be quiet! випускає системи охолодження Dark Rock 6 та Dark Rock Pro 6 з напівпасивним режимом

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

erkins007: 05.05.2026 20:05то значит что воздух будет просто громче.
Не ради спора - просто при средней нагрузке Dark Rock Pro 4 и 5 "шумят" на 15-18 дБ - т.е. практически бесшумно в закрытом корпусе и под столом. Водянка тоже шумит и никогда не будет на уровне 0 дБ - так что сравнение бессмысленно - уровень шума до 25-30 дБ - это очень тихо, на уровне шёпота...
CnC_General
Member

aaleksandrenko: 05.05.2026 17:29
FarCry: 05.05.2026 17:18 Люблю Be Quiet и часто ставлю их клиентам... но мне не нравится, что они начали ставить кастомные вентиляторы одетые в пластик. Их будет сложнее заменить, чем обычные с проволкой. ¯\_(ツ)_/¯

З одної сторони так. З іншої в бікваєт заявлений напевно найбільший ресурс роботи. Для сайлент вінгс 4 це до 300 тис годин. Навіть 100 тис годин це більше 11 років безперервної роботи. А можливий брак перевіриться протягом гарантії.
Або ж є Noctua NH-D15 G2 Chromax.Black ;)

я не знаю як вони рахують ті самі 300 000 годин роботи. якщо із регулярним техобслуговуванням, тоді повірю.
До цього часу орієнтувався на інформацію, що вентилятори втулка працюють 30 000-50 000 годин,
спойлер
втулка гідропідшипник десь 50-60 000 годин - 100 000 годин безперервної роботи. втулка + 1 шарикопідшипник орієнтовно десь 100-120 000 годин роботи, два шарикопідшипника орієнтовно 150 000 годин безперервної роботи. Два гідро-шарикопідшипника орієнтовно 200 000 годин роботи, але це вже серверні вентилятори.
за вентиляторами давно слідкую, та ставлю своїм клієнтам регулярно. залежно по їх потребам (тихий комп, продувався, ігровий по максимуму). реобаси залман або титан для прискіпливих.
В мене стояли мої улюблені титани на два шарикопідшипника 80х80. були і ноктюа, сайлент вінги, гемберди, скайз.... скайз 120ка на гідропідшипнику пропрацював 14 років. перед цим здох ноктюа. сайлент вінги на підшипнику вийшли з ладу акурат перед ноктюа.
MessiaH: 05.05.2026 17:37 Кому нужны эти воздуханы когда есть вода???

мені треба. один раз налаштував та забув. раз в рік розбирай та чисти корпус від пилу. навіть термопаста через рік все ще густа та тягнеться. замінити не потрібно.
Sanьka
Member

Artem_M: 05.05.2026 15:55по ціні нормальної водянки.
Одна помпа з резервуаром до нормальної водянки коштує як цей кулер ;)

Отправлено спустя 58 секунд:
4 і 5 серія виглядають солідніше
CnC_General
Member

FirstTDM: 05.05.2026 17:04
Artem_M: 05.05.2026 15:55Пропоную обговорити be quiet! випускає системи охолодження Dark Rock 6 та Dark Rock Pro 6 з напівпасивним режимом

Хорошие девайсы... у меня уже почти год трудится Dark Rock Pro 5 - всё отлично, абсолютно тихо, холодно и в водянке нет необходимости...

в мене Skythe Ninjа 2 працює з 2008 року. На той час мені закортіло саме цей кулер купити. Як на мене була дуже вдала покупка. Замінював тільки вентилятори.
для процесорів 45-65Ватт просто пасивний режим. Якщо з оверклокінгом то додавав вентилятор. Процесори з ТДП 125Ватт ставив два вентилятори на обдув, вмикав в біосі оберти залежно від температури та вперед.

Кожному подобається те що він хоче.

У мне з водою не склалось - треба через рік півтора змінювати або чистити охолоджувальну рідину. забиваються канали. через три роки міняти повністю весь радіатор. Про вентилятори та чистку від пилу радіатора промовчу. Для себе зробив висновок, що всю систему з водяним охолодженням мені варто продавати цілком разом. та купляти нову!!!

Можна розглядати варіант водянки тільки коли береш серверні процесори для ігрової системи. 64 ядра 128 потоків, кількість ліній ПСІ-Експрес зашкалює. там без варіантів як утримати такий теплопакет.
FirstTDM
Member

CnC_General: 05.05.2026 20:44Кожному подобається те що він хоче.
У мне з водою не склалось - треба через рік півтора змінювати або чистити охолоджувальну рідину. забиваються канали. через три роки міняти повністю весь радіатор. Про вентилятори та чистку від пилу радіатора промовчу. Для себе зробив висновок, що всю систему з водяним охолодженням мені варто продавати цілком разом. та купляти нову!!!
Полностью согласен! Пробовал воду - надоели проблемы с чисткой/заменой, да и шум от водянки хорошо слышен, если ничего не подбирать вручную и тонко не настраивать, да и цена...
enkosxs
Member

KRACUBO! Я конечно не особо часто сталкиваюсь с железом, но на моей памяти это чуть ли ни первые кулера которые смогли в дизайн после кулер мастестер V8
спойлер
Изображение
Melofon
Member

Чтото они очень сильно понизили предтоп по соавнению с топом (я о воздухе конкретно) раньше в пятой серии не про версия радиатором вообще не отличалась и просто имела один 120мм и один 135мм вентили, а топ имел два по 135мм, а теперь топ имеет как раньше предтоп один 120мм и второй 135мм а предтоп вмего один 135мм и одну башню, печалька, и раньше и по тдп между ними была разница в 20ватт а теперь аж все 80 ватт!!! Но не думаю что у топового нового кулера эффективность сильно лучше чем у старого топа, разве что если у него обороты максимальные выше.
Afit
Member

erkins007: 05.05.2026 20:05 den888
Глупо спорить что водяное охлаждение будет тише. Это не значит что нужно надевать наушники, это значит что воздух будет просто громче.
Ваша попытка уйти в крайности смотрится крайне странно
Эх... Поспорил бы я с тобой, да никак не сравнить мой U14S с любой твоей водой, в паре с R7 7700. Всё что угодно в корпусе бы ты услышал, но не его
erkins007
Member

den888: 05.05.2026 20:15да-да, один вентилятор 140 мм у воздуха, и 2-3 120-140мм у водянки
Да, потому что обороты у этого одного у воздуха будут куда выше.
aaleksandrenko
Member

Sanьka: 05.05.2026 20:40
Artem_M: 05.05.2026 15:55по ціні нормальної водянки.
Одна помпа з резервуаром до нормальної водянки коштує як цей кулер ;)

Отправлено спустя 58 секунд:
4 і 5 серія виглядають солідніше
ще б порівнювати кастомну водянку з повітрям кулером :D
А так за 100 євро можна взяти той же be quiet! Pure Loop 3 360. Ще економія на 3 корпусних вентиляторах буде ;)
Так що бюджетна водянка бікваєт вже коштує так само як топове повітря і все більше людей на них поглядають.
Хоча для карти нижче 5080 брав би напевно повітря. А так в малому корпусі такий собі варіант як на мене.
Melofon
Member

CnC_General: 05.05.2026 20:44треба через рік півтора змінювати або чистити охолоджувальну рідину. забиваються канали.
На нормальной жиже так быстро не забиваються каналы, обычно по крайней мере, да и жижу можно менять реже если она с присадками, а если жижа какая-то плохая или это просто обычный дистилят то наверно да стоит её менять раз в года и чистить каналы за одно, у меня на разборной Alphacool так было на обычном дистиляте, а на жиже она держалась подольше бо и налета меньше образовывалось и другой шняги. Но вроде у готовых AIO изначально не обычная вода а какая-то жижа с присадками чтобы она могла выдержать гарантийные 2-3-5-6 лет (например у той же арктик 6 лет).
den888
Member

erkins007: 05.05.2026 21:28
den888: 05.05.2026 20:15да-да, один вентилятор 140 мм у воздуха, и 2-3 120-140мм у водянки
Да, потому что обороты у этого одного у воздуха будут куда выше.
нет.
у вас водянка, какие обороты? (правда глупый вопрос, если попытаться на него ответить? сразу возникает вопрос, с каким процом, в простое, под нагрузкой в prime или в игре)
evenmore
Member

Megaclite: 05.05.2026 19:14 Be quiet здулися.
По відчуттям ця контора закриється в десь в наступні 2 роки
Что не так/по каким признакам?
Megaclite
Member

evenmore: 05.05.2026 22:17
Megaclite: 05.05.2026 19:14 Be quiet здулися.
По відчуттям ця контора закриється в десь в наступні 2 роки
Что не так/по каким признакам?
Релеватність і присутність їх зменшилась на фоні китайських виробників, які дають таку же якість дешевше і деколи краще.
Да і самих виробників кулерів/корпусів стало багато.
Корпуса від be quiet вобше ні про що.
А оскільки компанія німецька, податки в зарплати треба платити високі.
+ ще криза памяті і мало хто компи збирає тепер.
Тому є сумніви до їх існування в майбутньому.
Хіба вони позвільняють лишніх і людей і в напів-сонному стані будуть плисти дальше.
evenmore
Member

Megaclite: 05.05.2026 22:50 Релеватність і присутність їх зменшилась на фоні китайських виробників які дають таку же якість дешевше і деколи краще.
Да і самих виробників кулерів/корпусів стало багато.
Корпуса від be quiet вобше ні про що.
А оскільки компанія німецька, податки, зарплати треба платити високі.
+ ще криза памяті і мало хто компи збирає тепер.
Тому є сумніви до їх існування в майбутньому.
Хіба вони позвільняють лишніх і в напів-сонному стані будуть плисти дальше.
Китайцы делают нормальные радиаторы, но не вентиляторы. Ноктуа же не хороните?
Дурацкие, с точки зрения использования пространства и эффективности охлаждения, корпуса - би квает делали годами, но их покупали. Модели последних лет, те же light base, на фоне старых смотрятся отлично.
FirstTDM
Member

Megaclite: 05.05.2026 22:50Релеватність і присутність їх зменшилась на фоні китайських виробників, які дають таку же якість дешевше і деколи краще.
Ну как бы на качество БП от be quiet! особо никто и не жалуется - большой выбор современных моделей...
Megaclite: 05.05.2026 22:50Да і самих виробників кулерів/корпусів стало багато.
Это да... много... но как-то спокойнее и комфортнее взять кулер Dark Rock Pro и корпус Dark Base...

Глянул по хотлайну - БП 36 вариантов, корпусов 44, охладов так вообще 100 шту - не вижу я какого-то умирания у be quiet
CnC_General
Member

FirstTDM: 05.05.2026 23:06
Megaclite: 05.05.2026 22:50Релеватність і присутність їх зменшилась на фоні китайських виробників, які дають таку же якість дешевше і деколи краще.

Ну как бы на качество БП от be quiet! особо никто и не жалуется - большой выбор современных моделей...

брату зібрав системник з 600В БП от be quiet! . всередині на шасі плати блока живлення видніється маркування від FSP.
тобто вони замовили партію блоків живлення, а всередину вставили свій вентилятор. та продають під своїм лейблом.
Сам бачив та ремонтував блок живлення від Chieftek 560W модульний. усе всередині там з маркуванням High Power з різницею в кілька місяців кожна плата.
FirstTDM
Member

CnC_General: 05.05.2026 23:45брату зібрав системник з 600В БП от be quiet! . всередині на шасі плати блока живлення видніється маркування від FSP.
тобто вони замовили партію блоків живлення, а всередину вставили свій вентилятор. та продають під своїм лейблом.
Имхо, в бюджетных моделях такое у многих брендов бывает... я имел ввиду БП платина/титан Dark Power от 850Вт и выше...
CnC_General
Member

Я не знаю як там зараз з топовими комплектуючими прям аж топчик. платина, титан чи даймонд.
мої розрахунки для системника були такі.
спойлер
проц райзен 7500 + 32Гб ДДР5 -100Вт
материнка, диски, ДВД - 100Вт
Для відеокарти 400Вт. цього досить навіть для жирафа 4070Ті який брат хотів собі купити. після неї ще 100Вт зверху запасом буде.

Тобто зараз не бачу для себе необхідності та такої вже потреби аж аж необхідно купляти платинові чи титанові блоки живлення. Головне скільки з тих вказаних Ватт я отримаю гарантовано. Саме той був куплено що знав там 600Вт може бути реально. Та взяв з запасом 100Вт для довгої роботи.
Раніше у голден пауер, гембьорд тощо були питання до ватності. з 550 реальних було десь 350-380.
А зараз з цим покраще стало. та й ціна відповідає!
FastBullet
Member

Годы идут, а меняется только цифра в названии) По сути только комплект креплений другой...Чем он отличается от Scythe Ninja Rev. 1 вообще не ясно или того же Thermaltake
Поэтому в 95% случаев лучше купить ID_coolings e 224 xt, Jonsbo или подобный, которые вообще в свое время по 500-600 грн продавались (сейчас 800-900 грн) и купить за 200 грн к нему Арктик Р12 (кого не устраивает китайская вертушка).
Вода в основном подходит для любителей, ну типа потратить деньги и чтобы было по-дороже (и вода не тише будет), для тех кто не шарит в компе ну и прочих там, кто любит там что-то доказывать))
А так как все игровые процессоры типа 5800Х3Д, 7800Х3Д и 9800Х3Д прекрасно работают при лимитах до 100 Вт, а 5800Х3Д даже с завода с него не выходит (это ж по сути 5700Х с 3Д кешем), то кому сдалась та водянка, когда "воздух работает по 20+ лет и будет работать дальше). Про более простые модели даже говорить нечего
Ну любителям Интел, ну тут под 14900к да еще и с попытками разгона - там даже водянка может не спасти :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Ответить