Gigabyte впроваджує функцію захисту від перегріву T‑Guard у кабель живлення 12V‑2×6 для відеокарт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Creature4O: 17.04.2026 14:41 Коли я казав, що один дурень створив, а інші носяться з ним лайном як дурень з писаною торбою. Хтось мені тут доводив, що будь які технологіі і нововведення потребують доопрацювання. Оце вже воно, чи ще ні?! :lol:
За железо не скажу, а программно обычно очень многие классные фишки требовали серьёзной доработки. Из последнего - DLSS. Версия 1.0 была таким лайном что заценив её на 2080ti я в следующем поколении взял 6900ХТ от AMD. Только с версии 4.0 и далее стало классно. По крайней мере в режиме "Качество".
oversteve
Member

Wanek Petrowsky: 17.04.2026 12:29 Предлагаю обсудить Gigabyte впроваджує функцію захисту від перегріву T‑Guard у кабель живлення 12V‑2×6 для відеокарт

Чому просто не прийняти той факт, шо цей шлак ніколи не буде працювати, і нарешті замінити його?
бо факт в тому, що він нормально працює і насправді випадки одиничні, просто кожен обсмоктують так, ніби там ціла партія відях погоріла :dontknow:

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Геральт: 17.04.2026 12:36 MetalistForever
Були там випадки і на меншому споживанні (5070, 9070XT)
крихкий перехідник + руки крюкі / кривий дизайн нітри = фаталіті :horror:
RoMiLiUs
Member

Нравицця дивитись як у місцевих красних стікає) Особливо доставляє як вони звинувачують nVidia в тому, що вона не робила. Ідеологічним і технічним розробником 12vhpwr є Інтел в рамках специфікації АТХ 3.0. І впровадження/інтеграція цього стандарту в БЖ - це на 10000000% все діло рук Інтел.

І я вже мовчу про те, як десятками горять відеомапи AMD з тим самим розʼємом) давайте, запитайте за пруфи, я чекаю))

А по факту - до розʼєму взагалі нуль претензій. Шикарне інженерне рішення.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 17.04.2026 19:27, всего редактировалось 3 раза.
Polaroid1962
Member

Я знаю, можно про краях гвинтики додати, тоді контакт нормальним буде, як на картинці. Нажаль це втрачена технологія і більше так робити не вміють.
Vga-cable.jpg
Ektalion
Member

oversteve: 17.04.2026 19:09 бо факт в тому, що він нормально працює і насправді випадки одиничні, просто кожен обсмоктують так, ніби там ціла партія відях погоріла :dontknow:
І тому ледь не кожного місяця виходять нові варіанти кабелів. От виробникам нема чого більше робити. По приколу їх штампують. Кул сторі.
yariksom
Member

beeer: 17.04.2026 13:22Але часи такі, що жоден виробник не допустить дешеве і надійне рішення: кожен юзер має давати 3 надої за 2 дні.
Корову тре більше доїти і менше годувати!
enkosxs
Member

сцука а почему нельзя взять обычный кабель питания от кампка, на 1.5 квадрата, и до 3.5 киловата кочегарить его и не парится?!!!!!!!!
спойлер
Изображение
Polaroid1962
Member

enkosxs: 17.04.2026 21:34 сцука а почему нельзя взять обычный кабель питания от кампка, на 1.5 квадрата, и до 3.5 киловата кочегарить его и не парится?!!!!!!!!
спойлер
Изображение
Тому що він під 220AC (або 110). Точно хтось під'єднає новеньку *090 до звичайної розетки.
MessiaH
Member

MetalistForever: 17.04.2026 12:34 Просто надо ,чтобы видеокарта потребляла меньше 500 ВТ ( максимум ) - И все проблемы решены !
Ест спокойно 600 и никаких проблем

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
dfcz: 17.04.2026 19:05Только с версии 4.0 и далее стало классно. По крайней мере в режиме "Качество
У вид нормально уже было и с фср 2.0. Просто пресеты ниже качества лучше не использовать
Plush_Dragon
Member

Polaroid1962: 17.04.2026 19:43 Я знаю, можно про краях гвинтики додати, тоді контакт нормальним буде, як на картинці. Нажаль це втрачена технологія і більше так робити не вміють.
Все одно найдуться дауни які прикрутять не так, перекосять штекер в роз'ємі і таке інше.
Треба робити щоб відеокарта просто не запускалася якщо в роз'єм вставлено не до кінця, та коли сам кабель переламаний під неналежним кутом, і щоб був сигнал про помилку.
oversteve
Member

Ektalion: 17.04.2026 20:22
oversteve: 17.04.2026 19:09 бо факт в тому, що він нормально працює і насправді випадки одиничні, просто кожен обсмоктують так, ніби там ціла партія відях погоріла :dontknow:
І тому ледь не кожного місяця виходять нові варіанти кабелів. От виробникам нема чого більше робити. По приколу їх штампують. Кул сторі.
виробники банально намагаються зрубити бабла на хайповій темі і панікерах :dontknow:
KimRomik
Member

Plush_Dragon: 17.04.2026 22:36
Polaroid1962: 17.04.2026 19:43 Я знаю, можно про краях гвинтики додати, тоді контакт нормальним буде, як на картинці. Нажаль це втрачена технологія і більше так робити не вміють.
Все одно найдуться дауни які прикрутять не так, перекосять штекер в роз'ємі і таке інше.
Треба робити щоб відеокарта просто не запускалася якщо в роз'єм вставлено не до кінця, та коли сам кабель переламаний під неналежним кутом, і щоб був сигнал про помилку.
я думаю що роз"єми горять не тільки від цього, а й ще від того що він відходить з часом, наприклад, від вібрацій
oversteve
Member

Plush_Dragon: 17.04.2026 22:36
ну от з вкороченими сенс пінами це питання частково вирішили - троха відійде провід і привіт чорний екран
а от з переламаними перехідниками тут вже складніше, як на мене було би легше в новому поколінні перейти на перехідники з обжимом, щоб можна було гнути як завгодно, але можливо просто вважають, що за пару років більшість людей перейдуть на атх3 і про перехідники взагалі забудуть
daesz
Member

Геральт: 17.04.2026 12:36 MetalistForever
Були там випадки і на меншому споживанні (5070, 9070XT)
Один випадок на 4070 ті (не супер) бачив в 2024 (чи навіть 23), на 5070 взагалі жодного не попадалось :shuffle:
oversteve
Member

https://x.com/ere9w/status/1910294404419744212/photo/2
там взагалі якісь дуже мутний випадок, бо в роз'ємі на відясі загнутий пін і поплавило провід сенс піну, тобто він десь на силовий коротив :think:
Filabatya
Member

Мамка до 75вт дає, тобто на кабель менше 200 йшло, якась діч :gigi: а от на хт піки під 500 валять, бачив в ютубі)
Liquidator
Member

Все ведь просто - к жрущей топовой видеокарте, которая на порядок дороже всего остального железа достаточно купить соотвествующий ей блок питания с правильными качественными кабелями в комплекте - и все будет работать как часы без перегревов, а когда начинают тупо экономить там где этого делать не стоит ( зачастую на блоке питания покупая всякий шрот подешевле)...... вот и получаются и перегревы и "недовтыки" = выгорания ;)
Геральт
Member

oversteve: 17.04.2026 19:09 бо факт в тому, що він нормально працює і насправді випадки одиничні,
Так нормально працює, що еркінс, великий поціновувач того штекера, був би свою кралю спалив, якби не моніторинг. Бо кабелі без транспортира прокладав. А я на свої 8 пін і не дивився, як вийшло (в натяжку), так і вийшло. Але там запас, порівняно з 12пін, космічний просто. 340Вт/9пінів=40Вт на пін, смішні 3А. По 0,5мм 10А передають, якщо щось. Так ще й самі по собі ті штекера незалежні, таке собі балансування виходить. В 12пін проблеми з 1м піном відчує вся група.
Тому не дизайн нітри кривий, а дизайн штекера кривий. А сапфір собі в ногу просто вистрілив.
oversteve
Member

Геральт: 18.04.2026 09:00
oversteve: 17.04.2026 19:09 бо факт в тому, що він нормально працює і насправді випадки одиничні,
Так нормально працює, що еркінс, великий поціновувач того штекера, був би свою кралю спалив, якби не моніторинг. Бо кабелі без транспортира прокладав. А я на свої 8 пін і не дивився, як вийшло (в натяжку), так і вийшло. Але там запас, порівняно з 12пін, космічний просто. 340Вт/9пінів=40Вт на пін, смішні 3А. По 0,5мм 10А передають, якщо щось. Так ще й самі по собі ті штекера незалежні, таке собі балансування виходить. В 12пін проблеми з 1м піном відчує вся група.
Тому не дизайн нітри кривий, а дизайн штекера кривий. А сапфір собі в ногу просто вистрілив.
х з хто такий еркінс і в чому саме проблема була, хотілось би посилання
от де-де, а у нітри проблема саме в комбо ніші, яку зробив сапфір і перехідника, який поклав в коробку сапфір, в якому відвалюється пайка при такому вигині :dontknow:
спойлер
Изображение
з рідними кабелями від бж такої проблеми немає, принаймні не бачив ні одного випадка, і його можна так само прокладати "без транспортира", як і 8пін
Ответить