Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Scoffer
Member
Фізичні носії бувають сильно різні. Наприклад касети і навіть диски випускав не тільки лише кожен, а з платівками ти обмежуєш себе попсою. Цілі сегменти музла стають просто недоступними, не кажучи вже про андегрануд сцену. Наприклад такі монстри і класика жанру як Skepticism випустили першу платівку через 25 років після того як почали виступати на сцені. Та і то тільки тому що ну як би час вже видатись на всьому можливому, через чверть століття-то.Z440_User: ↑ 06.05.2026 08:36Музика з фізичних носіїв то зовсім інша модель споживання, більш свідома.
Спотіфай це просто чергова реінкарнація радіо. Ти по радіо теж знаєш все що грає?Z440_User: ↑ 06.05.2026 08:36Це вам не спотіфай з мільярдом треків, коли слухач навіть не знає хто у нього в плейлисті грає.
-
tablestikus
Member
Для протоколу - я не мінусив)DEVES: ↑ 05.05.2026 21:47 Когда я упомянул Sony PS-LX310BT в том плане, что его достаточно для большинства желающих прикоснуться к винилу, — накидали минусов. А когда в кадре появился Audio-Technica AT-LP70xBT (те же яйца, только сбоку), то подобного не наблюдается.
Интересная штука выходит![]()
-
vdemeshko
Member
MSiAventador
мне надо максимально универсальные под разные жанры музыки (амбинет, техно, трип хоп, джаз\асид джаз, хард рок, блек метал) + кино + возможно плейстейшн. Так что пока в раздумьях вообще на каком варианте остановится - возможно даже в связке с Wiim Amp Pro (за счет наличии hdmi arc + dsp) хотя Audiolab 6000A MKII тоже как вариант. При этом да - хотелось бы полочники с вуфером 6-6.5" (команта 13.5-14кв.м. и 2-2.5м до дивана от планируемой тумбы, где будет все стоять). В итоге работают ограничения по размеру колонок и тут уже корректирую хотелки под свободное место, но да тоже пока склоняюсь в сторону MA Bronze 50 7G(18.5см) или Silver 50 7G(16.5 см) как чуть более универсальные по звуку судя по информации и тестам что находил. Как вариант еще и на активные колонки типа KEF подумывал (но там сильный риск пострадать фуверу от ребенка при размещении на тумбе
так что KEF откидываю по соображению практичности ).
мне надо максимально универсальные под разные жанры музыки (амбинет, техно, трип хоп, джаз\асид джаз, хард рок, блек метал) + кино + возможно плейстейшн. Так что пока в раздумьях вообще на каком варианте остановится - возможно даже в связке с Wiim Amp Pro (за счет наличии hdmi arc + dsp) хотя Audiolab 6000A MKII тоже как вариант. При этом да - хотелось бы полочники с вуфером 6-6.5" (команта 13.5-14кв.м. и 2-2.5м до дивана от планируемой тумбы, где будет все стоять). В итоге работают ограничения по размеру колонок и тут уже корректирую хотелки под свободное место, но да тоже пока склоняюсь в сторону MA Bronze 50 7G(18.5см) или Silver 50 7G(16.5 см) как чуть более универсальные по звуку судя по информации и тестам что находил. Как вариант еще и на активные колонки типа KEF подумывал (но там сильный риск пострадать фуверу от ребенка при размещении на тумбе
-
Z440_User
Member
Це ти кажеш людині, у який окрім вінілового програвача ще присутній катушечник та касетна дека... І дві шухляди плівок.Scoffer: ↑ 06.05.2026 11:36 Фізичні носії бувають сильно різні.
Да, CD у мене немає і не було, але то мій свідомий вибір.
Да ладно? Цікаво, цікаво.Scoffer: ↑ 06.05.2026 11:36 а з платівками ти обмежуєш себе попсою
Пан про NuclearBlast чи NapalmRecords не чув? Не кажучи про інші... Це якщо торкнутися теми металолому.
А ще є джазові лейбли, та інші невеликі студії, що самі штампують вініл. Хоч попсу, хоч електроніку, хоч важке, хоч психодел або класику...
Якщо виконавець видався на фізичному носії, то ти його купиш за бажанням, якщо виконавець умовний "bandcamp'only" то при всьому бажанні навіть HiRes flac не знайдеш, не те що фізичний носій.
Бумласка....Scoffer: ↑ 06.05.2026 11:36Skepticism
ще бумласка...
Ще можна Alloy та Ordeal на вінілі взяти
Хто винен? Носій чи бажання/можливості гурту випустити?Scoffer: ↑ 06.05.2026 11:36 випустили першу платівку через 25 років після того як почали виступати на сцені.
Зазвичай більшість знаю, бо радіо доволі обмежений репертуар грає.Scoffer: ↑ 06.05.2026 11:36 Ти по радіо теж знаєш все що грає?
Ютуб-мюзік-спотіфай в рандомному плейлисті вгадую тільки гурти які колись чув, щось невідоме - звісно не знаю хто це.
Але це мова про рок/метал-музику.
Последний раз редактировалось Z440_User 06.05.2026 12:32, всего редактировалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Звісно носій. Ти ціни бачив на нарізку платівки? І на диск? Різниця в 15-20 раз. Звідки гроші у андеграундних групп?Z440_User: ↑ 06.05.2026 12:12Хто винен? Носій
-
tablestikus
Member
кхе-кхе, оце тіки переслухав)Scoffer: ↑ 06.05.2026 11:36а з платівками ти обмежуєш себе попсоюZ440_User: ↑ 06.05.2026 08:36Музика з фізичних носіїв то зовсім інша модель споживання, більш свідома.

-
Z440_User
Member
Я там віще в повідомлені додав ще вашого Skepticism'у.Scoffer: ↑ 06.05.2026 12:32Звісно носій. Ти ціни бачив на нарізку платівки? І на диск? Різниця в 15-20 раз. Звідки гроші у андеграундних групп?Z440_User: ↑ 06.05.2026 12:12Хто винен? Носій
Звісно що платівка дорожча за компакт. Але купувати чи не купувати - особисте бажання окремо взятої людини.
Як і багато іншого. Дехто колонками Романтика задоволений, хтось окрім як підлогових гробів по 50кг кожен іншої акустики не сприймає, комусь спотіфая з мобілки на блютуз-колонку за очі, а комусь тракт за тону баксів давай...
Деяких андеграундних гуртів навіть на CD немає, digital-only
І шо?
Все одно, фонотека на фізичному носії це зовсім інше відношення до музичної творчості. По перше це гроші і ти береш те що тобі дійсно подобається (я принаймні прослуховую роботу, перед тим як прийняти рішення про покупку вінілу), далі вже фетіш з поліграфією, ритуал запуску і нагорода у вигляді музики з колонок, того матеріалу що тобі дійсно подобається і це хочеться послухати та розчути все до найменших дрібниць і послухати не один раз та забути.
Це зовсім інша культура споживання музичної творчості виконавців. Є прив'язка тактильних відчуттів, механіки руху, візульної естетики до музичного матеріалу. Воно все в комплексі по іншому налаштовує психологічно до сприйняття музики. Це не стрімінгове радіо без будь якої емоціональної прив'язки, з яким дуже часто прослухав та забув.
-
Scoffer
Member
Я в курсі що вони випустились на вінілі. В 2018му році. Гурт, котрий виступає з 91го і став легендою. Інших теж треба почекати років 25-30?)))Z440_User: ↑ 06.05.2026 12:44Я там віще в повідомлені додав ще вашого Skepticism
-
vdemeshko
Member
вот так наверно будет понятнейRadio Bay: ↑ 03.05.2026 20:12Відправлено через 35 секунд:
- Цікава спектрограма
vdemeshko: ↑ 03.05.2026 20:11иногда даже много![]()
![]()
-
Z440_User
Member
Згадав прикол.
Гурт Dimmu Borgir, альбом "Death cult armageddon", поки не взяв конверт платівки в руки, навіть не звертав до цього що на ньому зображено автомобільну корзину зчеплення
А на конверті Iron Maiden "Somewhere in time", там стільки "пасхалок" зображено, розглядати і розглядати...
Відправлено через 17 хвилин 56 секунд:
)
Morton на фізичному носії (CD) тільки дебютник 2011року можна придбати.
І шо?
Гурт Dimmu Borgir, альбом "Death cult armageddon", поки не взяв конверт платівки в руки, навіть не звертав до цього що на ньому зображено автомобільну корзину зчеплення
А на конверті Iron Maiden "Somewhere in time", там стільки "пасхалок" зображено, розглядати і розглядати...
Відправлено через 17 хвилин 56 секунд:
Motanka на вінілі вийшли зі своїм дебютником (у мене єScoffer: ↑ 06.05.2026 12:54 Інших теж треба почекати років 25-30?)))
Morton на фізичному носії (CD) тільки дебютник 2011року можна придбати.
І шо?
-
Scoffer
Member
Так а нашо себе обмежувати в гарному музлі? Щоби що?)Z440_User: ↑ 06.05.2026 13:17І шо?
Розумійте правильно, як ритуал вініл я схвалюю, бо а чом би і ні. Але принципово слухали лише з вініла це щось з послідовувачів Леопольда фон Захер-Мазоха)
-
Ostin
Member
Нічого страшного в цьому немає. Люди і фільми так дивляться після роботи, не з BD, а через стрімінг чи піратську резку, а наступного дня фіг навіть скаже, як воно називалось, бо було загалом таке собі. В деяких людей в машині музика ніколи не вимикається, а що воно слухали - ніхто ніколи не скаже, бо то фон. Я одного разу взяв у жінки книжку прочитати. І прочитав. Але навіть не згадаю, як вона називалась) А чому? Бо хотілось саме почитати щось, а нічого путного під рукою не було, і слухати не хотілось. То який з цього висновок? Та ніякий. Є улюблене щось, на чому людина акцентується та займається фетишом через різні свічки\освітлення\випивку\музику і т.н. Навіть ті ж фільми можна з фіз. носіїв виключно дивитись.Z440_User: ↑ 06.05.2026 08:36Людина знімає навушники в яких щось грає і не може назвати що вона щойно слухала, лізе в плейлист та читає що у неї там грає...
Спотіфаєм та іншим стрімінгом не користуюсь на постійній основі, але загалом факт фонової музики сприймаю як цілком звичне явище. Так живуть мільйони (якщо не мільярди) людей. А ви тут їх хаєте, бо вони платівку не купили...
А от навпаки претензії були б цілком доречними) Типу вбухано купу грошей в акустику, вініловий програвач, людина сіла в крісло і щось увімкнула. А на запитання "що грає зараз?" каже - глянь, там має бути написано) Але якщо відкинути всі умовності - то чому б і ні?
Це загалом стосується майже будь-якої сфери, куди людина хоче заглибитись. Це класно. Але людина не в силі осягнути все-все в цьому житті на якісному рівні. Ні грошей, ні часу, ні сил не стане. Навіть зайти в нашу форумну велосипедну тему) Там же без перекладача та ші-агента не розібратись, про що люди говорятьZ440_User: ↑ 06.05.2026 12:44зовсім інша культура споживання
-
Z440_User
Member
Так а ніхто нікого не обмежує. Подобається щось до рівня "хочу купити" - купуй. Хоч касету, хоч котушку, хоч платівку, хоч HiRes на стрімінгу хоч...Scoffer: ↑ 06.05.2026 13:26 Так а нашо себе обмежувати в гарному музлі? Щоби що?)
Дак я і не слухаю принципово вініл. В мене є ще стрічка, яку я періодично пишу чимось новеньким якщо є бажання.Scoffer: ↑ 06.05.2026 13:26 Але принципово слухали лише з вініла це щось з послідовувачів Леопольда фон Захер-Мазоха)
Стимул купити НОВУ платівку це мінімум 95% треків що сподобалися. Так би мовити "прохідний поріг". З чимсь старим там окрема історія з купою своїх факторів.
І стрімінгове я також "слухаю", в машині чи на вулиці, чи в гаражі, чи коли по хаті з пилососом/шваброю бігаю...
Я не це мав наувазі.Ostin: ↑ 06.05.2026 13:37 Спотіфаєм та іншим стрімінгом не користуюсь на постійній основі, але загалом факт фонової музики сприймаю як цілком звичне явище. Так живуть мільйони (якщо не мільярди) людей. А ви тут їх хаєте, бо вони платівку не купили...
От якщо у вас спитати: "Назвіть декілька улюблених виконавців/гуртів? Ну того що вам подобається. Хоча б одного."
Ви ж назвете? Хоч одного якогось згадаєте? Ну того хто вам подобається/запам'ятався.
А там: "а-а-а-а..., е-е-е-е..."
- "Ну от що ви зараз слухали?"
- "а-а-а-а, е-е-е-е, незнаю..." лізе дивитися в плейліст щоб назавати хоч якогось виконавця...
- Яку музику ви слухаєте?
- Різну, я меломан
- назвіть якогось виконавця/гурт
- е-е-е-е..., а-а-а-а...
- байдуже якого, якогось відомого чи улюбленого
- е-е-е-е...., а-а-а-а....
- От що ви слухали?
- е-а-а-а-е-е... #лізе в плейліст...
-
Ostin
Member
Z440_User
Якби я зараз ріс в цій культурі стрімінгу, то фіг його знає, як воно було б) Так, я колись ще касети купував і слідкував за виходом нового альбому) То ж старий досвід він дає свій відбиток. Тому вказана усвідомленість при виборі музла - це ще може бути як пережиток, насправді) Я от навіть в цифрі маю лише те, що вже переслухав хоча б раз, одобрив і зберіг на SD-картку в плеєр. І ще колись хотів би послухати. Але маю підозру, що це не якісь мої видатні якості в дисципліні чи усвідомленості, а просто дитинство з касетами
Якби я зараз ріс в цій культурі стрімінгу, то фіг його знає, як воно було б) Так, я колись ще касети купував і слідкував за виходом нового альбому) То ж старий досвід він дає свій відбиток. Тому вказана усвідомленість при виборі музла - це ще може бути як пережиток, насправді) Я от навіть в цифрі маю лише те, що вже переслухав хоча б раз, одобрив і зберіг на SD-картку в плеєр. І ще колись хотів би послухати. Але маю підозру, що це не якісь мої видатні якості в дисципліні чи усвідомленості, а просто дитинство з касетами
-
Z440_User
Member
Ostin, можливо, можливо.
А ще не всі люди сприймають музику як музику. Щось бубонить і ладно.
Так само, наприклад, як і не всі музиканти сприймають танці, в сенсі от хто, хто, а музикант має відчуття ритму та музики, але не може співставити рухи із музикою, а тим паче побачити "історію" яку танцюють.
Ну це як приклад того що хотів сказати.
А ще не всі люди сприймають музику як музику. Щось бубонить і ладно.
Так само, наприклад, як і не всі музиканти сприймають танці, в сенсі от хто, хто, а музикант має відчуття ритму та музики, але не може співставити рухи із музикою, а тим паче побачити "історію" яку танцюють.
Ну це як приклад того що хотів сказати.
-
Radio Bay
Member
Тут буває по-всякому, я слухаю і так, і так. Буває, просто грає режим радіо, оп, щось цікаве, пошукав, почитав, може й скачав.Z440_User: ↑ 06.05.2026 08:36лізе в плейлист та читає що у неї там грає...
- Так я находжу, наприклад, таке і дуже різне, що залітає у колекцію
-
-
MSiAventador
Member
Wiim Amp Pro ==25К , Audiolab 6000A MKII ==62К. У обоих не топовій цап , правда у Аудиолаба усилительная часть уже аудиофильская.vdemeshko: ↑ 06.05.2026 12:04 MSiAventador
мне надо максимально универсальные под разные жанры музыки (амбинет, техно, трип хоп, джаз\асид джаз, хард рок, блек метал) + кино + возможно плейстейшн. Так что пока в раздумьях вообще на каком варианте остановится - возможно даже в связке с Wiim Amp Pro (за счет наличии hdmi arc + dsp) хотя Audiolab 6000A MKII тоже как вариант. При этом да - хотелось бы полочники с вуфером 6-6.5" (команта 13.5-14кв.м. и 2-2.5м до дивана от планируемой тумбы, где будет все стоять). В итоге работают ограничения по размеру колонок и тут уже корректирую хотелки под свободное место, но да тоже пока склоняюсь в сторону MA Bronze 50 7G(18.5см) или Silver 50 7G(16.5 см) как чуть более универсальные по звуку судя по информации и тестам что находил. Как вариант еще и на активные колонки типа KEF подумывал (но там сильный риск пострадать фуверу от ребенка при размещении на тумбетак что KEF откидываю по соображению практичности ).
MA Bronze 50 7G в тандеме с 9038Q2M на усилке в классе Д (Wiim Amp Pro) могут играть так что захочется сабвуфера...
-
Radio Bay
Member
MSiAventador: ↑ 06.05.2026 16:40MA Bronze 50 7G
- Середина - яд
-
-
vdemeshko
Member
Radio Bay
там 6-ое поколение в обзоре с 5.5" вуфером, а 7-го уже 6", но возможно как раз в разрезе ограничения по ширине то их тоже буду рассматривать в перспективе
тут то с усилителем скажем так не такая проблема - места хватает то под него - у тумбы что планирую нижняя широкая открытая полка(а вот пол полочники ограничение по ширине - так шо пока блекауты не спешу и варианты перебераю).. но вообще да они у меня в топе вариантов за счет большой универсальности.
MSiAventador
усилитель то могу и рассмотреть кроме Audiolab и Hagel H95/120(по скидкам они рядом с аудилабом могут быть) к примеру
с колонками бОльшая проблема - тут ограничения по размеру есть. а может Wiim Amp Pro как пред для начала (у него и DSP и долби декодер и hdmi arc) - а потом докупить тот же Hagel как УМ - в общем там много вариантов
там 6-ое поколение в обзоре с 5.5" вуфером, а 7-го уже 6", но возможно как раз в разрезе ограничения по ширине то их тоже буду рассматривать в перспективе
MSiAventador
усилитель то могу и рассмотреть кроме Audiolab и Hagel H95/120(по скидкам они рядом с аудилабом могут быть) к примеру
-
Radio Bay
Member
vdemeshko: ↑ 06.05.2026 17:42там 6-ое поколение в обзоре с 5.5" вуфером, а 7-го уже 6"
- Только в профиль
-