Відбувся анонс Metro 2039. Розробники розкрили перші подробиці та показали ігровий процес

Обсуждение статей и новостей сайта
Закрыто
Автор
Member

Это - провал. Москва вместо просторов и новых локаций - не нужно было такое делать.
maksim2020
Member

Це ми беремо :super:
Sploit
Member

Гра - бальзам на рани! руськомовним - звикайте!
Krakrakrya
Member

це майже злочин не добавлять руску озвучку в гру з антифашнявой пропагандою. треба вирубать цей убогий турбокаструльний режим з якого нема ніякого толку і який виглядає дуже тупо
Krakrakrya
Member

Creature4O
ізраіль так себе чухає не через мову
Sploit
Member

Москалики - шукайте себе в мОСКОВІЇ. Там гуртуйтесь, від..... від нас!!!!! Ми без вАС жили віками - і житемемо віками!!!
Shtopor
Member

Не знаю що кринжовіше - грати за росіянина що спілкується українською чи на англійською. Чи краще взагалі не грати :)
LordTornado
Member

А что на счёт солдат ВСУ, которые защищают Украину и говорят на русском языке? Они не люди? Как будто люди виноваты, что родились в СССР и учились на русском языке... Гнобить людей за язык, а не за поступки - это и есть фашизм.
Sploit
Member

Shtopor,
Дяка.
Zaelot
Member

а як гра, чому не дивитесь на це як гру? нащо тут ця політика? Ідеологія гри не змінилась з 2010 року, але лицемірні порівняння з теперішнім часом тут як тут, вже всі бачуть підтекст, політику та інше. Звідки ви знаєти якої нації ГГ, ви ж всі бували в рашці, шось торгували, чимось заробляли, десь в гостях були.. По короткому трейлеру всі вже зробили висновки, хоча «Красная Линия», «Четвёртый Рейх» та «Ганза» були присутні ще в першому метро. Так, я народився в СРСР, так, я військовослужбовець ЗСУ, так, я іноді розмовляю російською.. Жорстка пропаганда дуже впливає на людей.
спойлер
вибачте, шось підгорів
st17
Member

Shtopor: 17.04.2026 01:49 Гра показує...
Гра показує рівно те, що хоче бачити сутність в черепушці гравця.
Наприклад, якщо почитати росіянські відгуки на Exodus, то можна найти різне. Розповідають, що це ніякий не український продукт, а студія на мальті, тому НАШЕ і про НАС. Захоплюються бравим защітнікам, що подорожуючи по БЄСКРАЙНЄЙ расєі, відхопив собі самицю , не сказавши ні слова - НАСТАЯЩІЙ МУЖИК. І тд і тп.
Тому сподіватись на те, що русак пограє і в нього розкриються очі - ну це марно.

Власне, буде дивно, якщо вийде інакше ніж з Exodus, що викликала дуже змішані почуття. Грати треба за русака з москви, потім подорожувати по руснявим пердям з "братішками" на паровозі "аврора" з зіркою на носі. Ну, ніяких сентиментальних почуттів до цього нема й близько, не знаю, в кого вони з українців можуть бути. Коли герої розмовляють російською - відчуваєш відразу, коли українською - якийсь дисонанс.

PS Дивно і неприємно бачити відверто антиукраїнськи наративи з "каструлями" і тд в обговоренні.
Последний раз редактировалось st17 17.04.2026 02:18, всего редактировалось 1 раз.
st17
Member

Zaelot: 17.04.2026 02:06 а як гра, чому не дивитесь на це як гру? нащо тут ця політика?
Так вся ця гра про політику, сценарист - про політику, дизайн персонажів з політичними відсилками. Як це ігнорувати? Ми існуємо в цьому контексті, неможливо його відділити.
Zaelot
Member

st17: 17.04.2026 02:15 Так вся ця гра про політику, сценарист - про політику, дизайн персонажів з політичними відсилками. Як це ігнорувати? Ми існуємо в цьому контексті, неможливо його відділити.
так було і раніше, але такого хайпу в той час не було, чомусь усіх все це влаштовувало. Якщо так пішло, то не розумію що не так, студія Українська, автор опозиціонер з рашки, якого вигнали з країни, ГГ теж вигнанець, Україну ніхто не дескредетує.. да мінуснуть мене комради...
Shtopor
Member

Взагалі після лютого 2022 гра Метро стала неактуальною саме для нас. Не тому що вона погана - а тому що вже пізно.

Бо коли війна - це вже не про книжки і не про жарти.
Сюжет минулих серій (не буду говорити за нову частину) сьогодні виглядає дуже наївно, по дитячому - саме тому що частина речей про війну фактично вже реально відбуваются в світі (і не зовсім так як у грі).

І як тут вказав st17, кожен бачить що хоче бачити. А навіть якщо він бачить все правильно - це все одно нічого не змінює.

Навіть в найбільш демократичній країні - провладні еліти зневажають думку більшості. І з цим ця більшість вже 2ий рік не може нічого вдіяти.

Якщо чесно і Stalker 2 також вже застарів для нас. Все ж таки Чорнибиль це спадщина радянського союзу на атмосфері якого розробник заграє з західною аудиторією.

Впевнений що і Метро більше орієнтовано на західних гравців, яким всеодно якою мовою кого там озвучили :)
Последний раз редактировалось Shtopor 17.04.2026 02:49, всего редактировалось 1 раз.
byaka
Member

От i добре,вийде метро i 4А допоможуть GSC пофiксти баги в сталкерi 2! ;)
Sploit
Member

Незважаючи на всіх комуняк гра буде!
Последний раз редактировалось Sploit 17.04.2026 02:59, всего редактировалось 1 раз.
st17
Member

Shtopor: 17.04.2026 02:36 Якщо чесно і Stalker 2 також вже застарів для нас. Все ж таки Чорнибиль це спадщина радянського союзу на атмосфері якого розробник заграє з західною аудиторією.
Принаймні Чорнобиль, як не гірко, це наша спадщина. До повномасштабки туди ще можна було поїхати (я бував кілька разів) і воно відчувається своїм. Ті ж садочки, ті ж планування шкіл. Знову ж варто порівняти з Exodus, де нема нічого рідного для нас, просто чужі пєрді, болота і русня.
Власне, в "Сталкері" грати українською нарешті органічно, тому тут хоч якісь плюси є.
Shtopor
Member

Ну а взагалі удачі 4A Games!
Все ж таки гра завжди була якісною і не має антиукраїнського підтексту. Та й орієнтована не тільки на здорових дядьків яким вже в принципі всі ігри набридли і зараз не до них :lol:
Це лише гра на широку аудиторію, від якої не потрібно чекати складної політичної аналітики.
daesz
Member

Shtopor: 17.04.2026 01:49Як бачите в світі війни відбуваються і без всіляких культурних причин між абсолютно різними мовами і релігіями
Напевно тому, що не всі війни починаються на грунті мови чи культурної складової :idea:
MqM
Member

LordTornado: 17.04.2026 01:31 А что на счёт солдат ВСУ, которые защищают Украину и говорят на русском языке? Они не люди? Как будто люди виноваты, что родились в СССР и учились на русском языке... Гнобить людей за язык, а не за поступки - это и есть фашизм.
Чувак, в тебе немає проблем з логікою? Чому ми маємо за власні гроші розвивати контент на рос мові, коли в той же час вони буквально палять україномовні книги, і забороняють укр мову на окупованих територіях? Особливо забавно коли такі розписуються за солдат, у тебе багато служить в родині?
Последний раз редактировалось MqM 17.04.2026 03:51, всего редактировалось 1 раз.
Закрыто