Китайська відеокарта Lisuan 7G100 пройшла сертифікацію драйвера WHQL перед релізом у травні

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Afit: 30.04.2026 16:33 Наче я повинен бути забитим рагульом, обмежуючи себе в чомусь, коли всі навколо, включно з усима цивілізованими державами спокійно собі й далі співпрацюють з Китаєм.
...
Піди наприклад комусь з фермерів розкажи які вони тупі і їм ще зікра не вистачає, купувати Китайські трактори.
...
І по суті держава вибрала інше "зло". Коротше, те що не заборонено державою, байкотувати собі в збиток, вважаю тупим рішенням.
Ну от наче фінального висновку майже правильно дійшли, але в кінці таки звернули.
З китайцями усі цацкаються не через те, що вони нормальні і усім подобаються, а через "менше зло".
Але автоматично робити екстраполяцію - не заборонено, значить все добре, купуйте спокійно, теж не правильно. Бо є трактори, батареї, сонячні панелі і ще ряд позицій, де доводиться менше зло обирати. Але коли мова про дорогу іграшку, якою по суті і є Зікр, то тут це вже на голову не налазить. Можна ж Х-Трейл купити, наприклад. І він як машина навіть нічим не гірший. Але як іграшка - програє по всім фронтам. А схожа машина по емоційності - це вже в топові Ауді, Порше і т.д. і там прайс х2-х3 від Зікра. Я прекрасно розумію чому їх беруть, але це не міняє факту, що це чисто егоїстичний вибір "не зважаючи ні на що", бо практичного сенсу вона не має - чиста емоція.

І окремо ось це:
Але це не через мнюху моєї ролі в "великій геополітиці" :pray: , в якій я чи умовний Василь навіть не пилинка.
Я все життя з дитинства чув від старших людей вирощених у совку, що політика - це бруд, а проста людина - це ніхто і ні на що впливу немає. І ось ця тупа приреченість підбішує. Я не маю ілюзій щодо особистого впливу на геополітику. Але крапля камінь точить і мільйони людей з настроєм "робити трошки правильних речей навколо себе" вже можуть насправді багато, головне - не піднімати лапки, не шукати відмазок, що я нічого не можу, то і робити нічого не буду.
Volodymyr1985
Member

Scoffer: 30.04.2026 11:56
Volodymyr1985: 30.04.2026 11:28Та ви задовбали весь час на автомобілі зіскакувати.
По-перше сучасний автомобіль складніше якоїсь там відеокарти і теж обпічканий софтом в усі щілини.
По-друге не подобаються автомобілі то на тобі дисплеї. Японських виробників матриць китай вже давно поховав, а корейські на ладан дихають і ті ж самс і лижа не цураються в свої дисплеї ставити китайські матриці, хоча здавалось би куди, самі ж виробляють.
А так-то можна згадати ще термоядерний реактор, котрий у китайців самий розвинутий і взагалі самий модний як мінімум до вводу в стрій ITER в 35му році. Теж низькотехнологічна штука?
Я з вами, фанатами піднебесної, не сперечаюсь. Китай виробляє багато корисних речей, які є, без перебільшення, в кожному домі, і в космос літають і т.д і т.п. Але в нас тут тема про графічні чипи. Власних чипів для споживчого ринку у них, наразі, практично нема (щось там в районі 1-2%). Якщо вони створять щось, що зможе зайняти хоча б 20-30% за якісь пару років, то це буде великий успіх але поки що на це нічого не вказує.

Відправлено через 8 хвилин 56 секунд:
yariksom: 30.04.2026 12:50
Volodymyr1985: 30.04.2026 10:58Сильно ціна допомогла Intel і AMD потіснити Nvidia?
Нє, ну якщо буде коштувати пів ціни 4060, то може хоч на китайському ринку частину попиту закриє але це не точно.
Ціни у АМД в свій час змогли потіснити інтел на процесорному ринку, а відеокарти в них досить таки недешеві, недавно стаття була, де за 9070хт просять практично 1000 доларів.
То не тільки ціни потіснили Intel, то і нова, вдала, архітектура від AMD (+ багато ядер/потоків) потіснили Intel.
9070XT 1000 баксів, а скільки коштує конкурент від Nvidia? Але, як бачимо, люди голосують баксом за технології, а не за меншу ціну. Так само і з новими гравцями на ринку відеокарт. Щоб вистрелило, то однієї ціни замало, потрібні передові технології і їх масова підтримка софтом/іграми, а не просто новий шматок текстоліту з кремнієм.
f24gun69
Member

ДядяСаша
Недавно збанкрутував завод шин у Білій Церкві, 1200 працівників опинились на вулиці. Хто що може розповісти з цього приводу (с)
Бо шини ті відверто нізкої якости , немає ніякого тут дива або зради
Барбарис
Member

f24gun69, та норм шини для, сг техніки тощо вистачало. Проблеми в одного банку, а тоді ще й обладнання не підготували до зими, померзла вода трубах(Ніби команди не було ід керівництва, а робітники самі не робили нічо. А може й взимку мали працювати.). А може через проблеми банку хтось вирішив і завод злити. Але навіщо тоді обладнання вбивати? Темна історія та й останні роки власники з оплатою та виконанням замовлень мутили.
Cirax
Member

Mozdev: 30.04.2026 11:58
Sanьka: 30.04.2026 11:19
Важко не погодитись.
Китайські смерти вже давно є данністю і конкурують навіть в топ сегменті.
А по китайські авто я змінив свою думку покатавшись на Зекерах і побачивши сяомі.
Ще 5 років і китайські електрички будуть давати за дві щоки німцям (хоча сяомі вже дала)

"Старий світ" зажерся і облінився. Скоро вони отримають копняк під дупу як свого часу отримали великі бренди в 90х-2000х Щось ДжВС, Грюндіками, Айвами, Фунями вже не пахне. Або продались тим же китайцям, або десь забились в куточок.
А по китайських авто які нібито пройшли тести Euro NCAP( в тому числі хвалені Zeekr та Geely ), потім у незначному дтп виявляється що двигун чомусь на задньому сидінні.
О, а як вони гарно гниють(за 2 роки, я особисто знаю 4 володарів таких машин) навіть на закритих автопарковках, то вже давно мем.
Насчёт ржавчины спорить не буду.
За 6 лет выскочило пару точек на пороге предыдущего авто.
А вот в ДТП нормально себя они показывают.
Меня отбросило метров на 40, в ML500 передние диски лопнули.
Ничего, закотили на стоянку, двигатель завёлся даже.
Понятно что там тотал был, лонжероны вывернуло на бок вместе со всей мордой.
Выкупили, и через пару месяцев снова бегал.
SERGBILL
Member

вангую шо через пару років і у нас почнуть продаватись
Afit
Member

ДядяСаша: 30.04.2026 18:54 Чого Ви так паритесь за китайські авто, в нас їх все одно не виробляють. Яка різниця чи французам чи японцям гроші платить. Все одно підуть за кордон!
А ось те, що виробляється в нашій країні заслуговує протекціонізму з боку держави.
Чого, ніхто, чомусь не робить і це велика помилка.
Недавно збанкрутував завод шин у Білій Церкві, 1200 працівників опинились на вулиці. Хто що може розповісти з цього приводу?
Оце для мене новина :eek: Це дуже сумно.. Вони дійсно класні шини виробляли, за свою ціну. Чудова альтернатива Китайським, Турецьким. Оце дійсно показово

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
f24gun69: 30.04.2026 20:13 ДядяСаша
Недавно збанкрутував завод шин у Білій Церкві, 1200 працівників опинились на вулиці. Хто що може розповісти з цього приводу (с)
Не мели дурниць! Premiorri ViaMaggiore я бачу по декілька тачок обутих, в кжному дворі. Вони масово продавались і своїй ціну точно виправдовували
Барбарис
Member

Afit, преміорі то британські шини, що вироблялись на росаві. Але цю фірму віджав(фактично саму росаву, але по документах преміорі) депутат від партії Пороха, потім британці виграли суди, але обладнання застаріло та частково висіло на продажі. Продажі великі(ніби на мільярди гривень), але прибутковість падала(мільйони збитків). Щось таке.
На бусі теж маю вантажні преміорі - пристойні шини за свою ціну, особливо порівняно з дорогими конті(одна на трасі просто розлетілась хоча ще багато протектору і я їх тепер лише на підміну використовую). І зимою, і в дощ гарно себе ведуть. Трохи шумні та більше 140 не їздив, але для вантажних нічого незвичайного.
Scoffer
Member

А нічого в конторі з активами в три лярди робити статутний капітал 2 тищі гривнів. Самі винні. Всюди суцільне жлобство. Теж мені британці, все по чесному, ага.
З розморозкою труб теж просто епічна історія. В жодного з отих співробітників з 30-річним стажем, котрі зараз скиглять, не виникла в голові світла ідея що в морозець варто таки все позливати, а не чекати рознарядки від депутата? Ну тоді туди їм і дорога.
Afit
Member

beeer
Я все життя з дитинства чув від старших людей вирощених у совку, що політика - це бруд, а проста людина - це ніхто і ні на що впливу немає. І ось ця тупа приреченість підбішує. Я не маю ілюзій щодо особистого впливу на геополітику. Але крапля камінь точить і мільйони людей з настроєм "робити трошки правильних речей навколо себе" вже можуть насправді багато, головне - не піднімати лапки, не шукати відмазок, що я нічого не можу, то і робити нічого не буду.

Це не приреченість, а здоровий глузд, в першу чергу робити вигідно для себе і своїх близьких. Тим паче коли це не заборонено в твоїй країні. Вишукувати високий зміст в тих чи інших речах чи діях можна, але це справа кожного. А от вішати на когось ярлики, через свої переконання - оце вже зайве.
Бачив місцевих підприємців/блогерів, які з салону прийшли вибирати новий мерседес і пішли розчарованими звідти. Все скрипить, хитається, не відчувається розкішним. Купили зікр, де цього і близько немає і залишились повністю задоволеними. І я їх прекрасно розумію. Совком я називаю вашу позицію, вічно бубнящу й незадоволену на навколишніх людина, яка нав'язує свою конструкцію бачення світу. Щось в ній (конструкції) купувати в злому Китаї дозволене, а щось ні і всі повинні в цій шизі жити й боятись не відповідати їй. ЦЕ СПРАВА ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ і голосуємо ми в тому числі за напрямок розвитку країни. Тому я кажу, що для мене індивідуальний бойкот - це дурість, яка нікому не робить гірше, окрім самого себе
Барбарис
Member

Scoffer, погуглив, так то конкретно директор місцевий зробив - він мабуть також схемі був. Саме тому й судились британці, що він не мав права цього робити. Про співробітників то окрема тема. Їм може не довели плани і вони думали працювати будуть, тим більше є незакриті контракти. Морози, відключення світла, а далі розумні керівники могли і не пустити нікого(бували такі прецеденти). Це вже поле для слідчих, тим більше й борги має перед приватом, контракти з мо тощо. Можливо це чергова схема в якій пошкодження обладнання ще один етап.
Scoffer
Member

Барбарис: 30.04.2026 22:33так то конкретно директор місцевий зробив
Зробить то він зробив, тільки зміг він це зробити бо статутний капітал 2к гривень і він довинув ще 2к, і вуаля, розмиття акцій. А не жлобились би брити і створили статутний капітал 2 мільярда гривень, то йому б знадобилась би така ж сума для тих же мутних маніпуляцій.
Статутний капітал це ж не просто поклав гроші і лежать, ні, його взагалі можна не грошима внести, а, наприклад, обладнанням. Але не хотілось брати на себе зобов'язазання тримати капіталізацію компанії на відповідному рівні.
Скупий платить двічі.
Барбарис
Member

Scoffer, капітал був всього 500, бо це був лише бренд для оренди. Все інше було на підконтрольній Росаві. От тільки схема з купленими чиновниками та протиправними діями, а також суд, який не наважився накласти арешт на підприємство дозволив його загнати в яму. Та й суди просте рішення максимально затягували. І сума тут ролі не грає, бо вони приписати капітал могли так само як додали фіктивних представників британців на зборах. Гроші в Росаву вкладались і нове обладнання\технології. Цьому заважало затягування банкрутства, а потім і захоплення.
xIIImaL
Member

sapsan: 30.04.2026 11:04 Колись недалекі реготали з китайський автомобілів...
А что там смешного , как были гoвно, так и есть :puke:
f24gun69
Member

Afit
Не мели дурниць! Premiorri ViaMaggiore я бачу по декілька тачок обутих, в кжному дворі. Вони масово продавались і своїй ціну точно виправдовували
Та я ж не спорю, лол
У кожному дворі я бачу по декілька іржавих кетайцких тачок, кожному своє :lol:
stnl79
Member

sapsan: 30.04.2026 11:04 Колись недалекі реготали з китайський автомобілів...
І що нормальна штука?
Купуєш за свої гроші лайно що шпигує за тобою і відправляє гігабайти інфи в фашистську країну. Яка доречі ще й опосередковано воює з нами. Успіхів у експлуатації

Відправлено через 8 хвилин 12 секунд:
beeer: 30.04.2026 14:08 Я чесно не розумію нікого, хто радіє успіху китайських продуктів. Я десь можу зрозуміти DYI-щика, що тягне а алі усілякий мотлох по 2-3 бакси, бо такий самий мотлох американський чи європейський або не існує (у 90% випадків), або коштує 20-30, навіть нехай при кращій якості. Або людину, яка купує зарядну станцію чи батареї, бо просто виходу іншого немає. Але бляха Зікр? Шоб шо? Задешево на пневмі жопу возити? А не на пневмі не можна виходить? Заносити ворогу 50К зелені заради комфорту і екомомії? Це ж те саме, що і в класичному анекдоті, де тупий торгаш радіє втридорога проданому пістолету з якого його через 5 хвилин пристрелять.
Давайте, накачуйте китай баблом - будуть діти розмовляти російською, а онуки китайською, і будуть одним великим світовим народом в одному великому концтаборі на всіх. Зате нарешті запанує рівність; для приблизно 99.9% населення.
Просто вони не думають на майбутнє. Сьогодні дешевше на 3 бакси.
Але Китай то рак. Куди приходить Китай - там зникає все. Вони їдять все, вбивають все і контролюють все. Подивіться на моря поряд з Китаєм. Африканські країни де Китай надав кредити. На Уйгурів. Китайці значно гірше за москалів. Але люди про це не хочуть думати. Їм аби на 4бакси дешевше

Відправлено через 8 хвилин 24 секунди:
f24gun69: 30.04.2026 20:13 ДядяСаша
Не гіршої якості ніж десятки китайських шин. І люди мали роботу, платили податки. Тепер тисячі будуть без роботи. Зрада тут є. І величезна. Знищили конкурента нижнього цвнового сегменту.
Scoffer
Member

stnl79: 01.05.2026 09:02Яка доречі ще й опосередковано воює з нами.
А штати з нами значить не воюють опосередковано? Очі роззуй.
Тим часом якби не китай з його дронами, ми б цю війну вже програли. Навіть зараз локалізація відсотків 30 від сили, і більше ніхто в світі не здатен поставити нам стільки запчастин для збірки мільйонів дронів, котрими щодня мінусуються сотні кацапів. Думаєш партія не здатна перекрити експорт деяких специфічних категорій товарів? Або перенаправити його в оркостан на всі 146%. Ні, їх поки що влаштовує статус такого собі нейтрала, котрий торгує і з тими, і з тими. Хотять подивитись шо буде. Що нас повністю влаштовує, дивно було б від них очікувати більшого враховуючи що ми номінально в ворожому для них таборі. Мізки хоч іноді включати треба.
VovaII
Member

beeer
Одразу видно "власника зікра" за світоглядом: Тейлор Свіфт димить, значить і мені можна;
— Тобто Тейлорці можна диміти, а мені ні? А не пішли б Ви з такою логікою за руськім карабльом, бо я так хочу?
stnl79
Member

Там 60 груп допомоги з Міллєрово, Орла та Курська летить. Всі на зікрах, byd та хлаомі. Вже в Полтавській області.
Graveworm
Member

beeer: 30.04.2026 15:12чому я маю жертвувати своїм комфортом в той час як інші собі дозволяють все що хочуть.
Це називається "трагедія спільного" і реального виходу з неї, крім політичної волі, насправді немає
Розраховувати на наявність совісті у кожного індивідуума безсенсовно
Ответить