Новости
Последние статьи и обзоры
Apple припинить підтримку комп’ютерів Mac на платформі Intel з релізом macOS 27
-
yariksom
Member
Предлагаю обсудить Apple припинить підтримку комп’ютерів Mac на платформі Intel з релізом macOS 27
Не така вже й біда, на вінді багато хто блокує оновлення, бо вони задовбують вкрай, як на маку - не знаю.
Не така вже й біда, на вінді багато хто блокує оновлення, бо вони задовбують вкрай, як на маку - не знаю.
-
MVE
Member
Нарешті почистять кодову базу від цього копроліту мамонта у вигляді х86
-
1234waltz
Member
Там чистити в реалі не так й багато. Навіть в мега-жирному ядрі Лінукс, яке підтримує майже все залізо світу архітектуро-специфічний код займає відсотків 15%. А що казати про Мак, де macOS 26 підтримувала тільки обмежену кількість двох генів Інтела та 5 генів Apple Silicon.
-
yurius_r
Member
Буде як із Windows 10 - куча ниття із міграцією на Linux
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Тахо сейчас настолько сырая, что большинство маководов и хакинтош юзеров сидят на Секвойе. Когда выйдет 27, Тахо уже доведут до ума. А когда Тахо перестанут поддерживать, можно спокойно переходить на Линукс.
-
alexeygalas
Member
Це точно. Трясусь, щоб з MDM не прилетіла команда примусового оновлення до 26. Сиджу на 15.7.5 доки ще можна. Вона теж не без багів але порівняно з Тахо - це планка нормальності.Intel74320ASuperFin+: ↑ 22.04.2026 09:43Тахо сейчас настолько сырая, что большинство маководов и хакинтош юзеров сидят на Секвойе.
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Автообновления - зло. На любой девайсе, оси и софте. Отключаем и радуемся жизни.alexeygalas: ↑ 22.04.2026 10:32 Це точно. Трясусь, щоб з MDM не прилетіла команда примусового оновлення до 26. Сиджу на 15.7.5 доки ще можна. Вона теж не без багів але порівняно з Тахо - це планка нормальності.
-
alexeygalas
Member
ГГ не можуIntel74320ASuperFin+: ↑ 22.04.2026 10:54Отключаем и радуемся жизни.
Updates for this Mac are managed by "... Technologies"
Але поки що 15 версію дозволяє тягти. Самі Apple хитрожопі: показують що на 15 версію є оновлення. Але якщо натиснути маленьку кнопочку (i) - всередині 26 позначено по дефолту. Якщо не зняти - полетиш в кролячу нору
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Корпоративный мак? Без шансов.
-
ghfijhg
Member
В 2002-му перейшов на Lunux, потім на Mac OS. PowerPC (які ше парочка все ще живі) ---> IntelMac. А зараз будемо вертатись на Linux)))) Я з дружиною так і сидимо на Sonoma (пробував новіші версії але повернувся), лише мала на Tahoe оновилась, але все більше сидить в Ubuntu )))). Нові Mac на ARM, куди іншу ОС, якщо захочеться не встановиш, навіть не розглядаються.
-
tablestikus
Member
Тіки нещодавно дивився щось на ютубі де народ корпоративні розлочував.
-
erkins007
Member
На винде я могу установить win11 на ноутбук 2007 года и она там будет работать.yariksom: ↑ 22.04.2026 09:03Не така вже й біда, на вінді
-
Ekz0rcyst
Member
erkins007
Я вас виправлю, - вона запуститься. Але нормальною роботою я б це не назвав.
Я вас виправлю, - вона запуститься. Але нормальною роботою я б це не назвав.
-
0kie
Member
Глупости. Вполне себе рабочая система. Ставил 26.4, которая через время обновилась до 26.4.1 и проблем на своём Хакинтоше не выявил.Intel74320ASuperFin+: ↑ 22.04.2026 09:43Тахо сейчас настолько сырая, что большинство маководов и хакинтош юзеров сидят на Секвойе.
-
alexeygalas
Member
А як же TPM модуль? Обхід цієї верифікації фактично являється зламом системи. Ну і 11ці, як вище написали, буде дуже важко на цих платформах. W10 ще з натягом може.erkins007: ↑ 22.04.2026 17:47На винде я могу установить win11 на ноутбук 2007 года и она там будет работать.
-
erkins007
Member
Требования там модуля там для галочки. И нет его отключение как и отключение требования онлайн учёток это не взломalexeygalas: ↑ 23.04.2026 11:08А як же TPM модуль? Обхід цієї верифікації фактично являється зламом системи. Ну і 11ці, як вище написали, буде дуже важко на цих платформах. W10 ще з натягом може.erkins007: ↑ 22.04.2026 17:47На винде я могу установить win11 на ноутбук 2007 года и она там будет работать.
-
Kruler
Member
Все на Macbook Neo 
-
AntonyKandaurov
Member
Kruler
Беріть поки не став дефіцитним і дорожчим
Беріть поки не став дефіцитним і дорожчим