Переспрямування повітря за допомогою картонок

Модификации любого компьютерного оборудования
Ответить
Автор
Member

А що, якщо я у свій корпус вставлю невелику картонку, що буде переспрямовувати повітря, наприклад, до відеокарти замість БЖ та хдд? Який буде профіт? Якою буде шкода іншим компонентам?
ред: Десь читав про подібне, але більш професійно зроблене.
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
aaleksandrenko
Member

kabostebeztak: 07.02.2026 21:23 А що, якщо я у свій корпус вставлю невелику картонку, що буде переспрямовувати повітря, наприклад, до відеокарти замість БЖ та хдд? Який буде профіт? Якою буде шкода іншим компонентам?
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
нічого толкового не буде. Але думаю це не сильно складно, покласти картонку і перевірити стрес тестами.
Для помітного ефекту, щоб направити повітря до кокретного компоненту потрібно зробити щось типу тунелю/турбіни. Де будуть мінімальні зазори між корпусним вентилятором і потрібним компонентом.
по типу як на цьому відео
waryag
Member

kabostebeztak

Взагалі, диску високі температури шікідливі. Постав хвінфо і проконтролюй температури хдд і відяхи з картонкою і без в стабільному навантаженні.
Donate
Member

kabostebeztak: 07.02.2026 21:23 А що, якщо я у свій корпус вставлю невелику картонку, що буде переспрямовувати повітря, наприклад, до відеокарти замість БЖ та хдд? Який буде профіт? Якою буде шкода іншим компонентам?
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
Щоб від цього був профіт треба мати яккусь пічку. А якщо в тебе 3600 та молодша карта профіту від цього буде мізер :rotate:
Artem_M
Member

Колись упорювався різними варіантами спрямувати потоки в корпусі Gamemax Spark Pro. Там гаряче повітря від процу і відяхи йшло в бік БЖ (сісонік на 1 кв, який при споживанні до 500 працює в пасиві). І через гаряче повітря БЖ постійно вмикав кулер, це був найголосніший вентилятор в системі, решта вентилів були 5 шт біквайтів silent wings 4. При цьому споживання було 450Вт максимум (r7 5700x + rtx3080).
Підставляв "картонки", мутив щось накштал труби :rotate: . В решті нічого це не давало). Що процу, що БЖ. Потім забив і в якісь момент переніс залізо в інший корпус - coguar uniface. Тоді ситуація кардинально змінилась. З вашим залізом той тюнінг нічого не дасть, корпус має класичну компоновку. Єдине що можу порадити - поставити зверху ще один вентиль на видув, ближче до задньої стінки.
Ответить