Для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl вийшло оновлення «Прихована Істина» з новою місією

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

CnC_General: 14.04.2026 21:45
AlexWest: 14.04.2026 21:31 CnC_General, це не DLC, а безкоштовний контент у патчі. Перше DLC буде влітку, і воно величезне, судячи з усього – десятки годин геймплею.
Друге DLC в 2027-2028.
Тоді вибачаюсь за неправильну інформацію.

Але всеодно моя думка - через ДЛС та великі патчі вони будут привносити той контент, який хотіли та задумали зробити у грі. З поправкою на врахування та враження гравців.
Те, що не змогли доробити через великі хотєлки та брак часу перед релізом.
Облизали так облизали, добре хоч написали що це ваша думка, а не залізобетонний факт :D
Afit
Member

lividum: 14.04.2026 21:44
byaka: 14.04.2026 18:25А що з RTX 4090 сталкер 2 працював не плавно?
А про нову версію рушія я нічого не чув. Шо там якісь кардинальні зміни будуть?
Доволі таки не маленькі. Не охота описувати ;) , далі копіпаста від ШІ:
Основні відмінності між Unreal Engine 5.1 та 5.5.4 полягають у значному зростанні продуктивності (зокрема, GPU на 25% у пізніших версіях), покращенні рендерингу, оптимізації Lumen для 60 fps та суттєвому зменшенні розміру ігор. UE 5.1 зосереджувався на перших оптимізаціях Lumen, тоді як версії 5.5+ значно покращують роботу GPU/CPU, забезпечуючи вищу частоту кадрів. Багато функцій, які в 5.0-5.1 працювали неідеально, у 5.5.4 є більш допрацьованими. Покращена робота з Nanite та віртуальними тінями, що зменшує навантаження на систему.
AlmstHappySndwch
Junior

Оновлення - бімба!
Порожній квест на 10 хвилин і купа аномалій(багів). Рандомні вильоти. Зламаний генератор фейкових кадрів. Активація dlss frame gen в меню взагалі не впливає на фпс.
А хайпу то було...
Agoris
Member

Бляха, позавчора тільки пройшов жеж сталкера2)
Барбарис
Member

AlmstHappySndwch, а які баги? Пограв вчора пару годин і сьогодні годинку, в лабі тільки до вченого добрався. Гра з модами на довші дні, фасттревел за антиради тощо. Поки не вилітало.
prosha_evolist
HWBOT OC Team

bigmonstr666
Ага, в мене відкат десь до 17ї години гри вийшов :gigi: Без топової снаряги щось не весело :gigi:

byaka
Та ще під час перших патчів підправили добре, коли заходив взимку - то вже без просадок було.
AlexWest
Member

bigmonstr666: 14.04.2026 23:46 я пробачаюсь, але якими потрібно бути свинями, щоб додавати новий квест, який починаеться до якогось моменту посеред гри? тобто, у мене сейв перед ендгеймом, де я просто бігаю, дивлюсь що додають, але цей сейв перед фінальним квестом де вороття немає. і виходить, що мені взагалі треба шукати якийсь лівий сейв з середини гри, чи скачувати чийсь :lol: :lol: ну це просто скотство.. для кого це робиться? :mad: :mad: :mad: ну просто ідіотизм таке робити.. слів просто немає :mad: :mad: :mad: ідіоти :censoured:
Типу лаба блокується на якомусь моменті? Чи ви хочете вийти з точки неповернення, що саме собою звучить абсурдно, бо це "точка неповернення"?
arme
Junior

AlexWest: 15.04.2026 11:33 Типу лаба блокується на якомусь моменті? Чи ви хочете вийти з точки неповернення, що саме собою звучить абсурдно, бо це "точка неповернення"?
Квест недоступний просто і все. У мене також сейв ПЕРЕД самою точкою неповернення і на тому етапі квест відсутній. Мабуть і ДЛЦ майбутнє також буде недоступне...
Vladys77
Member

Striker: 14.04.2026 16:13 Пропоную обговорити Для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl вийшло оновлення «Прихована Істина» з новою місією

Літом ще буде одне DLC? Зараз би ще раз пройти, бо пройшов 3 кінцівки ще на патчі 1.4.
Я одну ледь пройшов 😀. Краще вже літом з повноцвнним доповненням. Може я до того часу таки пройду KCD. Хоча б першу частину 😀

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
Бляха, а я вчора в АТБ затарився.

Відправлено через 4 хвилини 56 секунд:
byaka: 14.04.2026 18:25
lividum: 14.04.2026 18:15 Працює вже плавно, з добрим фпс.
А що з RTX 4090 сталкер 2 працював не плавно? :eek:
Не знаю де там плавно. Запускав на минулому тижні, то FPS стрибає що дурний. Лише без масштабування і генерації більш стабільний.
Хоча з Optiscaler FPS впав, але не так стрибає.

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
prosha_evolist: 14.04.2026 20:22
byaka: 14.04.2026 18:25А що з RTX 4090 сталкер 2 працював не плавно?
На релізі місцями й стабільних 30фпс не було :gigi:
В мене на релізі були стабільні під 90 FPS :D

Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
Барбарис: 15.04.2026 11:01 AlmstHappySndwch, а які баги? Пограв вчора пару годин і сьогодні годинку, в лабі тільки до вченого добрався. Гра з модами на довші дні, фасттревел за антиради тощо. Поки не вилітало.
В мене мод лише на вагу. Бо я вколупався по півтори години повзти до бази з лутом :gigi:
bigmonstr666
Member

AlexWest: 15.04.2026 11:33
bigmonstr666: 14.04.2026 23:46 я пробачаюсь, але якими потрібно бути свинями, щоб додавати новий квест, який починаеться до якогось моменту посеред гри? тобто, у мене сейв перед ендгеймом, де я просто бігаю, дивлюсь що додають, але цей сейв перед фінальним квестом де вороття немає. і виходить, що мені взагалі треба шукати якийсь лівий сейв з середини гри, чи скачувати чийсь :lol: :lol: ну це просто скотство.. для кого це робиться? :mad: :mad: :mad: ну просто ідіотизм таке робити.. слів просто немає :mad: :mad: :mad: ідіоти :censoured:
Типу лаба блокується на якомусь моменті? Чи ви хочете вийти з точки неповернення, що саме собою звучить абсурдно, бо це "точка неповернення"?
новий квест повинен запускатися у будь який момент перед ендгеймом, а не у якийсь момент до проходження квесту посеред гри. награно 170 годин і я не хочу обирати якийсь сейв і дивитись, чи буде там запускатись квест чи ні, навіть не кажучи, що у тому сейві не зрозуміла яка снаряга. ну це ідіотизм повний, і ніхто так не робить. це показує, що розраби або ідіоти або просто їм насрати на гравців.
Grava
Member

oh_boy: 14.04.2026 16:50Хлопаки, завтра в АТБ:
У кілька магазинів зайшов, лише один знайшов :rotate:
Kib
Member

bigmonstr666: 15.04.2026 12:22це показує, що розраби або ідіоти, або просто їм насрати на гравців.
Fixed :gigi:
Барбарис
Member

Vladys77, в мене і на релізі не скакав на 6900 і зараз теж, але вимоги значно зросли - з 1.7 десь на ній треба було тіні, тощо з максимальних порізати до високих, інакше падав фпс. Зараз на 9070хт навіть не міряю, не видно на 144 просідань. Лише вперше засікав, то теж рівно було.
Unsecond
Member

А а лайф и норм ии уже работают? Или боты все так же валят через пол карты? :lol:
bigmonstr666
Member

Unsecond: 15.04.2026 12:51 А а лайф и норм ии уже работают? Или боты все так же валят через пол карты? :lol:
ноуп, з дробаша палять з метрів 200 притому, що я їх взагалі не бачу, тільки через приціл, але ізза кущів вони зливаються і не зрозуміло у кого стріляти) єдине, що воно змінили у алайф, це нпс не спавняться посеред карти, що було на початку релізу :D . не знаю, може якісь ще покращення були, але вони не помітні, а головна проблема, що тебе бачать звідки завгодно і через що завгодно, залишилась :-/ .
так, вони повністю пофіксили продуктивність, все літає, але нащо казати у кожному патчі що алайф став краще, це загадка :think:
Capz
Member

Разаработчики летом обещали перейти на UE 5.5 или выше для буста производительности. Не следил за новостями, это уже сделано или нет? Хочу поиграть на слабом проце
AlexWest
Member

bigmonstr666: 15.04.2026 12:22
AlexWest: 15.04.2026 11:33
новий квест повинен запускатися у будь який момент перед ендгеймом, а не у якийсь момент до проходження квесту посеред гри. награно 170 годин і я не хочу обирати якийсь сейв і дивитись, чи буде там запускатись квест чи ні, навіть не кажучи, що у тому сейві не зрозуміла яка снаряга. ну це ідіотизм повний, і ніхто так не робить. це показує, що розраби або ідіоти або просто їм насрати на гравців.
Враховуючи, що це безкоштовний контент, вони можуть робити що хочуть. Значить, квест враховує події головного сюжету, і тому на якомусь етапі блокується, щоб не суперечити йому.
tablestikus
Member

AlexWest: 15.04.2026 13:44
Враховуючи, що це безкоштовний контент, вони можуть робити що хочуть. Значить, квест враховує події головного сюжету, і тому на якомусь етапі блокується, щоб не суперечити йому.
Це як з отим квестом з беком до першої частини на дузі який можна почати тіки до момента як моноліт на дугу прийде.

Трохи бісить що це ніяк ніде не описано щоб не провтикати.
bigmonstr666
Member

AlexWest: 15.04.2026 13:44
ну взагалі вони можуть робити все завгодно, навіть не підтрмувати гру чи закрити її. але потім нехай не скаржаться що їх ігри ніхто не купує.
на етапі планування нового квесту вони повинні розуміти, що для гравців не буде зручно\приємно ролбекатись незрозуміло на який етап гри, ну це прості речі. зараз не нульові роки щоб таке робити.
відкриваю чат на офф каналі сталкер в телезі і що я бачу, люди скидують свої сейви щоб хтось інший міг завантажи і грати у новий контет. ну це абсурд1 :censoured: :censoured: ви або робіть нормально або не робіть нічого взагалі.
lividum
Member

Vladys77: 15.04.2026 12:12Не знаю де там плавно. Запускав на минулому тижні, то FPS стрибає що дурний. Лише без масштабування і генерації більш стабільний.
Хоча з Optiscaler FPS впав, але не так стрибає.
в нас наче і залізо зовсім різне. нема що порівнювати.
згадав ще один прикол. не знаю баг це чи ні. але коли полтергейст кидається в тебе оточенням, то воно літає скрізь без будь-яких перешкод. Крізь об'єкти, крізь стіни і тд. Якійсь мапазм :laugh:
Що стосовно інших ботів, то проблем не помітив. Коли я в полі зору та не закритий кущами, то так бачать. Але коли сиджу у кущах і навіть грєнки закидую, то бігають, волають. Але тільки но починаю стриляти, то бачать одразу. При чому не важливо є в мене глушник чи нема. Таке теж шось. По стелсу можна пройти тільки мабуть із ножем. Ну і так, з будь-якої відстані стріляють з чого є. І з дробаша з 200 метрів. Але ж воно і шкоди не робе. То і байдуже :rolleyes:
Ответить