Губами
Новости
Последние статьи и обзоры
Intel обіцяє випускати більше недорогих процесорів із підтримкою оверклокінгу
-
Huanantop
Member
Предлагаю обсудить Intel обіцяє випускати більше недорогих процесорів із підтримкою оверклокінгу
Губами
. Вы главное матплату на новом сокете за 300 баксов с поддержкой пресвятого разгона купите.
Губами
-
coffeeman
Member
Хотів про новий сокет додати, але все вже зроблено.
-
Afit
Member
Раджа приблизно в 2018р. ще не таке обіцяв
І сокети довго незмінні... І той самий розгон... І взагалі інтел стане "православною компанією" (образно)
-
yariksom
Member
Ну навипускають вони процесорів з розблокованим множником, які дадуть приріст 100-200 мегагерц з жерши при цьому 100-200 ват, і що?
-
Afit
Member
Нічого) Вони десь просто щось чули, за що їх ентузіасти критикували, але не знають де він, той дзвінyariksom: ↑ 21.04.2026 16:58 Ну навипускають вони процесорів з розблокованим множником, які дадуть приріст 100-200 мегагерц з жерши при цьому 100-200 ват, і що?
-
Conqistador
Member
Pentium EXTREME EDITION PLUS PRO
Ради выжимки сотни лишних мегагерц на выжатых с завода разогнанных ядрах и заплатив за материнку втридорога
Ради выжимки сотни лишних мегагерц на выжатых с завода разогнанных ядрах и заплатив за материнку втридорога
Последний раз редактировалось Conqistador 21.04.2026 17:24, всего редактировалось 2 раза.
-
STARL1GHT
Member
Вірю, повірив.Не всі можуть дозволити собі витрачати такі гроші, і це не робить їх менш зацікавленими, ніж ті, хто може витратити 500 доларів на процесор.
-
Entar
Member
Так а толку? Розгін був цікавий у того мого i5-2500k. Зараз алгоритми турбо бусту і авто розгонів наче ж самі все роблять, і воно впирається все в TPD і вольтаж. Андервольт має сенс, а розгін на 100 МГц - то таке собі.
-
KimRomik
Member
Китайці протирають руки. Сезон охоти на мутантів відкривається.
-
MAKKACIN
Member
Інтел стало не вигідно що процесори так довго живуть, вводят розгон для всіх
От і .....
От і .....
-
KimRomik
Member
Я особисто чекаю яких небудь 4-8 ядерних аналогів, яких можна розганяти навіть на бюджетних платах.
-
Sanьka
Member
Такі щедрі, бо з тієї архітектури вже витиснули всі соки, чогось особливого з них не вижмеш. Тому тут чистий маркетинг - можливість є, а потенціалу не буде
Дивись тут пристрій для пошуку дешевої! материнки для потужного розгону бюджетних проців ІнтелKimRomik: ↑ 21.04.2026 17:24яких можна розганяти навіть на бюджетних платах
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Якщо будуть процесори з bLLC, то нащо тоді розгін - він для ігор тільки і робився.
-
VRoman
Member
Младшим моделям частоты урезают посильнее, поэтому разблокировка разгона для них принесёт куда больше чем 100 МГц. Разгонять процессоры с 4.5 до 5.5-6.0 ГГц будет занимательно. Тем более не стоит забывать, что в из-за меньшего потребления маленькие кристаллы с меньшим числом ядер в разгоне достигают выше частоты, чем большие кристаллы старших моделей.Entar: ↑ 21.04.2026 17:20 Так а толку? Розгін був цікавий у того мого i5-2500k. Зараз алгоритми турбо бусту і авто розгонів наче ж самі все роблять, і воно впирається все в TPD і вольтаж. Андервольт має сенс, а розгін на 100 МГц - то таке собі.
-
AssayMAS
Member
разве что поставить рекорд, а потом 3-4ГГц и долгая работа... ну не будут процы БЕСПЛАТНО тянуть большие числа разгона. А авто буст встроенный пару сот мегагерц накинет - всё ты не просто "ПК холоп", а элитарный "оверклокер"...VRoman: ↑ 21.04.2026 18:41Разгонять процессоры с 4.5 до 5.5-6.0 ГГц будет занимательно.
Вот у меня проц 3770, так что он с автобустом что без - за час намалывает примерно одинаково - что на алюминиевом радиаторе что на тепло трубках... но вот пока холодный может аж до 20% разницы в первые минуты показать - самое то всякие тесты проходить... и с другими процами сравнивать. А если автобус отключить то к приключениям - синим экранам, потерянным данным... автобуст он не только в плюс он у современных (не мои) процов и в минус умеет - цель работа при перегреве, недостачи питания...
-
yariksom
Member
VRoman
Якщо таке буде, то знімаю капелюха.
Але вже занадто я песиміст щоб такого чекати
Але вже занадто я песиміст щоб такого чекати
-
ДядяСаша
Member
Недорогих, це яких: 2 або 4 ядра до 100$.
Бивші Селерони та Пентіуми, всі вони мають помірне споживання, десь від 35 до 57 Ват. Для них є запас по TDP і розгону.
Бивші Селерони та Пентіуми, всі вони мають помірне споживання, десь від 35 до 57 Ват. Для них є запас по TDP і розгону.
-
CnC_General
Member
а що зміниться? вони тільки зроблять жорстку прив'язку що розгін по шині тільки на платах Z-серії.yariksom: ↑ 21.04.2026 19:22 VRoman
Але вже занадто я песиміст щоб такого чекати![]()
Новий сокет та нова серія чипсетів під DDR6. (про це натякав у розмові).
І вийде знову якась ніша любителів виперндрежа. Якщо є гроші 300у.е. на материнку, тоді купувати проц за 149у.е. і зекономити 50у.е.??? ну нехай.
А оперативка? будь-яка не зможе грати в частоту при овеклокінгу.
А що у АМ5 пропонує? Усі райзени з індексом-Х можуть пограти вільним множником та розганятись по шині.
материнка ASUS ROG STRIX / HERO / Maximum тощо (наприклад) + 9700х (оверклокінг по шині) + DDR5 6400@CL30 (не будь-яка оперативка поїде на 6800@CL30 в оверклокінг)
той самий випендреж. По грошам так само плюс-мінус.
Усі шість ядер на частоті 5Ггц при шині 100@132 дадуть якийсь гарний вихлоп. А потім заміна на умовний 9950х ????
Є гроші можна буде і погратись. Та потішити своє его та ..... який я крутий.
Як на мене, я виберу щось простіше але подібну за кількістю фаз та охолодження мосфетів, оперативку трошки простіше, проц можна без індексу-Х. решту грошей вбухати в відеокарту. (Легкий тюнінг системи через біос). В іграх вихлоп для мене буде більше.
-
Input_Lag
Member
Оверклокні свій дешевий проц на 5% та стань щасливим завдяки Інтел.
-
CnC_General
Member
Наступне, що буде коли материнки Н610 / Н810 завтра зможуть по шині розганяти процесори. Ну от якщо проц може звісно.
А тоді хто купуватиме дорогі плати серії-Z790 / Z890???
Потім це потягне за собою оптимізацію програм та ігор. Вони будуть працювати плавніше чи швидше. А далі хто купуватиме нові відеокарти 5070Ті/5080/5090...6070/6080/6090... якщо і на поточних 3060Ті/4070 тоді буде можна непогано грати в сучасні ігри????
Одні питання... А відповідь одна. Треба косити бабло, поки пересічні користувачі-хом'яки звикли що треба купувати та робити собі подарунок на кожен новий рік нового компутерного заліза. Бо нетащщооттттт в танчики/мафия/рдр2/контру/..... ставте свою гру.
А тоді хто купуватиме дорогі плати серії-Z790 / Z890???
Потім це потягне за собою оптимізацію програм та ігор. Вони будуть працювати плавніше чи швидше. А далі хто купуватиме нові відеокарти 5070Ті/5080/5090...6070/6080/6090... якщо і на поточних 3060Ті/4070 тоді буде можна непогано грати в сучасні ігри????
Одні питання... А відповідь одна. Треба косити бабло, поки пересічні користувачі-хом'яки звикли що треба купувати та робити собі подарунок на кожен новий рік нового компутерного заліза. Бо нетащщооттттт в танчики/мафия/рдр2/контру/..... ставте свою гру.