Valve готується до старту продажів оновленого Steam Controller. Розкрито ціну пристрою

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Tetronga: 27.04.2026 08:20за що такі гроші
Як мінімум +4 функціональних клавіші на звороті і тачпади
Jarme
Junior

Hagen: 26.04.2026 18:39
Denverson: 26.04.2026 13:27 Взагалі не фанат, бо граю на ПК, але з точки зору раціональності - той же геймпад від Sony дешевше, зручніше та має ті самі функції та навіть трохи більше. Геймпади від Xbox не беру до уваги, бо не сподобались особисто - неякісно зроблені, що за активної гри чути як стіки вдаряються навіть в іншій кімнаті знаходячись.
Steam-геймпад це звичайно цікаве рішення, якщо вони таки доведуть до ладу свою консоль, щоб була одна еко система так би мовити, але ціна надто велика для продукту, який щойно виходить на ринок, та маловідомий з точки зору масового використання. Менеджмент в них щось не дуже, десь у хмарах літають, де Steam-периферія це найбажаніше в усьому світі, але в реальності - ні, не зайде, бо за такі гроші заради цікавості однієї мало хто придбає.
Колись і я думав що на пк тільки клавомиш. Потім спробував геймпад на пк - і зрозумів наскільки вузько я мислив.
П.С. На пк як уже казали - варто брати не соньківській чи боксовий - а таки китайців. І краще або Вейдер або Апекс.
Моя особиста рекомендація, це EasySMX X10, або його еволюція X20 – стартують новими від 1200 грн на OLX (офіційно в Україну не імпортується, a стандартна ціна в США до податку 60$). Датчики Гола, механічні (а не мембранні) основні кнопки на лицевій панелі, гіроскоп для Nintendo, задні кнопки в наявності, надзвичайно низькі затримки по блютуз, радіодонгл в комплекті, досить витривалі акумулятори та швидша зарядка type-C (в порівнянні з конкурентами в цій ціновій категорії).
EasySMX X5/X5Pro можна знайти і від 500 грн новими на OLX, a його наступника Х15 від 750 грн, але це дещо спрощені моделі в порівнянні з Х10/Х20 (хоча в співвідношення ціна/якість також поза конкуренцією).
Последний раз редактировалось Jarme 27.04.2026 12:32, всего редактировалось 1 раз.
Bloodfallen
Member

Yurius: 27.04.2026 08:31
Kullerok: 26.04.2026 20:07Какой вообще самый четкий пад для ПК? Что посоветуете
Flydigi Apex 5 ,або Apex 4
Чому він виглядає як шматок китайського радіоактивного лайна?
liuba4a
Junior

hohlid19: 26.04.2026 13:07 Пропоную обговорити Valve готується до старту продажів оновленого Steam Controller. Розкрито ціну пристрою
За новий Steam Controller доведеться викласти від 99 доларів
Смысл в нем, если через тот же стим можно дуалсенс настроить, чтоб он точно также управлялся на рабочем столе? Такой же тачпад, также есть гироскоп :-/
Мені здається що тут саме перевага у стіках геймпада, типу або ти купляєш дуалесенс чи хбокс серієс які дрифтять через рік-два, або ти купляєш один єдиний в не думаєш зовсім за ці нюанси. Просто мої думки з приводу реалізації геймпада
Yurius
Member

Bloodfallen: 27.04.2026 12:28
то ти про свій Лепольд мабуть.
powerpizza
Member

DuckRider: 27.04.2026 11:49
powerpizza: 27.04.2026 09:50 Имхо лучше dualsense и dsx в стиме за 200грн нет ничего лучше,идеальная настройка кастомизация и триггеры в любой игре
Пользовался, честно говоря, это кривой мусор. Проще юзать как есть с поддержкой стима
Если бесплатной версией она древняя и кривая )стим абсолютно другой функционал
hohlid19
Member

liuba4a: 27.04.2026 12:31
hohlid19: 26.04.2026 13:07 Пропоную обговорити Valve готується до старту продажів оновленого Steam Controller. Розкрито ціну пристрою

Смысл в нем, если через тот же стим можно дуалсенс настроить, чтоб он точно также управлялся на рабочем столе? Такой же тачпад, также есть гироскоп :-/
Мені здається що тут саме перевага у стіках геймпада, типу або ти купляєш дуалесенс чи хбокс серієс які дрифтять через рік-два, або ти купляєш один єдиний в не думаєш зовсім за ці нюанси. Просто мої думки з приводу реалізації геймпада
Замена стиков дело 10-15 долларов. Если и сам умеешь держать паяльник, то дело 250 грн
DuckRider
Member

powerpizza: 27.04.2026 12:42
DuckRider: 27.04.2026 11:49

Пользовался, честно говоря, это кривой мусор. Проще юзать как есть с поддержкой стима
Если бесплатной версией она древняя и кривая )стим абсолютно другой функционал
Я покупал в стиме и не нашел значительных отличий от бесплатной
1234waltz
Member

Чесно кажучи, з моменту викату ПС5 нікого в знайомих ДуалСенс ще не гавкнувся. Ось ДуалШок 4, реально в багатьох "одноразові" були. В мене на офісі пара вже здохла.
На комплектні Xbox Series теж нарікань не чув від друзів, в котрих коробки по 4 роки вже. В мене 360 контролер колись за рік накрився, факт, було.
Зараз основний 8BitDo Ultimate, якому вже 2 роки, політ поки нормальний. Навіть ДуалШок 3 ще валяється живий.
Тому пропозиція "купи ГейбПад, бо всі інші контролери погані і обов'язково зламаються" м'яко кажучи дивні. Ну зламаються, далі що? Куплю новий з потрібною ергономікою.
Підтримка Стіма? Так коробочні й так ідеально підтримуються Стімом.
Klon
CG graphikos fan

Хм, ну не знаю, дорогувато щось, і хват у першому за фотографіями здався кращим... Зрозуміло, що там «мізків» та технологічності багато, але кому воно треба... хіба що якийсь ПК без клавомиші під’єднаний до величезної плазми, і все робиться з геймпада (від браузингу до гри в стратегії).

п.с. - я зовсім невибагливий, з 200-х граю в слешери/рейсинги на Логитеч 510. Невбивний девайс із нулем проблем, хоча вже застарілий та важкий, але стіки й кнопки ще живі.
Зараз, із появою великого планшета на Снапдрагоне, купив китайський бездротовий геймпад (чи BSP, чи BSD, коротше — ноунейм) за 5 баксів на розпродажі. Так у ньому — курки та стіки на холах , гіроскоп, переключаемие режими роботи як DualShock 4 / Xbox / Switch / просто Android name, дві програмовані «пелюстки» ззаду, турбо-режим тощо. Тугувата хрестовина, але я не граю у файтинги, а в інших іграх це неважливо. Якщо за рік і розвалиться — зовсім не шкода. Граю на емуле ПС2 в режиме ДШ4, а на ПК в Якудза переключаю на Хбокс , гоняв на пк емулятор Свича - Зельда з гіроскопом адекватно граеться :up:
А от у знайомих, які мають Switch та Плойку — то геймпади Світча вже носили в ремонт, то ДШ4 їм обмінювали за гарантією...
zalizo_org
Member

den888: 27.04.2026 07:41два акумулятори ААА
акуми АА

Відправлено через 9 хвилин 37 секунд:
Пряме посилання на реддіт
чувак з Reddit:Я купив контролер за власні гроші з Taobao. Я жодним чином не пов'язаний з Flydigi.

Apex 5 - мій перший контролер Flydigi, і я користуюсь ним вже 7 тижнів. Однак різні проблеми з контролем якості та програмним забезпеченням за таку ціну, разом з ставленням Flydigi до них, змусили мене відмовитися від покупки у них назавжди, або принаймні доки вони не наведуть лад.

Плюси:

Стіки відчуваються дуже приємно. Немає відчуття, що є стіна, яка зупиняє тебе, коли ти виходиш з центру.

Тригери відчуваються добре.

Контролер загалом відчувається досить преміально.

6 додаткових кнопок, які можна перепризначити в xinput.

Хороший d-pad (на мою думку), проходить тест Contra. Натискання діагоналей відчувається досить стабільно.

Регульоване натяжіння.

Насправді пристойна зарядна станція. Ви можете покласти контролер на станцію, і він зарядиться у 99% випадків.

Хороша затримка через адаптер і дротом.

Усі кнопки - мікроперемикачі, і відчуваються досить добре.

Додаткові кнопки на плечах добре розташовані, вам не потрібно тягнутися, щоб їх дістати.

Розкладка задніх кнопок дещо схожа на стиль Xbox Elite з 2 знімними пелюстками.

Xinput через Bluetooth.

Призначення кнопок на пристрої.

4 профілі налаштувань користувача.

Адаптивні тригери.

Фізичні проблеми (У мене):

M1 контролера (права задня кнопка) почала скрипіти через 1 місяць.

D-pad замінного контролера скрипить через 11 днів після отримання (дата виготовлення 2025-07).

(Незначне) На обох контролерах права кнопка на плечі має хід 1-2 мм до торкання перемикача, ліва - ні.

(Незначне) Підставка для телефону хитається, особливо в порівнянні з Gamesir.

Фізичні проблеми (У інших людей):

(Серйозне) Стік треться об щось всередині контролера, викликаючи жахливий звук і відчуття тертя, як видно з посту cornflex7. Я знаю щонайменше 4 різних контролери з цією проблемою.

Скрипучий d-pad. У мого контролера та ще в однієї людини.

(Незначне) Адаптивні тригери вимагають різної сили, навіть якщо встановлені на однакові налаштування.

(Незначне) Права кнопка на плечі має хід 1-2 мм до торкання перемикача, ліва - ні.

Проблеми в режимі Dualsense:

Гіроскоп має величезну кількість шуму і не може бути відкалібрований/виправлений, він неконтрольовано рухає камеру. Відео: https://imgur.com/a/idXOowi

Права пелюстка встановлюється на R4, ліва пелюстка встановлюється на L3, додаткові кнопки на плечах і задні кнопки стають непризначеними.

Ви не можете призначити або перепризначити жодні кнопки в режимі Dualsense, це не працює. Це робить вищевказану проблему ще гіршою.

Стіки змінюються на сиру круговість, і їх не можна повернути назад.

Проблеми з програмним забезпеченням:

SI версія мого замінного Apex 5 не може бути оновлена через Space Station, вона просто відключається (досить поширене явище).

Підтримка адаптивних тригерів у іграх може бути глючною.

Програмний гіроскоп у режимі xinput має нерегульовану мертву зону, що робить його використання дуже поганим.

Призначення кнопки для введення з клавіатури знижує частоту опитування до 500 Гц.

Відсутність функцій:

РЕЖИМУ DINPUT НЕМАЄ, І ЙОГО, ЙМОВІРНО, НЕ ДОДАДУТЬ. ТОМУ ІНТЕГРАЦІЇ З STEAM НЕМАЄ.

Немає можливості змінити яскравість або режим RGB через контролер, потрібно використовувати Space Station.

Немає фізичних стопорів/блокаторів тригерів.

Відповідь Flydigi:

Заявили, що очевидна проблема в дописі cornflex7 відповідає "функціонуванню контролера відповідно до специфікацій".

Вони знають про проблеми з гіроскопом і режимом Dualsense, але не планують вирішувати їх найближчим часом, "команда RD має власні пріоритети".

Дуже ймовірно, що режиму dinput не буде на Apex 5, Vader 5 або майбутніх контролерах. "Компанія не планує режим dinput, включаючи інші серії" та "ця розробка не буде існувати в 5-й серії, включаючи 4 контролери Flydigi" щодо розробки dinput.

TL:DR: Контролер з хорошими відчуттями, але з багатьма проблемами з контролем якості та програмним забезпеченням. Інтеграція з Dinput та Steam, ймовірно, не буде додана, Flydigi замовчує проблеми та не збирається виправляти проблеми з програмним забезпеченням найближчим часом.
hohlid19
Member

1234waltz: 27.04.2026 12:53 Чесно кажучи, з моменту викату ПС5 нікого в знайомих ДуалСенс ще не гавкнувся. Ось ДуалШок 4, реально в багатьох "одноразові" були. В мене на офісі пара вже здохла.
На комплектні Xbox Series теж нарікань не чув від друзів, в котрих коробки по 4 роки вже. В мене 360 контролер колись за рік накрився, факт, було.
Зараз основний 8BitDo Ultimate, якому вже 2 роки, політ поки нормальний. Навіть ДуалШок 3 ще валяється живий.
Тому пропозиція "купи ГейбПад, бо всі інші контролери погані і обов'язково зламаються" м'яко кажучи дивні. Ну зламаються, далі що? Куплю новий з потрібною ергономікою.
Підтримка Стіма? Так коробочні й так ідеально підтримуються Стімом.
С 22 года геймпад прослужил 3 года, после начал дрифтить левый стик. Может конечно я не крутил его так, как девственник крутит соски, и из-за этого так долго прослужили, не знаю
Yurius
Member

zalizo_org: 27.04.2026 13:31Пряме посилання на реддіт
Огляди людей які в темі контролерів на ютубі подивись спочатку, а не посилання на якогось навіженного з редіту,чи цього форуми кидай .
Bloodfallen
Member

Yurius: 27.04.2026 12:37

Ну куди ж мені до поціновувачів gayмерських лгбт відходів з піднебесної.... :eek:
Последний раз редактировалось Bloodfallen 27.04.2026 14:18, всего редактировалось 1 раз.
DuckRider
Member

Певно, бо це воно і є

Отправлено спустя 4 минуты 44 секунды:
Yurius: 27.04.2026 13:39
zalizo_org: 27.04.2026 13:31Пряме посилання на реддіт
Огляди людей які в темі контролерів на ютубі подивись спочатку, а не посилання на якогось навіженного з редіту,чи цього форуми кидай .
99% оглядів на ютуб такого хламу - це спонсорські
Yurius
Member

Bloodfallen: 27.04.2026 14:12
Yurius: 27.04.2026 12:37

Ну куди ж мені до поціновувачів gayмерських лгбт відходів з піднебесної.... :eek:
тейп мод оновіть :lol:
Vladys77
Member

Seraphim: 26.04.2026 13:07 Пропоную обговорити Valve готується до старту продажів оновленого Steam Controller. Розкрито ціну пристрою

Вже бачу як фанати хубоксовскіх і плойкових неймпадів захищаючи свої улюбленні контролери сперечаються з приводу формфактора та розташування кнопок, але впевненний на всі 100 що цей контролер свою нішу займ, не як "вбивця", а як хороший контролер
Взяв собі китайського вбивцю XBOX Elite. Поки що просто бімба недосяжна для дорогих конкурентів. І Steam Controller теж і близько не валявся :laugh: . Особливо з урахуванням вдвічі більшої ціни.

Відправлено через 2 хвилини 16 секунд:
За новий Steam Controller доведеться викласти від 99 доларів
Або китайські контролери. Хоч і без тач падів, бо користь їх поки невідома, проте з купою кнопок і навіть з кращою якістю.

Відправлено через 7 хвилин 46 секунд:
Hiden: 26.04.2026 14:12 имхо, оверпрайс, есть аналоги DualSense, Xbox, 8bitDO не за все деньги мира.
хотя фанатам зайдет
А ще GameSir і Flydfigi, які за копійки пропонують більше можливостей і кращу якість. А якщо взяти якийсь GameSir G7 Pro, Flydfigi Vader 5 Pro чи Flydfigi Apex 5, то Dual Sense з Steam Controller і Xbox Elite Controller виглядають як дешеві аналоги з урізаними можливостями :gigi:
hohlid19
Member

Vladys77: 27.04.2026 15:31

Або китайські контролери. Хоч і без тач падів, бо користь їх поки невідома, проте з купою кнопок і навіть з кращою якістю.
И с колхозным дизайном :gigi:
Vladys77
Member

evenmore: 26.04.2026 15:01 >>дорого
>>Razer Wolverine V3 Pro 8K PC
Starting from US$199.99
Дуже дорого. Конкурент Microsoft Xbox Elite Controller китайський Flydfigi Apex 5 коштує 5300-5600 грн з зарядною магнітною док станцією.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
hohlid19: 27.04.2026 15:39
Vladys77: 27.04.2026 15:31

И с колхозным дизайном :gigi:
Якщо ви про Xbox Controller чи Steam Controller , то згодний. Бо в китайців топових що з дизайном, що з якістю все краще ніж у їх дорогих аналогів :D .

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Graveworm: 27.04.2026 12:10
Tetronga: 27.04.2026 08:20за що такі гроші
Як мінімум +4 функціональних клавіші на звороті і тачпади
У китайців кнопок більше, кикоштують вдвічі дешевше :D

Відправлено через 15 хвилин :
На колір і смак... Там всі можливі топові технології, яких і в Steam Controller немає. TMR джойстики, якісні вібромотори як в Dual Sense і механічні, а не дешеві мембранні кнопки. При цьому налаштовувала підсвітка, інформаційний екран, можливість кастомізації - заміна джойстиків різної довжини і форми, регулювання сили натягування джойстиків, заміна хрестовину різної форми, заміна лицьової панелі і вставка плашечок де буде світитися ваш напис і можливість докупити крутий жорсткий кейс з набором змінних джойстиків та хрестовину, магнітна док станція з екраном і двома додатковими портами USB A для підключення флешок чи іншої переферії. І звісно два бездротових режими по Bluetooth та радіо донгл. Це при тому що там супер якісні матеріали і збірка, які недосяжні для Sony, Microsoft і Valve.

Ну і дизайн у китайців значно краще ніж у цього Steam Controller. Я тут маю на увазі і інших топових китайців. В них є лімітовані серії під певні ігри. Наприклад для Wuchang супер класні дізайни що у 8BitDuo, що у GameSir, що у Flydfigi.
Ну і подивіться англомовні огляди контролерів - топ 10. Там на перших місцях китайці.
Graveworm
Member

Vladys77: 27.04.2026 16:01супер якісні матеріали і збірка
Дооооо, звісно, звісно
Vladys77: 27.04.2026 15:38користь їх поки невідома
Нормальне керування курсором
Ответить