Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

leif: 18.04.2026 20:30не на всіх ринках
Я про свій рідний український ринок. Що там у арабів в пустелі мене мало цікавить.
Був час коли 300 тишь/5 років у нас давали всі або практично. Навіть на сраного ланоса було 5 років, хоча кілометраж здається поменше, не пам'ятаю точно.
leif
Member

Scoffer
Та де хто давав 300тищ? за останні років 15, коли я більш менш уважно слідкую, не пам'ятаю такого взагалі. Давай пруфи
Scoffer
Member

leif
Сам шукай реклами 20-25 річної давнини. 15 років це вже екоістерія і занепад автомобілебудування.
Filabatya
Member

300K якщо це по місту, то це вічна гарантія :gigi:
такий пробіг тільки дизель пройде по трасі, а з нашою соляркою таку гарантію, тільки повний ідіот підпише
Последний раз редактировалось Filabatya 18.04.2026 20:59, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

Scoffer
Ясно, вигадав собі щось, а я маю спростовувати :laugh:

Відправлено через 28 хвилин 7 секунд:
Scoffer: 18.04.2026 20:51Сам шукай реклами 20-25 річної давнини
https://www.autocentre.ua/ru/opyt/polez ... 90810.html

ну тримай, експерт

максимум давали мітсубісі - 150к. нічого подібного до 300к не видно і близько. так, тоді ще давали 2р без обмежень пробігу, але хто тоді в Україні проїжджав 150/рік? ти? :laugh:

Відправлено через 5 хвилин 54 секунди:
кароче, ніякого диво-качєства 20-25р тому не було. а ніссан дає 300тисяч прямо зараз в австралії. на точно такі ж машини, які продаються і в Україні. купуй нісан, надійні машини, якщо за цим показником судити. інакше як би таку гарантію видавали на них? :gigi:

Відправлено через 16 хвилин 1 секунду:
Scoffer: 18.04.2026 20:45Був час коли 300 тишь/5 років у нас давали всі або практично
:lol: :laugh:

такого часу у нас, звісно ж, ніколи не було.

головне на умнякє тулити свої вигадки самовпевнено, а потім.... ну, а потім, як завжди)

Відправлено через 8 хвилин 3 секунди:
до речі про мітсубісі я згадав, точно була ця тема, 20 років тому і про це говорили і рекламували. а ще у опеля була якась ультрапотужна гарантія в рамках якоїсь маркетингової кампанії пару років. але це було якесь виключення з ринку, мабуть це на ті опелі, які на автовазі випускали, бо мало хто їх хотів купувати навіть так :laugh: чому пам'ятаю, бо я часто їздив додому поїздом/автобусом через Запоріжжя в кінці нульових років, коли в універі вчився, і там був якийсь автосалон ЗАЗ, здається біля автовокзалу чи десь між залізничним і авто. і там продавали ці опелі з ультрапотужною гарантією, яка все одно мало кого спокушала, повторюсь.
Последний раз редактировалось leif 18.04.2026 22:04, всего редактировалось 1 раз.
Scoffer
Member

leif
Мені пофіг що ти там думаєш, якщо у тебе склероз і ти не пам'ятаєш реклам по телеку, це не мої проблеми. Інтернет у нас в той час був недорозвинений і багато чого не збереглось. Тим часом в штатах давали 10 років і 200 тисяч миль, що трішки більше 320к кілометрів. Наприклад
https://web.archive.org/web/20260111170 ... n-warranty
І так, хто не давав 300к, той давав анліміт на пару років.
leif
Member

Scoffer: 18.04.2026 22:03Мені пофіг що ти там думаєш,
ти зовсім баран? відкрий посилання 2004 року, яке я тобі скинув і почитай про гарантію в Україні, потім щось пиши.

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Scoffer: 18.04.2026 22:03Тим часом в штатах давали 10 років і 200 тисяч миль, що трішки більше 320к кілометрів
limited powertrain warranty :laugh:

за що я і сказав одразу: на окремі вузли, обмежені пропозиції, окремі дилери, на окремих ринках.

Відправлено через 33 секунди:
при якихось окремих умовах. он тобі нісан прямо зараз таке пропонує
Scoffer
Member

leif
Сам ти баран. Ти гарантію на свою машину хоч раз в житті відпривав? Там взагалі не існує такого поняття як гарантія на все. Кожен окремий вузол описується окремим пунктом. 320 тишь за двигло це дуже круто бо двигло півмашини коштує, а то й більше. А гарантія від наскрізної корозії і зараз 10 років не рідкість. Ці два пункти покривають 90+% проблем. Все інше дрібниці в порівнянні.
leif
Member

Scoffer: 18.04.2026 22:11Сам ти баран. Ти гарантію на свою машину хоч раз в житті відпривав?
ти посилання про гарантію в Україні відкрив? відкривай. читаємо.

Відправлено через 26 секунд:
Scoffer: 18.04.2026 22:11320 тишь за двигло це дуже круто бо двигло півмашини коштує, а то й більше.
у одного дилера. і покриває не тойота

Відправлено через 34 секунди:
а гарантія на 300тис і 10років, до слова, від самого нісану! отакої!
Scoffer
Member

leif: 18.04.2026 22:13і покриває не тойота
Та хоч санта клаус покриває, тобі як споживачу яка різниця?
І ні, дилер не може зробити це самотужки. Дилеру треба десь цей павертрейн через 10 років відкопати новим. Так що були відповідні договори з тойотою.

Відправлено через 3 хвилини 43 секунди:
leif: 18.04.2026 22:13а гарантія на 300тис і 10років, до слова, від самого нісану! отакої!
Пустельні гаранти не цікаві. Там машини по 50 років зберігаються на відкритому повітрі, потім заводяться і їдуть. Я вище давав лінк на індіану з дуже всратим кліматом. Отаке покажи.
leif
Member

Scoffer: 18.04.2026 22:24Та хоч санта клаус покриває, тобі як споживачу яка різниця?
дилер або страхова закрився/переоформився/ще щось -- до побачення. порівняй це з гарантією від нісану, який теж, звісно, може закритись, але імовірність такої події незрівнянно менше у порівнянні з одним дилером
Who backs the warranty? Is it just the dealership?
Our warranty is backed by an A-rated insurance company and administrator in addition to Hubler. With such a solid foundation behind our warranty, you can enjoy total peace of mind.
яким боком тут тойота? давай без вигадок, ти не можеш знати на що вони розраховували в плані наявності запчастин і тд.

якщо ми говоримо про гарантію як показник якості машин -- не треба тулити якісь маркетингові акції окремих дилерів, які ніяким боком не мають стосунку до самих автовиробників.

і взагалі, що ти почав викручуватись? то тебе австралія не цікавить і ти говориш про Український ринок, де всі давали 300 тищ, аж тут почав настільки копати, що вже дійшло до дилерських акцій в штатах, які не мають стосунку до самих виробників :lol:

Відправлено через 54 секунди:
Scoffer: 18.04.2026 22:27Я вище давав лінк на індіану з дуже всратим кліматом. Отаке покажи.
:facepalm: :facepalm:

це не гарантія від виробника і один дилер, який так намагався бустити свої продажі, закладаючи цю гарантію "від себе" в ціну машин, звісно. що це доводить? нічого.

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
кароче твій тейк про раніше було аж настільки краще що всі давали по 300тищ гарантії в Україні це черговий пєрдьож в калюжу в твоєму виконанні. от і все.

а 10 років і 300тищ гарантії в австралії цілком собі існують. ух яка якість!
Scoffer
Member

Renault Group протягом найближчих двох років має намір звільнити до 2400 інженерів в рамках режиму економії та прискорення розробок, що є фундаментом нової стратегії розвитку futureReady.
Також згідно стратегії час розробки нових моделей має бути скорочений з нинішніх трьох-чотирьох до двох років. Собівартість електромобілів планується зменшити на 40%. Загальні виробничі витрати у глобальному масштабі мають бути скорочені на 20%, у тому числі завдяки зниженню витрати енергії на 25% та зменшенню часу простоїв заводів удвічі. Кількість деталей, які використовуються в одному автомобілі, планується скоротити на 30%.
Скорочення штату інженерів Renault Group, про яке повідомив Reuters з посиланням на представника французької компанії, – це один із заходів реалізації плану futureReady. Зараз у Renault Group працюють 11 000 – 12 000 інженерів, протягом двох років компанія планує звільнити 2400 з них, “щоб стати більш гнучкою в умовах жорсткої конкуренції з боку китайських компаній, що пропонують недорогі рішення”.Ймовірно, частина розробок нових моделей Renault Group буде віддана на аутсорсинг до Китаю, як це було зроблено з новим Renault Twingo.
У Renault Group та холдингу Geely є спільне підприємство Horse Powertrain, воно працює з 2024 року та займається розробкою та виробництвом двигунів внутрішнього згоряння, коробок передач та гібридних силових установок. Відповідно у Renault Group більше не потрібно розробляти ці вузли і агрегати самостійно, тобто частини інженерів можна позбутися.
Рено офіційно всьо.
fantomrulezz
Member

Scoffer: 18.04.2026 20:45Я про свій рідний український ринок. Що там у арабів в пустелі мене мало цікавить.
Був час коли 300 тишь/5 років у нас давали всі або практично.
Scoffer: 18.04.2026 22:03Тим часом в штатах давали 10 років і 200 тисяч миль, що трішки більше 320к кілометрів.
Так все-таки цікава гарантія на нашому ринку чи десь там?
Чи десь там, але не там, а от там :laugh:

Ну правда, не було у нас "5 років + 300 тищ у всіх чи майже всіх". Ніколи не було.
Завжди була типова гарантія 3 роки + 100к для масмаркету і 2 роки + 50к для преміуму з можливістю докуповувати роки і кілометри.
Timedemo
Member

fantomrulezz: 20.04.2026 10:00
Scoffer: 18.04.2026 20:45Я про свій рідний український ринок. Що там у арабів в пустелі мене мало цікавить.
Був час коли 300 тишь/5 років у нас давали всі або практично.
Scoffer: 18.04.2026 22:03Тим часом в штатах давали 10 років і 200 тисяч миль, що трішки більше 320к кілометрів.
Так все-таки цікава гарантія на нашому ринку чи десь там?
Чи десь там, але не там, а от там :laugh:

Ну правда, не було у нас "5 років + 300 тищ у всіх чи майже всіх". Ніколи не було.
Завжди була типова гарантія 3 роки + 100к для масмаркету і 2 роки + 50к для преміуму з можливістю докуповувати роки і кілометри.
в 2008му купив своє перше авто мітсубісі лансер. Пів року були акціі, гарантія 5 років, та 300т пробігу. До 100т підвіска була під гарантією. Від 100 до 300т двигун, коробка, електроніка, кузов.
fantomrulezz
Member

Акції так, були.
Я коли свій хюндай перший купував, на нього теж 5 років давали і саме на це упор в рекламі робили. Одна з причин чому саме його взяв.
Але ж це одиничне виключення було, на той момент лише в корейців 5 років давали, у всіх інших норма була 3 роки.
Такого щоб, цитую "5 років у нас давали всі або практично" - не було ніколи.
Filabatya
Member

CATL представив нову літій-залізо-фосфатну батарею. Електромобілі та електрокари https://share.google/ssCi7M8wS5EZkhgMx
fantomrulezz
Member

Filabatya: 24.04.2026 11:52CATL представив нову літій-залізо-фосфатну батарею. Електромобілі та електрокари https://share.google/ssCi7M8wS5EZkhgMx
Останні років 30 безперервно чую мінімум раз на рік про якусь революційну нову технологію батарей, що ось от-от зовсім трохи залишилось потерпіти і як заживем.
Тим часом середній смартфон все так само треба заряджати кожну ніч, бо невелике еволюційне (а зовсім не революційне) зростання батарей компенсується збільшеним і споживанням.
З авто те саме. Як не було середньої електрички, яка б зрівнялась по пробігу з середнім ДВЗ, так і нема.
Filabatya
Member

fantomrulezz
Китайці ніколи не брешуть :shuffle:
За мобільні теж думаю де ті нові батареї, сьогодні читав що з 27 в ЄС будуть змінні батареї в телефонах) було би круто, тайп сі ж в айфон поставили)
SergN
Member

Filabatya: 24.04.2026 11:52CATL представив нову літій-залізо-фосфатну батарею.
У них у кожного виробника щороку нова. Оптимізують попередні напрацювання, але без революцій, особливо щодо ємності.
fantomrulezz: 24.04.2026 13:01З авто те саме. Як не було середньої електрички, яка б зрівнялась по пробігу з середнім ДВЗ, так і нема.
З авто цього і не буде. Фізично щільність енергії в викопному паливі недоступна для батарейок. Виробники ДВЗ колись в оптимізації ваги надумали менші паливні баки робити, але як тільки "пробіг на баку/зарядці" стане критерієм суперництва (і то лише в момент, коли батарейки помітно наблизяться до двз), то збільшити на 50% паливний бак взагалі не проблема для виробників ДВЗ, а от для батарейок вже це чергову технологічну революцію треба.
fantomrulezz
Member

SergN: 24.04.2026 14:28як тільки "пробіг на баку/зарядці" стане критерієм суперництва
Тут, як на мене, критерій не "більше пробігу від повного баку/батареї = краще", а "чи достатньо зараз пробігу від повного баку/батареї для більшості юзеркейсів".
ДВЗ не збільшують бак не тому, що не можуть (легко можуть, експедиційні авто мають і більші баки, і додаткові зовнішні баки, та і каністру в багажник ніхто не відміняв), а тому, що саме 700-1000 реальних км для абсолютної переважної більшості достатньо. Більше без перерви не поїдеш, бо просто фізично важко водію.
Але от щось поки що електичкам до цього дуже далеко.
В презентаціях малюють 500-600 км в режимі WLTP сферичного автомобіліста в вакуумі (обов'язково в теплу пору року, клімат і музику не включати ї їхати вночі без фар), а реальності у більшості дай бог 300 км отримати (а зимою 200).
Ответить