Співробітники Epic Games Store визнають, що користувачі приходять у магазин тільки за безплатними іграми

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Epic Games Rospil Store, который держался на фанах фортнайт - точно, Эпично :gigi: :lol: :up:
tornadox
Member

Plush_Dragon: 14.04.2026 14:22 Одне лише питання - що ці олігофрени робили останні роки для того щоб конкурувати зі Стімом?
Підтримували активність свого магазину заради підтримки судової справи з Valve, Google, Apple.

Відправлено через 5 хвилин 47 секунд:
VladimirV: 14.04.2026 13:01Роздавали в Епіку багато нормальних ігор.
Але більшість без DLC, ціна яких часто вища ніж GOTY/Deluxe/Complete версія на стім розпродажі.

По функціоналу мені ЕПІК більше нагадує магазин з дисками ігор продавець якого тягне банку під прилавком і максимум може прийняти оплату.
RSH
Junior

Єдине, що там купляв — Alan Wake 2
divinity
Member

leif: 14.04.2026 13:49
Співробітники Epic Games Store визнають, що користувачі приходять у магазин тільки за безплатними іграми
не зовсім так. вони сказали, що часто (frequently в першоджерелі) користувачі приходять забрати роздачу, повертаючись потім на стім. тобто у частини користувачів є такий патерн поведінки (і його цілком можна зрозуміти, звісно). заголовок же новини чиста желтуха, звучить ніби буквально всі користувачі приходять тільки роздачу забрати. хто ж тоді на епік сторі зробив: "player spending on non-Epic games reached $400 million" (дані за 25 рік)?
За даними Bloomberg, Epic Games Store досяг показника в 78 мільйонів активних користувачів на місяць. Steam збирає таку кількість користувачів за два-три дні.
тут вже остапа зовсім понесло :laugh: адже "Steam reached approximately 147 million monthly active users (MAU) in 2025". тобто ситуація 78млн vs 147млн, а викручено все аж до "Steam збирає таку кількість користувачів за два-три дні." :lol:
Ти намагаєшся в факти. Тут новина скоріш за все написана з ШІ, і навіть не редагована, там щось десь напридумане, яка різниця тільки чи частково, за 3 дні чи за 3 тижні, головне більше новин наклєпати.
KudzoSt
Member

Раньше Стим не нравился из-за монопольного положения, поэтому закупался в ГОГ. Потом приветствовал появление Эпика, набрал бесплатных и даже купил несколько игр (Mass Effect LE, RDR 2, Anno 1800, Hades, Chicken Police, Before We Leave). Сейчас же практически все игры, кроме новинок, покупаю со скидками кодами для активации в Стиме, но не из-за ачивок или сообщества, а из-за Семейной библиотеки. Добавил товарища в семью и теперь мои игры - его игры.
SERGBILL
Member

за фулпрайс впринципі купив пару ігор за все життя, хоч в эпіку, хоч в стімі, зазвичай це знижка 50+% або шарова роздача.
Panasi
Member

Столько лет прошло, а они не смогли реализовать отзывы и обсуждения. Я искренне не понимаю, что им мешает. Магазин кардинально уступает стиму. Но лично мне по большому счету все равно, с какого лаунчера запускать. Покупаю там, где дешевле. Если цена одинаковая, приоритет за стимом. Но за бесплатные раздачи им спасибо, некоторые стоящие игры получил на шару и прошел, инди шлак не забираю, потому что играть все равно не буду и засирать коллекцию нет смысла.
Filabatya
Member

Такої ж думки, ще стараюсь щоб ігри одної серії були на одному майданчику :up:
_clawfinger_
Member

Ха, а я ніколи не користувався епіком, навіть безкоштовні ігри там не брав. У мене навіть там акка там нема. Через те, що я на лінуксі сидів, я в стімі брав іграшки що підтримують лінукс, а в епіку не було, тому ігнорував. А тепер стім свою ос й приставки пиляє. :lol:
longaro
Member

Ну так приложение то обдолбанное , с кучей багов визуальных и структурных , отторгает просто . После обновления / смены Винды там слетают установленные игры и постоянно просит установить снова , а там даже нет опции кеш верифицировать или путь указать где она установленная уже , нет скана игр как в Рокстар Лончере , и это Я токо одну единственную игру там держу . Нужно удалять ее и заново с нуля качать , что б была там пустая папка пишет оно ... Чо за бред ?! :laugh:
Не умеете нормально делать , тогда че ныть-то :rolleyes:
Hotspur
Member

я купив всі ДЛС на один з подарованих тотал варів :gigi:
Cirax
Member

longaro: 14.04.2026 23:18 Ну так приложение то обдолбанное , с кучей багов визуальных и структурных , отторгает просто . После обновления / смены Винды там слетают установленные игры и постоянно просит установить снова , а там даже нет опции кеш верифицировать или путь указать где она установленная уже , нет скана игр как в Рокстар Лончере , и это Я токо одну единственную игру там держу . Нужно удалять ее и заново с нуля качать , что б была там пустая папка пишет оно ... Чо за бред ?! :laugh:
Не умеете нормально делать , тогда че ныть-то :rolleyes:
Нужно переименовать папку с игрой, банально один символ добавить.
Запустить установку игры, оно создаст папку с игрой, остановить установку, удалить созданую папку, переименовать назад старую, запустить установку дальше.
Проверит файлы, и будет работать.

Зачем обратно всё качать?
Геморно немного, но игр 3-5 переустановить займёт минут 5.
AntonyKandaurov
Member

Цей "магазин" тільки для цього і треба - зайти забрати безкоштовно якусь хорошу гру в яку ти ніколи грати не будеш :D
Ostin
Member

Cirax: 15.04.2026 07:04Запустить установку игры, оно создаст папку с игрой, остановить установку, удалить созданую папку, переименовать назад старую, запустить установку дальше.
Проверит файлы, и будет работать.
:lol:
Це основна з причин, чому я готовий заплатити за стім пару сотень, аніж виконувати описані дії) Все чекав, коли нарешті можна буде як в стімі, тримати ігри на зовнішньому накопичувачі і грати під будь-якою ОС на будь-якому пк\ноуті.
А не оце все :D
Так, воно працює, як описано вище. Але якщо на одному ПК є дві різні ОС, то навіть тоді не можна тримати одну і ту ж гру в одній папці для доступу під різними системами) Я з цим зіткнувся свого часу на борді 3, а там 100+Гб, то варіанти "швиденько перекачати та верифікувати" якось не дуже надихають) І з того часу ніяких рухів в цьому напрямку все ще не бачу)
Dremjke
Member

Поддержу дискуссию - Steam вне конкуренции :super:
Из многочисленных бесплатных раздач эпика - прошел только Plague Tale Innocence. Покупал Control, Assasin's Creed Unity за 3 копейки и Alan Wake 2.
Breathtaking
Junior

Kib: 14.04.2026 09:42 Єдиний приклад коли відчув позитивний ефект від цієї халяви, коли спробував першу сабнавтику. Тоді ще був комп офісний селерон, і я на вбудованій графіці в 15 фпс завис в халявну сабнавтику, хто б міг подумати що таке можливо в сучасні часи. Потім взяв гру в стім. В епіку в неї не грав більше :D
Ми так із друзями забрали Циву 6 та грали допоки у Стімі не зʼявилась Anniversary edition за щось більше 300 гривень. Зараз усі в Стім версію граємо бо значно зручніше із модами.
Ответить