Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Мені тут тато заявив, що хоче електроровер) І він так наче натякає, що не проти би отримати його від мене в подарунок :lol:
Я розумію, що краще взяти готовий, і буду дивитись тут на місці.
А може, хтось купував набори недавно? Можете поділитись, де їх краще глянути?
unique-neon
Member

dead_rat: 17.04.2026 21:19В чому прикол величезних роторів?
Так гальмувати легше. Я 200 спереду ставлю. При цьому шимано (кажуть що стоп-крани, не згоден) і металічні колодки. І десь на 70% переднім гальмом працюю, зокрема і на схилах. Через руль не літаю.

Кажуть також охолоджуються краще.

Отправлено спустя 5 минут 44 секунды:
Барбарис: 17.04.2026 19:24Brembo випустили велогальма GR-PRO для мтб
В українських реаліях краще дивитись лише на sram чи shimano - це просто єдині гальма, які можна придбати по місцю в разі чого
hentakiboy
Member

dead_rat: 17.04.2026 21:19 В чому прикол величезних роторів? Катапультуватися через руль?
Та просто больше ротор легче тормозится. для тех великов что тут єто не имеет никакого значение чисто естетически только или если достались комплектом , а так тратиться на увеличения когда уже чтото есть рабочее смысла нет
у меня на двух топовых двухподвесах диски sram и formula 180мм
KingofgamE
Member

Який тип каретки вважається зараз самим живучим? І шатуни+педалі бажано порадьте (топталки) :shuffle:
Hotspur
Member

KingofgamE: 28.04.2026 01:10Який тип каретки вважається зараз самим живучим?
дорогий квадрат. його складно купити. 2 місце SHIMANO Hollowtech II верхніх серій - СЛХ ХТ ХТР Сейнт
KingofgamE
Member

Hotspur: 28.04.2026 01:15
KingofgamE: 28.04.2026 01:10Який тип каретки вважається зараз самим живучим?
дорогий квадрат. його складно купити. 2 місце SHIMANO Hollowtech II верхніх серій - СЛХ ХТ ХТР Сейнт
Дяк. На днях займусь
Барбарис
Member

KingofgamE, шатуни краще під змінні зірки, а педалі від велго.

unique-neon, раз переді мною на піднятому пішохідному переході авто загальмувало в дощ(там швидкість обмежена км в 20 і ремонт в одній смузі), так я на 6100 ледь через кермо не перелетів. Кожне гальмування відчувається як удар.
Мова просто про те, що випустили, а не купляти. Бо гальма не для повсякденного використання, а для великих дисків і спусків. Хіба для тренувань.
Magura в нас теж ніби не продається, хоча зараз розетка возить. ТРП чи Хопе, Трікстаф чи Льюіс теж є. І в чому проблема замовити з-за кордону?
Я 6-і взяв тому, що трапились по акції за 3+ закордоном, а не по місцю. А так би дивився щось незвичне або по одному купляв.
unique-neon
Member

Барбарис
При екстреному гальмуванні думаю на чому завгодно можна або через кермо полетіти, або в перешкоду в'їхати. Тут або короткий гальмівний шлях, відповідно з сильною інерцією, або надто довгий. Бувало і в мене, що зненацька гальмував на низьких швидкостях і підіймався на переднє колесо, бо не встигав напружитись і корпус подавало надто вперед. Тим не менш на спусках все переднім гальмую без проблем, ну і трохи заднім (заднє на спусках особливо поганенько працює). Уточню що на сильніших нахилах зміщуюсь до заднього колеса.

Щодо великих дисків і спусків - ну тоді і весь байк треба суто під ці цілі :D, навряд хтось міняє гальма кожен раз під їзду. TRP впринципі в Україні є, дистриб'ютори завозять.
Щодо HOPE - сумніваюсь. Ну типу не системно може і продають. Але так щоб знати що сьогодні зламав манетку, завтра куплю нову до моєї моделі, то навряд. Чи тріснутий поршень там.

Проблема з закордону замовити єдина - довго йде, будете без апарату після поломки поки доїде. Плюс доставка. Ну або одразу з розхідниками і ремками брати, але то також витрати на випадок, якого може і не статись.
Барбарис
Member

unique-neon, там не було екстренного - декілька метрів до авто ще, просто це була перша поїздка і неочікувано. Але шімано завжди різкі, срем плавні, хопе мають модуляцію зусилля.
Це ж пост був у відповідь, що шімано не стоп-крани. Не треба тут про зусилля, перенос ваги і т. д.

Хто писав про зміну гальм чи з якої радості до такого додуматись? Мова конкретно про те, що їх ставлять на дх чи інші двопідвіси, які не використовують кожен день, наприклад, на роботу. Навіщо приплітати?

Возять все, є достатньо магазинів, які привозять для кастомів. Хопе важко буде зламати, але в чому проблема поїздити з іншою манеткою, наприклад? Та й поршень тяжко зламати, щоб каліпер залишився цілим. З такою логікою лише зум використовувати, адже їх і на базарі можна знайти.
Trickstuff по року ждуть виготовлення, теж не купиш на кожному кроці. І що, не користуватися людям?
unique-neon
Member

Барбарис
Та я ж ні кому нічого не забороняю. Просто написав обгрунтовано, чому не варто ))

Щодо стоп кранів - так з якою силою жати на важіль, з такою і гальмують. Різні гальма модуллють по різному, хто звик до плавнішої, тому шимано можуть бути і різкі. Сам я ними гальмую з довільною плавністю, так як їжджу на них постійно.

Щодо поршнів - банально брак може бути, що одразу не видно. Не рідні ручки ставити до каліперів теоретично мабуть можна, але таке собі, можуть теж випадково "стоп крани" получитись, або навпаки в зворотню сторону - слабо гальмувати )
Барбарис
Member

unique-neon, :facepalm:
Я так бачу гальма з модуляцією чи налаштуваннями ручок залишились поза досвідом, судячи з переливання одного й того по колу.
Притерті та зношені колодки звісно треба буде жати, але якщо каліпери чисті та працюють нормально, то шімано завжди різкі. Особливо, якщо порівняти одразу зі срем, наприклад.
І практично не рідні ручки цілком собі ставляться, навіть дуали люди не рідні ставлять, а там куди складніше підігнати.
Ні і щось жодного адекватного аргументу не видно.
unique-neon
Member

Барбарис: 28.04.2026 13:54Я так бачу гальма з модуляцією чи налаштуваннями ручок
Я ж теж так вмію відповідати... Я так бачу гальма з різкішою модуляцією залишились поза досвідом, переливання одного й того по колу... :facepalm:

Отправлено спустя 3 минуты 56 секунд:
Барбарис: 28.04.2026 13:54І практично не рідні ручки цілком собі ставляться
Я цього не заперечував, але об'єми циліндрів інші. І "модуляція" інша. І гальмівна рідина може відрізнятись (dot 3, dot 4, dot 5, мінеральне масло, і від недавна ще мінеральне масло збільшеної текучості). Навіщо такі борошна.
Барбарис
Member

unique-neon, :lol: :lol: :lol:
От тільки це ж не я по колу ганяв, що шімано плавні. Злив зараховано.
unique-neon
Member

Барбарис
Ну тільки по колу ганяєте що не плавні. Бо виїхала машина в дощ. Але жали плавно з ваших слів, не екстренне гальмування було. При чому там тоді машина здавалось би, так можна і краєвиди було тоді вже описати, як з дерев жовте листя з подуву вітру зривалось.

Переді мною і тварини вибігають і якось через руль не літаю.

Цілком собі плавні, якщо плано на них жати. Якщо ви звикли на ваших гальмах тиснути сильніше, а тут шимано раптом колесо блокує при цій же силі (ну або не блокує, а ваше тіло несподівано понесло вперед), це нічого про плавність не говорить. Успішно скидую на 7100 4-поршневих як по 0.5 км/c, так і по 5 км/c. Можна і просто торкнутись дисків і майже не гальмувати. Стоп-кран дещо ж інше означає, ні?!
Барбарис: 28.04.2026 14:28Злив зараховано.
Потужний аргумунт. Не те що з каліпери з нерідними ручками матимуть іншу динаміку, еге ж
Барбарис
Member

unique-neon, :lol: :lol:
Тобто перебути певний період у малоймовірному випадку поломки на іншій ручці є достойним аргументом купляти не те, що хоч/подобається, а масмаркет на який нібито є запчастини?
В мене був випадок, коли м 200 розбив і ручки не знайшлось, довелось від м400 ставити. Так собі аргумент про запчастини.
Ну от спробуй в якомусь магазині срем і шимано. Тоді й пиши стоп-кран чи ні.
А так продовжувати не бачу сенсу.
unique-neon
Member

Барбарис
Як тобі треба то і перевчись на інші гальма. Я нічого не нав'язую. Хочеш, замовляй ті на які пів року чекати треба, твоя справа. Шимано не вкл/викл працює, як може скластись враження з твоїх повідомлень, вже більше 5-ти років як "пробую" - досвід вище написав. І судячи з того що ручка в тебе таки зламалась - не таке вже й рідкісне явище.
Барбарис
Member

unique-neon, не зламалась, а розбив і себе разом. Була надзвичайна ситуація по незалежним від мене причинам і всього лиш розбита ручка - мінімальні втрати.
Звісно ж дуже аргументований досвід з одного гальма та банальної придирки до формулювання. Стоп-кран в цьому контексті лише показує відмінності стокової роботи. Знову почнеш перекручувати слова, але як вже є. не знаю як пояснити тому, хто не пробував. В них навіть механічні дискові каліпери теж різкі.
KingofgamE
Member

Барбарис: 28.04.2026 06:58 KingofgamE, шатуни краще під змінні зірки, а педалі від велго.

unique-neon, раз переді мною на піднятому пішохідному переході авто загальмувало в дощ(там швидкість обмежена км в 20 і ремонт в одній смузі), так я на 6100 ледь через кермо не перелетів. Кожне гальмування відчувається як удар.
Мова просто про те, що випустили, а не купляти. Бо гальма не для повсякденного використання, а для великих дисків і спусків. Хіба для тренувань.
Magura в нас теж ніби не продається, хоча зараз розетка возить. ТРП чи Хопе, Трікстаф чи Льюіс теж є. І в чому проблема замовити з-за кордону?
Я 6-і взяв тому, що трапились по акції за 3+ закордоном, а не по місцю. А так би дивився щось незвичне або по одному купляв.
Можна приклад? Вперше запарююсь над цим
Барбарис
Member

KingofgamE, наприклад, ONRIDE Duet 910, але там BCD 110/80 мм. Це із зірками.
Prowheel Zephyr 170 мм - лише шатуни із більш поширеними BCD 104/64. Чи Shimano FC-M431 Alivio.
З педалей, наприклад, Wellgo MG6-AL.
p0_x_1
Junior

Вітаю, маю бажання підсадити дівчину на велосипед з приходом тепла, роздвиляюсь варіанти які є в продажу нові і Б/В. З основних вимог це надійність та ремонтопридатність, хочеться звичайного хардтейлу, і виходячи з цього бачу велосипеди мінімально в області 15-17к. Чи є якісь поради що дуже варто роздивлятись до покупки (як наприклад пола вісь), а які варто обходити стороною (як наприклад ексцентрики). На якій трансмісії варто зупинитись для повсякденного використання, alivio, deore? Чи є сенс розглядати нові велики по типу Crosser, бачу їх багатенько на продажі?
Ответить