Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

wow_w: 05.05.2026 09:46 А я б навпаки взяв, щось по мінімуму, якщо почне їздити то купити нор мальне і вже під той стиль заїздів який їй буде цікаво. Знаю купу випадків, коли купували, щось пристойте для подруги/жінки, щоб разом кататись, а її вистачало на один максимум два рази. Хіба якщо одного зросту то купити їй інший тип велосипеду, якщо не буде їздити то в тебе буде хоча б два різних
Як раз мій випадок, дружина катає два рази на рік, так ще й зріст малий на мене.
2к євро стоїть у підвалі
Hotspur
Member

dead_rat: 05.05.2026 01:05Так і шо? Воно не переключатиме чи що станеться?
буде скакати туди сюди. в мене таке було. без переключення просто само

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
p0_x_1: 05.05.2026 07:59 Дякую за поради та розуміння, буду трохи збільшувати ще бюджет та шукати щось більш-менш сучасне. В свій час наїздився на недорогих трансмісіях, дешевих вилках, альтусах, звичайних осях, воно в мене вмирало хоча я навіть обережно намагався відноситися, тож не має бажання брати щось таке "аби їздило", "щоб спробувати" щоб воно все одно за ті 10 тис померло та прийшлося купувати знову. Наразі не хочеться купити дівчині, я к пан вище гарно підмітив, вел який буде проблемами генерувати розчарування а не радість
до будь якого вела треба трошки рук і 100500 інструментів. В мене десь 3 100 літрових ящика забиті отим всім. а я не люблю загалом туди лазити і маю аж 3 чудових механіка. Щоб ти розумів в мене є шприці для прокачки Шимано гідравліки і для заливання герметика :gigi: і це окремі шприці :lol:
dead_rat
Member

Hotspur: 05.05.2026 19:38 і це окремі шприці :lol:
А ти хотів у гальма герметика бахнути? :laugh:
unique-neon
Member

Я герметик через борт лив :rotate:
Hotspur
Member

unique-neon: 05.05.2026 20:55Я герметик через борт лив
суровий мужик :D

Відправлено через 54 секунди:
dead_rat: 05.05.2026 20:25А ти хотів у гальма герметика бахнути?
ні але за кількістью шприців зажимів і перехідників це вже хімічна лаба виходить :rotate:
Барбарис
Member

dead_rat, 2К не обов'язково, але повну шляпу теж не варто брати.
Hotspur
Member

Барбарис: 05.05.2026 22:47повну шляпу теж не варто брати.
повна шляпа ще і не їде :rotate:. за 20 000 реально взяти норм хардтейл на осях і з вилкою. далі не обов'язково
Ostin
Member

p0_x_1: 05.05.2026 07:59воно в мене вмирало
Колись жіночка могла отримати в подарунок якийсь совковий "Салют" і відкатати на ньому років 20) І це я про реальні спостереження ще з дитинства (звісно ж, з необхідною заміною зламаних деталей). А у вас все вмирає за сезон на сучасних велах)
dead_rat
Member

Ostin: 06.05.2026 14:00
p0_x_1: 05.05.2026 07:59воно в мене вмирало
Колись жіночка могла отримати в подарунок якийсь совковий "Салют" і відкатати на ньому років 20) І це я про реальні спостереження ще з дитинства (звісно ж, з необхідною заміною зламаних деталей). А у вас все вмирає за сезон на сучасних велах)
То трохи легенди про надійність радянських велів. В реалі в більшості вони жили по 30 років, бо на них виїздили за пивом два рази за літо.
Ostin
Member

dead_rat
Та я сам колись в дитинстві встиг на савецькому велі поїздити. Ніяке воно не супер надійне, але заміна запчастин - копійки. А з страшних поломок в дорозі - це пробите чи погнуте колесо, коли треба було тягнути цей хлам додому. І так, це не про сотні км за ходку. Але щодо два виїзди за літо - це не так. Отой конкретний салют міг тридцятку (+\-) у вихідні за день відходити) Бо їздив до батьків у село) А в робочий день десь 5-7, рідше до 10. Це був робочий інструмент, і він собі їздив та й їздив. Чому там ламатись, це ж вело?)
Але, імовірно, перший вел для жіночки (дівчини) обирається теж не як інструмент для важкого турингу. Швидше як "зганяти на роботу і у вихідні покататись". То я бачу таку ж аналогію. Їде та й їде, до чого тут роздувати бюджети? А не сподобалось - то й не дуже шкода.
Барбарис
Member

Ostin, їздив 30 років на лисій гумі та одному ланцюгу, який потім проскакував і на кожній ямці рахував яйця? :laugh:
Барбарис
Member

Оем-китайці з X-LAB виготовили один з найлегших шосерів RT9(десь 6,2 кг), але на 4 тисячі дешевше скота і спеша. Без аеротруб та на дубових колесах(на алю дт свіс в оглядах ніби вогонь). Окремо фреймсети ще не продають. Мені хочеться зібрати щось таке, але зупиняє відсутність гарної дороги. Хіба по відремонтованому шматку траси ганяти 20 км туди, 20 назад. Але по одному й тому ж краєвиду не цікаво.
dead_rat
Member

Барбарис: 07.05.2026 06:44 Оем-китайці з X-LAB виготовили один з найлегших шосерів RT9(десь 6,2 кг), але на 4 тисячі дешевше скота і спеша. Без аеротруб та на дубових колесах(на алю дт свіс в оглядах ніби вогонь). Окремо фреймсети ще не продають. Мені хочеться зібрати щось таке, але зупиняє відсутність гарної дороги. Хіба по відремонтованому шматку траси ганяти 20 км туди, 20 назад. Але по одному й тому ж краєвиду не цікаво.
Легкий не значить хороший, він може не мати нормальної жорсткості чи бути крихким. Звичайний Джайнт у мене 7.3 кіло без хитрощів. Та й для такого вела потрібна класна дорога у горах
Барбарис
Member

dead_rat, ніби дуже жорсткий в оглядачів і він з круглих труб, тому жорсткіше.
Але мені це й не треба, просто подобається як подібні виглядають. Можливо б виїхав декілька разів на місяць.
Просто подобається підбирати, чекати, а потім збирати :D
dead_rat
Member

Поставив на шоссер компакт гревел руль.
Вийшло добре: на топах по-вужче 40см і на дропах як 42см руль. Затестив зранку і поки задоволений.
Тепер можна і обмотку намотувать
спойлер

Изображение

Изображение
forum friendly image hosting
Hotspur
Member

dead_rat: 09.05.2026 15:19Поставив на шоссер компакт гревел руль.
Вийшло добре: на топах по-вужче 40см і на дропах як 42см руль.
мені погано від вузьких рулів, не знаю може звичка від МТБ
dead_rat
Member

Втрьох тягнули, це мабуть наш максимум.
Вкінці витягнули 33.9 до 34.1 чуть попа не репнула
спойлер
Изображение
Hotspur
Member

dead_rat: 10.05.2026 20:12Втрьох тягнули, це мабуть наш максимум.
Вкінці витягнули 33.9 до 34.1 чуть попа не репнула
дуже швидко
corruptedflesh
Member

dead_rat: 04.05.2026 14:13
У відпустці в Таіланді я якось взяв екурсію на МТБ - нас завезли на 1700 метрів вверх і далі нестися вниз по трейлам чи розбитим грунтовкам.

Дали нам хардтейли, так би мовити, дешевше не буває: муляж вилки, якісь роздовбані Шимано Альтус… воно бачило все, катає років 10, та і новим коштувало ящик пива. І навіть на такому хламі було норм гоняти, тож не переймайся, будь що адекватне буде робити.
Уахахаха ойнімагу))) але кому треба знають як ти поганяв :lol:
dead_rat
Member

corruptedflesh: 11.05.2026 00:15
dead_rat: 04.05.2026 14:13
У відпустці в Таіланді я якось взяв екурсію на МТБ - нас завезли на 1700 метрів вверх і далі нестися вниз по трейлам чи розбитим грунтовкам.

Дали нам хардтейли, так би мовити, дешевше не буває: муляж вилки, якісь роздовбані Шимано Альтус… воно бачило все, катає років 10, та і новим коштувало ящик пива. І навіть на такому хламі було норм гоняти, тож не переймайся, будь що адекватне буде робити.
Уахахаха ойнімагу))) але кому треба знають як ти поганяв :lol:
Питання було про обвіс для МТБ для дівчини.
Я поділився досвідом, що навіть старий Альтус нормально працює і нема сенсу гонятися за Деор(ну може якщо якась халява)

А так-то це тема про вєлікі, тож як би нормально, що люди пишуть як погоняли.
Ответить