Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Sanьka
Member
Scoffer
То ти вже постарів і облінився. В тебе нема того козацького драйву коли береш труп з народження у вигляді якогось Амфітону і гвалтуєш його ще раз через 40 років.
Якщо у людини є наснага, не заважай її намірам насолодитись "процесом".
З іншого боку звук - напевно саме суб'єктивне що тільки може бути, бо слух і вподобання у всіх різні. Я колись послухав правильний (як мені пояснював один любитель потратитись на звук) звук і .....ну він прикольний, але як на мене мало м'яса. Тому тут все індивідуально.
Може кому і Амфітони чи мотлох 50 річний дуже ок, аби вухо раділо
То ти вже постарів і облінився. В тебе нема того козацького драйву коли береш труп з народження у вигляді якогось Амфітону і гвалтуєш його ще раз через 40 років.
Якщо у людини є наснага, не заважай її намірам насолодитись "процесом".
З іншого боку звук - напевно саме суб'єктивне що тільки може бути, бо слух і вподобання у всіх різні. Я колись послухав правильний (як мені пояснював один любитель потратитись на звук) звук і .....ну він прикольний, але як на мене мало м'яса. Тому тут все індивідуально.
Може кому і Амфітони чи мотлох 50 річний дуже ок, аби вухо раділо
-
QFlash
Member
Sanьka
Так, саме так. Цікаво покопатися в тому хламі. Якщо з динаміками не вийде зробити то є нові, може не такі але є, та і відновлені головки продаються.
В розумінні там вище АС може і норм, але викласти пару кусків баксів за то, то мене жінка вижене.
Так, саме так. Цікаво покопатися в тому хламі. Якщо з динаміками не вийде зробити то є нові, може не такі але є, та і відновлені головки продаються.
В розумінні там вище АС може і норм, але викласти пару кусків баксів за то, то мене жінка вижене.
-
Scoffer
Member
ЗрівнявSanьka: ↑ 13.04.2026 07:39В тебе нема того козацького драйву коли береш труп з народження у вигляді якогось Амфітону і гвалтуєш його ще раз через 40 років.
Я сам люблю поколупатись в антикваріаті, але є деяка об'єктивна реальність, з котрою нічого не вдієш.
-
Z440_User
Member
Дякую, посміхнувся.Scoffer: ↑ 13.04.2026 02:38 Тобто ПЕТ товщиною мікрон з 30. Така плівка розкладається в труху років за сто.
....
Ага, зрозуміло, те що бачать очі та відчувають пальці - не є правдою, ілюзія та обман. Там давно шмарклі які злипаються та сипляться. І взагалі, підвіс вже давно висипався, те що я бачу - голограма.НЧ у тебе скорострільні тому що їх немає, підвіс давно розм'як і вуфер перетворився на гітарний динамік з характерним резонансом, де і пре друга гармоніка з тих герців.
Не треба натягувати свій невдалий досвід на всіх поголовно.
Так, це вінтаж, технічний стан якого коливається від стану "труп" до нескінченості. Тому туди треба лізти лише з розумінням для чого воно тобі. Окрім випадків коли воно коштує символічних грошей, втрату яких не шкода.
А це явно не стосується цих АС, хоча може комусь 1к баксів за притомний стан то копійки. Так, на вечір пивка бухнути...
Все в цьому світі відносно...
Я знаю що таке 25Гц, є і вимірювальні стрічки для налагодження магнітофонів, і вимірювальна платівка для налагодження вінілокрутів, і генератор, і абсолютний музичний слух з музичною пам'яттю допомагає з отими всіма Гц...Чисті 25Гц на слух взагалі-то дуже неприємна штука, наче у тебе тиск підвищився і пульс б'є в голову
А ось Ви навпаки, поняття не маєте про прикол тих колонок. Там НЧ динамік майже не рухається в порівнянні з класичними вуферами, і вони не фазоінверторні. "Дірка" фазоінвертора то свого роду ПАС, демпфер для НЧ динаміка, там майже немає руху повітря, навіть якщо насипати гучності. Тому вона має швидкий скорострільний бас, як в АС "закритий ящик", але вміє в "бархатний інфраниз" бо вони не є класичним "закритим ящиком".
Давлять по басах вони знатно, маю на увазі самий низ діапазону 25-50Гц (у мене НЧ на підсиленні стоять "0").
Так, "бархату" на них менше, не такий як фазоінверторні з довгим ходом, але то фізика, Можна або "швидко та не м'яко", або "м'яко та нечитаємо на швидкості".
Компроміси вони є всюди.
Відправлено через 14 хвилин 58 секунд:
У людини, в якої я їх близько 10 років тому забирав, музичний вкус у вигляді фортепіанної музики та той самий класичний джаз, де немає низького низу та високого верху. Вокал, фортепіано, контрабас, акустичні гітари, м'яка гра акомпонуючих барабанів... Середина в общем.
От він ці колонки міняв на відкриті щити з широкополосником в 20+ дюймів.
З лампою ті щити його джаз грали фантастично та гіпнотично, на відміну від STE-1150. Хоча видно було що із жалем віддавав їх.
-
Sanьka
Member
Та ніфіга не очікується. То вінтаж/раритет, читай ліга антикваріата ))) Там така ціна не за якість звуку. Якийсь Пентіум ЕЕ під 478сокет коштує дорожче Кор і7 актуального не за продуктивність.Scoffer: ↑ 13.04.2026 09:24За 2 кілобакси все ж очікується що воно має грати "з коробки" інакше який в цьому сенс.
Просто треба зрозуміти що хочеш
Щоб грало - бери нове.
Щоб поколупатись - бери совок, бо він дешевий
Колекціонувати - бери фірмУ стару задорого.
Отправлено спустя 4 минуты 25 секунд:
У мене років надцять тому було бажання придбати щоб поколупатись в старих Амфітонах
В ще до цього купити якісь Варфдейли чи подібне 5.1
Благо воно зникло і я їх не купував
Едіфєра s550 зі здоровенним сабом мені майже повністю вистачає. А де не вистачає, то вдягну навушники і послухаю.
А зараз взагалі хочу під телик саундбар. І поф що то не для музики (хоча нормально він і музику грає) але це тупо зручно, просто і головне компактно!!!. В секунду підключив до тв чи до смарта. Та і якість для мене достатня.
-
Scoffer
Member
Вінтаж треба поставити на вітрину, милуватись який він красивий і пантуватись перед гостями, попутно луплячи їх лопатою за пропозиції увімкнути і послухати, а не намагатись експлуатувати за призначеннямSanьka: ↑ 13.04.2026 12:29То вінтаж/раритет, читай ліга антикваріата
-
Filabatya
Member
Порівняти діатони з едіфаєрами 5.1 і закінчити саундбаром. Занавіс
-
Hotspur
Member
тут питання що буде грати кращеFilabatya: ↑ 13.04.2026 14:06 Порівняти діатони з едіфаєрами 5.1 і закінчити саундбаром. Занавіс
-
MSiAventador
Member
КомінгаутFilabatya: ↑ 13.04.2026 14:06 Порівняти діатони з едіфаєрами 5.1 і закінчити саундбаром. Занавіс
-
tablestikus
Member
саундбар переміг?)Filabatya: ↑ 13.04.2026 14:06 Порівняти діатони з едіфаєрами 5.1 і закінчити саундбаром. Занавіс
-
Filabatya
Member
tablestikus

- спойлер
- Ви там сильно не смійтеся, для ваших нових вух треба щось, як к15, не слабше

Последний раз редактировалось Filabatya 13.04.2026 16:02, всего редактировалось 3 раза.
-
tablestikus
Member
Filabatya
я слухав топові сонос саундбари - вони досить непогані і мені сподобалися, хоча мій сетап краще в тому ж приміщенні був)
Та які к15, я ж пегасуса хотів
я слухав топові сонос саундбари - вони досить непогані і мені сподобалися, хоча мій сетап краще в тому ж приміщенні був)
Та які к15, я ж пегасуса хотів
-
Filabatya
Member
tablestikus
Пегасус не має підсилювача, але то вже інший рівень
яка ціна тих сонусів?
Зараз Слон вам розкаже, який усілок треба до пегсуса і планарів) але все окремо майже завжди кращий резалт
Пегасус не має підсилювача, але то вже інший рівень
Зараз Слон вам розкаже, який усілок треба до пегсуса і планарів) але все окремо майже завжди кращий резалт
Последний раз редактировалось Filabatya 13.04.2026 16:10, всего редактировалось 4 раза.
-
tablestikus
Member
Бо спочатку цап, а потім думати за підсилювач якщо не сподобається мені з поточним.Filabatya: ↑ 13.04.2026 16:01 tablestikus
Пегасус не має підчилювача, але то вже інший рівеньяка ціна тих сонусів?
Старшу брали за $800 в штатах
-
Radio Bay
Member
Для кіни дуже зручно та з сабом, на мою думку, достатньо.tablestikus: ↑ 13.04.2026 15:41саундбар переміг?)
Відправлено через 8 хвилин 15 секунд:
Є сенсtablestikus: ↑ 13.04.2026 16:05Бо спочатку цап, а потім думати за підсилювач якщо не сподобається мені з поточним
Відправлено через 5 хвилин 56 секунд:
Шиїта, 5+ Вт у канал Ок для планарівFilabatya: ↑ 13.04.2026 16:01до пегсуса і планарів
-
Sanьka
Member
Врахрвуючи вік то тут не все так однозначноHotspur: ↑ 13.04.2026 14:58тут питання що буде грати краще
Максимально зручно. І будемо чесними 99% не сідають в м'якому кріслі в ідеальній кімнаті по центру, не обмазуються дорогими колонками для прослуховування убер форматів якісної музикиRadio Bay: ↑ 13.04.2026 16:19Для кіни дуже зручно та з сабом, на мою думку, достатньо.
По факту це прийшов додому, законектив смарт зі спотіфаєм до саундбару і слухаєш на фоні поки щось робиш. Ну або кінце і тут саундбар взагалі себе розкриває + за 35-40к можна взяти топовий сама у якого ще й КюСімфоні з ТВ Самс. За цю ціну хіба що одну дореволюційну колонку і пару кабелів аудіофільських купиш.
Навіщо для цього громіздкі гроби за кілобакси грошей і кабелі 9999 міді
Ця клоунада відходить у минуле.
-
Radio Bay
Member
То я про кіну казав, але так теж може бути Ок. Під кіну 5.1 у кімнаті сетапити - та ще розвагаSanьka: ↑ 14.04.2026 07:48Максимально зручно
-
MSiAventador
Member
В минуле відходить купівля смарт квартир з однією кімнатою-кухнею , де кожного разу йдучи до туалету, пузом зачипаєшь саундбар а дітлахи пальцями вичавлюють "очі" твітерів. 
-
QFlash
Member
Також пробував до Z890 AORUS MASTER (що у жінки стоїть для роботи, по всяких чорних справах бухгалтерії, жартую
) підключати amplifier, там Raчок Realtek® ALC1220 CODEC/
Не помітив різниці в звучанні порівняно з Raчком 887, що на Z370/
Але я не слухаю металістів чи hard і щось подібне, люблю спокійну музику, елетроніку, ambient та ін.
Якось.
Не помітив різниці в звучанні порівняно з Raчком 887, що на Z370/
Але я не слухаю металістів чи hard і щось подібне, люблю спокійну музику, елетроніку, ambient та ін.
Якось.
Последний раз редактировалось QFlash 14.04.2026 09:49, всего редактировалось 1 раз.
-
tablestikus
Member
мене найбільше бісить це гарно укласти-сховати кабелі для 5.1)Radio Bay: ↑ 14.04.2026 09:04То я про кіну казав, але так теж може бути Ок. Під кіну 5.1 у кімнаті сетапити - та ще розвагаSanьka: ↑ 14.04.2026 07:48Максимально зручно
А ще ж можна і 7.4.2