Новости
Последние статьи и обзоры
Gygabyte B650 GAMING X AX (rev. 1.0) + 9950x - це можливо?
-
Athrogate
Junior
Друзі, таке питання. Хочу поміняти свій 7600x на 7950x, але почитав інфу що можна прошити біос і поміняти на 9950x, але на сайті виробника вказано що B650 GAMING X AX першої ревізії навіть після оновлення біоса не підтримує 9950x. Хто шарить у питанні, можу я шити біос і ставити його чи краще зупинитись на 7950x?
-
XXXshadyXXX
Member
Athrogate
Я запускал на этой мат плате Ryzen 7 9700X в декабре 2025 года(предварительно поставив последний на тот момент биос). Но я не вдавался в подробности поддержки процессоров тогда, и да сейчас глянул и на оф сайте что в биосах что в CPU листе 9го поколения Ryzen нет. Хотя на форумах люди пишут что у них всё работает на последних биосах. Короче как то так
Я запускал на этой мат плате Ryzen 7 9700X в декабре 2025 года(предварительно поставив последний на тот момент биос). Но я не вдавался в подробности поддержки процессоров тогда, и да сейчас глянул и на оф сайте что в биосах что в CPU листе 9го поколения Ryzen нет. Хотя на форумах люди пишут что у них всё работает на последних биосах. Короче как то так
-
Athrogate
Junior
XXXshadyXXX
Дякую!
Дякую!
-
AndP
Member
Athrogate
ставь обнову, начиная с BIOS F30. Будет работать.
ставь обнову, начиная с BIOS F30. Будет работать.
-
Charger
Member
Шось тут не те, адекватне запитання без крінжу, спокійна конструктивна відповідь без стьобу, прям в дивину вже таке читати

-
XXXshadyXXX
Member
Отвечу картинкойCharger: ↑ 26.04.2026 21:49Шось тут не те, адекватне запитання без крінжу, спокійна конструктивна відповідь без стьобу, прям в дивину вже таке читати
- спойлер

-
lewerlin
Member
Підтримка визначається версією AGESA. Вендор мами може хіба що штучно обмежити, як дехто(не будемо тицяти пальцями) робив на АМ4.Athrogate: ↑ 26.04.2026 15:58Хто шарить у питанні, можу я шити біос і ставити його чи краще зупинитись на 7950x?
-
QFlash
Member
Якщо є програматор, можна пробувати шити мікропрограму від rev. 1.5 у якого є підтримка проца, в чорному списку.
Це одинакові плати.
Я ще не такі кросс мікропрограми шив, але на Intel/
Дякую.
P.S./ Там мікропрограма датована від Mar 11, 2026. Скорше всього інженери Gigabyte додали підтримку 9950x.
PP.S./ Була б в мене та милашка, я їй подарував мікропрограму B650 GAMING X AX V2 (Rev. 1.3)
Це одинакові плати.
Я ще не такі кросс мікропрограми шив, але на Intel/
Дякую.
P.S./ Там мікропрограма датована від Mar 11, 2026. Скорше всього інженери Gigabyte додали підтримку 9950x.
PP.S./ Була б в мене та милашка, я їй подарував мікропрограму B650 GAMING X AX V2 (Rev. 1.3)
-
Grava
Member
QFlash: ↑ 27.04.2026 07:22Була б в мене та милашка, я їй подарував мікропрограму B650 GAMING X AX V2 (Rev. 1.3)
Я теж своїй Gigabyte B650M Gaming WIFI 1.2 подарував біос від B650 GAMING X AX 1.3, бо в рідному пбо не працює