На младших картах потребление до 300 ват. Там нужно ну очень постараться чтобы словить перебор ампертажаГеральт: ↑ 18.04.2026 12:0712пін тільки на 5080/90 існує?
Новости
Последние статьи и обзоры
ASUS підвищить ціни на блоки живлення з кабелем ROG Equalizer 12V‑2×6 для безпечного підключення відеокарт
-
erkins007
Member
-
Геральт
Member
erkins007: ↑ 18.04.2026 13:32 Ты шутишь? Один из пинов 9.6 при максимуме в 9.2 безопасном, а два других по 4.5.
Такое нужно сразу устранять чтобы потом не горел разъем.
Так, хлопці, я за попкорном, а ви вже придумайте, далеко там до прогару чи не дужеoversteve: ↑ 18.04.2026 11:26 саме тут загалом нічого страшного не бачу, якогось адового розбалансу немає, так що до прогару дуже далеко![]()
-
Геральт
Member
А якщо кабель зі сторони БЖ перетиснути при заміні материнки, можна хапнути розбаланс чи ні? На умовній 5070Тіerkins007: ↑ 18.04.2026 13:33 На младших картах потребление до 300 ват. Там нужно ну очень постараться чтобы словить перебор ампертажа
-
oversteve
Member
до прогару далеко, то до нагріву з дельтою 30 градусів при струмі 9.2А на кожному пініГеральт: ↑ 18.04.2026 13:37erkins007: ↑ 18.04.2026 13:32 Ты шутишь? Один из пинов 9.6 при максимуме в 9.2 безопасном, а два других по 4.5.
Такое нужно сразу устранять чтобы потом не горел разъем.Так, хлопці, я за попкорном, а ви вже придумайте, далеко там до прогару чи не дужеoversteve: ↑ 18.04.2026 11:26 саме тут загалом нічого страшного не бачу, якогось адового розбалансу немає, так що до прогару дуже далеко![]()
![]()
-
oversteve
Member
можна, але чим ця ситуація принципо відрізняється від карти з 2х8пін, яка жере 300вт? ті самі 6 жил з таким самим струмом і +- таким самим запасом терміналів по струмуГеральт: ↑ 18.04.2026 13:39А якщо кабель зі сторони БЖ перетиснути при заміні материнки, можна хапнути розбаланс чи ні? На умовній 5070Тіerkins007: ↑ 18.04.2026 13:33 На младших картах потребление до 300 ват. Там нужно ну очень постараться чтобы словить перебор ампертажа
![]()
-
Геральт
Member
oversteve
Хоча б тим, що пережатий один 8пін не впливає на інший 8пін. Там (на іншому 8пін) як були збалансовані струми, так і лишились. І розбаланс буде на 150Вт-ах, а не 300. На пережатому замість 4А отримаєм 7А на пін (якщо брати пропорцію від прикладу вище). А тут он від 9А шарахаються. Бо роз'єм-то надійний, конектори витримають, але ну його, краще поправити
Ну і ще момент. Якщо в 2*8 ті самі 6 жил з таким самим струмом і +- таким самим запасом терміналів по струму, то в 3*8 мабуть вже не такі самі, а з більшим запасом? І виходить, що 3*8 таки надійніше за той вбогий 12пін. А 4*8 було б ще надійніше. Але ні, курта зафорсив роз'єм ~= 2*8, при споживанні до 600Вт. Геній.
Воно мені в принципі було б все одно, якби те одоробло вже й в АМД не пхали. Ну добре, це покоління ще якось можна пропетляти. Але в наст. або через одне вже будуть пхати масово. А це не гуд.
Хоча б тим, що пережатий один 8пін не впливає на інший 8пін. Там (на іншому 8пін) як були збалансовані струми, так і лишились. І розбаланс буде на 150Вт-ах, а не 300. На пережатому замість 4А отримаєм 7А на пін (якщо брати пропорцію від прикладу вище). А тут он від 9А шарахаються. Бо роз'єм-то надійний, конектори витримають, але ну його, краще поправити
Ну і ще момент. Якщо в 2*8 ті самі 6 жил з таким самим струмом і +- таким самим запасом терміналів по струму, то в 3*8 мабуть вже не такі самі, а з більшим запасом? І виходить, що 3*8 таки надійніше за той вбогий 12пін. А 4*8 було б ще надійніше. Але ні, курта зафорсив роз'єм ~= 2*8, при споживанні до 600Вт. Геній.
Воно мені в принципі було б все одно, якби те одоробло вже й в АМД не пхали. Ну добре, це покоління ще якось можна пропетляти. Але в наст. або через одне вже будуть пхати масово. А це не гуд.
-
erkins007
Member
А теории можно даже на 5060, если будет такое желание, но на практике усилий для этого нужно приложить куда больше чем для 5090Геральт: ↑ 18.04.2026 13:39А якщо кабель зі сторони БЖ перетиснути при заміні материнки, можна хапнути розбаланс чи ні? На умовній 5070Ті
-
Геральт
Member
erkins007
Не відволікайся. Там он вище розумні люди писали, що нічого критичного в тебе, після твоїх зусиль, не було. До прогару далеко
Так що даремно смикав лишній раз той БЖ.
Не відволікайся. Там он вище розумні люди писали, що нічого критичного в тебе, після твоїх зусиль, не було. До прогару далеко
Так що даремно смикав лишній раз той БЖ.
-
oversteve
Member
ну як сказати, якщо в 12вхпвр навернеться одна жила, то отримаєте +- рівномірний перегруз на 20% решті 5, якщо в 8пін навернеться 1 жила, то з іншим буде все ок, а на тому ж отримаєте пегрезуз в 50% по 2 жилахГеральт: ↑ 18.04.2026 14:08 oversteve
Хоча б тим, що пережатий один 8пін не впливає на інший 8пін. Там (на іншому 8пін) як були збалансовані струми, так і лишились. І розбаланс буде на 150Вт-ах, а не 300. На пережатому замість 4А отримаєм 7А на пін (якщо брати пропорцію від прикладу вище). А тут он від 9А шарахаються. Бо роз'єм-то надійний, конектори витримають, але ну його, краще поправити![]()
любий кабель краще поправити, якщо бачиш, що щось не ок
3х8 надійніше при умові використання добротного бж, але ж у людей не тільки добротні бж на рукахГеральт: ↑ 18.04.2026 14:08 Ну і ще момент. Якщо в 2*8 ті самі 6 жил з таким самим струмом і +- таким самим запасом терміналів по струму, то в 3*8 мабуть вже не такі самі, а з більшим запасом? І виходить, що 3*8 таки надійніше за той вбогий 12пін. А 4*8 було б ще надійніше. Але ні, курта зафорсив роз'єм ~= 2*8, при споживанні до 600Вт. Геній.
в той же час 12вхпвр цілком ок навіть на дешманах, бо у нього мінімальная специфікація +- така сама, як у 2х8пін в золотих-платинових бж, по яких самі виробники дозволяють пускати ті ж 600Вт, що і по 12вхпвр
-
Ektalion
Member
Тобі вже мало твого Титана, який документально кращий?RoMiLiUs: ↑ 18.04.2026 12:47 Я б купив, але, я так бачу, що він до роздрібної торгівлі не спішить.
-
RoMiLiUs
Member
Я кабель мав на увазі:) Вказані БЖ в нас давно продаються.Ektalion: ↑ 18.04.2026 15:21Тобі вже мало твого Титана, який документально кращий?
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 18.04.2026 15:36, всего редактировалось 1 раз.
-
Геральт
Member
Так я там вище перегруз в 75% закладав (7А замість 4А). Але споживання по жилі-то менше. Тому навіть з таким буде менш критично. Але то для 2*8. При 3*8 запасу ще більше.oversteve: ↑ 18.04.2026 14:44 ну як сказати, якщо в 12вхпвр навернеться одна жила, то отримаєте +- рівномірний перегруз на 20% решті 5, якщо в 8пін навернеться 1 жила, то з іншим буде все ок, а на тому ж отримаєте пегрезуз в 50% по 2 жилах![]()
Ахаха. Та ж кожний перший захисник 12пін при проблемах киває на БЖ не того стандарту. Але мало того, вище користувач зумів накосячити навіть з добротним БЖв той же час 12вхпвр цілком ок навіть на дешманах, бо у нього мінімальная специфікація +- така сама, як у 2х8пін в золотих-платинових бж, по яких самі виробники дозволяють пускати ті ж 600Вт, що і по 12вхпвр
-
Олег963
Member
я би не здивувався якщо 50$ додатково і в роздріб по 70 
-
oversteve
Member
це +- справедливо, якщо мова про нормальний золотий+ бж, де виробник не поскупився на авг16 і добротні термінали, а якщо то якийсь рандомний бронзовий дешман з авг18-20 і 7А терміналами, які по даташиту можна на 5А грузити, коли їх група? там ті 7А вже не так райдужно виглядаютьГеральт: ↑ 18.04.2026 15:53Так я там вище перегруз в 75% закладав (7А замість 4А). Але споживання по жилі-то менше. Тому навіть з таким буде менш критично. Але то для 2*8. При 3*8 запасу ще більше.oversteve: ↑ 18.04.2026 14:44 ну як сказати, якщо в 12вхпвр навернеться одна жила, то отримаєте +- рівномірний перегруз на 20% решті 5, якщо в 8пін навернеться 1 жила, то з іншим буде все ок, а на тому ж отримаєте пегрезуз в 50% по 2 жилах![]()
ну знач я виключення із правилГеральт: ↑ 18.04.2026 15:53Ахаха. Та ж кожний перший захисник 12пін при проблемах киває на БЖ не того стандарту. Але мало того, вище користувач зумів накосячити навіть з добротним БЖв той же час 12вхпвр цілком ок навіть на дешманах, бо у нього мінімальная специфікація +- така сама, як у 2х8пін в золотих-платинових бж, по яких самі виробники дозволяють пускати ті ж 600Вт, що і по 12вхпвр
-
Hotspur
Member
Коли вже Хуанга засудять за цей бракований розьем

-
erkins007
Member
Дороже будет
-
oversteve
Member
-
Ektalion
Member
По одній прості причині - в АМД є вибір, в Нвідіа ні.oversteve: ↑ 18.04.2026 18:59 а чо тіко хуанга?![]()
https://pcisig.com/membership/about-us/board-directors
-
oversteve
Member
не купуєте нвідію -> профітEktalion: ↑ 18.04.2026 21:21По одній прості причині - в АМД є вибір, в Нвідіа ні.oversteve: ↑ 18.04.2026 18:59 а чо тіко хуанга?![]()
https://pcisig.com/membership/about-us/board-directors
-
erkins007
Member
У нвидиа у младших карт тоже есть выбор)Ektalion: ↑ 18.04.2026 21:21По одній прості причині - в АМД є вибір, в Нвідіа ні.
А аналогов старших у АМД и нет