ТВ-приставка

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Автор
Member

Ortyomko
4K UHD Blu-ray: в среднем 80–100 Мбит/с, пиковые значения могут доходить до 128–144 Мбит/с
Для стриминга 68Мбит/с - потолок для 60 кадров/сек. (35–45 Мбит/с для 30 кадров/с)
Avenger80
Member

DEVES: 01.05.2026 15:454K UHD Blu-ray: в среднем 80–100 Мбит/с, пиковые значения могут доходить до 128–144 Мбит/с
И вот здесь 100Мбитная сеть не вывозит. Начинаются периодические фризы при воспроизведении по сети, по DLNA, к примеру. Просто у автора жёстко стоит - никакого wifi, только провод - а это ограничивает выбор, т.к. почему-то не любят ставить гигабитные порты в приставки в общей массе. Если роутер и приставка находятся в одной комнате или в соедних комнатах - можно рассчитывать на wifi, а если место не очень хорошее по приёму, то тут, конечно, желательно чтоб был гигабитный порт. Но у автора чуток другое - он категорически вообще против wifi.
Последний раз редактировалось Avenger80 01.05.2026 16:12, всего редактировалось 1 раз.
DEVES
Member

Avenger80
Читаем внимательно: 4K UHD Blu-ray. Это битрейт записи на диске.

161007.png
Avenger80
Member

DEVES: 01.05.2026 16:11Читаем внимательно: 4K UHD Blu-ray. Это битрейт записи на диске.
Так а что мне читать - я имел ввиду последний третий пункт, не стриминговые ужатые потоки, а реальные Ремуксы с торрентов по 60-80-100Гб по сети (DLNA, Samba) или через Torserve с приставки. 100Мбитное горлышко может быть слабым местом и фильм будет воспроизводиться с периодическими фризами - 10-15 сек посмотрел, образно говоря, стоп-кадр на пару секунд и так до бесконечности или вообще стоп-кадр и всё. На 100Мбитной сети нормально идёт фильм ну где-то размером 50-55Гбайт и то это уже впритык, на грани.
Васильович
Member

Ortyomko: 01.05.2026 15:29просто дивлюсь тут розглядають в районі 4к+грн
Це classic для нашого форуму, причому, для будь-якої теми)
Попросиш для компа з i5 8400 порад відеокарту оновити, так скажуть брати RTX 5070 і ніяк не нижче :gigi:
Avenger80
Member

Васильович
Вся соль в том, что приставки подорожали. Я свой Ugoos X3 Pro покупал за 2300грн по месту в магазине... И где сейчас такие цены? :( Сейчас любая более-менее нормальная приставка стоит 3000-4000-5000грн. Тот же Mi Box S уже стоит 3200грн. Вот ещё - https://nexon.ua/nexon-x12-2-32gb/ - так недавно стоила на 1000грн дешевле. :) Плюс человеку обязательно нужен гигабитный LAN и тут сразу цена улетает.
Ortyomko
Member

Avenger80: 01.05.2026 17:41 Васильович
Вся соль в том, что приставки подорожали. Я свой Ugoos X3 Pro покупал за 2300грн по месту в магазине... И где сейчас такие цены? :( Сейчас любая более-менее нормальная приставка стоит 3000-4000-5000грн. Тот же Mi Box S уже стоит 3200грн. Вот ещё - https://nexon.ua/nexon-x12-2-32gb/ - так недавно стоила на 1000грн дешевле. :) Плюс человеку обязательно нужен гигабитный LAN и тут сразу цена улетает.
і прекрасно вписується гугл стрімер
Ekz0rcyst
Member

Ortyomko
Дивився на Google TV Streamer 4K, і що можу сказати, це гарна річ і розумію що буду собі його купувати. Дякую за підказку. Я вже маю декілька гуглових приставок і досвід виключно позитивний. Колись була китайська x96 чи х98 і це жах, рідкісна хрінь, починаючи від керування, пульт максимально незручний як і інтерфейс. Також була приставка від Xiaomi, Mi TV Stick, - наче і не погано але все одно, - софт лайно бо купа безглуздої китайської дрисні. Та ж історія із китайськими телефонами, - поки не береш до рук і не починаєш користуватись все ніби і не погано, але коли взяв так і хочеться запустити в сміттєвий кошик.
Avenger80
Member

Ekz0rcyst: 02.05.2026 09:27Також була приставка від Xiaomi, Mi TV Stick, - наче і не погано але все одно, - софт лайно бо купа безглуздої китайської дрисні.
Вот тут чуток не понял - что есть китайского в софте, к примеру, у Mi Box S? Аж интересно стало. Ни одного китайского приложения не видел, ни одного иероглифа... Сертифицированный Android TV, лично у меня на первом Mi Box S. Работает с середины 2019г. и по сей день. На последних - сертифицированный Google TV. Понятно, что лучше не покупать всякие приставки X86 и т.д. на АЛИ за 600-800грн на Олвинерах и т.д. с голым андроидом и их китайской оболочкой - в общем, полный дешман. Я смотрю, что вся проблема людей хейтящих приставки, по даже опыту с жизни, в том, что вначале они все покупают китайский дешман за копейки - приставки X серии и потом у них у всех негативный опыт - так не покупайте лютый дешёвый дешман. Покупайте типа Ugoos, типа Mi Box S и т.д. и будет тогда положительный опыт.
Васильович
Member

Avenger80: 01.05.2026 17:41Вся соль в том, что приставки подорожали.
Воно то так, але, наприклад, вищезгаданий Tanix W2 на Алі по $35, що аж ніяк не чотири тисячі гривень ;)
Ekz0rcyst: 02.05.2026 09:27починаючи від керування, пульт максимально незручний як і інтерфейс
Пульт краще купити окремий, в мене якийсь дешевий зовсім noname, але працює по радіоканалу. Користуватися приємно, але донгл займає USB порт (якщо комусь це критично).
А щодо оболонки - при можливості завжди перешивати варто на Android TV/Google TV інтерфейс стандартний. Воно хоч адекватне, принаймі :D
Avenger80: 02.05.2026 11:26Ни одного китайского приложения не видел, ни одного иероглифа...
Ну, камон - то ж в Mi Box існують міжнародна та китайська версія, з відповідними відмінностями в софті.
Avenger80
Member

Васильович: 02.05.2026 11:52Воно то так, але, наприклад, вищезгаданий Tanix W2 на Алі по $35, що аж ніяк не чотири тисячі гривень ;)
Правильно. Это начальный входной порог - народный любимец. У меня знакомая купила её на Али год назад или больше, уже не помню, за 800 с чем-то гривен и пользуется на стоке. Хотя многие шьют Android TV и всё нормально. Но там 100Мбит LAN. Процессор тоже слабее, не уровня 905X3, X4. Т.е. приставка облегчённая, образно говоря не Core i, а Pentium или Celeron. :) Но фирма в народных любимцах, типа подражает или дешёвая альтернатива Ugoos.
Васильович: 02.05.2026 11:52Ну, камон - то ж в Mi Box існують міжнародна та китайська версія, з відповідними відмінностями в софті.
Так не фиг покупать китайскую версию - купите её у нас - международную.
Последний раз редактировалось Avenger80 02.05.2026 12:04, всего редактировалось 1 раз.
Васильович
Member

Avenger80: 02.05.2026 11:57Но там 100Мбит LAN.
Не знаю навіть, а навіщо більше для старого телевізора з 1080р (в кращому разі)?
Avenger80: 02.05.2026 11:57Так не фиг покупать китайскую версию - купите её у нас - международную.
Китайська дешевшою буде. Але з прямими руками її, скоріш за все, завжди можна зробити "міжнародною" ;)
Avenger80
Member

Васильович: 02.05.2026 12:02Не знаю навіть, а навіщо більше для старого телевізора з 1080р (в кращому разі)?
Автор темы ищет гигабитный Lan.
Васильович: 02.05.2026 11:52Пульт краще купити окремий, в мене якийсь дешевий зовсім noname
Я купил с Ugoos ещё пять лет назад пульт G50S - прекрасный пульт, до сих пор отлично работает.
Васильович
Member

Avenger80: 02.05.2026 12:17Автор темы ищет гигабитный Lan.
Може я вже сліпий, але бачу, що якраз саме автор теми шукає просто недорогу приставку для старого телевізора :shuffle:
А на гігабіт "наярюють" випадкові гості теми)
Avenger80
Member

Васильович
Точно, то Kassatka всё запутал. :)

Отправлено спустя 5 часов 12 минут 30 секунд:
Интересное, плюс наше видео попалось на Youtube.
спойлер
Mike88
Member

Kassatka: 01.05.2026 03:15 в квітні я купив Samsung TQ65ON900D (8K, 65 дюймів)
от що курячий послід з мозком робить :eek:

по темі: купив батькам декілька Geotex R3i - не скаржуся - є автозапуск вибраного застосунку, лаконічний пульт з переназначаємою кнопкою, проц Amlogic S905W2, з ютубу AV1+Opus без затиків :up:
Smakolyk
Member

Подскажите, а есть какая-то разница с Tanix W2, Tanix TX8, Tanix TX5? ИИ говорит, что W2 более оптимальный вариант. А ещё на али в комментах пишут, что поддержка ютуба после конца 25 года прекращено, это как-то перепрошивкой изменить можно?
Васильович
Member

Smakolyk: 05.05.2026 20:33А ещё на али в комментах пишут, что поддержка ютуба после конца 25 года прекращено, это как-то перепрошивкой изменить можно?
Це якась маячня :)
То хіба що для русні YouTube закінчився :lol:
А взагалі, є стороння програма від нашого земляка - SmartTube, і вона на дві голови вища за офіційний клієнт. Я навіть при наявності Premium користуюся всеодно нею :super:
Smakolyk
Member

Васильович: 05.05.2026 22:16
Smakolyk: 05.05.2026 20:33А ещё на али в комментах пишут, что поддержка ютуба после конца 25 года прекращено, это как-то перепрошивкой изменить можно?
Це якась маячня :)
То хіба що для русні YouTube закінчився :lol:
А взагалі, є стороння програма від нашого земляка - SmartTube, і вона на дві голови вища за офіційний клієнт. Я навіть при наявності Premium користуюся всеодно нею :super:
Как я понял, у китайцев сертификации нет и это норма
Васильович
Member

Smakolyk: 05.05.2026 22:37Как я понял, у китайцев сертификации нет и это норма
Так сертифікація різна буває.
Наприклад, на SoC, для простоти скажемо "процесор": сертифікацію надає Google, для роботи своїх сервісів. І єдиного виробника чіпів, якого можу згадати, що втратив таку сертифікацію - це Huawei.
Навряд чи з цим виникнуть подібні проблеми у американської компанії Amlogic, яка де юре є виробником чіпів у загаданих приставках.
Інша сертифікація - на пристрій. Її надають постачальники стрімінгових сервісів. І от для роботи саме YouTube взагалі вона відношення не має :shuffle:
Ответить