій.
-
1234waltz
Member
Я б теж, але цінник у 160к дещо відлякує)
-
tornadox
Member
знайшов за 101к 32gb/1tb - можливо сіровози, але офіційна гарантія асуса не факт що краще1234waltz: ↑ 07.05.2026 21:44Я б теж, але цінник у 160к дещо відлякує)
та і на розетці стартують ціни від 107к
-
waryag
Member
СтімОС або аналог можна поставити де завгодно (хоча з коробки це плюс).1234waltz: ↑ 07.05.2026 19:28Я вище писав, що цей пристрій розробляли глядячи на всі вдалі рішення Валв і зробивши навпаки. По факту зараз з такого формафактору тільки Дек та Леново Go S з нативною підтримкою СтімОС (та схожою конфігурацією заліза) є сенс дивитись.
Леново просто копіювали звідусюди, але без розуміння, навіщо воно треба.
Скопіювали джойкони в свіча. Проте у нінки під них є опції в іграх. Крім того, це варіант легкого ремонту, коли здохнуть дешеві стіки. А тут - просто щоб було. Без них пристрій був би легше і дешевше.
І так всюди... Більш крінжовим був лише 11-дм асер, але його наче пригальмували.
-
Prescott
Member
Килограмм и портативній гейминг 
-
Dilfin
Member
Грати на цій штуці можна тільки як показано на фото, поклавши на стіл і підключивши клавіатуру і миш, всі інші варіанти, це тільки попробувати, бо будуть боліти руки.)
-
StreetFIGHTER2000
Member
Цікаво спробувати. Мабуть ближче до нового року візьму собі дітям на подарунок))
Вага та не олед дисплей не відлякує. З оглядів реальних користувачів це не самі більші недоліки, котрі їй приписуюють.
А так можливість приєднати до ТВ - є, і приєднати любий геймпад через шнур - є.
Більше турбує відсутність можливості її заряджання під час гри. Оце мабуть також один з важливих недоліків. Також свій звук - гівно, але в моєму випадку це всеодно лікується навушниками.
Вага та не олед дисплей не відлякує. З оглядів реальних користувачів це не самі більші недоліки, котрі їй приписуюють.
Більше турбує відсутність можливості її заряджання під час гри. Оце мабуть також один з важливих недоліків. Також свій звук - гівно, але в моєму випадку це всеодно лікується навушниками.
-
Prescott
Member
StreetFIGHTER2000: ↑ 08.05.2026 15:47Більше турбує відсутність можливості її заряджання під час гри.
-
7mindfields
Member
Які з сучасних тайтлів це сміття зможе запустити? І які з того смішного обмеженого списку будуть з притомним fps?1234waltz: ↑ 07.05.2026 12:44 П.С. Тим часом Світч 2 просто існує та важить 534 грама, даючи при цьому ті ж самі 2-2,5 години у самих важких тайтлах в автономному режимі.
-
ronemun
Advanced Member
є рішення - тонкий гладкий шлейф на шию/плечі чи підвісити за щось + телескопічна підпорка в пузо/ремінь/стіну і т.п.
+ повербанк на плечі в рюкзаку чи в кишені/на поясі - тоді внутрішній акум можна замінити на легший
Чесно сказати, то 3д окуляри виходять краще, якщо високий fps отримати. Тоді можна і міні комп з собою окремо брати, і повербанк і т.п., прямо на колесиках в чемодані
-
Karlsson
Junior
Звук как был г так и остался г. А покупать уже не у смысла, там ценник на них взлетел до 2к евробаксов по скидке и 2.9к без. Просто Леново кантора пОМидоров, и позиционируют этот продукт как премиум, хотя там премиум только название, они даже нормальный ссд типа самгунга формата 2280 с драмом не смогли запихнуть, там по прежнему 2242 с другим местом под 2280, вот и всё. Лучше взять Асус с их адекватным софтом и обновлениями, ну если хотите так же пострадать как с Леново то берите МСИ 8 серию, девайс получше но экспириэнс по софту примерно такой же.StreetFIGHTER2000: ↑ 08.05.2026 15:47 Цікаво спробувати. Мабуть ближче до нового року візьму собі дітям на подарунок))
-
1234waltz
Member
Прагмата та Реквієм на тих самих фпс, що й на базовій ПС57mindfields: ↑ 08.05.2026 17:13 Які з сучасних тайтлів це сміття зможе запустити? І які з того смішного обмеженого списку будуть з притомним fps?![]()
-
inquisition
Member
Лучше лишний раз промолчать и показаться идиотом, чем открыть свой рот и развеять все сомнения. Для тебя будет открытием беспроводная клава или ты "незаметно" прикинуЛОСЬ?Kyro: ↑ 07.05.2026 16:57Комент в стиле - сам пошутил, сам посмеялся. Код писать на дейвайсе без клавы - тебя давно из дурки выпустили? Желает оно мне.inquisition: ↑ 07.05.2026 15:48
Тупо - создавать ноут в формате консоли с весом с гантель, для которой доступно всё, что доступно для ПК, когда это всё в этой консоли никому не нужно. Хотя если представить какого-нибудь гуманоида-доярку-программиста, который купит это, чтоб регулярно в том числе использовать в качестве компьютера для повседневных рабочих задач... Не будем сбрасывать со счетовЖелаю вам посидеть поадминить что-то с такого девайса в консольке и гуях хотя б пару дней рабочих, таблички позаполнять, код пописать, ...
- ото экспириенс
![]()
Твои слова - "в формате консоли для которой доступно все что доступно для ПК".
"тебя давно из дурки выпустили? Желает оно мне." Ты лишнего на себя взяло, тупорылое борзое быдло.