Тім Кук залишає пост генерального директора Apple. Новим керівником стане Джон Тернус

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

big_bang: 21.04.2026 10:23Тім Кук крутий продаван
Є цікавий розбір по ньому на youtube "бесіда про бренди"

у руля давно не стояв інженер і цікаву куди потягне цей корабель.
Не бачив цей розбір, але це повністю співпадає з моєю думкою.
Тім Кук непоганий менеджер, на цьому все. Він утримав у спадок компанію яка зробила перший у світі смартфон та планшет. А передає ще одну компанію яка просто випускає смартфони і планшети. Він підняв на цьому грошенят, але це плюс в очах інвесторів.
З дійсно жирних управлінців можу згадати лише Дженсена "шкіряний" Хунга та Ілона "обкуриша" Маска.
Пс: дивися сьогодні ролік про автівки 60-х годів, коли реально компанії ризикували. Тобто рушили прогрес в якусь строну. З'являлись кондеї, підсилювачи керма, коробки автомати, нові види двигунів. Багато з таких компаній збанкротували, але на їх місці з'являлись нові і прогрес рухався далі. Зараз же у керма компаній люди, які не можуть нічого придумати, вони лише зароблять бабки, ніколи не вигадуючи нічого нового і ніколи не ризикуючи. Ось тому десь в моєму розумінні Тім Кук лише менеджер, один з тисяч, заміна якого ні на що не вплине (може окрім курсу акцій , на який нам всім всеодно).
Blackintrad
Member

Shtopor: 21.04.2026 16:24
KimRomik: 21.04.2026 14:28 мої претензії до айфонів по дизайну це:
1) плоскі краї, вони мені не подобаються, бо некомфортно тримати в руках, я віддаю перевагу скругленим, як це було у 6-11 поколінь
2) відмова від титанового корпусу в 17 поколінні, це було тупе рішення
3) динамічний острів зверху можна було зробити поменше і технології це дозволяють, але знаючи Аппл вони це будуть робити в майбутніх поколіннях, щоб видати це за новинку
4) сканування відбитку пальця, що заважало перенести це на правий бік там де зараз стоїть кнопка камери?
Проблема Apple, це те що воно принципово не використовують навіть кращі технології конкурентів. Щоб не говорили кто що у кого скопіював і залишатися унікальними в голові покупців.

Недоліки такі як острів на екрані - видають за кращу альтернативу, навіть якщо це незручно (наприклад щоб розблоковувати телефон який лежить на столі - повинен брати його в руки). Як і відсутність сканера відбитка пальців під екраном, можливості управління сенсорними клавішами і так далі.

Ледве протовкнули USB-C та Always on Display, бездротову зарядку. Типу все таки копіють конкурентів але через деякий час, коли вже всі забудуть хто саме був інноватором цих технологій.

Те саме стосується і ОС.

Китайці часто просто копіють флагмани не соромлячись від дизайну та функцій, що в принципі вигідно покупцю.

Тому різких покращень від Apple з такою маркетинговою політикою не слід чекати.

На мою думку інші бренди типу Самсунг останні 5 років також товчуться на місці, пропонуючи бредові інновації, від яких відмовляються через 2-3 покоління.
Типу вигнутого дисплею, приватного екрану який суттєво знижує його яскравість, камери із 100х AI зумом але кепською зйомкою ввечері при 4k 60 fps.
Часто наслідують приклад Apple.
Але все таки вони хоча б експериментують і 1 з 3 технологій добре приживаються.
В них інший підхід, коли ти не вступаєш в гонку іновацій лише через самі іновації.
Головна мета е зробити нічого, що може відлякати користувача. Тому вони можуть відставати від конкурентів але технології, які вони використовують на 99% перевірені і ідеально реалізовані в них.
З досвіду свого оточення, мало хто скаржиться на лаги і глюки від епл, головні проблеми це ціна і бажання деяких людей виділитися "я не такий, епл фігня".
Shtopor
Member

Головна мета е зробити нічого, що може відлякати користувача. Тому вони можуть відставати від конкурентів але технології, які вони використовують на 99% перевірені і ідеально реалізовані в них.
З досвіду свого оточення, мало хто скаржиться на лаги і глюки від епл, головні проблеми це ціна і бажання деяких людей виділитися "я не такий, епл фігня".
Звісно саме виділитись.
Не так давно у базових Apple екран став більше 60 Гц, AOD, Type-C і швидка зарядка.
Але це звісно лише тому що технології були неперевірені, а не щоб з кожним поколінням "інновації" продавати своїм фанатам.
Пам'ятаю як нефанати Еппл розповідали що Lightning просто кращий, OLED вигорає а від швидкої та бездротової зарядки псується акумулятор. І взагалі це все непотрібно, то для задротів Xiaomi.

Apple всіх рівняє під свій маркетинговий план, але хом'яки думають що заради них це робиться. В результаті вони не користується тим що вже 5 років на ринку. І весь час розповідають що воно просто не потрібно.
Нічого, скоро вам кремній-вуглецеві батареї підвезуть і телефон-розкладушку.
kairo
Member

Shtopor: 22.04.2026 11:27В результаті вони не користується тим що вже 5 років на ринку.
Що таке вже є 5 років на ринку, чого немає в Айфоні.
Shtopor
Member

kairo
Ну, якщо не брати до уваги що донедавна (до iPhone 17) в базових версіях був екран 60 Гц без AOD - то саме зараз залишилися кремній-вуглецеві батареї, розкладні екрани (є вірогідність що скоро анонсують). Потім підтягнуть телефото камеру з АІ чи без нього.
Може ще USB 3.0+ завезуть, але це не точно.
Сенсор вібитка пальців принципово нескоро завезуть, бо у них своя "краща" технологія.
dead_rat
Member

Shtopor: 22.04.2026 16:11 kairo
Ну, якщо не брати до уваги що донедавна (до iPhone 17) в базових версіях був екран 60 Гц без AOD - то саме зараз залишилися кремній-вуглецеві батареї, розкладні екрани (є вірогідність що скоро анонсують). Потім підтягнуть телефото камеру з АІ чи без нього.
Сенсор вібитка пальців принципово нескоро завезуть, бо у них своя "краща" технологія.
60 герц трохи засиділися, згоден
Камери з АІ вже у всіх давно
Юсб 3… я навіть не уявляю нащо і що зараз реально за інтерфейсом юсб-с в афйоні, файли все одно зручніше вайфаєм
Сенсор відбитка … ну він реально програє розпізнаванню обличчя, товариша курвив Піксель своєю повільною розлочкою. В мене айпад ейр теж не завжди відбиток розпізнає.

Тобто реально лишень з герцовкою довго думали
Shtopor
Member

Але взагалі, якщо не говорити про сьогодні, то дуже багато чого iPhone щось десь покращив на 10%, вигадав гарну назву і видав за своє.
Окрім названого вище:
1) NFC pay.
2) Бездротову/швидку зарядку.
3) Вологозахист.
4) Телефото камери (а саме комбінації із 3х камер).
5) Reverse charging (але поки тільки на проводі).
6) Останніми відмовились від гігантського поля з кнопкою і чолом.
7) Wi Fi Direct -> Airdrop
8) Декілька сім карт.
9) ОС: Віджети. Темна тема. Декілька екранів.
Scoffer
Member

dead_rat: 22.04.2026 16:45Сенсор відбитка … ну він реально програє розпізнаванню обличчя
Це тільки тому що генії його запхнути то на кнопку, то на екран. Був у мене мі8 з сенсором позаду корпусу, то він розпізнавав ще до того як ти про це подумаєш і ні вода йому не заважала, ні болото. А зараз з підекранним сенсором, то так, тормознутий і ще й не всі пальці запам'ятав. Про воду я взагалі мовчу, тупо не реагує на мокрі руки. Покращення.
Shtopor
Member

Підекранний сенсор стає кращим з кожним новим поколінням.
Одним з першим з ним у мене був Huawei P30 - реагував із затримкою, часто потребував чіткого і відчутного натиску саме там де треба. Але сильного негативу не було (так як призвичаївся) - користувався телефоном 3 роки.
Samsung S22 Ultra та S23 Ultra - значно кращі сенсори (рідко коли не працювало). І в останньому Vivo x300 Pro взагалі чітко і швидко реагує.

Плюс тут вже персональні особливості - у людей бувають сухіші пальці, які працюють гірше з цим сенсором. Або ж відбиток відсканований не чітко. Чи товсте захисне скло.

На робочому iPhone 15 FaceID реагує с затримкою коли я небритий, коли в шапці/шарфі, коли прокинувся чи просто боком лежу головою на подушці.
kairo
Member

Shtopor: 22.04.2026 16:11 kairo
Розкладні екрани, це дуже нішевий формфактор, який не потрібен 99% користувачів. Computational photography на Айфоні вже років 15. USB 3 немає практичного сенсу в смартфоні. Сенсор відбитка програє ФейсАйді, це я як багаторічний користувач тих сенсорів скажу.

По факту, хіба по батареям можна погодитись. Але це не п'ять років, такі телефони почали виходити зовсім недавно.

Відправлено через 5 хвилин 26 секунд:
Shtopor
Підекранний сенсор стає кращим з кожним новим поколінням.
Взагалі не відчув прогресу по сенсорах. Хіба як був на кнопці, то був більш менш притомний. Коли перейшли на підекранний, то як був тормозом так і залишився. Максимально вбоге рішення яке бісило мене роками. Скільки я не перескановував ті відбитки, використовував екрани без плівок, все одно, це тормозне рішення, яке працює через раз.
kairo
Member

Scoffer: 22.04.2026 17:50 Був у мене мі8 з сенсором позаду корпусу, то він розпізнавав ще до того як ти про це подумаєш
Єдині сенсори, які нормально працювали. В мене був такий на Samsung Note 9. Дійсно чітко працююча технологія, а не ця по*нографія із підекранними.
Ответить